Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Dizel 206 Su Eksiltme

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26172
Tarih: 11 Haziran 2025 Saat 21:37
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Dizel 206 Su Eksiltme
Mesajı Yazan: sboz
Konu: Dizel 206 Su Eksiltme
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 21:18
Aracım 2003 206 Dizel.En sağdaki soğutma suyu asgari seviyede lambası yanıyor ve stop ışığı yanıyor.Şöför paspasına su birikiyordu.Ustaya gösterdiğimde kalorifer peteğinin ordaki contayı değiştirdi.Sorunun ordan olduğunu düşündük ama değil.

Usta arabanın motor kapağının açılıp contanın bakılması gerektiğini söyledi.Daha sonra hararet 90da iken genleşme kabının kapağını açtı ve bu suyuyn bu kadar basınçlı olmaması gerektiğini söyledi.Radyatöre giden boruları sıktı bunlarında bu kadar sert olmaması gerektiğini söyledi.Çok fazla basınç var dedi.

Durum gerçekten böylemidir yani genleşme kabındaki basıncın fazla olması normal değilmi?Ayrıyetten hortumdaki basıncın?Motor kapağının sökülmesini istemiyorum.Yani sorunun başka yerden olması ihtimali yokmudur?

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 21:23
Şunuda ekliyim.Araç hararet yapmıyor.Arabayı sabah çalıştırıyorum 5dk. gidiyorum bahsettiğim lamba yanıyor.

Mesajı Yazan: Furkann
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 22:59
ahtapot hortumunda kaçak olması muhtemel . orayı kontrol ettirin derim .

Mesajı Yazan: GökhaN
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 23:49
Orjinalini yazan: sboz sboz Yazdı:

Şunuda ekliyim.Araç hararet yapmıyor.Arabayı sabah çalıştırıyorum 5dk. gidiyorum bahsettiğim lamba yanıyor.

motor suyu seviyen azalıyordur veya sensörün bozulmuş olsa ihtimali yüksek. Su azalıyorsa radyatörde ufak tefek kaçaklar varsa ondan olabilir. Bütün arızalar genelde kışın çıkar bendede benzer bir sorun var.

-------------
106->206->208->207->301->308->3008->C4X

Peugeot Yedek Parça -> https://www.pejo.com.tr" rel="nofollow - www.pejo.com.tr

Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 13:23
Yalnız şöyle birşey var.Genleşme kabındaki su eksilmiyo.Hep aynı miktar su ama o lamba yanıyo.Ayrıyetten usta diyorki bu radyatör hortumlarını çok sertleştiriyo aşırı basınç var diyo.Genleşme kabının kapağını açıyo fan çalışmıyorken;su taşıyo ordan.

Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 23:34
Arkadaşlar yokmu başka fikri olan?Üst kapağı açtırmayalım boşu boşuna.

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2012 Saat 07:35
Bahsetttiginiz uyari lambasi hangi lamba ben cikartamadim.

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2012 Saat 13:16
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Bahsetttiginiz uyari lambasi hangi lamba ben cikartamadim.

18 numaradan bahsediyo sanırım arkadas.

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2012 Saat 13:40
En sagda yanıyo radyator su lambası kirmizi bi lamba.evet 18 numara

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2012 Saat 21:43
1. Sofor paspasina hala su birikiyor mu? Kaynagi neresiydi?
2. Hararet 90 derecede iken genisleme kabinin kapagini actiginizda su seviyesi nerede?
3. Borularin sert olmasi normaldir. Genisleme kabinin kapagi belirli bir basinca duyarlidir. Sistemdeki basinc fazla oldugunda kapak acilir. Mumkunse bir baska kapak ile deneyip gozlemleyin.

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2012 Saat 22:17
1.Şöför paspasına daha su birikmiyor.Kaynağı radyatörün contası idi.
2.Hararet 90da iken genleşme kabını açıyorum basınçla birlikte su taşıyo bir miktar.
3.Başka bir kapak ile deneyeceğim.

Araç su eksiltmiyor ama motor ısındıktan sonra hararet 90da iken bahsettiğim 18 numaralı lamba yanmaya başlıyo ve stop ikazı yanıyor.Acaba su seviyesi sensörünün arızalı olma ihtimali varmıdır?

Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2012 Saat 22:24

1.Şöför paspasına daha su birikmiyor.Kaynağı radyatörün contası idi.
2.Hararet 90da iken genleşme kabını açıyorum basınçla birlikte su taşıyo bir miktar.
3.Başka bir kapak ile deneyeceğim.

Araç su eksiltmiyor ama motor ısındıktan sonra hararet 90da iken bahsettiğim 18 numaralı lamba yanmaya başlıyo ve stop ikazı yanıyor.Acaba su seviyesi sensörünün arızalı olma ihtimali varmıdır?

Sabahleyin motor sogukket kaputu ac, genisleme tankinin kapagini ac. Baska birisi iceriden marsa bassin ve gaz versin. Sen de genisleme kabinin icindeki suya dikkat et. Eger kabarcik veya basinc goruyorsan korkarim ki motor contasina baktirman gerekecek.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2012 Saat 02:19
Şüphelendiğimiz gibi sorun contadanmış.Conta değişti kapak taşlandı ve yerinde takıldı.

Enjektörleride temizleyelim dedik mazot hortumlarını çıkardılar ve yerine bir tüp taktılar.Herneyse yarım saat böyle çalıştı ve tüpün içinde artık ne varsa bittikten sonra arabayı test etmek için aldım.

Araba düşük 2000-2500 gibi  devirlerde tekliyor motor salaklaşıyor bunun sebebi ne olabilir acaba?

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2012 Saat 09:33

Şüphelendiğimiz gibi sorun contadanmış.Conta değişti kapak taşlandı ve yerinde takıldı.

Enjektörleride temizleyelim dedik mazot hortumlarını çıkardılar ve yerine bir tüp taktılar.Herneyse yarım saat böyle çalıştı ve tüpün içinde artık ne varsa bittikten sonra arabayı test etmek için aldım.

Araba düşük 2000-2500 gibi  devirlerde tekliyor motor salaklaşıyor bunun sebebi ne olabilir acaba?

Son verdigin cevaptan sorunun contadan olabilecegi ihtimali yuksekti zaten.
Yeni bahsettiginiz sorununuz eger daha onceden yoktuysa contayi yaptirdiginiz yere tekrar gosterin.
Gecmis olsun.

Mesaj Tarihi: 26 Aralık 2012 Saat 18:35
Gösterdim arabayı bugün sorun enjektörlerden.2 tane enjektörün ölmek üzere dedi usta napacağım bilmiyorum.Acayip tekliyor araba azer bülbül gibi sallanıyoruz.

Varmıdır hocam bi öneriniz enjektör konusunda ne kadara malolur temizliği tamiri vs.?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net