Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 XT farlar otomatik modda sönmüyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26542
Tarih: 08 Ağustos 2025 Saat 16:05
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 XT farlar otomatik modda sönmüyor
Mesajı Yazan: tepeq
Konu: 307 XT farlar otomatik modda sönmüyor
Mesaj Tarihi: 07 Ocak 2013 Saat 23:23
Arkadaşlar hepinize iyi çalışmalar.
Benim sorunum otomatik farlarla ilgili. Bir süredir yağışlı havalarda farlar açık kalıyor. Bazen akünün artı ucunu çıkarıp takınca düzeliyor. Bazen de bir müddet aküyü çıkarıyorum. Daha sonra (sanıyorum kuruduktan sonra) tekrar takınca düzeliyor. Ne yapmam gerekiyor. Basit bir yöntem var mı yoksa servise mi gitmeliyim. Oturduğum yer ve işim gereğince servise gitmek ve arabayı bırakmak istemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

-------------
Peugeot 307 2001 model

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 07 Ocak 2013 Saat 23:32
Silecekler açıkken farlar gündüzde olsa yanar, çok bulutlu havalardada yanar (yağışlı hava dediğiniz için yazdım) ama normal bi havada silecekler kapalıyken yanıyorsa sıkıntı vardır. Hava günlük güneşlikte olsa silecek sürekli çalışırsa farları otomatik yakar.

Mesajı Yazan: tepeq
Mesaj Tarihi: 08 Ocak 2013 Saat 08:58
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Ancak kontak anahtarını kapatınca ne olursa olsun farlar kapanıyordu. Şimdi ise kapanmıyor. Yani araba çalışmazken de farlar sönmüyor. Kısa far pozisyonunda kalıyor. Aküyü çıkarmak zorunda kalıyorum. Önce "follow me home" nedeniyle yapıyor zannettim. Ama baktım 45 saniye değil 1 saat beklesen kapatmıyor. Gündüz veya gece olması farketmiyor. Bu arada ön panelde far lambaları sönüyor. Sönmeyen farlar. İnşallah yeterli bilgi verebilmişimdir.

Herkese iyi çalışmalar.

-------------
Peugeot 307 2001 model

Mesajı Yazan: extremex16
Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 13:07
Aracı kilitledikten belli bir süre sonra farlar yanıyorsa ve kumanda dan kapılar açılamıyorsa elektrik aksamda hariçtten bağladığınız bir tesisat ta kısa devre vardır.yada sistemin bir yerinde kısa devre vardır.başıma gelmişti.Bsi beynini söküp beyinciye bile gitmiştim.beyinci bsi değişecek dedi ben değiştirmedim.forum sayesinde arızamı bulup hallettim.

-------------
307HDİ Premium 1.6 110BG Obsidyen Siyah

Mesajı Yazan: msk_sansal
Mesaj Tarihi: 12 Ocak 2013 Saat 14:48
main beam fauly yazıyordu değilmi ekranda 

-------------
2013 civic hb 1.4 sport milano red

Mesajı Yazan: extremex16
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 01:19

ekranda herhangi bir sey yazmiyordu fakat gostergedeki tum ariza isiklari tamamen yanik oluyordu.

-------------
307HDİ Premium 1.6 110BG Obsidyen Siyah

Mesajı Yazan: msk_sansal
Mesaj Tarihi: 13 Ocak 2013 Saat 02:40
benimde başıma geldi uzun yoldaydım uzunları yaktım bir ana sönmüyor. sonra stop ettim kendi kesiliyor diye ışıklar gene yok kaldı öyle.  neyse aküyü cıkarınca düzeliyor takınca gene aynı. bende tuttum farların fişi varya soket onları çıkardım Wink  sonra sabah gelince taktım fişi sorun olmadı.. 

geçenlerde gene oldu bu sefer kısalardaydı  ekranda 'main beam faulty' belirdi.   iş yeri otoparkındaydı söktüm aküyü mesai sonrasında taktım kutup başını düzelmişti hocam.   servis neden old. hakkında bilgiye sahip değil. araba 1 senedir benim 2 kere başıma geldi 

-------------
2013 civic hb 1.4 sport milano red

Mesajı Yazan: Muhammed.2233
Mesaj Tarihi: 07 Mart 2021 Saat 17:00
Orjinalini yazan: extremex16 extremex16 Yazdı:

Aracı kilitledikten belli bir süre sonra farlar yanıyorsa ve kumanda dan kapılar açılamıyorsa elektrik aksamda hariçtten bağladığınız bir tesisat ta kısa devre vardır.yada sistemin bir yerinde kısa devre vardır.başıma gelmişti.Bsi beynini söküp beyinciye bile gitmiştim.beyinci bsi değişecek dedi ben değiştirmedim.forum sayesinde arızamı bulup hallettim.

Mesaj Tarihi: 07 Mart 2021 Saat 17:02
Abi benim aracımda şuan aynı seninki gibi olmuş aracı kitledikten sonra farlar yanıyor gösterge panelindeki ışıklar yanıyor ve kumanda işlev görmüyor aracım peugeot 307 hangi tamirciye götürdüysem sorunu çözemedi yardım edermisin ne yapmam gerek

Mesajı Yazan: küçükarslan
Mesaj Tarihi: 08 Mart 2021 Saat 00:14
Bsm beynine bir baktir direksiyonun altinda 
Ayni sorun bende vardi farlar butun gosterge isikleri yandi
Bsm beyni su almis oncamin orda  camin contasini
Degistirdim beyin tamir edildi sorun yok su an

-------------
herzaman hazırım

Mesaj Tarihi: 08 Mart 2021 Saat 16:20
Beyinciye gitim beyinde sorun yok dedi araçta şaşe var dedi

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat