Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

gaz kendini kapattı araç çalışmadı :(

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27526
Tarih: 08 Ekim 2025 Saat 21:11
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: gaz kendini kapattı araç çalışmadı :(
Mesajı Yazan: Guests
Konu: gaz kendini kapattı araç çalışmadı :(
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 22:36
mrb arkadaşlar bugün aracımla gezerken birden sehir halinde iken araç stop etti çalıştırmaya çalıştım çalışmadı gazın lambaları söndü yanmadı en yakın ustaya götürdük gaz beyni arızalı dedi sonra benzin aldık araca benzindede çalışmadı gaz pompası yanmış olabilir dedi aracı bıraktım :( yarın bana dönecek başına gelen varmı nasl kurtarılır ne tutar bilen varsa yardım ederse sevinirim 

Cevaplar:
Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 22:57
hocam bilmediğin yere bırakmasaydın aracı bazı ustaların niyeti pek iyi olmuyor

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 23:00
Orjinalini yazan: EnSoNiQ EnSoNiQ Yazdı:

hocam bilmediğin yere bırakmasaydın aracı bazı ustaların niyeti pek iyi olmuyor
aynen katılıyorum.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 23:40
yok işi bilen biyere bıraktık ama bilmiyorum nasl olucak benzin pompası yanmış olabilir ddi gaz beyni gitmiş ddiler ne masraf çıkacak acaba ?

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 23:45
hocam gaz beyni arızalandıgında içinde benzin yokmuydu aracında pompayı yakmış içinde çeyrek depodan az benzin varsa soğutma yapmaz ve pompayı yakar. Gaz beyni arızası yapabilirde pompa biraz garip geldi

-------------

Mesajı Yazan: ahmet_bjk
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 23:47
Bazı sorunların çözümü olsa bile ustalar uğraşmıyor kolaya kaçıp parçayı değiştiriyorlar.

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 00:09
gaz işi sakat oluyor ya düzgün marka olmazsa adamı çok uğraştırıyor ki arkadaşın benzin pompasınıda yemiş mesela

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 00:24
[QUOTE=EnSoNiQ]hocam gaz beyni arızalandıgında içinde benzin yokmuydu aracında pompayı yakmış içinde çeyrek depodan az benzin varsa soğutma yapmaz ve pompayı yakar. Gaz beyni arızası yapabilirde pompa biraz garip geldi[/QUOTE 
evet hocam benzin yoktu araçta evden çıkarken baktım bitmiş bnde gaza basılı tutarak çalıştırdım 

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 00:25
atiker var üzerinde ama bilmiyorum hadi araçta benzin bitmişti ben gazla çalıştrdm hadi pompa yandı diyelim gaz beyni nasl bozuyldu ikisi birden nasl olur anlamadm

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 00:31
hocam araçta benzin olmadığı durumlarda marşa basmak sakıncalı işte pompayı bu nedenle yakmışsınız bunun haricinde beynin nasıl yandığını tam olarak bilemiyorum.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 00:46
bnmde düşüncem bu yönde hadi benzin yoktu pompa yandı tmm ama gaz nden elektrik kesti normal giderken durdu bida gazın ışığından eser yok benzin pompası bize kaça patlar hocam bi bilginn varmı ?

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 01:14
hocam biraz tuzlu sitemizin sponsoru olan peugeot markette  265 TL gözüküyor.
http://www.peugeotmarket.com/206-14-BENZINLI-YAKIT-POMPASI-MOTORLU,PR-582.html" rel="nofollow - http://www.peugeotmarket.com/206-14-BENZINLI-YAKIT-POMPASI-MOTORLU,PR-582.html

-------------

Mesajı Yazan: _PunisheR_
Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 01:29
bu komple olanı. içinde bi parça var onu değiştiriyolar benim aracım 1.6 60 yada 65tl ye almıştım max 2 ay önce

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 01:35
Orjinalini yazan: mehmetmert16 mehmetmert16 Yazdı:

bnmde düşüncem bu yönde hadi benzin yoktu pompa yandı tmm ama gaz nden elektrik kesti normal giderken durdu bida gazın ışığından eser yok benzin pompası bize kaça patlar hocam bi bilginn varmı ?
benim lpg markası atiker ve aküye gelen bi elektrik kablosu var onu çıkardığında gaz göstergesindeki ışık gidiyor ve doğal olarak araç gaza geçmiyor sizde de böyle bişey olabilir mi acaba?

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 01:44
evet bndede gazdan aküye giden bi kablo varsigoırtası flan var 

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 01:45
265 çok tuzlu ya şuan bnm için inş. arkadaşın bahsettiği gişbi parçadır sorun ollan 

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 01:57
Orjinalini yazan: mehmetmert16 mehmetmert16 Yazdı:

265 çok tuzlu ya şuan bnm için inş. arkadaşın bahsettiği gişbi parçadır sorun ollan 
komple pompa olcağını sanmıyorum. gaz içinde aküye giden kabloyu ve sigortasını kontrol edin derim

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 11:42
gazdan aküye giden kablo kontrol edildi hatta sigortadada sorun yok adamın ddiği kontak artısı gelmiyomuş araca

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 11:50
durduk yere gelen + nasıl kesiliyo anlamadım

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 12:52
işte arada uyuşmayan bişiler var bu olay araç hareket halinde iken olan birşey bakalm 1 saat sra aracın başına gidicem inş. sorun çıkmamış olur

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 12:57
umarım ufak tefek şeylerdir gittikten sonra bilgilendirirseniz sevinirim

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 16:09
Orjinalini yazan: _PunisheR_ _PunisheR_ Yazdı:

umarım ufak tefek şeylerdir gittikten sonra bilgilendirirseniz sevinirim

gittim durum hiç kolay bişye benzemiyor benzin pompası yanmış hadi o tamam ama elektrik aksamı olarak sorunlar var kontağa artı gelmiyor direksiyon sökülmüş arka koltuklara kadar çıkarmışlar sorunu bulamamışlar şimdi arcın şöför tarafındaki çamurlukta beyinleri oluyormuş orayı sökecekler :( yarına kaldı bizim iş yine pazartesiye kadar kesin çözerim dedi usta bakalm hayırlısı artık 

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 17:08
sebebini merak ettim umarım ustanız kısa zamanda sorunu bulur 

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 17:11
valla bnde çok merak ediyorum ne olucak ne deyişecek ne tutacak ama şunu biliyorum peugeot bu konuda çok dandik gerçekten soğudum arabadan bende daha önce clio 2 vardı 1 ay benzinsiz gezdiğimi biliorum araçla hiç sorun çıkarmadı

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 17:15
aracın kontağını kapattığınız zaman soğuması içinde yeterli miktarda depoda benzin bulunması gerekiyormuş bunu bende sonradan öğrendim umarım maliyetli şeyler çıkmaz aracınızda

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 17:20
evet onu bende biliyordm aslında ama bu kadar çabuk arıza çıkaracağını tahmin etmedim şuan benzin pompası 150 lira ddi bana ama sorun bitmiş değil gaz olayınıda çözdüğünde hrhalde bnm tahminim bi 150 200 daha tutar gibime gelio

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 17:24
pug çok narin bi araç ben bunu kullandığımdan beri anladım. benzin pompası benim dediğim gibi içindeki parça için mi yoksa komple için mi o fiyat dedi? 300civarı gidecek gibi

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 17:38
parça galiba komple pompa demedi çünki hortum flanmı değişçekmiş ne 150 ona ddi bi 150 200 daha kafamda kurdum ben beklyiorm bakalm ne çıkçak

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 17:39
sorunsuz yapılıp tekrar iş açmasında verceğiniz paraya değer en azından 

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 18:23
zaten ustada öyle ddi bundan sonra kafan rahat olur aracı çalıştırdımda gaz devreye girince benzin pompası yanmasın diye onu kesicekmiş yani gaza geçince benzin pompası iptal olacak devamlı çalışmayacak işi yapan bursanın en iyisiolmasa kafam iyice orda olacak ama en iyisi oymuş 

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 18:36
temiz iş olur bi daha karşına çıkmaz böyle bi durum benzin deponda da sarı ışık yakmamakta fayda var 

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 19:38
aman aman bundan sonra çeyrekten aşağı gezmem ne olursa olsun ben normalde yani markete bile arabayla giden biriyim bu 2 gün ölüm gibi geldi yani :)

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 23:04
hocam peugeottan sogudum demişsinizde enjeksiyonmu bütün araçlarda durum aynıdır yani direk gazla çalışmayan ilk benzinle çalışan araçların hepsinde çeyrek deponun altında yakıt bulundurmak hiç iyi değil :) bu tüp olayı 2 sene önce vw bora'da başıma geldi ve yolda giderken bütün tüp tesisatı kabloları yandı bildiğin alev aldı beyin vs değişti yani herkesin başına gelebilecek hatalar geçmiş olsun tekrardan tüp'ün sonucu bekliyorum 

-------------

Mesaj Tarihi: 10 Mart 2013 Saat 01:22
aman hocam geçmiş olsun allah korumuş alev alması  çok tehlikeli heleki gazda işte tabi insanın başına gelmeyince pek takmıyo böle şyleri daha önce hep enjeksiyonlu aracım oldu bu 2 tane bravo kullandım fiesta clio herzman bittimi alırdım benzini ama 206 da malesef benzin bitti araç gitti yani :) ustanında şuanki ddikleri işte gaz beyni+benzin pompası ve kontak artısı gelmiyo yarın gidip bi dolaşıcam bnde merakla bekliyorm sonucu

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 16:13
evet aracıma kavuştum :) sorun araç benzinsiz olduğu için benzin pompası yanmış ordan gaz beynini arızaya geçirmiş gzl bi işçilik ve 300 tl ile :D benzin pompası gaz beyni ve gaz tesisatı elden geçmiş oldu artık araçta benzin olmasada o pompa yanmayacak araç gaza geçtimi benzin devir daymını kapatacak araçta sorun çıkmayacak 

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 16:23
hayırlı olsun umarım bi daha sorun çıkmaz siz yine de benzin eksik etmeyinSmile

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 16:25
:D sağol zaten ışığı söndürdüm hemen aracı alır almaz ama yapan usta ne olur ne olmaz ben böyle bir sistem yapayım ddi başın ağrımasın iyide oldu insanlık hali uzun yolda gaz biter benzin azalır başımız ağrımasın bida :)

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 16:33
evet iyi olmuş senin kafan rahat olur Big smile

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 16:40
Big smile aynn aynn iyi oldu valla bnm için

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net