Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

acil yorum bekliyorum

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26906
Tarih: 10 Ağustos 2025 Saat 14:57
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: acil yorum bekliyorum
Mesajı Yazan: turquaz
Konu: acil yorum bekliyorum
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2013 Saat 19:47
öncelikle merhabalar iyi aksamlar ;

Arkadaslar bundan 3 hafta önce tüp taktırıdım tüp taktırırken aracın motor bloğundan su sızdığını gördüm altaanda hafif yag sızıyordu. hemen  ustaya götürdüm su sızıntısının motor üst kapak contasından olduğunu zamanla yıprandığı için sızdırdıgını söyledi elim mahkum yaptırdık tabi yapılmısken hersey kontrol edildi manifolt contalarına kadar hersey elden gecti maliyet yag sızdıran alt kapakta dahil  600 tl neyse aracı aldım normal birsekilde işe gidiyorum hadi hopbaaa  vites kolu elimde kaldı vites halatı ucu yalama olmus dedi usta yenisi geldi değişti. hey hat sorun bitmiyor arkadas 400 tl ye değişti. ancak su anda arac 1 ve 2 vitese girerken zorlanıyor . ustaya götürdüm bunun vites halatının gectiği yerde şanzımanın üstünde plastik parcanın  esnemiş oldugundan sekmanı sıkılastırınca boslugun gideceğinisöyledi. ok dedik aldık gene bugün gene vites gecişlerinde problem var. şimdi merak ediyorumb plastik parçanın ismi nedir vites halatının geçtiği yerde yaniesneyen parca değişimimümkünmü (usta şanzımana bağlı parça değişmez diyor) kafayı sıyırcam artık 1 100 tl yedik ancak 1 2. vitese girişte gene problem yardımcı olacak varmı  

Cevaplar:
Mesajı Yazan: elestern
Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2013 Saat 21:20
çözersen banada söyle

-------------
2002 206 hb 1.4 bnz colorline
izmir

Mesaj Tarihi: 27 Ocak 2013 Saat 23:12
Orjinalini yazan: elestern elestern Yazdı:

çözersen banada söyle

şimdi öğrene bildiğim tekşey var abi formadaki arkadaslar yardım edermutlaka ama bu vites halatının bağlı olduğu bir yer var onun orda  plastik bir parçanın esnemesinden bunun olduğunu  söylüyorlar ama bu parca nasıl birsey neye benzeer bilmiyorum

Mesajı Yazan: caner_1985
Mesaj Tarihi: 01 Şubat 2013 Saat 19:40
arkadasım bende grande punto aracım da park etmıstım calıstırdım 3 uncu vıteste takılı kaldı vıtes kolu elımde kaldı halatını degıstırdım ılk sıralar 1 den 2 ye gecerken  sorun oldu  sonra hıdrolık yagı sıktırdım halatın gectıgı yere sorunum duzeldı sızde boyle bırsey yapmayı denesınız olmazmı acaba

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2013 Saat 00:05
1 den 2 ye geçer ken yada 3 ten 2 ye öldürüyo resmen bide durmadan 1 e geçmiyoo  bi geçse çok sevincem yağlayınca düzelceğini bilsem  ona bi kutu yapıp en az bi 5lt yağ koyarım yeterki geçsin

-------------
izmir

Mesajı Yazan: emin15
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2013 Saat 00:24
zannedersem aracınız 307 1.6 benzinli,plastik parça vites halatının ucundaki yarım kovan şeklindeki parça olabilir oda vites halatıyla beraberdir.

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2013 Saat 00:50
206larda vitesden şanzımana kol gidiyor diye biliyorum.bu arada aracın durmadan 1 e rahat geçmesini zaten beklemeyin,benimde vites geçişlerim sert özellikle 1 2 de diğerleri rhat,vitesi rahatlatmak için bende plastik aşınan aksamları değiştirmeyi düşünüyordum.sıkıntı çıkartıcaksa hiç bulaşmayayım

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesaj Tarihi: 02 Şubat 2013 Saat 16:52
Orjinalini yazan: emin15 emin15 Yazdı:

zannedersem aracınız 307 1.6 benzinli,plastik parça vites halatının ucundaki yarım kovan şeklindeki parça olabilir oda vites halatıyla beraberdir.

Halat tam takım orjınal alındı parcadamı arıza var acaba

Mesajı Yazan: emin15
Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2013 Saat 01:53
aracı stop ettiğinde 1 ve 2 ye rahat geçiyormu sadece çalışırkenmi zorlanıyor stop ettiğinde rahat geçiyorsa halatlarda sorun yoktur sadece çalışırken zorlanıyorsa debriyajdada sorun olabilir

Mesaj Tarihi: 03 Şubat 2013 Saat 16:14
güncel

-------------
izmir

Mesaj Tarihi: 06 Şubat 2013 Saat 23:37
hocam karters derken  nası yani düz ters gibi bişeymi biraz bilgilendirirmisin bizi

-------------
izmir

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net