306 röle yerlerleri Yardım ?
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 306
Forum Tanımlaması: 306, 1993'ten 2002'ye 309'u değiştiren küçük bir aile otomobilidir, ancak 2001'de 307 ile değiştirilmiştir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26654
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 11:59 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 306 röle yerlerleri Yardım ?
Mesajı Yazan: selimc
Konu: 306 röle yerlerleri Yardım ?
Mesaj Tarihi: 14 Ocak 2013 Saat 01:09
Merhabalar Arabamın rezistans tusuna basınca röle sesi gelip basılı kalmaması sonucu sigorta kutusunu actım. Röle tusuna elim basılı tutunca calısıyor fakat bırakınca gidiyor otomatik ısınınca kendi atmıyordu.Tusu değiştirdik birsey değişmedi. Bende röledendir diyip sigorta kutusunu actım. Sigorta kutusunda bana bütün röleler yanlış bağlanmış geldi .Rezizstans yuvası kırmızı olan orda 5 giriş varken 4 girişli yeşil röle takılıydı. Yeşil olan boştaki girişte 5 bacaklı sarı röle takılıydı ama yeşil giriş 4 girişli . Ve sarı girişte 5 bacaklı siyah röle var ama mantıken sarı girişliye sarı röle yeşil girişliye yeşil röle takılması gerekmiyormu öyle denedim. Bu seferde siyah röleyi rezistans kısmına takmak zorunda kaldım en sonda bi o kalınca bu sefer rezistans sürekli acık kaldı araba calıstırır calıstırmaz. Bir yol gösterin arkadaslar bu rölelerin gercek yeri neresi. Simdiden tesekkürler. Arac 94 model 306 xr

|
Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 15 Ocak 2013 Saat 19:37
arkadaslar aranızda bilen yokmu 306 sı olan arkadaslar röle yerlerini söyleyebilirmi
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2013 Saat 02:55
Soyledigin dogrudur. Yani renklerin uyusmasi gerekiyor. En guzeli rezistans icin olan kisma yine o renkte bir role almak.
|
Mesaj Tarihi: 16 Ocak 2013 Saat 11:51
koliva Yazdı:
Soyledigin dogrudur. Yani renklerin uyusmasi gerekiyor. En guzeli rezistans icin olan kisma yine o renkte bir role almak.
|
sağolun teşekkürler peki kırmızı rölenin değerlerini bilen varmı ona göre alıyım parcacıdan
|
|