Araç brandaları
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26147
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 02:50 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Araç brandaları
Mesajı Yazan: yenice
Konu: Araç brandaları
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 21:22
Selamlar. arkadaşlar araç brandaları hakkında tecrübe edinen var mı? bazı duyumlara Kar ve donlu günlerde
göre aracın boyasına zarar veriyormuş, üzerinde beyaz kireçlenme yapıyormuş.
Birkaç sene önce aldığım bir brandam vardı hiç kullanmadım. yüzeyi yumuşak bir malzeme, içerisi ise beyaz ince iplikli gibi. miflon mu diyorlar tam bilmiyorum.
sizce sağlıklı mı?
------------- Peugeot 206 1.4 HDI 2004 X-Line
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: spearo
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 22:23
bende bir dönem kışları kalorifer kurumları simsiyah yapışıyor diye kullandım. pufi marka içi miflonlu, brandada en ufak hasar delik yoksa araca düzenli cila & hızlı cila uyguluyorsanız, kullanılır. ama brandanın üstüne kar yagıp branda su cektimi, sonrada dondumu branda hasarlanıyor. bir kışta pert olur brandanıza yazık . araca hasar felan vermiyor. rüzgar alan bir yerde iseniz boyayı biraz cizer. herhafta aracı yıkayarak hızlı cilalardan uygulayarak brandasız aracı korumak bence daha uygun olur. karar sizin
------------- 206+ hdi
|
Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 22:52
Benim Komşu Satın Aldı Önceden Brandayla Kapatmışlar , Araç Gri Ancak Rengi Değişerek Kapalı Gri gİBİ bİRŞEY oLMUŞ :)
|
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 22:34
|
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 22:37
karda kışta üstü kapalı yer olmayınca da insan üzülüyor kar altında kaldı mı araç. üzerine bir bez atsak durmuyor sürekli uçuşuyor :) ne yapsam bilemedim.
|
Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 22:47
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 19:17
Cente Yazdı:
Garaj ?
|
Garaj biliyorsunuz herkes için müsait bir durum değil. garaj durumu olsa zaten brandaya ihtiyaç duymayacağız ):
|
Mesajı Yazan: spearo
Mesaj Tarihi: 20 Aralık 2012 Saat 21:17
kardes brandaya acımazsan, aracı güzelce temizle cilala temiz iken, hızlı cila ile bir üstünden gecip brandayı cek. benim kullandıgım pufide altına bir gr su sızmıyordu. tek dikkat edicegin üstüne kar birikmesine izin verme, araban 80-90 tl lik bir brandadan daha kıymetsiz degil. teredüt etme senin durumunda düşüncede branda kullanmıs biri olarak sana bu satırları yazdıgımı belirtirim ;)
------------- 206+ hdi
|
|