Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sağ önden lok lok tak tak diye gelen sesler?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27513
Tarih: 12 Kasım 2025 Saat 08:08
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sağ önden lok lok tak tak diye gelen sesler?
Mesajı Yazan: hLL
Konu: Sağ önden lok lok tak tak diye gelen sesler?
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 06:17
Merhaba, Aracımla bozuk yollarda ilerlerken ön taraftan sesler geliyor. Çukurlara girdiğimde falan özellikle sağ ön taraftan lok lok diye bir ses geliyor.  Ve genellikle sola dönüş yaptığımda hele ki yol bozuksa bu ses daha yüksek oluyor tak tak ediyor resmen ama normal güzel yollarda bu sesler yok. Amortisörlerden midir? Ses benzetmeleri komik kaçabilir ama kusura bakmayın. Başka türlü anlatamam bu sesleri. Big smile Eğer ki amortisörlerdense fiyatları nedir? Set mi değiştirilmelidir? Yoksa tek alıp sorunlu olanı değiştirsek bir sorun teşkil eder mi? Teşekkürler.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: bysarsıntı
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 08:18
z rotlardan da olabilir kardeşim.

Mesajı Yazan: plawert
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 10:00
lokurduysa amortisör olabilir ama tak tak şeklinde bir ses ise askı rotlarıdan yapar bence en iyisi bir ön takım kontrolü yaptırmanız

-------------
206 x-desing 1.4 benzinli

Mesajı Yazan: msk_sansal
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 11:57
ben apayri birsey sorayim size. Malumunuz. Peugeot serviste arka amortisorler biraz pahali. Monreo yada record var yedek parca sitelerinde. Sponsorumuz da record orta hallidir sorun yasatmaz dedi. Siz ne deriniz

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 12:36
Orjinalini yazan: bysarsıntı bysarsıntı Yazdı:

z rotlardan da olabilir kardeşim.

Z rotlarını araştırdım biraz da kaynağın birinde 'rotlar sıkıntılıysa lak luk sesler çıkar ve virajlarda yatmalar olur diyor. Normal düzgün yollarda ise düzgün çalışır diyor' Bu denilen ses aynen bende de çıkıyor ama virajda yatma olup olmadığından emin değilim. İlk fırsatta dikkat edeceğim. Sorun Z rotlarındaysa peki çok pahalı mıdır? Dead Teşekkürler. Smile

Düzenleme: Eksik kelime.

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 12:39
Orjinalini yazan: plawert plawert Yazdı:

lokurduysa amortisör olabilir ama tak tak şeklinde bir ses ise askı rotlarıdan yapar bence en iyisi bir ön takım kontrolü yaptırmanız

İlk fırsatta ön takım kontolü yaptıracağım teşekkürler. Smile

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 13:29
Salıncaktan da olabilir hocam, Z rot 20 TL salıncak 70 TL civarında, işçilikte ustadan ustaya değişir.

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 13:33
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Salıncaktan da olabilir hocam, Z rot 20 TL salıncak 70 TL civarında, işçilikte ustadan ustaya değişir.

Peki bir süre daha böyle kullanılması başka sorunlar doğrabilir mi? Malum zamanım yok. Esnek çalışma saatleri yüzünden yaşamaya zaman kalmıyor ki arabaya zaman ayırabileyim Cry

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 13:44
Sıkıntı olmaz hocam ama yinede ilk fırsat bulduğunuzda yaptırın.

Mesajı Yazan: tanzara
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 14:00
Yok hocam hiçbiri değil. Ben kesinlikle şunu diyebilirim ki bu seslerin sebebi direksiyon kutusu. Kendim 1 ay kadar önce yaptırdım ondan biliyorum. Bana sorarsan eğer ön takımda hiçbir yere dokunmaya kalkma ve birkaç ustaya da sor, sadec birine bağlı kalma. Çünkü herkes anlayamayabiliyo. Ben z rotlarını, sağ sol tablayı, rot başlarını falan değiştirdim. Ama sadece değiştirdiğimle de kaldım. Ses bir türlü kesilmedi. Direksiyon kutusunu tamir ettirdikten sonra sorun çözüldü. Direksiyon kutusunun tamiri 150-200 arası, işçilik de 100 tl dersen toplam en fazla 300 tl masrafın olur kardeşim

-------------
MUSTAFA(06 MGE 97)

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 14:29
Orjinalini yazan: tanzara tanzara Yazdı:

Yok hocam hiçbiri değil. Ben kesinlikle şunu diyebilirim ki bu seslerin sebebi direksiyon kutusu. Kendim 1 ay kadar önce yaptırdım ondan biliyorum. Bana sorarsan eğer ön takımda hiçbir yere dokunmaya kalkma ve birkaç ustaya da sor, sadec birine bağlı kalma. Çünkü herkes anlayamayabiliyo. Ben z rotlarını, sağ sol tablayı, rot başlarını falan değiştirdim. Ama sadece değiştirdiğimle de kaldım. Ses bir türlü kesilmedi. Direksiyon kutusunu tamir ettirdikten sonra sorun çözüldü. Direksiyon kutusunun tamiri 150-200 arası, işçilik de 100 tl dersen toplam en fazla 300 tl masrafın olur kardeşim

Peki sizde de mi bendeki şikayetler vardı?

Mesajı Yazan: bysarsıntı
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 15:54
HLL kardeşim çıkan sesin tam olarak nerden çıktığını lok lok tak tak diyerek kimse bilemez ilk tahmin olarak z rotları ve ya amortisör olabilir belkiide salıncaklar yada arkadaşın dediği gibi direksiyon kutusu bilemessin alt takımdan her yerden gelebilir.
senin yapacağın tek şey var güvendiğin her zaman gittiğin ustana git aracı bi kaldırsın sürsün o anlar ztn sanada fiyatını söyler. böylece kullansan belkide küçük bir sorun başına büyük bi sorun olabilir o yüzden çekinme hemen baktır derim. 

-------------
2001 206 XT 1.6 16V
Önünü Görmeden Sollama Eve Acı Haber Yollama...

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 16:04
Orjinalini yazan: bysarsıntı bysarsıntı Yazdı:

HLL kardeşim çıkan sesin tam olarak nerden çıktığını lok lok tak tak diyerek kimse bilemez ilk tahmin olarak z rotları ve ya amortisör olabilir belkiide salıncaklar yada arkadaşın dediği gibi direksiyon kutusu bilemessin alt takımdan her yerden gelebilir.
senin yapacağın tek şey var güvendiğin her zaman gittiğin ustana git aracı bi kaldırsın sürsün o anlar ztn sanada fiyatını söyler. böylece kullansan belkide küçük bir sorun başına büyük bi sorun olabilir o yüzden çekinme hemen baktır derim. 

Cevabınız için teşekkür ederim. Forumda sorun hakkında tahminlerde bulunmak ve tespit etmek dediğiniz gibi bir yere kadar mümkün oluyor haklısınız iyi bir usta bulmam gerek canlı canlı göstermem gerek ama arabayı yeni aldığım için Pejo' dan anlayan bir usta tanıdığım yok ve dil de bilmediğim için Bulgaristan' da işinin ehli usta bulmam çok zor. En kısa zamanda dil bilen bir tanıdık yardımıyla durumu hallettirmeye çalışacağım ya da Türkiye' ye geldiğim zamanlarda yaptıracağım. İyi günler.

Mesajı Yazan: tanzara
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 16:24
Orjinalini yazan: hLL hLL Yazdı:

Orjinalini yazan: tanzara tanzara Yazdı:

Peki sizde de mi bendeki şikayetler vardı?

evet aynen senin dediğin gibi benim arabada lok lok ses geliyordu. Senin araçta olanların hepsini benimkinde yaşadım kardeş

-------------
MUSTAFA(06 MGE 97)

Mesajı Yazan: taylan2
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 17:30
montajdan sonra rot balansa gitmeyi unutma

-------------
206 xs 2001

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 19:28
rot kolundan olması kuvvetle muhtemel

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 19:53
Orjinalini yazan: taylan2 taylan2 Yazdı:

Aklımda sağolun.

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 19:55

Aklımda sağolun.
balansa girmene gerek yok. 
değişimden sonra araçta çekme olursa rota girebilirsin.

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 19:58
Orjinalini yazan: KenBlockJR KenBlockJR Yazdı:

Aklımda sağolun.

Balans yeni yaptırdım zaten. Rotta yaptıracaktım ama adam sadece balans yapıyormuş. Rottan anlayan biri olsaydı sorun olduğunu söylerdi ama. Duruma göre bakacağım teşekkürler.

Mesajı Yazan: taylan2
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2013 Saat 23:19
Orjinalini yazan: KenBlockJR KenBlockJR Yazdı:

Aklımda sağolun.

hocam gerek diyorsun ama yeni parça takılınca ayar diye bir şey kalmaz ki

-------------
206 xs 2001

Mesaj Tarihi: 09 Mart 2013 Saat 22:23
Orjinalini yazan: ahmetusta2 ahmetusta2 Yazdı:

TAK TAK VURAN ALT ROTİLİNDİR KARDEŞ AMÖRTÜSÖRLE ALAKASI YOKTUR 

LOK LOK YAPANDA Z ROTLARIN BOZULMUSTUR

SAYGILARIMLA

Çok teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2013 Saat 21:55

Orjinalini yazan: ahmetusta2 ahmetusta2 Yazdı:

TAK TAK VURAN ALT ROTİLİNDİR KARDEŞ AMÖRTÜSÖRLE ALAKASI YOKTUR 

LOK LOK YAPANDA Z ROTLARIN BOZULMUSTUR

SAYGILARIMLA

Çok teşekkür ederim.

Şuan sorunum çözüldü. Değiştirilen parçanın adını bilmiyorum ama tekerleğin dibinde olan bir parçaydı. Elimle bile rahatça oynatabiliyordum. O derece gevşemişti. Sağ ön tarafta kolum kadar bir parça değiştirdi. Sol taraftan da ufak bir parça değiştirdi. Neler değiştirdiği konusunda acıkcası bir fikrim yok. Yabancı yazıldığı için. Elimde fatura olsa da pek anlayamadım. Ama neyse ki sorunum çözüldü. 193 Leva karşılığında. işçilik içinde. Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Mesajı Yazan: eroglu
Mesaj Tarihi: 12 Mart 2013 Saat 23:44
hafif bükülmüş kol gibiyse salıncaktır aynı sorunu bende yaşadım ve ikisini birden değiştirttim düzeldi sonuçta rot balansı da ihmal etme ayrıca lastik havaları da önemli sık sık kontrol et veya ettir

-------------
PEUGEOT 206+ 2010 1.4 BENZİN 75 HP

Mesajı Yazan: vanheru78
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2015 Saat 18:01
Merhaba arkadaşlar daha önce vanheru nickiyle üyeydim foruma fakat o hesabımın şifresini unuttum ve yeni üyelik aldım..başlıkta belirtilen sorunu 1 aydır yaşıyordum ve bugün itibarıyla sorunu çözdük..şöyle ki aracımın (308 hdi) alt takımlarını komple kontrol ettik biley çıkmadı,ustam amortisörlerdendir dedi ve ön 2 amortisörü 350tl ye orjinal değiştik,fakat ses (ön sağdan lokurtu) devam etti..Tabi ben bu ara ustama köpürmek üzereydim.. Hocam motor üst kulağından olur onu değişelim dedi..onu da değiş dedim (150tl ) ve değiştik..
Sonuç: o önden gelen lıkır lıkır ses bitti! Lakin boş yere 2 amortisör değiştik..aracımdan çıkan 2 ön amortisör sağlam ve tabi geri takmadık..aracım 2012 model ve üstündeki amortisörler orjinal ve sağlam..isteyen arkadaşa 2sini 150 tl ye verebilirim..

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2015 Saat 18:04
çıkan amortisörlerin resimlerini daha sonra ekleyeceğim..

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 28 Mart 2015 Saat 18:48
lokurtu kesılmedıyse dıreksıyon kutusunun ıcınden gelıyodur 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 28 Mart 2015 Saat 19:11
Lokurtu sorunum, üst motor kulağının değişmesiyle çözüldü..lakin boş yere 2 amortisör değiştik.. Tekrar ediyorum amortisörler sağlam ilgilenen olursa...

Mesajı Yazan: mkalay
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2017 Saat 09:51
Selam arkadaşlar 206+ HDI aracım var
Ayağımı gazdan çekince sağ ön taraftan lok diye tek ses geliyor
Neden olabilir düz yolda bile yapıyor bunu

Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2017 Saat 13:01
motor kulakları ya da aks başları olabilir 

Mesaj Tarihi: 02 Kasım 2017 Saat 15:52
Sadece sağ ön teker tarafından alttan geliyor düz yolda bile yapıyor

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2017 Saat 09:31
Selam akşam baktım da motor yardımcı kulaklarından arka kısımdaki kulakta yıpranma var herhalde değiniz gibi iki yardımcı kulağı da değiştireceğiz

Mesajı Yazan: onlycihan
Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2017 Saat 10:15
umarım bununla probleminiz çözülür geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 03 Kasım 2017 Saat 11:50
Çok teşekkür ederim kardeşim

Mesajı Yazan: Starboard
Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2017 Saat 13:46
Merhabalar, 

Aracım 2002 model 106 ve benim aracımda eğer sağ ön koltuğa iri bir arkadaş oturursa(100kg ve üzeri), sağ önden "lok lok" diye ses geliyor. Genelde aracı tek kullandığım için çok da üzerine düşmüyorum. Sebebi nedir sizce? 

Mesaj Tarihi: 04 Kasım 2017 Saat 20:58
Kardeşim motor takozun yıpranmaya başlamış demek ki
Kontrol ettir şasedeki yuvayı çatlatırsa masrafın artar
Bir ihtimal da sağ ön amortisörde sıkıntın olabilir veya z rot kolunda

Mesajı Yazan: ilyas60
Mesaj Tarihi: 28 Temmuz 2018 Saat 10:39
selamün aleyküm
evet banada direksiyon kutusundan dediler 
baska biryerden bulamadilar 
ama fiyat 600tl dediler yaptirmadim
siz 300tl nerde yaptirdiniz