Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Araba seçimi , yardım :)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27700
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 05:59
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Araba seçimi , yardım :)
Mesajı Yazan: semus
Konu: Araba seçimi , yardım :)
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2013 Saat 15:28
Abilerim,arkadaslarım herkese merhabalar.. Honda Civic 2008 model otomatik elgance aracımız var. Onu 37 bin liraya satmak üzereyiz. Onun yerine yeni bi araç almayı düşünüyoruz.

Sizlere danışacagım konu şu;

40 000 - 45 000 tl arası,otomatik vites,(lpg veya dizel) araç önerileriniz ne olabilir bize ? 

fikirleriniz önemli herkesin bi fikrini alabilirsem çok mutlu olurm.. :) teşekkürler şimdiden

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2013 Saat 15:38
Çok kapsamlı bir soru olmuş şimdi,

Seçenek sunsaydınız?

Yada bence japondan vaz geçme :) toyotada olabilir. yine honda da

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2013 Saat 15:42
seçenek yok aklımızda hocam :) yeniliklere açığız :D

sadece herkesin bi fikrini öğrenmek istedim,kim ne önerir diyerekten bi fikir oluşturmak istedim aklımda :)

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2013 Saat 15:52
İyi o zaman, Ben olsam corolla alırdım. 1.6 tüplü 2012
bulunursa pejo 508 de olabilir :)

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2013 Saat 15:55
teşekkürler öneriniz için,corolla düşünülebilir :)

Mesajı Yazan: umut_25
Mesaj Tarihi: 20 Mart 2013 Saat 16:21
Ya usta ben sana daha farklı bir şey sorayım. Senin satmayı düşündüğün aracı ben çok beğeniyorum. Muhtemelen seneye alıcam. Otomatik olur mu bilmem ama elegance olacağı kesin. Sen aracından memnunmuydun olumlu ve olumsuz yönlerini yazarmısın sana zahmet 

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2013 Saat 16:34
hocam yakıt dışında arabadan hiç bir sıkıntım olmadı. spor,oturaklı,lüks,konforlu.. yani dört dörtlük bir araba.. alacaksan gözün kapalı alabilirsin,passat gibi de değil piiyasada temizi çok rahat bulunuyor..

Mesaj Tarihi: 20 Mart 2013 Saat 16:38
hocam otomatiği bulunmuyor o fiyata malesef :) bizede otomatik lazım

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 14:56
Orjinalini yazan: 307bursa 307bursa Yazdı:

bence o paralara 2. el temiz 508 alınır ve keyifle binilir 
örnek :

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-yetkili-peugeot-bayisinden-508-access-1.6-112-hp-118027627/detay

+206 Clap

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 15:37
pt aılesınde yanlıs anlasılmasın Clown seat leonu ınceleyınız 2010-2012 dsgleri Approve

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: bysarsıntı
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 16:10
i30 da düşünülebilir hocam...

-------------
2001 206 XT 1.6 16V
Önünü Görmeden Sollama Eve Acı Haber Yollama...

Mesajı Yazan: SDYMZ
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 16:59
308 de hiç fena değil bence

-------------
2005Model 206XT 1.4Hdi SUNROOFLU (2012-2014)
2009Model 308SW 1.6Hdi

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 19:26
teşekkür ederim arkadaslar , hepsine bakacağım ..

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 19:41
Hocam kısa zaman önce ben de auris aldım.
Dış tasarımı i30 a çok benzetiliyor ama içi tamamen farklı. Güçlü duruyor araba. 2 günde 150km yaptım çok keyifli.

Yakıt olarak honda dan az olacağı kesin ben dizel kullanıyorum rodaj süresince sakin kullanıyorum 5.8 ortalama.

M/M şanzuman baya keyfili.

Benzinli tam otomatikleride baya iyi deniyor MultiDrive S diye geçiyor şanzuman 1.6 benzinli motorlarda çıkıyor. Şuan 51bin tl ama almak istediğinizde 3bine kadar indirim yapıyorlar.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 19:42
Orjinalini yazan: SDYMZ SDYMZ Yazdı:

308 de hiç fena değil bence

308 sportium auto6R e-hdi cam tavan+xenon paket alacaktık ama direkten döndük. Yeni kasa gelecek artık eskileri 5 ay sonra 6-7bin aşağı satarlar.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 19:44
ali hocam şu aurisleri bir inceleyeyim ben :)

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 19:47
Orjinalini yazan: semus semus Yazdı:

ali hocam şu aurisleri bir inceleyeyim ben :)

Kesinlikle ve keisnlikle araçları test edin. Aklınızda ne varsa sorun.
Durunca stop eden marş ve hız sabitleme yok ama araç çok kaliteli. Toyota gücünden ve kalitesinden ödün vermiyor. Bunlar benim araştırmalarımda gördüğüm yoksa alman araçlarının fanatiğimdir normalde.

Keşke ankara da olsanız aracı detaylı incelemeniz için yardımcı olurdum.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 19:50
burda da toyota servisi var hocam,bu kadar övdüğünüze göre vardır bişeyler mutlaka gidip test edeceğim :)

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 21:42
bence o paraları verecekseniz üst segmenten araba almak daha mantıklı bence insignia güzel bir seçim olur..

Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 21:58
ben almandan yanayim o fiyata a3 sportback yada 1 serisi bulabilirsin insignia larin benzinlerini bilmem ama dizellerine yanasmayin 307 ler kadar problemli bir seri bende bir zamanlar dusunmustum son anda korkudan vazgectim

-------------

Mesajı Yazan: theyet
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 22:16
tek lafım Co-rol-laa Wink

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 22:44
hocam üst segmentin boş modelini almaktansa,orta segmentte dolu araç almak daha mantıklı geliyor bana :)

Mesajı Yazan: yagiz35
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 22:49
Arabaya sorunsuz binmek istiyorsanız bence toyotadan şaşmayın

-------------
(206 x-design 2006) 35 ABE 97

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 22:53
toyota da dizeller 70 beygirmiş hocam,onlarda çekmiyormuş kasa.. bi bilginiz varmı bu konuda ?

Mesajı Yazan: yagiz35
Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 23:21
Hocam yanlışınız olmasın ben 90 beygir diye biliyorum , çekiş sorunuyla da alakalı olarak tek tük şikayetler duymuştum ama devrini aldıktan sonra oldukça iyi gidiyormuş yine de net bilgiler veremiyorum kullanan arkadaşlar elbet vardır onlar daha iyi yardımcı olabilirler

-------------
(206 x-design 2006) 35 ABE 97

Mesaj Tarihi: 21 Mart 2013 Saat 23:32
 ANLADIM ,TEŞEKKÜRLER :)

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2013 Saat 00:22
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

1.4-4d motorunu hem corolla da hemde auriste sıfır araç olarak bayide test ettim. 110 ps 307 var. bana çok hantal geldi. civicten sonra ne olur bilmem.. araç çok oturaklı ama gitmiyor benim gözümde... japon alacaksan asla dizele girme... japonlar henüz dizel üretebilmiş değiller. 1.4-4d motorunu da farklı tedarikçiddden alıyorlar...

307 1.6lt hacime sahip 110 bbeygir.D-4D 1.4 lt 90 beygir.

308 1.6 e-hdi Auto6R test ettim cidden hissedilir derecede guclu. Ama pejo olunce ve yeni kasa cikaracagi icin vaz gectik aauris ile 308 sportium cam tavan+xenon paket arasinda ciddi bir fark yoktu.

Daha 150km de arac onceden kullandigim 1.4 hdi 206+ a gore daha seri. Ilkkalkkista robotize yavas kaliyor ama spor modda vites degisimi nerdeyse hissedilmiyor ve kadrani gormeniz lazim.

Soyle de bir gercek var bunu test ettigim icin soyluyorum 6 arac test ettim ayni segmentte en guven veRenler golf7 ve auris oldu.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: candanxyz
Mesaj Tarihi: 22 Mart 2013 Saat 00:23
Bmw 3 serisi

-------------
''Bay Z''

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2013 Saat 00:36
Bu arada yanlis anlamayin uzun zamandir araba arastirdigim icin bilgilerimi aktarmak istedim. Kimseye lafim sozum yok. Araci alirken dusundugunuz segmentteki araclarin tumunu deneyin. Akliniza ne takilirsa sorun. Fabrika verilerine v.s cok takilmayin. Turkiyedeki yol sartlari dunyanin baska bir yerinde yok

Almayi dusundugunuz arabayi kullananlara sormaya calisin kotu huylari muhakkak olacak bunlar ne hallerde olmus ogrenin. Toyota nin bir cok ozelligini insanlar basta sorun olarak algilamis ama zamanla farkina varilmis. Bunu suan tabletten yazdigim icin detaylandiramiyorum.
Mmt sanzuman icin sikayet siteleri kurulmus ben inceledigimde 2010dan sonra sorunlar cozulmus hala sikinti yasayan var onlarin problemi bu sanzumani bilincsiz kullanmalri . Bu kullanim hatasi her sanzumanda yasanabiliyor. Al4 307ler bi anlatsin dertlerini burasi fesmekan olur valla.

Diyecegim arastirmalarinizi cok yonlu yapmaniz bir noktaya takildiginizda bu kriter sizi uzecek bir yola sevk edebilir. Ciddi paralar veriliyor arabalara bu durum gozardi edilemez

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2013 Saat 00:41
Orjinalini yazan: onurazgin onurazgin Yazdı:

aracını daha önce forumda gördüm güle güle kullan Allah kaza bela vermesin..  206+ 70 beygir olsa gerek intercooler yok o araçlarda diye biliyorum. 90 ps tabiki daha seri olacaktır. spor modda da olsa normal modda da olsa alt devirlerde araç hantal. bunun sebebi ufak motor-c segment kombinasyonu, bence aurisine soft chiptunning yaptırarak torkunu az biraz arttırmalısın. ama aracın rodaj ve 20 bini geçmeli en az... o zman bana keyif verir. (chipli auris daha iyi geldi bana ) birde zaten 308 makyajlandı. ama yeni model çıkacakmı bilgim yok. auriste güzeldir. reno-opel gibi araçlara bulaşmamışsınız en azından :)

Tesekkur ederim,

Simdilik beni idare ediyor yogun trafikte kullandigim icin performans konusunda cok tecrube yasayamadim. IYurt disinda satilan boxlari denemeyi dusunuyorum ama daha tam arastirmadim.
Ben yeni kasa diyorumda makyajlisi siz anlayin
Astra cok hosuma gidiyordu ama 1.3 olmamis bir de GM yi birakti birakali opel gozden dustu duydugum kadari ile ekonomik sikintisi varmis.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 22 Mart 2013 Saat 13:18
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Bu arada yanlis anlamayin uzun zamandir araba arastirdigim icin bilgilerimi aktarmak istedim. Kimseye lafim sozum yok. Araci alirken dusundugunuz segmentteki araclarin tumunu deneyin. Akliniza ne takilirsa sorun. Fabrika verilerine v.s cok takilmayin. Turkiyedeki yol sartlari dunyanin baska bir yerinde yok

Almayi dusundugunuz arabayi kullananlara sormaya calisin kotu huylari muhakkak olacak bunlar ne hallerde olmus ogrenin. Toyota nin bir cok ozelligini insanlar basta sorun olarak algilamis ama zamanla farkina varilmis. Bunu suan tabletten yazdigim icin detaylandiramiyorum.
Mmt sanzuman icin sikayet siteleri kurulmus ben inceledigimde 2010dan sonra sorunlar cozulmus hala sikinti yasayan var onlarin problemi bu sanzumani bilincsiz kullanmalri . Bu kullanim hatasi her sanzumanda yasanabiliyor. Al4 307ler bi anlatsin dertlerini burasi fesmekan olur valla.

Diyecegim arastirmalarinizi cok yonlu yapmaniz bir noktaya takildiginizda bu kriter sizi uzecek bir yola sevk edebilir. Ciddi paralar veriliyor arabalara bu durum gozardi edilemez

kesinlikle bende aynı görüşteyim. o yüzden foruma başlık aççma gereksinimi duydum ve herkesten araç fikri alıp iyi köyü yönlerini öğrenmeye çalışıyyorum ayıryetten farklı forumlarda geziyorum. inşallah hayırlı bir araç nasip olur diyelim :) teşekkürler yardımcı olan arkadaslara..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net