bir yeri yaptık bir yeri bozduk iyimi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27869
Tarih: 29 Haziran 2025 Saat 01:35 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: bir yeri yaptık bir yeri bozduk iyimi
Mesajı Yazan: bysarsıntı
Konu: bir yeri yaptık bir yeri bozduk iyimi
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 23:10
iyi akşamlar arkadaşlar geçen benim göstergelerin motorları bozulmuştu akşam çıkardım tamir ettim. ama yakıt göstergesi ve hararet göstergesi araba çalışmıyoken ortada arabayı çalıştırdığım anda ikiside yukarı fırlıyo bi yerde yanlış bişeymi yaptım acaba.
------------- 2001 206 XT 1.6 16V Önünü Görmeden Sollama Eve Acı Haber Yollama...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 23:20
onları 0 noktasında yerine oturtman lazm kardeşim ööle yaptın demi
------------- 2005 Pg 206 hdi van +CoilOver
|
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 23:49
ibreleri takıyorum geri ortaya kayıyor
------------- 2001 206 XT 1.6 16V Önünü Görmeden Sollama Eve Acı Haber Yollama...
|
Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 23:51
ibreler bobin prensibine göre algılar hareket eder,muhtemelen ibre mesafeleri yukarı kalkan konumu sıfır kabul ediyor,ibreler kalktığında müdahale etme durumunuz varsa o konumdan sıfıra getirin düzelmesi lazım.
------------- 2004 307 XT BVA 1.6 16v 110Hp
|
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 23:58
denedim onu ama yok gösterge takılıyken bile ön camını sökerek denedim ama malesef dediğin gibi orta noktayı 0 olarak algılıyo
|
Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2013 Saat 00:18
Hiç O kısımları sökmedim ben ama, aynımıdır bilemeyeceğim Analog klima mandalarının tarafını sökmüştüm 1 kere fi tarihinde, kirten zor dönüyor diye temizleyip geri taktığımda klima kapalı konumunda iken 2 ye getirmiş gibi üflüyordu ve 1e getirdiğimde 3 gelmiş gibi daha dönmüyordu sonra tekrar açıp kolları söküp 2 tırnak geri aldım düzeldi. aynı olmaz diye tahmin ediyorum ama bi dene desem ne kaybedersin, (aman kırılmasında dikkat et)
------------- [pasaklıKontes]hy206 GTI
|
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2013 Saat 00:24
çok farklı şeyler ufacık bobinler var arkasında oynamaz onlar sağa sola
|
Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 30 Mart 2013 Saat 00:51
o zaman resetlemeyi dene diyebilirim, bir arkadaşımdan duymuştum kutup başlarını sök 5 dk bekle sonra geri tak bi kendine gelsin araç. oda olmaz ise tamir ettiğin durumu eski haline getir ( geri bozma tabiki :) ) denemek için geçici olarak iptal et
------------- [pasaklıKontes]hy206 GTI
|
|