Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

306'm Pert oldu (Tamirci Arayışı)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27813
Tarih: 17 Ağustos 2025 Saat 15:05
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 306'm Pert oldu (Tamirci Arayışı)
Mesajı Yazan: mur4tkilic
Konu: 306'm Pert oldu (Tamirci Arayışı)
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 03:07
Merhabalar
3 ay önce taksitle aldığım 306'm arkadaşlarım tarafından bu hale getirildi. Şuanlık bildiğim torsiyonun kopuk olduğu araç şuan yedieminde yatıyor trafik tarafından oraya çekildi içimin yandığı birşey de araçtan ses sistemini sökemiyoruz. İzin vermiyolar orada arka cam kırık olduğu için üzerine yağmur yağıyor malesef ben aracımı yaptırmaktan yanayım bakan tamirci arkadaş şaselere birşey olmadığını tamir edilirse eskisi gibi olabileceğini ancak sadece kazalı olmuş olduğunu söyledi hatta beni avutabilmek için sanırım eskisinden iyi yapılabileceğini söyledi ancak 6500 TL karşılığında! satmak istersem de 4000 tl gibi bir rakama verebileceğimi söyledi ancak aracın daha 8000 tl borcu duruyor dişimden tırnağımdan ayırıp vade ile galeriden aldığım aracım 4000 tl masraf yaptıktan sonra bu hale geldi işte. Daha önceden böyle bir olay başına gelmiş olan arkadaşlar vardır aramızda bana dikkat etmem gerekenleri söyleyebilirlermi?
Sorular
1- Torsiyon kopmuştur deniyor sadece sağ tarafı değiştirirsek arabanın yan yan gideceği iddaa ediliyor. Çıkma torsiyon kolu 100 tl dendi ikitellide bir firmada acaba şüpheli bir durummudur?
2- Arka sağ çamurluk kesme takılarak çözülebilirmiş 500 tl fiyat verdiler
3- Tavandaki ezikler düzeltilebilirmiş sonradan bakınca çok belli olurmu?
4- Çıkma yedek parçalar ne kadar güvenlidir?
5- Aracın toplanması 6500 - 7000 tl tutar mı ?
6- Ben bu aracı yaparım kız gibi de çıkartırım bu fiyatlarında altında olur diyebilecek bir tamirci var mı ? (İstanbul)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: baroff
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 03:44
Geçmiş olsun inşallah istediğiniz gibi bir sonuca ulaşırsınız.

Mesajı Yazan: atlasbm
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 03:52
hocam çok geçmiş olsun :( gerçekten. umarım en kısa zamanda , sizin için en uygun şartlarla sorununuzu halledersiniz. Rabbi yessir vela tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr.

-------------
2004 307 1.4 HDI XR

Mesajı Yazan: volkanC2
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 08:32
çok geçmiş olsun Allah kolaylık versin Ermm

-------------
Citroën C2'm..''yakışıkLı'' 2004 SX 1.4i

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 08:48
Allah yardımcın olsun benim hiçbir fikrim yok ama olan muhakkak çıkar

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: Umut06
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 09:02
öncelikle büyük geçmiş olsun,

hasar büyük ben olsam kazalı hali için daha iyi bir fiyat bulup satardım...

bu arada otoparkta aracı kurcalatmaz ama alın bir muşamba ya da oto branda aracı örtün.
en azından sudan vs korunur

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 09:43
arkadaşım çok çok geçmiş olsun..işte aracı bu sebeplerden dolayı kimseye vermek istemiyorum..her zaman derim bana arabayı vermiyorum diye surat yapan oluyorsa varsın yapsın..arkadaş kurbanı olmak çok kötü. tekrardan geçmiş olsun.. umarım İstanbul içi yardım edecek sağlam bir tamirci çıkar..

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 10:26
Geçmiş olsun hocam, çok üzücü bir durum

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 10:31
geçmiş olsun tavsiyem hiç uğraşma 4000-5000 civarına satsan zaten 6500 7000 dedikleri 8000 i bulur gidip başka araba alırsın.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesajı Yazan: cnrars
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 11:10
Çok çok geçmiş olsun, ama merak ettiğim bir şey var, hasarı arkadan da almış, arkadan birisi çarpmış gibi, o arkadan vuran adam kusurlu değil mi? Ya da her neyse ama bence de yaptırma, hasar büyük, yaptırdığın zaman hiç bir şekilde eskisi gibi olmayacak, Gökhan'ın dediği gibi iyi bir rakama sat kurtul,

Tekrar tekrar geçmiş olsun.

Mesajı Yazan: terzuu
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 12:15

büyük geçmiş olsun arkadaşım. cana gelmesin gerisinin önemi yok.

araç baya hasar görmüş. bencede hiç ugraşma astarı yüzünü geçer.gerçi darbe önden yememiş ama problem çıkarır muhakkak. satabildiğin en iyi fiyata sat derim. tamircinin dediğine bakma aracı söktükce şu da hasar görmüş buda görmüş deyip durur bir çoğu.araç yapılır muhakkak eskisi gibi olmaz ama 6 7 bin değil daha fazlaya çıkar. aracı her alan bir yerini yaptırır daha sonra. başımıza geldi sabit sene 90 da flaş aldık ailecek cillop gibi araba daha 1 yaşında bile dill aracın 6 aya sonra neresini tutarsak elimizde kaldı. 30 liraya aldığımız araca 5 lira masraf yaptık 32 ye anca satabildik.sonradan öğrendiğimiz araç kopple elden geçmiş zincirleme kazada her tarafından hasar yemiş araba ama düzeltmişler cillop olmuş biz aldık enayi gibi acemilikten bide flaş o zamanlar sükse modeldi gözümüze perde inmiş meğer bize kakalamışlar arabayı.
kısacası astarı yüzünü geçer. kısa yoldan dön bence. karar sana ait.

-------------
bize her yer trabzon

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 12:30
Orjinalini yazan: cnrars cnrars Yazdı:

Çok çok geçmiş olsun, ama merak ettiğim bir şey var, hasarı arkadan da almış, arkadan birisi çarpmış gibi, o arkadan vuran adam kusurlu değil mi? Ya da her neyse ama bence de yaptırma, hasar büyük, yaptırdığın zaman hiç bir şekilde eskisi gibi olmayacak, Gökhan'ın dediği gibi iyi bir rakama sat kurtul,

Tekrar tekrar geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun cana gelen mala gelsin elbette ama arkadaşa araç vermeye bende karşıyım gel ben götüreyim derim hep ama yukardaki yoruma katılıyorum arkadan çarpanın sigortası neden yaptırmıyor? yada siz neden bu yola baş vurmadınız? yani en azından arkadan çarpılmış hissi yarattı sizin araçta öndekine teslim olmuş, zincirleme kaza gibi görünüyor?

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: Peregrin
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 12:53
Çok geçmiş olsun.
Aracın kaskosu varsa ve pert oldu ise sigortanın vereceği bedel ne olur belli mi? Ya da pert'i mecazi anlamda kullandınız sanırım.

-------------
2005 206XT 1.4 Benzin Otomatik Cam Tavan Sunroof Siyah

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 13:37
çok geçmiş olsun hasar büyük inşallah işin içinden çıkarsınız.

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesajı Yazan: by_erc
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 13:43
çok geçmis olusn allah daha beterinden saklasın  bencede yaptırmayın iyi bir fiyata satın   aynısından tekrar alırsınız

-------------
06 ksl 06

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 14:53
Çok geçmiş olsun kardeşim valla kendi aracımmış gibi üzüldüm sat bence arabayı tamiri senın olan borcundan daha fazla çıkacak satmaya kaltıgın zamanda bu yapıalcak yerler çıkacak ortaya sat aracını isteyene yenisini alırsın yine sıkma canını

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2013 Saat 01:37
Arkadaşlar cevap geç oldu kusura bakmayın araç tek başına kaza yaptı yani yolun buzlu olması sebebiyle metrobüs halatlarına çarpıp bide arkadan tekrar çarpmış kasko yoktu pahalı diye yaptırmadım bir arkadaşımız ile görüştüm bugün bakacaktı araca ben hala yaptırma taraftarıyım çünkü o kadar paranın çöpe gitmesini istemiyorum

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2013 Saat 02:02
öncelikle çok geçmiş olsn tavan hasar görmemiş olsa yaptır bin snra sat çokta sorun olmazdı ama tavan çok önemli yaptırsanızda elinizden çıkarmak zor olacak ölü paralara gider araç yinede 

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2013 Saat 02:17
Aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık oldu bu iş her türlü zarardayım

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2013 Saat 11:33
Orjinalini yazan: mur4tkilic mur4tkilic Yazdı:

Arkadaşlar cevap geç oldu kusura bakmayın araç tek başına kaza yaptı yani yolun buzlu olması sebebiyle metrobüs halatlarına çarpıp bide arkadan tekrar çarpmış kasko yoktu pahalı diye yaptırmadım bir arkadaşımız ile görüştüm bugün bakacaktı araca ben hala yaptırma taraftarıyım çünkü o kadar paranın çöpe gitmesini istemiyorum

abes olacak ama arkadaşın neden hasarı karşılamıyor?

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2013 Saat 13:16
Karşılayacaklar illaki ama şuan onlarda da durum yok 2-3 ay araba orada burada çürüsün istemiyorum başlansın onlarda ödesinler istiyorum

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2013 Saat 13:31
Orjinalini yazan: mur4tkilic mur4tkilic Yazdı:

Karşılayacaklar illaki ama şuan onlarda da durum yok 2-3 ay araba orada burada çürüsün istemiyorum başlansın onlarda ödesinler istiyorum

hala yaptırmamanı tavsiye ediyorum, forumu takip edenler az çok bilir, benim 206 vardı, 2006 model, arkadan hasar aldı, çok aman aman bir hasar değildi ama az çok senin ki kadar vardı, 8 bin liraya yakın masraf çıktı, yetkili servise verdiğim halde sağı solu iyice gıcırdar oldu, çukurlarda iyice paldır küldür oldu, gerçi benimkini karşı tarafın kaskosu ödemişti ben para vermedim.

Diyeceğim o ki yaptırdıktan sonra eskisi gibi olmasını bekleme, Fransa'dan arme mühendisleri gelse en baba usta gelse yine eskisi gibi olmayacak, aracını çok seviyorsun tahmin ediyorum ama yaptırmamak en iyisi, hasar az değil, ben de aracımı çok seviyordum, daha az hasar olduğu halde pert mi olacak yapılacak mı derken yaptırıldı, ama sonrasında hiç ama hiç memnun değildim. Zaten normalde paldır küldür bir araba bu pejo'lar, sonrasını tahmin bile edemezsin, 5000 liraya ver kalan borcunu da arkadaşından al derim, hiç uğraşma. Sonrasında bir de onu satamamak var, 

Mesajı Yazan: blacke4gle
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2013 Saat 13:32
Çok geçmiş olsun. Gerçekten bende üzüldüm ama şu var diğer arkadaşlarında dediği gibi tavandan hasarı var. Aldığın fiyat, Şuan ki yapılacak masrafta çok fazla olacak ve satışta da uğraştıracak. En kısa yoldan zararın neresinden dönersem kardır şeklinde bakmakta lazım Ermm Tabi yine karar sizin.

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2013 Saat 14:24
Aracı satarsam direk satış vermek zorundayım
4000 tl ye satsam 8000 tl borcu var daha rehini kaldırabilmek için 
+7000 tl ödediğim para var peşinat 
hem arkadaşlarım 11.000 tl para ödemek zorunda kalıyor ki bunu ödemeleri uzun zaman alacaktır.
birde ben aracımı çok seviyorum iyide para harcadım aldığımdan beri
ilk almaya gittiğimde bana max 500 tl masrafı var dendi ancak ilk girdiği tamirde 800 tl para harcadım ön takım vs. muayenesi yoktu yavaş yavaş yapıyordum.
manifold hava kaçırmaya başladı 400 tl harcadım kapı kolları düşüyordu xenon takıldı ses sistemi takıldı bunlar hep masraftı benim için toplamda 4000 tl de ben harcadım aslında çok para gitti bu arabaya :(

Mesajı Yazan: sulocan_5
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2013 Saat 22:08
Çok geçmiş olsun.

Mesajı Yazan: TuNeR_32
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2013 Saat 22:28
Öncelikle Geçmiş olsun ALLAH c.c Kimsenin başına böyle bir olay vermesin senin burada yapacağın Aracı Arkadaşına Aktarman Borcunu ve aracın hasar ücretini galericiye gidip arkadaşını borçlu yapmanı öneririm senin kendi borcunu sıfırlaman arkadaşlarında kazalı aracı alıp borcunuda galericiye yavaş yavaş ödesinler sende galericiden başka Araç al keyifle bin.. sanayilerde stajla uğraşma 

-------------
İmzam Yok Parmak Bassam..!!!

Mesajı Yazan: kursat3006
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 00:04
Aynen :)

-------------
ANGARA ASLANI (06 PJP 91)
ARABADA "EMEK" VAR !
ARAÇ LİNKİ ;
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32201&title=angara-aslani06pjp91

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 13:05
1- aracın üstünü oto brandayla örtün kış zaten önümüz koruyun.
2- bence araçta öle ahım vahım bir hasar yok arka çamurluk haricinde oda aşırı bir önem temsil etmiyor zaten şase sağlamsa.
3- bu işin erbabları MASLAK oto sanayidedir. ferrariler lamburginiler bile oraya gidiyor kaç kez gördüm hatta kesinlikle MASLAK oto sanayiye bir uğrayım ordaki servisleri bir dolaşın emin olun daha düşün bir fiyata çok orjinal profesyonel ve garantili bir şekilde aracınızı çıkartacaklardır.

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 21:02
oha lan ben de bakmadım tarihe :)  yorum yapdım :) neyse geçmiş olsun arac ne oldu bari onu soruyum :)

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2013 Saat 21:42
Arkadaş aracı yaptırmışmı acaba yada satmışmı çok merak ettim gerçekten. Ölü topici canlandırmışsınız, solucan tebrik ederimBig smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net