Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lütfen yardım

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27312
Tarih: 19 Temmuz 2025 Saat 18:35
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com


Konu: lütfen yardım
Mesajı Yazan: theyet
Konu: lütfen yardım
Mesaj Tarihi: 23 Şubat 2013 Saat 20:35
arkadaşlar 2005 peugeot 307 xt kullanıcısıyım arac 50.000 de, sıralı sistem tüplü.

son bir kaç aydır aynı sorundan dolayı iki defa sanayiye gittim yardımlarınıza bilgi paylaşımınıza ihtiyacım var. uzun süre araç çalışmayınca (mesela akşamdan sabaha kadar) tek marşta araç çalışmıyor. ikinci hatta bazen üçüncüde alıyor, rölantide bırakınca 1 dakka sonra falan sanki yakıt gitmiyomus gibi tekleyerek stop ediyor. zaten o 1 dakika içinde de tam gaz yemiyo sanki hırıl hırıl stop edeceğini hissettiriyo. yok rölantide bırakmayıp yola cıkıncada diyelimki 50-100 metre ötede ışıklarda duracam debriyaja basınca gaz ibresi hemen sıfıra cakılıyor stop ediyor.

ilk seferinde ustam bobin değişelim dedi değiştik sorun gecti. 2-3 hafta sonra yine oldu. ikicide gaz kelebeğini temizleyelim ama sorun devam ederse müşür değişelim dediler, neyse gaz kelebeğini temizlediler sorun halloldu 2-3 hafta sonra yine aynı sorun.Angry

1) sorun hakkında fikri bilgisi yada daha önce başına gelen var mı, acaba önemli bir arızamı ? 
2) servis değişip yetkili peugeot servisine götüreyim mi ne dersiniz?






Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2013 Saat 10:21
Sorunu bulabilmek icin yapilabilecek birkac sey var. Oncelikle aracinizi bilgisayara baglatip herhangi bir ariza kaydi olup olmadigina baktirin. Eger hersey nomal ise iki onerim var. Birincisi bir sekilde gecisi olarak calistigindan emin oldugunuz bir bogaz kelebegi ile aracinizi test etmek. Bogaz kelebegini temizlemek bazen ise yarayabiliyor ancak bazende step motorunda problem oluyor ki temizlemek ile gecmiyor maalesef. 3. onerim ise akunuzun durumu. Eger akunuz biraz eski ise imkanlar dogrultusunda baska bir aku ile deneyin.


Mesajı Yazan: theyet
Mesaj Tarihi: 24 Şubat 2013 Saat 11:32
aküden olacağını sanmıyorum cunkü calışırkende hanı vardır ya akü zorlanır hissedersizi öyle bişey olmuyor, arac calıştıktan sonra tekliyor ne bileyimsanki gidecekte gidemiyor gibi tıkanıyor hani benziyon yetmiyomuş gibi, ışıklarda falanda da bi sorun olmayaınca akü pek ihtimal dahilinde değil bence.

araç bilgisayara bağlanıncada hata vermiyor.

boğaz kelebeği dediğiniz gaz kelebeği ise temizlik yapıldı güya ama ben arac basında değildim. dediğim gibi sikayetim gecmişti ama yeniledi acaba değişmek mi lazım o da cok pahallıymış moralim bozuldu :(

step motorunu soruşturacam ama .
tesekkür ederim koliva 

başka fikri ve bilgisi olan arkadaşlar varmı acaba??


Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2013 Saat 13:01
Sabah çalışmama sorununu taze benzin alıp 1 gün benzinde binerek çözdüm ben, stop etmeye benzer bir sorun da boğaz kelebeği temizliği ile halledildi. Ama sizde çok farklı bir arıza da olabilir, yine de denemenizi tavsiye ederim.


-------------
206 1.4 + LPG


Mesajı Yazan: kaf_kef42
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2013 Saat 13:42
bende de opel tigra  da aynı sorun vardı  . . . bobin buji değiştirdim sene de iki kere her değiştirdiğimde aynı sorun iki ay sonra devam etti bazen gaz yemiyor bazen dediğin gibi iki üçüncü kontak da çalışıyor gaza yüklenince teklediği de oluyor (hatta bazen bu teklemeler de motor kısmı yere yıgılacakmıs gibi oluyor )bazen boşa aldığın anda direk istop ediyor . . . .

sana denilen bobin değişecek sonra gene ayni bobin orjinal olsun aracın kaldırmıyor diyecekler orjinal takacaksın gene aynı olarak sonra kelebekler temizlenmeli diyecekler. . . bir ton sey diyecekler halbu ki aracın hiç o kadar masrafı yok . . .  ben bu sorunla tam bir sene uğrastım sonra konyaya gittigim de sadece bir usta dedi ki . . .

tüpün elektiriğini de bobinden alınıyor bobin kaldırmaz dedi başka kaynak buldur dedi tüp için gittim tüpcüye 90 tl ye bi elektirik kaynağı taktılar tüpe üstüne bi de eksoz değiştirdim tüp ayarlarını da sıfırladım a bir daha o sorunu yapmadı . ..  yani bahsettiğim şeyse sıkıntın benim dediklerimi de dikkate almanı dilerim . . .

ama evvela masraf vermeden önce gaz ayarını yaptır . . geçmez ise dediklerimi araştır


Mesajı Yazan: theyet
Mesaj Tarihi: 25 Şubat 2013 Saat 17:45
gaz kelebeği temizlendi 2-3 hafta sorun yoktu şimdi yine oluyo. işin ilginc tarafı bişeler yapılıyo sorun cözülüyo sonra yeniden oluyo.

yetkili servise mi götürsem acaba, yetkili servis daha mı becerikli olur bu işlerde bilemiyorumki?? bide son konuşmamızda müşür değişelim demişti tamircim ne dersiniz denemeye değermi ??


Mesajı Yazan: theyet
Mesaj Tarihi: 03 Mart 2013 Saat 14:47
arkadaşlar 5 gündür arabaya benzinde kullanıyorum ve tek sorun yok bahsettiğim tüm sikayetler sanırım tüpten kaynaklanıyormuş.bir yandan da mutluyum aslında daha basit ve masrafsız bir sorun olduğunu düşünüyorum

sizce tüpten kaynaklanan bu arıza neyden kaynaklanabilir 
şimdiden tesekkürler...



Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net