Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Aracımın devri yükseliyor hızı sonradan alıyor.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26740
Tarih: 26 Temmuz 2025 Saat 19:53
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Aracımın devri yükseliyor hızı sonradan alıyor.
Mesajı Yazan: baroff
Konu: Aracımın devri yükseliyor hızı sonradan alıyor.
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 00:52
Merhaba arkadaşlar aracımın devri yükseliyor hızı sonradan artıyor 7-8 saniye sonra anca vitesin hakkını veriyor arkadaşımın babasına sordum debriyajla alakalı olabilir dedi sizce nedendir ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 01:07
Büyük ihtimalle baskı balata kaçırıyor, arkadaşınızın babası doğru söylemiş.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 01:24
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Büyük ihtimalle baskı balata kaçırıyor, arkadaşınızın babası doğru söylemiş.

2-3 ay değişmesem problem olurmu acaba.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 01:42
Hocam zamanla kaçırma olayı artar 2-3 ay ne kadar yol yaptığınıza ve nasıl kullandığınıza bağlı ama tavsiye etmiyorum, her an bi yokuşu çıkarken kalabilirsiniz.

Baskı balata kaçırmasına örnek video, özellikle 50. saniyeden sonra çok net belli oluyor.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 01:57

Hocam zamanla kaçırma olayı artar 2-3 ay ne kadar yol yaptığınıza ve nasıl kullandığınıza bağlı ama tavsiye etmiyorum, her an bi yokuşu çıkarken kalabilirsiniz.

Baskı balata kaçırmasına örnek video, özellikle 50. saniyeden sonra çok net belli oluyor.

Şuan hiç kullanmıyorum nerdeyse. 1-2 ay içinde maximum 600-700 km yaparım

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 02:45
Bi ustaya gösterin derim, tehlikelide olabilir, sollamaya falan çıktığınızda zor durumlarda bırakabilir.

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 04:08

Bi ustaya gösterin derim, tehlikelide olabilir, sollamaya falan çıktığınızda zor durumlarda bırakabilir.

Acemi şöför olduğum için pek hız yapmam gerçide. Dediğiniz gibi ustaya göstereyim. Ayrıca cevaplarınız için teşekkür ettim.

Mesajı Yazan: hhuzun
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 10:30
baski balata ise hic durma tamir ettir..benim arabaninda basina geldi birsey olmaz bir iki ay gider dedi tamirci 10 km gitmede araba kilitlendi, baski balata hatasinda arba yolda iken likirdi sesi gelir dahada ileri asamada onden yanik kokusu ve buhar a benzer duman cikar...

-------------
306 2.0 HDI 2000 MODEL BREAK PETROL MAVISI FRANSIZ

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 10:57
Her viteste mi bunu yapıyor acaba? araç otomatik vites mi ?

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 13:10
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

Maneul , her vitesde evet.

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 14:13
Orjinalini yazan: baroff baroff Yazdı:

O zaman hiç geciktirme arkadaşların dediği gibi baskı balta bitmiş vaziyette, benim ayrıca diyeceğim yolda kaldığın an allah korusun hem kaza yapabilir vede yaptıra bilirsin ayrıca artı masrafıda cabası olur, şuandan itibaren 225 lirayıda ayır bi kenara artısı hariç. kimseye zarar vermemek adına arızanı düzeltmeni tavsiye ederim.

vitesi sorma nedenim araç ne zamandan beri sendedir bilemeyeceğim ama çoğu otomatik viteslerde 2nci vites çift devirli oluyor 4 ileri oldukları için bu konuda balata sıyırıyor diye sananlar var.

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesaj Tarihi: 19 Ocak 2013 Saat 14:18

Orjinalini yazan: baroff baroff Yazdı:

O zaman hiç geciktirme arkadaşların dediği gibi baskı balta bitmiş vaziyette, benim ayrıca diyeceğim yolda kaldığın an allah korusun hem kaza yapabilir vede yaptıra bilirsin ayrıca artı masrafıda cabası olur, şuandan itibaren 225 lirayıda ayır bi kenara artısı hariç. kimseye zarar vermemek adına arızanı düzeltmeni tavsiye ederim.

vitesi sorma nedenim araç ne zamandan beri sendedir bilemeyeceğim ama çoğu otomatik viteslerde 2nci vites çift devirli oluyor 4 ileri oldukları için bu konuda balata sıyırıyor diye sananlar var.

Bu ay bana masrafı büyük olcak o zaman , triger set değişim , debriyaj falan derken :)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net