Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 elektrik aksamı hakkında;

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26663
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 12:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 elektrik aksamı hakkında;
Mesajı Yazan: sercan1903
Konu: 307 elektrik aksamı hakkında;
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 12:50
Confused Merhaba arkadaşlar;
Peugeot 307 imde dün meydana gelen elektrik aksamı sorunum hakkında yardımlarınıza ihtiyacım oldu.Aracı normal bir şekilde park edip kapattım ve sonrasında da bir iki saat kadar sonra aracı açmak istediğimde immobilaser anahtarımın çalışmadığını farkettim. Kapıyı anahtar yardımıyla açtım fakat anahtarı kontağa taktığımda hiçbir şekilde sistemde elektrik olmadığını gördüm.

acaba akü kaynaklı bir sorun mudur?Yoksa farklı bir arıza mı var?
İşin içinden çıkamadım,yardım ederseniz çok sevinirim,
Teşekkürler...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 12:59
akuler kendını kısın bellı eder zaten, baska aracla takvıye ıle denemek gerekır veya akuyu olcen bıryere:)

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 14:44
aynen aku ne durumda?

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 15:29
ahaha :D abi anahtarın pili bitmiş pili değiştir :D

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 15:56
Anahtarın pili takılı bile olmasa sadece uzaktan kumanda ile kapıları açmaz onun haricinde araçta herşey normal çalışır. Ayrıca pil zayıfladığı zaman ekran düşük pil uyarısı (remote control battery low) verir. Arkadaşın sorunu anahtar pili ile alakalı değil.

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 16:25
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Anahtarın pili takılı bile olmasa sadece uzaktan kumanda ile kapıları açmaz onun haricinde araçta herşey normal çalışır. Ayrıca pil zayıfladığı zaman ekran düşük pil uyarısı (remote control battery low) verir. Arkadaşın sorunu anahtar pili ile alakalı değil.
Sistem kendini kitlemiş olabilir belki diye düşünüyorum. Hacker mod on misali

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 16:29
Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

Pilden olmaz pili çıkarıp deneyebilirsin istersen, yedek anahtarlar zaten pilsiz oluyor, kumandalı anahtarla pilsiz ve bitik pille aracı çalıştırdığım oldu.

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 17:11
Bana da akü sorunu gibi geldi. Kışın özellikle kendini gösterebiliyor üstte arkadaşın dediği gibi. Akünün durumu nedir, ne zaman değişti? Bir kontrol ettirin.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 17:53

arkadaşlar aracı yeni aldım.2 hafta kadar oldu. akü muhtemelen çok iyi değildir ama hiç bir aksama elektrik gelmemesi garip değil mi? Kontağı çeviriyorsunuz fakat araçta hiç elektrik yok.Hiçbir lamba yanmıyor abartısız hiçbir tanesi.

Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 18:11

Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

Pilden olmaz pili çıkarıp deneyebilirsin istersen, yedek anahtarlar zaten pilsiz oluyor, kumandalı anahtarla pilsiz ve bitik pille aracı çalıştırdığım oldu.
Ozaman bilemicem hocam,benim bu konuda çok fazla tecrübem yok başıma gelmedi daha önce.

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 18:45
benim başımada geldi aynısı aküyü değiştirdim hiçbir sorun yok şuan aldığım 3. gün geldi galeriden araç aldıysan sağlam aküleri genelde kendilerine ayırıyorlar :)

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 20:46
Sistemde elektrik olmamasi akuye isaret ediyor. Farlari veya baska bir elektronik aleti acik unutmus olabilir misiniz?

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2013 Saat 10:09
arkadaşlar ilginiz için çok teşekkür ederim.Sorun akü kaynaklı.Değiştirdim ve sorun çözüldü.Tekrar tekrar teşekkür ederim.

Mesajı Yazan: metegorkem
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2013 Saat 14:35
immobilizer pilden etkilenmez. immobilizer bozulsa yada immobilizer çipsiz bi anahtarı takıp kontağı çevirdiğinizde bile ışıklar yanacaktır. elektrik gelecektir. hatta kontağı çevirdiğinizde marşa bile basacaktır fakat araç çalışmayacaktır. kesinlikle aküyle ilgili bi sıkıntınız vardır.

edit: diyecektimkii sorun çözülmüş bile gözünüz aydın. Smile

-------------
Yeşil Peugeot 307 XS 1.6 Benzin+LPG

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2013 Saat 17:51
Smile Evet mete çözüldü çok şükür.Ama yüne e teşekkür ederim.

Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2013 Saat 17:52
pardon yine de yazacaktım... klavyenin azizliği dostum...:)

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net