Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Abilerim yardım...

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27781
Tarih: 05 Temmuz 2025 Saat 21:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Abilerim yardım...
Mesajı Yazan: ugursahin
Konu: Abilerim yardım...
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 21:40
  İyi akşamlar peugeotturkey.com sakinleri öncelikle ismim Uğur Ankara da ikamet etmekteyim 2004 model 206 hdi x-line kullanıcısıyım aranızda çok çok yeniyim yaklaşık 1 aydır siteyi aralıksız takip ediyorum arabamda ki çoğu sorunu çözdüm sayenizde.Bu benim ilk konu açışım o yüzden bir kusurum olduysa affola. Sağolsun Alicilik ve  http://forum.peugeotturkey.com/member_profile.asp?PF=10858" rel="nofollow -  özelden attığım mesajlara sabırla ve çok açıklayıcı bir şekilde yardımcı oldular fakat onların başını daha fazla ağrıtmak istemediğim için bu konuyu açıyorum.

Aşağıda resimlerini yüklediğim arabayı benim değimimle kırmızı şıllığı(çok para yediğinden :D) yaklaşık 1 yıl önce aldım ve ilk arabam olduğu için yaptırmak istediğim bazı şeyler var.Yaptırmak istediğim şeylerden bir tanesi de sis farı takılması kısmetse bu ay başında yaptırmak istiyorum hazır kaportacıya gitmişken de tamponları ve kapı çıtalarını da boyatayım dedim sizce arabayla aynı renkte mi boyatayım? yoksa RC deki gibi ton farkı mı yaptırayım? ya da olduğu gibi mi bırakayım? sizce nasıl birşey olsun birde Ankarada önereceğiniz bir usta varmıdır bunlar için? fiyatta umarım çok uçuk birşey olmaz...

Şimdiden teşekkürler saygılar.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:01
Bence gövde rengiyle aynı olsun.

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:09
Bende başta öyle düşündüm ama bu seferde feline gibi olacak biraz RC havası olsun arabada yakın zamanda RC spoiler RC jant ve depo kapağıda almayı düşünüyorum çünkü.(Arabayı RC gibi yapmak için değil yakıştığını düşündüğümden)

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:12
çıtaları gövde rengine boyatsan daha iyi olur, sis farı takmak yerine gti rc. ön tampon daha şık olur.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:21
Ankara da bildiğim tanıdığım bir çıkmacı yok ama servisten gti ya da rc tamponu almaya kalsam muhtemelen en az 600 lira gibi fiyat isterler birde işin içine boyayı katınca maliyet çok artar diye düşünüyorum en iyisi ucuz yollu halletmek bence çünkü ilerleyen zamanlarda yaptırmak istediğim çok fazla parça değişimi var şimdiden tampona bu kadar para harcamak istemem.

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:22
yan çıtaları gövde rengi yap kesinlikle ön arka tamponuda keyfine göre boyatırsan gövde rengi yap

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:44
Sanırım en iyisi gövde rengi yapmak olacak yorumlarda öyle geldiğine göre teşekkürler yorumlar için peki bu ürünü alsam nasıl olur sizce önce 3 satır ekran sonrada bunu takayım diyorum tabi getirtmeyi başarabilirsem fiyatı kargo hariç 388$ cd girişi yok yok ama usb, aux, sd card ve bluetooth bana fazlasıyla yeter.

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:45
7hocam merhaba,

Araciniz cok diri duruyor kazasiz belasiz kullanin buradan gorunce yorum yapmasi daha iyi oldu.

Kafaniza ne takilirsa sorun cevaplamaya calisirim hic problem degil.

Boya konusunda orjinalden kacma derim.

Ozellikle kapi kollari citalar ve tampon bantlarini boyat arabayi en az 4 yil genclestiriyor :-)

Boyaci konusunda cok iyi bir yer var ama sana tuzlu gelir . Sasmazda akbulut var buyuk bir yer isciliklerine ve malzeme kaliterine her turlu kefilim

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:46
bu da link i incelemek isterseniz.

http://www.ebay.com/itm/NEW-Peugeot-206-GPS-Navigation-Bluetooth-USB-No-DVD-MP3-Mp4-AUX-Video-Player-/160982816733?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item257b52d7dd" rel="nofollow - http://www.ebay.com/itm/NEW-Peugeot-206-GPS-Navigation-Bluetooth-USB-No-DVD-MP3-Mp4-AUX-Video-Player-/160982816733?pt=UK_In_Car_Technology&hash=item257b52d7dd

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:49
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

7hocam merhaba,

Araciniz cok diri duruyor kazasiz belasiz kullanin buradan gorunce yorum yapmasi daha iyi oldu.

Kafaniza ne takilirsa sorun cevaplamaya calisirim hic problem degil.

Boya konusunda orjinalden kacma derim.

Ozellikle kapi kollari citalar ve tampon bantlarini boyat arabayi en az 4 yil genclestiriyor :-)

Boyaci konusunda cok iyi bir yer var ama sana tuzlu gelir . Sasmazda akbulut var buyuk bir yer isciliklerine ve malzeme kaliterine her turlu kefilim

Abi tuzludan kasıt nedir mesela tahmini bir rakam verebilir misin rica etsem plastik parça olduğu için temiz işçilik lazım yarın bigün soyulup durmasın ilerde 2 kere para vericeğime şimdiden tuzluya razı olurum.Smile

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:51
ayrıca teşekkürler yorumun için bende biran önce yeni auris i görmek isterim yakınlarda bir buluşma olsa da görsek.Smile

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:55
Urun supermis 206 mi satmadan once denk gelseydim kesin alirdim.

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 22:58
Orjinalini yazan: qqyyxx qqyyxx Yazdı:

Urun supermis 206 mi satmadan once denk gelseydim kesin alirdim.

Hocam benimde çok hoşuma gitti çerçevesinin siyah olması haricinde ama onu bir şekilde gri boya ile halledebilirim diye düşünüyorum.

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 25 Mart 2013 Saat 23:37
Orjinalini yazan: ugursahin ugursahin Yazdı:

ayrıca teşekkürler yorumun için bende biran önce yeni auris i görmek isterim yakınlarda bir buluşma olsa da görsek.Smile

Ins bir bulusmada ayrintili gosteririm. Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin.

Boya konusun ne desem yalan olur. Cunku bbizim araclar hep kaskolu oldugundan fiyat konusmayiz. Bir git konus ayas feruz lu ali gonderdi de orada musa fln var sisman yardimci olurlar . Ama oraya gittiginde beklentin cok dusuk olmasin disarda 100e yapilabilirse orasi 300 hatta 400 bile isteyebilir

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 09:41
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Ins bir bulusmada ayrintili gosteririm. Allah sizlere daha iyilerini nasip etsin.

Boya konusun ne desem yalan olur. Cunku bbizim araclar hep kaskolu oldugundan fiyat konusmayiz. Bir git konus ayas feruz lu ali gonderdi de orada musa fln var sisman yardimci olurlar . Ama oraya gittiginde beklentin cok dusuk olmasin disarda 100e yapilabilirse orasi 300 hatta 400 bile isteyebilir

Tamam abi bu hafta sonu gidemicem planlar değişti şehir dışından misafirlerim geliyor ama sonraki hafta mutlaka ordayım.Allah hepimize bir japon arabası nasip etsin şu sanayinin yolunu bize unuttursun. Smile

Mesajı Yazan: rockwaryumm
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 09:54

Tamam abi bu hafta sonu gidemicem planlar değişti şehir dışından misafirlerim geliyor ama sonraki hafta mutlaka ordayım.Allah hepimize bir japon arabası nasip etsin şu sanayinin yolunu bize unuttursun. Smile

Japon arabası fikrine katılıyorum ama bunlarında zevki ayrı LOL Bende aracıma otoparkta vurdular bugün yarın boyatacam ön tampon ve arka tamponda aldığımdan kalan çizik vardı onları falan. dün boyatacaktım fırsat olmadı çok tavsiye ettiler bi yeri bi kaç boyanan arabayı biliyorum güzeldi bakalım benimkini ne yapacaklar LOL Bu konuda çok takıntılıyım nazarlığım olmasın mümkünse kendim takarım ben LOL

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 10:38
bu konu göreceli olduğundan herkesin yorumları farklı olmuştur elbette. ancak ben araçta biraz daha orjinallikten yana olduğum için benim fikrim sadece sis farlarını taktır, çıtaları boyatma derim..ön kapı camlarına 1 numara, arka kapı camları ile bagaj camına 2 numara film attır, jant mantta taktırma..stoplarıda 206+ stobu taktır. canavar :)

bu da benim fikrim..

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 11:01
Şahsen görsellik güzel bir jant olmadan yakalanmaz bencede gercekten göreceli birşey bu LOL ama sisler konusuna gelince ben elektrikciye taktırdım civici mi ve aynı şekilde elektrikçiye takdıranlarıda gördüm kaportacıda elektrikçiye yollamayacak mı iki kez işçilik ödemek mantıksız geldi bana tabi bağlayan varsa bilemiyorum

Mesajı Yazan: samet206
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 12:01
Araç Güzel Temiz Sisleri Tak Bırak kapı kolları zaten boyalı plastiğin ayrı havası oluyo eskı kasalarda hele bıde parlatıcıyla parlattığın zaman .Arkayada Bi Rc spolier taktığında dahada güzel olur camlarda hafiften fılm ıstıyo ben bunları dıyorum kendı yapıpta hoşuma gıden şeyler çunku bende ılk zamanlar aracı aldığımda bakımını yapmaktan böyle şeylere para kalmıyodu uyuz oluyodum .Ufak değişimler yaptırdım şuan araç kendını gösterıyor. Resım eklerım .

-------------
Peugeot Mod ''206'' 1.4 XR 2000
Asaleti Renginde Saklı...

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 12:15
Bende şahsen öncelikle app plaka bastırıp plakalıksız takar ve cam filmi çektirmekle başlardım. Jant işine gireceksen eğer önce onları halledip görselimi yapmaya öyle başlardım. Janttan sonra esnek bir liple devam ederdim. 307 jantı güzel seçim bence. hatta gövde rengini bırak piano black yapardım o bantları bence boyama Big smile ona vereceğin paraya stop veya fara gir bence LOL

Mesajı Yazan: xdesign_206
Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 13:11

Sanırım en iyisi gövde rengi yapmak olacak yorumlarda öyle geldiğine göre teşekkürler yorumlar için peki bu ürünü alsam nasıl olur sizce önce 3 satır ekran sonrada bunu takayım diyorum tabi getirtmeyi başarabilirsem fiyatı kargo hariç 388$ cd girişi yok yok ama usb, aux, sd card ve bluetooth bana fazlasıyla yeter.

Hocam çok güzelmiş eğer türkiye'ye gönderisi varsa bende düşünüyorum

-------------
Peugeot 206 xdesign 1.4hdi(2006)

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 20:34
Orjinalini yazan: toretto16 toretto16 Yazdı:

bu konu göreceli olduğundan herkesin yorumları farklı olmuştur elbette. ancak ben araçta biraz daha orjinallikten yana olduğum için benim fikrim sadece sis farlarını taktır, çıtaları boyatma derim..ön kapı camlarına 1 numara, arka kapı camları ile bagaj camına 2 numara film attır, jant mantta taktırma..stoplarıda 206+ stobu taktır. canavar :)

bu da benim fikrim..

Hocam bu resimler eski yeni resim çekme fırsatım bir türlü olmadı stopları 206+ yaptım zaten ön tampon altına tampon boyu esnek lip çok yakışıklı oldu önden bakınca araba tek eksiği kaldı o da sis farları ön için tabi Smile

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 20:44
Orjinalini yazan: samet206 samet206 Yazdı:

Araç Güzel Temiz Sisleri Tak Bırak kapı kolları zaten boyalı plastiğin ayrı havası oluyo eskı kasalarda hele bıde parlatıcıyla parlattığın zaman .Arkayada Bi Rc spolier taktığında dahada güzel olur camlarda hafiften fılm ıstıyo ben bunları dıyorum kendı yapıpta hoşuma gıden şeyler çunku bende ılk zamanlar aracı aldığımda bakımını yapmaktan böyle şeylere para kalmıyodu uyuz oluyodum .Ufak değişimler yaptırdım şuan araç kendını gösterıyor. Resım eklerım .

Zaten cam filmleri rc jant spoiler depo kapağı hepsi sırada şu anda bende 1 senedir masrafları ile uğraşıyorum daha yeni yeni görünüşüne para harcamaya başladım zaten saydıklarım haricinde birşey yapmama kararı aldım bugün bu arabaya para harcadıkça harcanıyor çünkü yoksa planımda neler neler vardı 

emme manifoltunun temizlenmesi
egzost manifoltu değişimi
chip
kat iptali
son susturucu değişimi
blow off (hks)
volant değişimi
baskı balata değişimi
kule gergisi
şanzıman takozu değişimi
arka koltuk kafaları
3 satır ekran
sis farı
direksiyon pompası ana krank değişimi
kapı çıtaları ve tamponların boyanması
RC jant 
RC spoiler
RC depo kapağı
katalitik konvektör temizlenmesi
enjektör değişimi
206+ stopları
laguna lip
intercooler

bunlar benim bilgisayarımda tuttuğum listeden Smile
ama yaptırmıcam hiç birini vazgeçtim onlara harcıyacağım parayı biriktirip arabayı değiştirsem daha mantıklı olucak sanırım.

Mesaj Tarihi: 26 Mart 2013 Saat 20:47
Orjinalini yazan: xdesign_206 xdesign_206 Yazdı:

Hocam çok güzelmiş eğer türkiye'ye gönderisi varsa bende düşünüyorum

Türkiye ye kargosu vardı ürünün linkini koymuştum zaten cevaplara ama öğlen baktığımda satılmıştı bütün ürünler yakında yeniden düşer ebay e

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 13:25
Bu benim kırmızı. Çıtalar da kırmızı. Siz de şeytan kırmızıya boyadığınız zaman öyle görünecek..

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 17:23
Bence boyatmayın sisleri halledin önce isterseniz bi yerle görüşebilirim bu konuda akşam sanayiye gidecem aracım boyanacak bugün otoparkta vurdukları yer. Kaportacıda var elektirikcide sorarım. Ama sislerin fiyatı nedir malzemeyi siz mi alacaksınız onlar mı onu bi söyleyin bana

Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 17:57

bu da benim fikrim..

Hocam bu resimler eski yeni resim çekme fırsatım bir türlü olmadı stopları 206+ yaptım zaten ön tampon altına tampon boyu esnek lip çok yakışıklı oldu önden bakınca araba tek eksiği kaldı o da sis farları ön için tabi Smile
resimleri koy bakalım kardeşim nasıl olmuş kırmızı canavar :)

-------------
ALP OTO YEDEK PARÇA
YENİŞEHİR / BURSA

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 20:52
Orjinalini yazan: pusutr pusutr Yazdı:

Bu benim kırmızı. Çıtalar da kırmızı. Siz de şeytan kırmızıya boyadığınız zaman öyle görünecek..

Teşekkürler resimler için nasıl olucağını görmüş oldum.

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 20:54
Orjinalini yazan: rockwaryumm rockwaryumm Yazdı:

Bence boyatmayın sisleri halledin önce isterseniz bi yerle görüşebilirim bu konuda akşam sanayiye gidecem aracım boyanacak bugün otoparkta vurdukları yer. Kaportacıda var elektirikcide sorarım. Ama sislerin fiyatı nedir malzemeyi siz mi alacaksınız onlar mı onu bi söyleyin bana

Valla çok sevinirim sorarsanız sisleri ben alırım sadece hat çekilmesi ve tamponun kesilmesi onlardan olucak.
Bu arada geçmiş olsun çok bir hasar yoktur inşallah.

Mesaj Tarihi: 27 Mart 2013 Saat 20:56

bu da benim fikrim..

Abi şu an işim nedeniyle Hatay a geldim yarın dönücdm Ankara ya cuma sabah ilk işim resimleri çekmek olucak eklerim bu konu altına.

Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 18:47

bu da benim fikrim..

Abi şu an işim nedeniyle Hatay a geldim yarın dönücdm Ankara ya cuma sabah ilk işim resimleri çekmek olucak eklerim bu konu altına.

Mesaj Tarihi: 29 Mart 2013 Saat 18:49
Resimler biraz kötü çıktı ama hava kararmak üzereydi anca bunu çekebildim resimlerde pek anlaşılamıyor ama siyah esnek ön lip, 206+ sopları ve şefaf sinyaller var bu son hali.

Mesaj Tarihi: 30 Mart 2013 Saat 13:01
Öncelikler plakalıklardan kurtul derim biran önce. Sonra daha dolgun bi eksoz ucu tavsiye ederim başlangıç olarak

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net