Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Otobandan kaçak geçiş.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27850
Tarih: 06 Ağustos 2025 Saat 23:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Otobandan kaçak geçiş.
Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Konu: Otobandan kaçak geçiş.
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 02:44
Merhaba arkadaşlar...

Kaçak geçişleri bir hafta içinde alınan hgs nin ödediğini biliyorum ama piyasada hgs bulamıyorum bu durumda ne olacak?
Bir tanıdığım aracını sattı ve ogs si boşta, onun ogs sine kaçak geçen aracın plakasını tanımlasak kaçak geçiş ücreti ogs den düşer mi?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 12:29
Bankalara başvurun hocam banklarda mevcut, geçen hafta forumda bir arkadaş Karamanda bulamamıştı Garanti bankasından bulduk, Arkadaşınızın ogs'sinden kaçak geçiş düşmez çünkü siz hgs gişesinden geçmişsiniz.

Mesajı Yazan: İsmailmiAbi?
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2013 Saat 12:35
Merhaba arkadaşlar,

Ama öyle ama böyle HGS girdi artık hayatımıza.

HGS etiketi henüz almamışken otoyol kullandım, 7 günlük kanuni süre içerisinde HGS etiketi aldım. Dolayısıyla cezai işleme maruz kalmadım.
Ancak etiketi alıp sistemden kontrol yaptığımda otoyol giriş gişelerinde okuma yapılamadığından en uzak mesafe ücreti düşülmüş.
Müşteri hizmetlerini arayıp derdimi anlattığımda, olayı özetleyen bir mail yazarak mailto:hgs@ptt.gov.tr" rel="nofollow - hgs@ptt.gov.tr adresine göndermem söylendi.
Söylenildiği üzere 24 Mayıs 2013 tarihinde mail yazarak hgs@ptt.gov.tr; mailto:hgsbilgi@ptt.gov.tr%20adreslerine%20gönderim" rel="nofollow - hgsbilgi@ptt.gov.tr adreslerine gönderim .
Ve bugün 04.06.2013
Düzeltme yapıldığını ve fazla düşülen bakiyenin hesabıma tekrar ilave edildiğini bildiren e-mail geldi. Sistemden yaptığım kontrolde işlemin gerçekleştiğini gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim.
Bu gibi durumlar yüksek ihtimalle bir çoğumuzun başına gelmiş ve/veya gelebilir. Aşağıda örneğini yazdığım metin işinize yarayacaktır.

Sevgiyle

MAİL ÖRNEĞİ

HGS MÜŞTERİ HİZMETLERİNE

111111111111 numaralı HGS etiketi ile kayıtlı olan 82 AT 8282 plakalı 1. sınıf araç ile aşağıda detayları verilen geçişler HGS gişelerinden yapılmış fakat 111111111111 numaralı HGS hesabımdan en uzak mesafe ücreti düşülmüştür.

Gerekli kontrollerin yapılarak fazla düşülen bakiyenin 111111111111 HGS hesabıma aktarılmasını rica ederim.

Ruhsat Sahibi

ADI SOYADI :
ADRES :
VAT.NU.:
TEL.:
E-Mail : mailto:mrt.ezr@hotmail.com" rel="nofollow -

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2013 Saat 12:39
Bilgi için çok teşekkürler, eminim çok kişinin işine yarayacaktır.

Bu arada bende OGS var arkadaşlar arabayı satarsam bu OGS cihazını başkasına vermem mümkün mü? Yoksa dövlet tamamen OGS'yi de ortadan kaldıracak mı?Teşk.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: howard
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2013 Saat 12:56
hgs'den üç tane  cezam var Ouch bir hafta içinde yüklenirse sıkıntı olmuyor shell'de dahil ptt ve bir çok bankadan alınabiliyor bilginize. 2 adet yapışkan var birini cama yapiştiriyorsunuz diğeri ruhsatta kalıyor. ptt atm'lerinden yapışkanın üzerinde bulunan üye numarası ile nakit tl yüklemeleride gerçekleştiriliyor 24 saat hizmet veriyor atmler :)

-------------
Fikrim hevesimi alt etsin

Mesajı Yazan: İsmailmiAbi?
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2013 Saat 15:46
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Bilgi için çok teşekkürler, eminim çok kişinin işine yarayacaktır.

Bu arada bende OGS var arkadaşlar arabayı satarsam bu OGS cihazını başkasına vermem mümkün mü? Yoksa dövlet tamamen OGS'yi de ortadan kaldıracak mı?Teşk.

Yanlış hatırlamıyorsam, 2013 sonunda tek tip HGS olacak demişti Ulaştırma Bakanı

-------------
O gemi mutlaka gelecek bi gün...

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 04 Haziran 2013 Saat 16:03
Orjinalini yazan: Serkan Serkan Yazdı:

Bankalara başvurun hocam banklarda mevcut, geçen hafta forumda bir arkadaş Karamanda bulamamıştı Garanti bankasından bulduk, Arkadaşınızın ogs'sinden kaçak geçiş düşmez çünkü siz hgs gişesinden geçmişsiniz.

Aynen Serkan abi haklı,sıkıntı yaratacak bir şey değil bilginiz olsun.

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net