Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Muayeneden Kabak Lastik Geçermi ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26137
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 06:44
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Muayeneden Kabak Lastik Geçermi ?
Mesajı Yazan: xMEGANx
Konu: Muayeneden Kabak Lastik Geçermi ?
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 02:40
Arkadaşlar bu ay sonu muayenem var lastiklerim kabak değil fakat aşınmış ve miyadını doldurmuş durumda Muayeneden geçerlermi ? lastiklerim güvenlik çizgilerini bitirmedi daha. 2 milim kadar var güvenlik çizgisine.

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 02:47
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

geçmez kardeş adamlar mutlaka ölçüyolar diş derinliğini uymuyorsa geri gönderiyorlar...
benimde muayene var alıcaz yeni takım mecburen :(

nasıl alayım ya 1100 tl dedi pis lastikçii.. hıııııgggg dedi boğazıma pervasızca bir günah. neyleyim böyle kaderi aman allahhh. gelsin rakı gitsin şarap ahh ahhhhh...

-------------

AIRBUS 307

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 02:55
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

sende benim gibi yedekte bulunduracan 15 likleri 4 lastik 400 e bulurum herhalde :)
eğer 18 liklere alamaya kalksak sen o zaman gör halimizi 
markalı olanların tanesi 500 den başlıyo gerisini sen düşün ben bişey demiyorum :)
hakkaten geçmezmi ya :( çok sıkıştırıcak beni bu ay. ama gerçi ocağa kadar muayeneye girmeme hakkım var değilmi ? 1 ay atlatabiliyorum ?

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: tigerland
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 02:57
araç için en önemli bi değişim lastiklerdir. muayeneden geçsede değişmesi gereken bişey sonuçta 1 sn.hayat kurtarır lastikleri yenileyin bence

-------------
206 RG 2000
206 GTI 2001
206 XS 2004
206 RC 2004
206+ 2012
206 GTI 2002
206 RED RC
207 GT
206 RC Black

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 03:07
hocam hadi muayeneyi geçti diyelim de, sen o lastiklerle kışı çıkarmayı mı düşünüyosun? Canına yazık yapma etme, 1000 lira deme bir aracın en önemli, en hayati parçasıdır lastik! Başka herşeye acırım ama güvenliğe yatırdığım paraya acımam, allah korusun o kabak lastikler yüzünden bir kaza yapsan bir yerine birşey olsa ya da arabandaki birine, o zaman 1000 liranın hesabını yaparmısın?

Ha yanlış anlama 1000 lirayı az bi para gibi gören zengin bi adam değilim de herşeyden kıs eğer o aracı kullanacaksan lastiklerini yenile derim, senin sağlığın iyiliğin adına...

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 03:12
Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

hocam hadi muayeneyi geçti diyelim de, sen o lastiklerle kışı çıkarmayı mı düşünüyosun? Canına yazık yapma etme, 1000 lira deme bir aracın en önemli, en hayati parçasıdır lastik! Başka herşeye acırım ama güvenliğe yatırdığım paraya acımam, allah korusun o kabak lastikler yüzünden bir kaza yapsan bir yerine birşey olsa ya da arabandaki birine, o zaman 1000 liranın hesabını yaparmısın?

Ha yanlış anlama 1000 lirayı az bi para gibi gören zengin bi adam değilim de herşeyden kıs eğer o aracı kullanacaksan lastiklerini yenile derim, senin sağlığın iyiliğin adına...
yok be abicim olurmu tabiki bende güvenliği 1. sırada tutarım kışı geçirmek değil niyetimde bu ay muayenem ya ödemelerim de varda ocağa kadar sallayabilirmiyim diye düşünüyorum. daha kar falanda gelmedi ya öyle bi niyetim var sadece. yoksa ne hacet kış geçermi o lastiklerle yazın bile korkarak sürdüm birazda seri kullanan biriyim çok hareketli kullanırım kendimi frenliyorum. Alırsamda michelin alıcam şuankiler goodyear ( allah böyle lastiğin :D ) michelin aldığımda ne gibi farklılıklar görürüm sizce?

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 09:25
orda çalışan bir arkadaş söylemişti 1 lirayi lastigin dişlerinin içine koyuyoruz eger halkanın 1 liranın iç halkasının üzerindeyse lastik geçiyormuş aksi durumda onay vermıyorlarmış

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesajı Yazan: ufuk91
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 12:21
Orjinalini yazan: xMEGANx xMEGANx Yazdı:

Orjinalini yazan: ufuk91 ufuk91 Yazdı:

yok be abicim olurmu tabiki bende güvenliği 1. sırada tutarım kışı geçirmek değil niyetimde bu ay muayenem ya ödemelerim de varda ocağa kadar sallayabilirmiyim diye düşünüyorum. daha kar falanda gelmedi ya öyle bi niyetim var sadece. yoksa ne hacet kış geçermi o lastiklerle yazın bile korkarak sürdüm birazda seri kullanan biriyim çok hareketli kullanırım kendimi frenliyorum. Alırsamda michelin alıcam şuankiler goodyear ( allah böyle lastiğin :D ) michelin aldığımda ne gibi farklılıklar görürüm sizce?

bende michelin'in energy saver'ları var yaz lastiği olarak, kış lastiğim michelin değil malesef :)

-------------
Roland Garros 2000 1.6 8v 90bg

Mesajı Yazan: peugeotttt
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 12:40
ustam sen kabak lastiklerle muayeneye gidiceksen eger kabak gibi oturup kalırsın muayene istasyonunda.değiştir bence lastiklerini.

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 12:46
tüv'den geçmesi ,çin diş derinliğinin 1,6mm'den fazla olması gerekiyor. ölç veya, bir lastikçide ölçtür, 1,6 üzerindeyse geçersin

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 13:19
Orjinalini yazan: mekanuaes mekanuaes Yazdı:

orda çalışan bir arkadaş söylemişti 1 lirayi lastigin dişlerinin içine koyuyoruz eger halkanın 1 liranın iç halkasının üzerindeyse lastik geçiyormuş aksi durumda onay vermıyorlarmış

ne kadar profesyonellermişLOL

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 13:50
Emniyet çizgisinin 1 mm kadar üzerinde işte hemen hemen. olmazmı ?

-------------

AIRBUS 307

Mesajı Yazan: peugeotttt
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 19:16
ustam kafan rahat olsun bende lpg taktırınca muayeneye gircem daha 1 sene var muayenesine ama lpg taktırıcam için gittim lastikleri değiştirdim 700 lira verdim.lastik önemlidir.benimkilerde bitti gibi bişeydi yani.şuan en azından kafam rahat.

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 23:47
Orjinalini yazan: peugeotttt peugeotttt Yazdı:

ustam kafan rahat olsun bende lpg taktırınca muayeneye gircem daha 1 sene var muayenesine ama lpg taktırıcam için gittim lastikleri değiştirdim 700 lira verdim.lastik önemlidir.benimkilerde bitti gibi bişeydi yani.şuan en azından kafam rahat.
Haklısınızz :) gidip değiştirmek en mantıklısı.

-------------

AIRBUS 307

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net