Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sağa sola çekme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=2708
Tarih: 16 Haziran 2025 Saat 07:01
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sağa sola çekme
Mesajı Yazan: 206Quick
Konu: Sağa sola çekme
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 13:35
Slm arkdaslar bugun arabamın 2 tane ön salıncak 2 tane z rot 2 tane rot kolu 2 tane rot başı değişti önceden aracımda bozuk yollarda özellikle giderken cok fazla saga sola cekiyodu 3 tane ayrı ustaya gösterdim aracı hepsi aynı parçaların değişmesi gerektigi değiştikten sonra düzelecegini soyledi ama gel görki hala saga sola çekme var rotçuya gidip rot ayarı yaptırdım acaba iyi yapamadı anlamadım gitti :( neyse tekrardan ustaya gittim 15 dakka kadar test etti oda arabayı hiç çekme yok dedi ama bana göre hala çekme ve direksiyonun kendini toplıyamama sorunu devam etmekte ben bosuna mı ön takımı sıfırladım simdi :( rotçuylada test sürücü yaptık onun soyledigi ise daha komikti ön takım yeni takılıdıgı için çekme olabilir dedi 10 güne kadar düzelcegini soyledi bu arada parçaların hepsi 1 yıl garantili yan sanayi aldım orjinal 800 ytl fiyat cıkardılar.Bir diger sorum ise radyatöre giren borunun ucu sürekli çıkıyor usta japon ile yapıstır bisey olmaz dedi simdilik yapıstırsam bi zararı olurmu acil yardım lütfen simdiden saolun...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hsnsnr
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 13:41
düz eğimsiz yolda giderken çekiyorsa rot ayarı olmamış demekki
ön takım parçaları yan sanayi de olsa orj de olsa bunu yapmamalı

radyatörde japon yerine kelepçe kullanmalısın

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 13:44
bırıncısı yan sanayı parca kullnmakla cok hata etmıssın ıkıncısı senın sorunun duzelmez ne yaparsan yap yurur aksamda yan sanayı parca olmaz maalesef...

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 13:50
Radyator konusunda silikon conta ve kelepçce taraftarıyım

On takım konusuna gelince zannedersem sol on veya sag on taraftan kaldırım yada buyuk cukur benzeri darbe almıssın ki eger almadım diyorsan ve çekme sadece sağ veya sol tarafa değilse korkarım Drikesyon kramer dişlisinden olabilir

http://uploads.screenshot-program.com">

Mesajı Yazan: hsnsnr
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 13:50
Orjinalini yazan: serhat_tutar serhat_tutar Yazdı:

bırıncısı yan sanayı parca kullnmakla cok hata etmıssın ıkıncısı senın sorunun duzelmez ne yaparsan yap yurur aksamda yan sanayı parca olmaz maalesef...

yan sanayi parça ön takımda bu kadar fark edermi ??

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 13:54
Benim sol on salıncagım yan sanayi emin ol orjinalden daha iyi çıktı....

Mesajı Yazan: İsmailAteş
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 14:16
Yan sanayi bende de farketmedi hoş şu anda orjinalini kullanıorum ama senin sorunun hemen rot ayarı yaptırmış olman olabilir.Ön takım yapıldıktan yaklaşık 500 km sonra rot ayarı yaptırma tarftarıyım çünkü parçaların yerine kaynaşma zamanı olarak görorum bunu.Ben bütün araçlarımızda bunu denedim ve sonuç böleydi.Ön takım yapıldıktan 500 km sonra rot ayarı daha makul gibi..

Mesajı Yazan: sinan-s
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 14:19

Bence radyatör hotumunu kelepçeyle takın..öbür türlü sakat...

Ön takımın yan sanayi olması bence iyi olmamış..

Geçmiş olsun..

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 14:24
Orjinalini yazan: DERAN_TUYNER DERAN_TUYNER Yazdı:

ıyı cıktı deme barı ya buyuk ıhtımalle teknorot takıldı sana gorucem ne kadar ıyı...

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 14:36

ıyı cıktı deme barı ya buyuk ıhtımalle teknorot takıldı sana gorucem ne kadar ıyı...

3 sene oldu serhatım neyini gorcen daha Smile

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 14:56

olum arabada on takım yokkı
nesı ıyı cıktı...

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 15:10

nesı ıyı cıktı...

chucky deki ontakım Fatih TERIM de yok SmileSmile

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 15:17

nesı ıyı cıktı...

chucky deki ontakım Fatih TERIM de yok SmileSmile
LOLLOLLOL

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 16:54
Arkadaşlar orjinaller 800 ytl almak bu saatten sonra imkansız usta taktıktan sonra tekrar tekrar baktı parçalarda sorun yok bu sağa sola çekme genelde bozuk yollarda oluyor direksiyona kuvvet uyguluyu sanki direksiyonda da başka ön takıma etki eden ne varki ?

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 17:08
Orjinalini yazan: 206Quick 206Quick Yazdı:

Arkadaşlar orjinaller 800 ytl almak bu saatten sonra imkansız usta taktıktan sonra tekrar tekrar baktı parçalarda sorun yok bu sağa sola çekme genelde bozuk yollarda oluyor direksiyona kuvvet uyguluyu sanki direksiyonda da başka ön takıma etki eden ne varki ?

eh be kardesım bozuk yolda oldugunu soylemıyorsunkı senın arabanda yonlu lastıkmı var ebat kac...

Mesajı Yazan: hasimayaz
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 17:11
Frene bastığında değişiklik oluyor mu??

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 17:35
205 40 17 lastikler var düz yolda giderken özellikle şerit değiştirirken çok oluyo acaba tekerlerin yerlerini değiştirsem bişsey fark edermi yada 1 2 gün sonra tekrar rot ayarı yaptırsam gerçekten kafayı yemek üzereyim

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 17:42

205 40 17 lastikler var düz yolda giderken özellikle şerit değiştirirken çok oluyo acaba tekerlerin yerlerini değiştirsem bişsey fark edermi yada 1 2 gün sonra tekrar rot ayarı yaptırsam gerçekten kafayı yemek üzereyim

Zannetmiyorum.. jantlarda salgı yada lastiklerde sorun olsaydı titremede yapardı? yay ve torsiyonlarda oynama varmı?? aracın yüklü yada boş olması durumu değiştiriyormu??

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 17:59
yok malesef hep aynı frende çekme yok ama ani pati ile kalkışta sağa çekme var dedigim gibi dümdüz yolda 1 km gider ama dönüşlerde özellikle direksiyonu elle toparlıyorum o derece ustalarda paso suçu jant lastige atıyor bide bu ön salıncakları takarkan cok zorlandılar 2 usta salıncaga yüklendide anca yerine oturtabildiler acaba diyorum bi zarar mı verdiler nasıl kontrol edicem nasıl bu işin içinden cıkıcam bilemiyorum

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 18:02

kardesım yonlu lastık yol secer bozuk yolda dahada bozuk tarafa ceker bu lastıklerden oluyor ama ıstersen varsa ımkanın onlere ıkı tane sac jant lastık takıp deneme yapabılırsın...

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 18:06
kardeşim senin nedir bu arabadan çektiğin..

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 18:10
Orjinalini yazan: sinan-s sinan-s Yazdı:

senın nedır quıkden cektıgın...Big%20smile

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 18:12

Ben allaha çok şükür hiçbir skıntı ile karşılaşmadım N ile..

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 18:13

olum arab aservısten cıkmıyorkı tabıı sorun olmaz...

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 18:17

olum arab aservısten cıkmıyorkı tabıı sorun olmaz...
Aman senede 1 bakıma giriyo okadar..

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 19:27

ama lastiklerden olmuş olsa 7 aydır araba bende önceden boyle bi sorun yoktu ne zaman NİLKAR denen adi servise ücretsiz check up girdik ondan sonra boyle oldu bizim komsuda palio jant lastik var 15 '' önlere sadece onları takıp denesem olurmu eger hala aynı sorun ederse ne değiştirmek lazım baska :(

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 20:05
Evet arkadslar çareler tükendi mi yoksa :S eger baska jant lastik taktıktan sonra gene aynı sorun devam ederse ne yapmam gerekir ustalar yardım ::(:(((

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 20:06
Kardeş.. arıza çemberini küçültmek amacıyla, aracına tarih sırasına göre aşağıdaki dizilim ile yapılan işlemleri baştan yazabilirmisin. One göre tahminler yürütelim..

Tarih - semptom - Gidilen servis - Sonuç

Örneğin :
15.09.2008 - frenlerde ses - X servisi - sorun giderildi ancak ferenler sertleşti

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 20:09
Fransız arabaları o kadar huysuz ki yan sanayi parçaları sevmiyor.Serhat Tutar ın dediği gibi yürür aksamda yan sanayi kullanmak pek sağlıklı değil...

Radyotör borusuna gelince her iki kısım plastik ise Japon yapıştırıcısı işe yarar aksi takdirde çabaların boşa çıkar.

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 20:14
o araba dah aıflah olmaz kanımca boyle kulln bakalım duzelıcekmı...

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 21:40
valla bende orjinal taktırmak isterdimde 800 ytl az para degil arabayı satmayı düsündügüm su zamanlarda özellikle radyatörden üstünden geçen borunun ucunu japonlıcamda korkuyorum bisey olur diye o sorun degil yenisi ucuz biseydir herhalde ama asıl sorunum yürüyen aksamda...HASİMAYAZ= arabayı alalı 6 7 oldu 1 aya kadar hiç bir sorun yoktu taki nilkara ücretsiz check upa gidene kadar neyse ona yapıcak bisey yok geçti artık 1 ay oldu ben arızadan emin olmak için 3 tane farklı ustaya götürdüm hepsi aynı parçaları soyledi aldık parçaları sonuc gene hüsran acaba bosuna mı değiştirdim diyorum kendi kendime bana rotcunun dedigi ise 10 güne kadar düzelir dedi olası mı acaba ama ustayla test ettik usta hiç bisey yok diyo arabanın daha detaylı geçmişini ögrenmek için yarın peugeot servislerini arayım bakaım yarın sonucu yazarım buraya...

Bugun 2 saat arabanın basında durdum yalnıs bisey yoktu ama salıncakların takıış sekli biraz garip geldi bana açıkcası salıncagı ilk önce arabaya monte etti sonra 2 usta tekere takmak için cok yüklendiler acaba zarar mı verdiler daha önce ön salıncak değiştirien arkdaslar yapılıs seklini biliyolarsa anlatsınlar lütfen ona göre o ihtimali kafamdan atayım kusura bakmayın kafam cok karısık cok soru sordum farkındayım acemilikte var tabi ama bi daha 2.el araba almam herhalde

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 22:04
bu sağa sola çekme direkyiondan kaynaklanabilir mi acaba cünku direksiyonu sıkı tutunca çekme yapmıyo ama direksiyon düz giderken sağ taraftan baskı geliyo direksiyona çekmeyi o şekil yapıyor

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 22:17
Pivot ayırma kolu ile yapılması gerekir. ama çoğu ustada bu alet bulunmaz levye ile abanması gerekir abanırkende rotil körüğü zarar görmemeli.

Rot başı sökülürkende rot başı ayırıcısı kullanılmalı.. bunun içinde çekiç levye ikilisi kullanıyorlar.. Tabi bu da standartların çok dışında

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 22:22
Haşim abi çok teknik detaylı anlatmışsın...Fransa dan plaket gelir bugün yarın :)

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 22:28
Orjinalini yazan: STARBURAKS STARBURAKS Yazdı:

Haşim abi çok teknik detaylı anlatmışsın...Fransa dan plaket gelir bugün yarın :)
++ bencede..

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 22:38
206 quıck, inş sorunun en kısa zamanda düzelir.üzülüyorum böle olunca.Yazın k.kumlada görüşmek üzere..

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 23:07
Saol sinan abi inşallah hasim abi sanada çok teşekkür ederim dedigin gibi ustalarda makina falan yoktu 2 usta abandı salıncaklara hatta soyledim zarar görmesin diye yok baska türlü takılmaz dediler Şekil a da görüldügü gibi ilk önce 'A' daki yere taktılar salıncagı sonra salıncaga abanarak teker hizasına taktılar bu işlem zarar vermiş olabilir mi acaba hasım abi

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 23:24
Salıncağın zarar göreceğini pek sanmıyorum.. Şase tarafındaki takozlarında baya bir esneme payı var. Kolay kolay o cepheden zarar görmez. Esas endişem deran abinin dediği gibi direksiyon kutusunun zarar görüp görmediği?

öncelikle bir jant değişimini denemelisin.. orjinal sac jantların duruyor mu?
Rot balansda bakıldı diyorsun sorun yok??
geriye son teşhis aracı robota sokmak.. ekzpertiz veren yerlerde?

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 23:27
Son bir şey daha; kalkışlarda direksiyonda kendiliğinden dönme oluyormu..

yada frenle kızaklamadan sert duruşlarda??

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 23:38
Evet abi kendilginden dönme oluyo ve viraj dönüyorum mesela direksiyonu bırakınca bi yere kadar topluyo kendini tam düz durmuyo yani ani kalkıslarda ise sağa çekme oluyo ama usta neden bisey yok diyo bana onu anlıyamıyorum Orjinal jantlarım yok bu şekilde aldım arabayı ama bizim komsuda palio var onun jantlar olurmu benim arabaya cok saol hasim abi

Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2008 Saat 23:43
hasimabi direksiyon kutusu adamlar takarken mi bisey olmusdur diyosun ?

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2008 Saat 08:48
sıkayetlerıne gore dıreksıyon kutunda problem var gıbı sertlıgı nsaıl acaba normal gıderken...

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2008 Saat 09:04

Radyator konusunda silikon conta ve kelepçce taraftarıyım

On takım konusuna gelince zannedersem sol on veya sag on taraftan kaldırım yada buyuk cukur benzeri darbe almıssın ki eger almadım diyorsan ve çekme sadece sağ veya sol tarafa değilse korkarım Drikesyon kramer dişlisinden olabilir

http://uploads.screenshot-program.com">

İlk sayfada belirtmiştim Smile

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2008 Saat 09:05

Sorun direksiyon kutusunda gibi duruyor. Mekanik ustasının sorunu teşhis etmesi zor olabilir. İşinin ehli sağlam bir rot balanscya gidip, şikayetlerini sıralamalısın. Onun yapacağı ölçümlerle kesin arızaya ulaşılabilir.

Eğer elle hissedilebilir bir semptom yoksa mekanik ustasının arıza ulaşması çok zor.

şu anki duruma göre direksiyon kutusu yada rot kolu gibi duruyor. ama yinede sağlam bir rotcunun ölçüp biçip ayarsızlığı bulması lazım. Malesef ön takım işi böyle sağdan tamir etsen soldan bozuluyor. hiç 4/4 lük memnun gideni görmedim.

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2008 Saat 15:51
Hasimabi rot koluda yeni değişti bu nilkarda acaba direksiyon kutusundan bisey mı çaldılarda bozugunu mu taktılar yaff :/

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2008 Saat 22:44
Arkadaslar bugun 1 saat gezdim düz yolda hiç çekme yok ama ne zaman bozuk yola cıkayım bir saga bir sola yada ne zaman şerit değiştireyim direksiyon 1 2 saniye oynuyo acaba direksiyona yağı falan mı lazım babamda test etti bugun arabayı düz yolda kaymak gibi diyo ama ara sokaklarda bozuk yollarda direksiyona hep baskı var

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2008 Saat 22:49
Yolun eğiminden yada bozukluğundan da olabilir..

Mesaj Tarihi: 16 Ekim 2008 Saat 22:55

Serviste viraj çubukları yağlandı mı?? yada değiştimi?
bence sen kendine biraz sıkıntı ediyorsun.. alışmaya çalışmalısın Wink

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2008 Saat 03:30
aynı şeyi babamda soyledi ama kafama taktım bu problemi çözmeden olmıcak serviste hiç bir işlem yaptırmadım hayattada yaptırmam arabam  su an 82,550 de değişmesi gereken baska parçalar varsa yazarmısın abi sanırım sorun direksiyondan degil araç yoldaki şeritlerin üstünden geçerken bile etklileniyo direksiyondan olsa düz yolda giderkende aynı olayı yapar diye düsünüyorum sorun 1=Direksiyonun virajdan sonra zor toplarması 2 = bozuk yolda direksiyonda sağa yada sola gitmek için direksiyona yaptıgı baskı birde mesela sağ şeritte gidiyorum sol şerite geçtim ama tekerler hala sağ şeritte gitmek istiyor

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2008 Saat 08:50
17 leri takmadan oncede aynımıydı kardesım birde şu lastiklerin taban desen fotosunu ekleyebilirmisin sana zahmet son olarak istanbuldaysan yarın ogleden sonra maslakta olacağım nasipse gel hem tanışmış oluruz hemde yakından etüd edersek tespiti daha kolay olur...

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2008 Saat 09:13

17 leri takmadan oncede aynımıydı kardesım birde şu lastiklerin taban desen fotosunu ekleyebilirmisin sana zahmet son olarak istanbuldaysan yarın ogleden sonra maslakta olacağım nasipse gel hem tanışmış oluruz hemde yakından etüd edersek tespiti daha kolay olur...

++++

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2008 Saat 09:31
Yardımlarınız için cok saolun lastiklerin fotusunu bugun detaylı cekip koyıcam siteye sanırım V desen deniyo benim lastiklere aracı aldıgımda 17'' janlarla beraber marshall lastikler var.Malesef bursadayım 15 güne kadar büyük ihtimal istanbul kadıköy göztepeye gelicem...Benim bu sağa sola çekme direksiyonda boşluk 1 ay önce NİLKAR denen servisin ücretsiz check up adı alında yaptıkları sahtekarlıktan sonra basladı gidip adamlara hesapta soradım bu şekil arabayı kullanıcam belirli bi zaman aklıma hep sorular geliyo acaba adamlar parçayı iyi takamadılar rot ayarı nı yapamdılar yada serviste direksiyondan parçalarından sağlam olanla bozuk olanı mı değiştirler vs. iyi taktım kafama su sorunu bi çözsemde rahatlasam hepinize sonsuz teşekkür ederim

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2008 Saat 09:32
Bu arada tekrardan belirteyim parçaları yan sanayi alıp dısarda takınıdık bi ustaya yaptırdım işlem 2 saat sürdü 2 saatte basında bekledim garanti olsun diye ^_^

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2008 Saat 09:59

lastiğin sonundaki harf nedir?? yani hız limiti ?? T, U, H, V ???

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2008 Saat 12:04
80W yazıyor  onu mu soruyorsun ?

Mesaj Tarihi: 17 Ekim 2008 Saat 13:45
185=Kesit genişliği (mm)
65=Lastiğin serisi
R=Lastik gövde yapısı
14=Jant çapı (1 inç=2.54mm)
85=Yük endeksi
H=Hız limiti
ENCT2=Lastiğin özel ismi
TL=Tubeless

LASTİKTE HIZ SINIRI
Hız Sembolü J K L M N P Q R S T U H V W Y Z(*)
Hız Limiti (km/saat) 100 110 120 130 140 150 160 170 180 190 200 210 240 270 300 240+

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2008 Saat 03:01
Arkdaslar bugun birşey daha fark ettim sanırım benim direksiyonda boşluk var vede rotçu galiba direksiyonu tam ayarlıyamamıs cunku tekeler tam düz olunca direksiyon sola dogru duruyor bu çekme direksiyonun sola bakması ile ilgili olabilir mi peki direksiyonda problem varsa kendini nasıl belli eder cunku bana göre ön takımda hala ayarlanmamıs biseyler var

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2008 Saat 06:04

Arkdaslar sorun direksiyonda olsa ses yapmaz mı bu sağa sola kafa atmayı düsük hızlarda ve bozuk yollarda yapıyor acaba hidrolik yağı falan mı azalmıştır

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2008 Saat 11:16
O araca sağlam bir rotcu bakmadan ölçüp biçmeden hiç br şey denemez..  lastikler düz iken direksiyonun yamuk olması yüksek ihtimal ile rot ayarından kaynaklanır.. Düşük ihtimalse direksiyon kutusu..

direksiyon yağını kontrol etmen çok basit..

Mesaj Tarihi: 19 Ekim 2008 Saat 11:40
Çok ilginç bir sorun..Bencede Sağlam bir rot balansçı lazım

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2008 Saat 00:22
Valla bu işin içinden nasıl çıkacaz bilmiyorum o kadar parçayı bosuna mı değiştirdik

Mesajı Yazan: HakanGokdemir
Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2008 Saat 01:35
     Arkadaşlar bu işten pek anlamam ama hep ön takımlara yoğunlaşmız vaziyetteyiz acaba sorun arkada örneğin arka torsiyon kısmında olabilirmi?

-------------
Hakan GÖKDEMİR
0 533 215 8019

Pendik / İSTANBUL
26.08.1980

A RH +

Kardeş zorunlu dosttur, Dost seçilmiş kardeştir...

Mesaj Tarihi: 20 Ekim 2008 Saat 03:25
Arkadaşlar acaba akslardan olabilir mi servis harici saglam ustada yok nerde baktıracaz arabayı :(

Mesaj Tarihi: 12 Kasım 2008 Saat 11:27
Ayrıca amortisorlerinede bakmak lazım cunku amortısor sorunlarında da aynı semptomlar gorulur....

Mesaj Tarihi: 14 Kasım 2008 Saat 03:43

Ayrıca amortisorlerinede bakmak lazım cunku amortısor sorunlarında da aynı semptomlar gorulur....

Arabayı bu şekilde kullanıyorum göstermedigim usta göstermedigim rot balanscı kalmadı düz asfalt yolda hiç bisey yok bozuk yolda araba dalma yapıyor butun ustalar jantlardan dedi 17''jant kullanıyorum değiştircektim vazgeçtim jantlarım güzel cunku artık kafamada takmıyorum gittigi yere kadar

Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2008 Saat 09:44

Kardeş bendede yönlü lastik vardı 1 yıl önce aynı durum  oluyordu ama bu bir problem değil ki yönlü lastiklerde bu durum oluyor yol seçiyor. Boşuna masraf etme lastikleri değiştir çok rahatsız oluyorsan

Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2008 Saat 15:54
206quıck ekle benım msn ı olayı cözucez :))

Mesajı Yazan: kimiraikkonen
Mesaj Tarihi: 25 Kasım 2015 Saat 22:24

Yardımlarınız için cok saolun lastiklerin fotusunu bugun detaylı cekip koyıcam siteye sanırım V desen deniyo benim lastiklere aracı aldıgımda 17'' janlarla beraber marshall lastikler var.Malesef bursadayım 15 güne kadar büyük ihtimal istanbul kadıköy göztepeye gelicem...Benim bu sağa sola çekme direksiyonda boşluk 1 ay önce NİLKAR denen servisin ücretsiz check up adı alında yaptıkları sahtekarlıktan sonra basladı gidip adamlara hesapta soradım bu şekil arabayı kullanıcam belirli bi zaman aklıma hep sorular geliyo acaba adamlar parçayı iyi takamadılar rot ayarı nı yapamdılar yada serviste direksiyondan parçalarından sağlam olanla bozuk olanı mı değiştirler vs. iyi taktım kafama su sorunu bi çözsemde rahatlasam hepinize sonsuz teşekkür ederim

Bende NİLKAR (şimdiki BAYKAR) servisinden (aracı aldığım bayi) aldığım en sonki rot hizmetinden hiç memnun kalmadım. Her ne kadar ilgi ve alaka konusunda memnun olsam da hizmet kalitesi malesef hayal kırıklığı oldu. Bozuk yolda direksiyon sola atıyor kendini. Ama düz yolda sola atma yok, hatta sağa çekiyor gibi. Yaptıkları işlem ön-arka lastik rotasyonu. Sizce nedeni ne olabilir?

Aracım 208.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net