Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arka taraftan takur tukur ses geliyor?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=27010
Tarih: 10 Haziran 2025 Saat 04:45
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arka taraftan takur tukur ses geliyor?
Mesajı Yazan: ahmetismet
Konu: Arka taraftan takur tukur ses geliyor?
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2013 Saat 17:52
Arkadaşlar merhaba.

arkadaşın 206 sında arka taraftan takur tukur ses geliyor sürekli. Daha önce olmadığını yeni başladığını söylüyor..

Stepne gevşemiştir diye kontrol ettik bişey yok. Nedendir acaba bir de kaça mal olur?

-------------
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2013 Saat 22:22
206da arkadan her zaman ses gelir. Ben aldım alalı geliyor. Son zamanlarda farklı bi ses eklendi ona belki sizinki de odur, benim araçta torsiyonlar sorunlu o da ses yapıyor. Ama o hariç dediğim gibi 20larda kroniktir zaten. Bagajdaki eşyaları kontrol edin en basitinden, ya da arka derken mesela tam yerini tespit edemiyorsanız kapılardan da geliyor olabilir.

malesf 206nın malzeme kalitesi çok iyi olmadığı için heryeri ayrı ses yapıyor

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Mesajı Yazan: cnrars
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2013 Saat 23:08
Benim de aracımın arka tarafında takırtılar ve sanki rol ve balans normal olduğu halde dengesizlik ve savrulma vs vardı, torsiyonlar problemli değilmiş, benim arkadan geldiğini söylediğim ses önden geliyormuş, tabla mı ne dediler, onun değişmesi lazımmış ama hemen değil, bir süre daha idare eder dedi servis.

Sizinde arkadan gelen ses bagajdaki birşey, koltuklar, kapı içleri, yedek lastik veya bagaj tarafında birşey olabilir, çünkü arka tarafta öyle takır tukur ses yapacak birşey yok diye biliyorum.

Mesajı Yazan: werty
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 00:01

arakdasım ıstersen bır bagaj kapagının kılıdının gectıgı parcanın vıdalarını bır kontrol et zamanla gevşiyor oda ses yapmasına sebep olabilir.. kilidin geçtiği paraçayı bıraz bağajın ıcıne dogru hafifçe it sıkıştırarak bir denemeni tavsiye ederim

arkadaşlar benım arabanın altından arkadan 80 90 la giderken bir uğultu geliyor. sorun neden kaynaklanabilir..??

-------------
2004 - 206 QUİCKSİLVER 1.6 16V 110HP Benzin, 128000 km Mobil 1 New Life 0-40, Bridgeston Adrenalin 195/55/15

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 00:05
Orjinalini yazan: werty werty Yazdı:

arakdasım ıstersen bır bagaj kapagının kılıdının gectıgı parcanın vıdalarını bır kontrol et zamanla gevşiyor oda ses yapmasına sebep olabilir.. kilidin geçtiği paraçayı bıraz bağajın ıcıne dogru hafifçe it sıkıştırarak bir denemeni tavsiye ederim

arkadaşlar benım arabanın altından arkadan 80 90 la giderken bir uğultu geliyor. sorun neden kaynaklanabilir..??

bilyalardan yapabilir, şanzumanda olabilir,

Mesajı Yazan: serkan719
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 00:48
%80 Torsiyondan Geliyodur.

Mesajı Yazan: ahmetismet
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 11:12
Evet arkadaşlar sağ arka amortisor kırılmış biyerinden, değişecek 130tl, rot başlarında da boşluk varmış 170tl de o tutuyor. Yetkili servis fiyatı. Rot başları olayına pek inanmadım. Sadece amortisör mü değiştirsem?

-------------
neverThere
Yeni Astra HB 1.4 Turbo 140hp Active Select Sport 2013

Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 11:43
lokur lokur sesler varsa amortisör olabilir ki zaten öyleymiş. Rot başlarıda pejolarda çok sık sorun çıkarıyor, lastik ebatı normalden büyükse daha çabuk problem çıkarıyor, özellikle bozuk yollarda önlerden takur tukur sesler geliyorsa rot başlarını da değiştir derim.

Mesajı Yazan: osman_bora
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 15:24
rot cuya gidersen sana her sesi söyler istanbulda isen koşuyonunda carfuor un karşısında rotcu var işin erbabı bendebe aynı sorun vardı arka rot milini değiştirdik ses mes yok  süper

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 17:27
araç 206 değil miydi? ne amortisöründen bahsediyorsunuz siz arkada :S

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2013 Saat 17:38
Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

araç 206 değil miydi? ne amortisöründen bahsediyorsunuz siz arkada :S

torsiyonlu fakat amortisörüde vardır kardeşim 206ların...

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net