Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Arka taraftan gelen tak tuk sesler.

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26601
Tarih: 02 Ağustos 2025 Saat 08:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Arka taraftan gelen tak tuk sesler.
Mesajı Yazan: baroff
Konu: Arka taraftan gelen tak tuk sesler.
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 00:24
Merhaba arkadaşlar arabamdaki rahatsız eden bir sorunu sizle paylaşıcam.

Arabamın arka koltuğuna 2 kişi binince yolda giderken tümseklere girince sesler geliyo ustaya gösterdim yayların kesilmiş olduğunu söylüyor ön ve arka yayların değişmesi gerekiyomuş sizce bir sorun yaparmı benim için veya kaça patlar bana

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 05:11
aracın markası ne ? eğer 206 ise arkalarda yay değil torsiyon olur ve sorun torsiyondaysa tuzlu fiyat olabilir.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 09:06
benimde daha önce çukura girince bi lokurtu geliyodu arkadan. ustaya gösterdim arka amortisorlerin lastikleri gitmiş dedi. değiştirdik ses yapmadı. belki seninkide öle bişeydir.

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 11:18
Orjinalini yazan: baroff baroff Yazdı:

Merhaba arkadaşlar arabamdaki rahatsız eden bir sorunu sizle paylaşıcam.

Arabamın arka koltuğuna 2 kişi binince yolda giderken tümseklere girince sesler geliyo ustaya gösterdim yayların kesilmiş olduğunu söylüyor ön ve arka yayların değişmesi gerekiyomuş sizce bir sorun yaparmı benim için veya kaça patlar bana

Yaylar kesıldıyse zaten sızde farkında olursunuz aracınız dıger aynı modellere oranlar daha dusuktur yukseklık,bununlar beraber yaylar kesık oldugundan vurma yapar kanımca basıma geldı ve kesık yaylardan yıne kendı tercıhınızdır fakat sahsı dusuncem kurtulun onlardan cunku yolda can guvenlıgı tarafından eksılerı asırıdır.Forumda bu kesılmıs yayları arastırısanız,bırcok yorumlar tartısmalar mevcuttur.Kımısını gore sorun yoktur kesık yaylarda kımısınde memnun degıldır guven vermez.Bu arada yay konusunda da kımseyle tartısmaya gırmek ıstemem Smile bunlar sahsı yasanmıstır.

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 11:21
walla benden de geliyor ama arkaya 2 kişi oturunca ses yok boş olunca ses var. bende takozlardan şüpheliyim..
ayrıca fatih benim filtre nerde Smile

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 11:22
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

walla benden de geliyor ama arkaya 2 kişi oturunca ses yok boş olunca ses var. bende takozlardan şüpheliyim..

sen bızı arama hal hatır sorma ırtıbatı kopar fıltre ıste bırde Smile yok sana fıltre mıltre LOL

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 13:04
Yorumlar için tek tek teşekkür ediyorum hepinize. Orjinal yay maliyeti ne olur bana 2 ön 2 arka için. 

Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 14:20
kardeşim aracın 206ysa bi yanlışlık var. arkalarda yay olmaz 206ların

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 14:44
Orjinalini yazan: _semihk_ _semihk_ Yazdı:

206 1.4 HDi xline modeli hocam pek bilgim yok ondan burda soruyom size. Aracın sağdan soldan resimlerini atarım 

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 17:13

206 1.4 HDi xline modeli hocam pek bilgim yok ondan burda soruyom size. Aracın sağdan soldan resimlerini atarım 

206 arkalarda yay olmaz torsiyon olur, önlerde yay vardır. Takırtı bende de var, usta torsiyonun sorunlu ama hayati bi sıkıntı vermez şimdilik durumun yoksa sese kulağını tıka idare et, yok yapalım dersen 500 civarında bi maliyeti olur sana demişti işçilikle bereaber torsiyon takımını yenileyeceğini söylemişti yanılmyorsam.

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 19:48
mutlaka gelen sesler torsiyondandır.
masrafı 250-350 tavsiyem tornacıyı kendin bul pazarlık yap 100tl ye yapanda var 250tl ye yapanda var.

-------------
www.gngtasarim.com

Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 21:21
Yaptırmasam ne gibi zararı olur ?

Mesajı Yazan: ufuk
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 23:07
Merhaba Arkadaşlar, bir yıldır aracım arka tarafından taktuk sesler geliyor ve aşırı sallanma yapıyordu ve bu sorunu geçen hafta çözdüm, belki yardımı olur diye yazmak istedim, arkadan ses geliyorsa dingil in içerisinde bulunan bilyalardan kaynaklıdır, pego 206 larda çok sık görülen bir arızaymış bu, ben 1 yılı aşkın süre bu şekilde kullandım, son zamanlarda sağ arka tekerlek yalpalamaya başladı, dingil i tornacı indirip yapıyor, ben yaptırdım 300 tl ödedim, şu an sıkıntı yok.

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 01:49
puglarda bu ses gelmemesi acayip bişey ztn :)) geliyosa hiç korkmayın

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 02:35

puglarda bu ses gelmemesi acayip bişey ztn :)) geliyosa hiç korkmayın

Arabanın alçaklığı falanda güzel aslında. Sorun olmucaksa varsın ses çıksın :)

Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 03:29
benimkinde 1 yıldır var kardeşimm.. hiç bı sıkıntısını görmedim daha

-------------
2005 Pg 206 hdi van
+CoilOver

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 01:51
Konuyu bir kez daha güncelleyeyim ustaya gösterdim geçen torsiyonun Bursaya gitmesi gerektiğini en az 500-600tl masraf olacağını söyledi kasislerde acayip ses vuruyo içerden dışardan çok rahatsız ediyor ses bu işin daha ucuz yolu olmazmı 6-7 ay idare edicek şekilde.

Mesajı Yazan: rockwaryumm
Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 12:15
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

Demekki benimle aynı şeyi yaşayan başka biri daha varmış :D şuan kestim sesleri gerçi ama ilk başta boşken ses yapıyodu. iki kişi binsin tık ses kalmıyodu uyuz oluyodum arkaya yük atmayı düşündüm hatta sesleri bulana kadar LOL

Mesajı Yazan: rockwaryumm
Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 12:24

Konuyu bir kez daha güncelleyeyim ustaya gösterdim geçen torsiyonun Bursaya gitmesi gerektiğini en az 500-600tl masraf olacağını söyledi kasislerde acayip ses vuruyo içerden dışardan çok rahatsız ediyor ses bu işin daha ucuz yolu olmazmı 6-7 ay idare edicek şekilde.

Bence bilya uğultuda yapar. Ayrıca madem idare edecek birşey istiyosun. Arabayı lifte kaldır al eline bi levye torsiyon bağlantılarını yüklenmeden oynat. Gevşeklik yapan belli olur zaten oradaki şeye ne deniyo unuttum ama o zımbırtıları aşındığından ses yapıyo sallıyo. Onları değiştirince hic birşey kalmaz.Onları çıkartmakta senin maharetin biraz artık LOL

Mesaj Tarihi: 11 Mart 2013 Saat 16:18
Orjinalini yazan: rockwaryumm rockwaryumm Yazdı:

Bence bilya uğultuda yapar. Ayrıca madem idare edecek birşey istiyosun. Arabayı lifte kaldır al eline bi levye torsiyon bağlantılarını yüklenmeden oynat. Gevşeklik yapan belli olur zaten oradaki şeye ne deniyo unuttum ama o zımbırtıları aşındığından ses yapıyo sallıyo. Onları değiştirince hic birşey kalmaz.Onları çıkartmakta senin maharetin biraz artık LOL

İyi hoş güzel demişinizde :D evimde kendime ait liftim yok artık ustaya götürüp dediklerinizi söyleyeceğim başka çare yok . Ayriyeten cevabınız için teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net