Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Muayene için acil yardım arkadaşlar!!!

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26245
Tarih: 14 Ağustos 2025 Saat 08:51
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Muayene için acil yardım arkadaşlar!!!
Mesajı Yazan: ertanakar
Konu: Muayene için acil yardım arkadaşlar!!!
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 14:44
Arkadaşlar 3 gün sonraya muayene randevusu aldım.Sorum şu; Aracım Lpg'li LPG sızdırmazlık raporu kalktı ama lpg tankının üzerindeki tarih rakamı 4 haneli ise tekrardan sızdırmazlıkn raporu almam gerkiyormuş, 6 haneli olursa hafif kusur olarak geçiyormuş.Bu kadarını araştırdım. Yalnız benim lpg tankının üzerinde kabartmalı metal kısmında 4 haneli rakam var, birde LPG'yi takan firmanın reklam kağıdı var onun üzerinde de 6 haneli rakam bulunuyor.Kafam karıştı böyle götürsem muayeneden geçermi, Lpg sızdırmazlık raporu için taaaa Mimarsinan a gitmek açıkçası zor geliyor..Yardımcı olursanız sevinirim.

-------------
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 14:49
Hocam kabartmalı olan tarihi dikkate alırlar, Tüvtürkü arayıp sorun isterseniz daha net bir bilgi alırsınız.

Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 14:55
usta sorunu halletmeye çalış ancak hafşf kusurlu çoğu araca yazılıyor zaten birşey olmasa bile far ayarı vs vs yazıyolrar 

Mesajı Yazan: ertanakar
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 17:15
arkadaşlar son 6 ayda lpg li aracını muayeneye götüren varmı???Sızdırmazlık raporu hakkında neler yaptı...

-------------
206 mı?şiddetle tavsiye ederim...

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 18:34
BEN LPG Yİ YENİ TAKTIRDIM...ATİKER MARKA...SIZDIRMAZLIK RAPORU ALDIM...BUNDAN SONRA NE OLACAK BİLMİYORUM...ARACIN NORMAL MUAYENESİ 13 NİSAN 2013 TE...LPG TAKTIRDIĞIM İÇİN MUAYENE ŞİMDİ OLMASI ŞART MI?

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 18:52
Orjinalini yazan: pierson pierson Yazdı:

BEN LPG Yİ YENİ TAKTIRDIM...ATİKER MARKA...SIZDIRMAZLIK RAPORU ALDIM...BUNDAN SONRA NE OLACAK BİLMİYORUM...ARACIN NORMAL MUAYENESİ 13 NİSAN 2013 TE...LPG TAKTIRDIĞIM İÇİN MUAYENE ŞİMDİ OLMASI ŞART MI?

Hocam yanlış anlamayın ama bu size 4. cevabım, lpg sisteminin fatura tarihinden itibaren 1 ay içinde aracı muayeneye sokup lpg'yi ruhta işletmezseniz, para cezası ödersiniz bu ceza geçen yıl 62 tl idi. kısacası nisana kadar bekleyemezsiniz. Beklerseniz ceza ödersiniz. cezayı trafik tescilde ruhsat için ödeme yaparken tahsil ediyorlar.

Ayrıca forumda büyük harf kullanmak bağırmak anlamına gelmektedir, lütfen büyük harfleri sadece cümle başlarında ve özel isimlerde kullanmaya özen gösterelim.

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 18:59
Orjinalini yazan: ertanakar ertanakar Yazdı:

arkadaşlar son 6 ayda lpg li aracını muayeneye götüren varmı???Sızdırmazlık raporu hakkında neler yaptı...

Valla babam Broadway'ini 3 gün önce soktu muayeneye ama bana sızdırmazlık raporunu aldım oradan muayeneye gittim dedi. Araç eski olduğundan gerekebilir belki bizde ama sizi bilemeyeceğim.Tabi yine de far ayarı bozuk yazmışlar kağıda.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: sansasyon61
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 19:10
lpg taktırdıktan sonra fatura kesım tarıhı ıle 1 ay ıcınde ruhsata ısletılmesı zorunlu ben nısanda taktırdım lpg yı kasım ayında faturamı kestırerek ruhsata ıslettım once sızdırmazlık raporu alınıyor kı bu mecburı sonra aynı hızla tuvturke gıdıosun sonrada ruhsata ısletme olayı var yenı ıslettıgım ıcın sorunuz varsa yardımcı olabılırım

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 19:11
ayrıca polis işletmeden yakalarsan o 1 ay gecmısse aracı ısterse baglar bılgınıze :)

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 20:34
İkiay kadar önce arkadaş şahini götürdü ve sızdırmazlık felan da almadı. Sorun yok yani. Ayrıca tankın üstündeki tarihe takılmayın yok far ayarı bozukmuş, yok sis ayarı bozukmuş, yok park lambalarının renkleri farklıymış da bunlar hafif kusura girse ne olacak sonuçta muayeneden geçiyorsun. Bende tank tarihi hariç diğerleri vardı :) Gerçi iki yıl önce tank tarihi yok 4 müş yok altıymış bakmıyorlardı. Oyüzden tank tarihi hafif kusura giriyor mu tambilmiyorum o yüzden araştırın iyice öyle gidin.
Ben tek seferde geçmiştim,temmuzda yine var muayene.  

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: peugeotttt
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 23:06
anasını satim lpg taktırmakta bir dert sızdırmazlık raporu da bir dert muayene baslı başına bir dert sırf çile bu işler ya.bende taktırdım cumartesi günü lpg atiker koydum.ben daha sızdırmazlık raporu alıcam muayeneye gidicem aracı muayeneden geciricem lpg ruhsata işlenecek offff offff işkence yaa.en sevmediğim şey muayeneye girmek.

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2012 Saat 19:38
valla far ayarını bılmemde bızım dokturun accordu goturdum arkada 4 tane stop lambası var 1 ı yanmıo dıe tek ondan bıraktılar :D bı nevı elemanların kıllıgına gorede degısıo şans meselesi :D

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2012 Saat 20:08
Orjinalini yazan: sansasyon61 sansasyon61 Yazdı:

valla far ayarını bılmemde bızım dokturun accordu goturdum arkada 4 tane stop lambası var 1 ı yanmıo dıe tek ondan bıraktılar :D bı nevı elemanların kıllıgına gorede degısıo şans meselesi :D
Lamba yanmadığı zaman geçirmezler :)

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: cihanpasam
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2012 Saat 20:39
sanayiideki far ayarı yapan adam muayene sayesinde geçimini sağlıyor. muayene olmasa hiçbirimiz götürmicez nerdeyse:)

Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 21:42
:)) 4 tanede 1 tane adamlar farlara takıklar :))

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 00:27
far ayarı yaptırıp gitmeme rağmen yine fardan hafif kusur yazdılar :) ben ilk girdim arka koltuktaki kemerlerin 2si açıktaydı ortadaki koltuk altındaydı ağır kusurdan bıraktı. Sinirden köpürdüm ama yapacak bişey yok bir de akşam saatinde yaptırmıştım çıkar çıkmaz kemeri çıkardım koltuk altından ama geri dönüp sıra alamadım b hafta sonra gittim tekrar. O sırada işte farlara hafif yazmışlar onları da yaptırayım dedim ama yine hafif kusur geçti. Farlar karartılmış acaba ondan mı bilemedim :)

ben muayeneye gireli 3-4 ay oldu heralde, sızdırmazlık alırken alması gerekmeyen adamları ayırıyor zaten görevli, önce dolaşıp bakıyor bi tanklara, sonra dediğiniz durum işte bilmem kaç rakam falan karışık işler, o anlıyor sizin almanıza gerek yok diye 3-5 kişiyi göndermişti benim yaptırdığım dönemde. Bence garanti olsun bir gidin girin sıraya en fazla 1 saatinizi alır.

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net