Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

aracım sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26164
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 14:27
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: aracım sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor
Mesajı Yazan: deniz26
Konu: aracım sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:27
merhabalar 206 1.4 otomatik vites aracım 2-3 gündür sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor. bir kaç kez deniyorum sonra çalışıyor sonra bütün gün sorun yok sadece sabahları işe giderken sorun ne olabilir acaba. bu arada aracıma 2 ay önce lpg taktırmıştım

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:31
 Soru Muhtemelen Bujidendir   

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:34
araç ilk benzinde çalışıyor zaten 100 metre falan gittikten sonra otomatik gaza geçiyor

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:36
Marşı 5 - 6 Saniye basılı Tutarak Çalıştırmayı Dene Birde 

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:39
denedim malesef olmuyor 5-6 kez denedikten sonra hafif tekleyerek çalışıyor aracı D ye getirip hareket ettirince tekleme geçiyor sonra bütün gün sorun yok

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 15:42
Sorun Yeni Yeni Başladıysa Soğuk Havadandır Sabahları çok soğuk oluyor bu yüzden motor yağın donuyor olabilir ve marşa gitmiyordur bu yüzdendir buna pek de çözüm bulunamaz :)  

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:01
İlk çalıştırmada marş alıp rolantiye geçince stop ediyorsa bu kronik bir lpg sorunu boğaz kelebeğini temizletmek geçici çözsede ilerde tekrarlayacak . İlk çalıştırmada az gaz verin sarsıntı geçsin bişeyi kalmaz.

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:05
evet ilk marşı alıyor tam çalışacak gibi olunca stop ediyor. böyle sorun olsun benim korkum seyir halindeyken stop etmeyede başlarsa:( peki otomatik vites araçlarda marş basarken gaza basmak sorun yaratırmı...çünkü marşa basıp hemen gaza azda olsa basınca çalışıyor

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:09
Orjinalini yazan: Cente Cente Yazdı:

Sorun Yeni Yeni Başladıysa Soğuk Havadandır Sabahları çok soğuk oluyor bu yüzden motor yağın donuyor olabilir ve marşa gitmiyordur bu yüzdendir buna pek de çözüm bulunamaz :)  

bugün fark ettim sanırım aracım yağ kaçırıyor park ettiğim yerde yağ birikintisi vardı. bundan kaynaklanan bir sorun olabilirmi

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 16:17
Bilemeyeceğim Bunu :) 

Mesajı Yazan: soneroo
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 22:01
sabahları geç çalışma soğuk havalarda ortaya çıkan bir sorundur ve çözümü basittir ilk olarak hava filtresi benzin fitlresi ve ateşleme bujilerinize baktırmanız gerekir ve değiştirmeniz gerekmektedir. tekleme sorununa gelincede bunun iki nedeni vardır ya ateşleme bujilerinide sorun vardır yada aracınızın yakıt filtresi eskimiş olabilir bu sebeple filtreden geçen pis benzin yanma esnasında tekleme sorununu ortaya çıkarıyor olabilir.
Yağ kaçağı konusuna gelince tam olarak nerden yağ kaçırıyor gözlemledinizmi ?

-------------
Ford Focus 1.6 Trend Pk (2006)

Mesajı Yazan: sarbasmurat
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 22:03
Orjinalini yazan: deniz26 deniz26 Yazdı:

merhabalar 206 1.4 otomatik vites aracım 2-3 gündür sabahları ilk çalıştırmada stop ediyor. bir kaç kez deniyorum sonra çalışıyor sonra bütün gün sorun yok sadece sabahları işe giderken sorun ne olabilir acaba. bu arada aracıma 2 ay önce lpg taktırmıştım

benim aracimda otomatik vites bir kac dakika calistir araci kendine gelir nadiren bende yasiyorum bu sorunu

-------------
Peugeot 206 xt 1.6 otomatik

Mesajı Yazan: cgty86
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 20:06
yağ seviyesi düşükse bi ihtimal zor çalısabilir fakat sabah ilk calışmalarda problem varsa bu büyük ihtimal akü, buji bobin gibi ateşleme elemanlarının bir sorunudur.

-------------
peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 21 Aralık 2012 Saat 12:31
Depoya biraz yeni benzin alın ve aracı 1-2 gün benzinde kullanın, benim böyle geçti.

-------------
206 1.4 + LPG

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net