Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lpg tercihi

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26122
Tarih: 02 Ağustos 2025 Saat 08:24
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: lpg tercihi
Mesajı Yazan: peugeotttt
Konu: lpg tercihi
Mesaj Tarihi: 16 Aralık 2012 Saat 23:56
arkadaslar araca lpg taktırmayı dusunuyorum ve aklımdaki marka atiker.hem daha uygun geliyor.

sizce atiker uygunmudur.bundan önceki aracımda atiker vardı.

206 gti aracımla uyumlu olurmu yakıt ne kadar düser.suan 50-60 kurus arası yakıyor sert kullanıyorum aracımı.7000 devirden asagı inmiyor ibre :) lpg koyarsam ne kadar fark eder.

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 00:13
bütçen ne kadar eğer kaliteli bir lpg sistemi istiyorsan prins öneririm orta halde atiker veya brc uygundur.yalnız enjektör sistemini deviri belli bir seviden sonra benzine atmayandan yaptır.

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 00:42
prins onun fiyatı ney

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 00:46
en son yabancı enjektörle beraber 2000 tlye taktırdık ankarada arkadaşın 2007 model bmw 3.16ya gerçekten performansı çok iyi

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Mesajı Yazan: offchu
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 09:54
Prins ama hangi enjektör ? Keihin ise bir de bütceniz yetiyorsa taktırın tabi aksi halde diğerini tavsiye etmiyorum.

Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 21:28
prins mrins bilmem bizim burda atikere 1000 tl istiyolar takmaya.prins aşar beni.atiker taktırıcam heralde bu ay.işin gücün yoksa lpg den sonra birde muayeneye git.en sevmediğim şey.

-------------

Mesajı Yazan: yusuf 406
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 01:14
hem dıyon kı arabam 7000 devırden asagı ınmıyor hemde butceme gore marka araıyorum dıyorsun sen bır muddet 3000 devırde gıt butcen duzelır :)) lavatoyu onerırım cok ıyı 1600 tl

-------------
406

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 09:55
kheın enjektörlü kıt mtm  brcnin üst sınıf araçlar için kullandığı sistem benim araçta var bir sıkıntı yaşamadım.

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 12:32
Orjinalini yazan: yusuf 406 yusuf 406 Yazdı:

hem dıyon kı arabam 7000 devırden asagı ınmıyor hemde butceme gore marka araıyorum dıyorsun sen bır muddet 3000 devırde gıt butcen duzelır :)) lavatoyu onerırım cok ıyı 1600 tl

benım bu canavar 3000 devirdede gitse yine yakıyor.pek birsey farketmiyo yani :))3000 devirde butce duzelse hep 3000 de kullanayım.

-------------

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 12:45
Boşuna dememişler ''aslan besleyen yemini düşünmez'' diye.

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 13:02
turkiye de yaşiyorsan yemini de düşündürüyorlar suyunuda Wink. devir öyle bir devire geldi.avrupada 2000 motordan asagıya arac yok.

-------------

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 13:45
işin aslına bakacak olursak, taktıracağınız markadasn öte, işlemi yapacak ustanın ehli olmasıdır. daha sonra sıkıntı yaşamamanız için güvenilir iyi bir usta bulun derim. ben kendim lpg kullanamdım hiç ama forumda lpg taktıran arkadaşların sorunlarını okuyoruz sayfakardan. ilk çalıstığında titreme oluyor, çekişten düsüyor, motor yagı ısınana kdr benzinden lpg ye gecmiyor. lpg de giderken benzin ibresi aşağı düsüyor, belli bir deviri gecemiyorum vs.. gibi sorunlarıı cok okudum, simdi aklıma gelenler bu kadar..

Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 15:39
merhaba...atiker sıralı sistem lpg taktırdım...35 tl ye 165 km yol yapmıştım ama uzun yolda...gaz bitti tekrar gaz aldım 30 tl lik...km yi sıfırladım...iki ışık yanmıştı...45 km yol yaptım ama şehir içinde ..dur kalk yaptım biraz...şimdi kırmızı ışık yandı...neden böyle oldu...bir bucuk günde neden hemen iki ışık birden sönüp kırmızı ışık yandı...daha yeni taktırdım ...bir hafta oldu...

Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 19:07
arkadaslar bu aksam ustaya gittim lpg için akl sıralı sisteme 1000 lira diyo kurusta inmiyor.atiker takmıyorum diyor.

ve 206 gti iye de her marka uymuyor diyor hatta lpg bile uymuyor diyo.bende dedim ki internette çok araştırdım gti lerde falan lpg var nasıl uymuyor dedim.o lpg taktıranların hepsi o işi yapanlardır diyor.
ne sacmalık bu ya.

ben şimdi gti ye lpg taktıramıycam mı?

-------------

Mesaj Tarihi: 19 Aralık 2012 Saat 18:23
Orjinalini yazan: peugeotttt peugeotttt Yazdı:

arkadaslar bu aksam ustaya gittim lpg için akl sıralı sisteme 1000 lira diyo kurusta inmiyor.atiker takmıyorum diyor.

ve 206 gti iye de her marka uymuyor diyor hatta lpg bile uymuyor diyo.bende dedim ki internette çok araştırdım gti lerde falan lpg var nasıl uymuyor dedim.o lpg taktıranların hepsi o işi yapanlardır diyor.
ne sacmalık bu ya.

ben şimdi gti ye lpg taktıramıycam mı?

Hocam bir usta ile bağlantılı kalma piyasada tonla bu işi yapan yer ve usta var acele de etme araştır aslı astarı nedir ondan sonra yaptır sonra pişman olmayasın, Atikeri Ankara göral peugeot bile 900 e takıyor pazarlık etseydim 700 ye kadar takardı eminim

Mesajı Yazan: furkanyakar
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 14:40
tomasetto kullanıyorum bende. 3 yılı geçti ve hiç şikayetim olmadı. 2.39 litre fiyatından 0.27 TL yakıyor km başına 2500/3500 d/d arası kullanım

-------------

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 18:56
Orjinalini yazan: peugeotttt peugeotttt Yazdı:

Orjinalini yazan: yusuf 406 yusuf 406 Yazdı:

benım bu canavar 3000 devirdede gitse yine yakıyor.pek birsey farketmiyo yani :))3000 devirde butce duzelse hep 3000 de kullanayım.
aga sürekli 7000 de de kullanılmaz ki ya naptın sen :)

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: sansasyon61
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 19:07
istanbulda benım taktırdıgım yer lovato marka 1350 tl 10 taksıt yapıyor guncel fıyat ben hıc sorunla karsılasmadım tekleme fln yok ışık yakma o yuzden tavsıye edebılırım lovatoyu abımın  honda crv 2010 kasasındada lovato var ondada 0 problem bıde ustanı ıyı sec :)

Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 23:09
Orjinalini yazan: sansasyon61 sansasyon61 Yazdı:

istanbulda benım taktırdıgım yer lovato marka 1350 tl 10 taksıt yapıyor guncel fıyat ben hıc sorunla karsılasmadım tekleme fln yok ışık yakma o yuzden tavsıye edebılırım lovatoyu abımın  honda crv 2010 kasasındada lovato var ondada 0 problem bıde ustanı ıyı sec :)

hocam cumartesi taktırdım atiker simdilik bir sıkıntı görünmüyor inşallah cıkmazda.arabanın cekişinde gidisinde de bir sıkıntı yok rolanti on numara çalışması on numara tekleme falan da yok.inşallah sorunsuz gider.

-------------

Mesajı Yazan: sansasyon61
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2012 Saat 19:36
son tavsıyem onemlıydı usta tavsıyesı kı kit ten daha onemlı. sorun hıc olmaz ıns ustad keyıflı surusler :)

Mesajı Yazan: cihanpasam
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2012 Saat 20:43
ben aracı aldığımda zavolli mi zavallı mı:) ondan vardı hala kullanıyorum . Allaha şükür uzun yolda yüzümü astırmadı.

Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2012 Saat 21:41
Orjinalini yazan: cihanpasam cihanpasam Yazdı:

ben aracı aldığımda zavolli mi zavallı mı:) ondan vardı hala kullanıyorum . Allaha şükür uzun yolda yüzümü astırmadı.

inşallah bundan sonrada astırmaz :)

-------------

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2013 Saat 23:16
arkadaşlar ben aracıma atiker taktırdım...bu taktırdığım atiker sıralı mı oluyor?elektronik yzıyor...sıralısı sırasızı ne oluyor anlamadım...

Mesaj Tarihi: 01 Ocak 2013 Saat 23:35
Orjinalini yazan: sansasyon61 sansasyon61 Yazdı:

*ışık yakma sorunu farklı yerlerden alınan lpg ler karıştığında karşılaşılıyor genelde. en iyi kitte bile farklı lpg ler karışırsa ağrıza lambası yanabiliyor 

*ek bilgi

-------------

Mesajı Yazan: bozkurtum
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:01
Kardeş sana tavsiyem lpg taktırma...ben 206 ya taktırmıştım hiç memnun kalmadım..atiker takmıştım.::((Sorunu bir türlü bitmedi bıkmıştım onun için değiştim arabayı..Sana tavsiyem o ki hiç lpg ye bulaşmaman..Bilmiyorum memnun olan vardır belki ama ben memnun kalmadım..

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 01:36
Orjinalini yazan: bozkurtum bozkurtum Yazdı:

Kardeş sana tavsiyem lpg taktırma...ben 206 ya taktırmıştım hiç memnun kalmadım..atiker takmıştım.::((Sorunu bir türlü bitmedi bıkmıştım onun için değiştim arabayı..Sana tavsiyem o ki hiç lpg ye bulaşmaman..Bilmiyorum memnun olan vardır belki ama ben memnun kalmadım..

marka seçimi yanlış. atiker taktırıp da peugeotta beğenen görmedim pek... ateşleme sistemindeki kablo azlığı nedeni ile uyumsuz çalışıyor. italyan markalar biraz daha verimli çalışıyor peugeotlar ile.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 16:22
arkadaşlar ben cevabımı alamadım...ben aracıma atiker taktırdım...elektronik diyor cinsinde...bu sistem sıralı mı oluyor...bir de muayeneden hafif kusurlu geçtim...bu iyi mi size?

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 16:30
Orjinalini yazan: pierson pierson Yazdı:

arkadaşlar ben cevabımı alamadım...ben aracıma atiker taktırdım...elektronik diyor cinsinde...bu sistem sıralı mı oluyor...bir de muayeneden hafif kusurlu geçtim...bu iyi mi size?

Sıralı hocam, ayrıca muayenden geçtiyseniz hafif kusur sıkıntı değil, kusurlara ne yazdılar.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 16:46
serco sen de olmasan ...hafif kusurda şunlar var..
1.aks:%10 sapma 2.aks:%''22 sapma
el freni:%22
lastik derinliği:6.6
motorda yağ kaçağı,şanzımanda yağ kaçağı,silecek süpürgeleri yıpranmış,kısa ve uzun hüzmeli farların yönü hatalı,reflektör eksik,,ışık şiddetiyle ilgili bişeyler var...
nasıl bu araç...ne yapmam lazım...

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 16:46
LPG bandı yapıştırmadıysanız ondandır hafif kusur, atiker sıralı sistem hocam.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 16:51
yok lpg bandı yapışıktı...ama sonradan söktüm...o kadar sızdırmazlık raporu aldırıyorlar sonra da kapalı yerlere park yasak diyorlar...

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 17:27
Orjinalini yazan: pierson pierson Yazdı:

serco sen de olmasan ...hafif kusurda şunlar var..
1.aks:%10 sapma 2.aks:%''22 sapma
el freni:%22
lastik derinliği:6.6
motorda yağ kaçağı,şanzımanda yağ kaçağı,silecek süpürgeleri yıpranmış,kısa ve uzun hüzmeli farların yönü hatalı,reflektör eksik,,ışık şiddetiyle ilgili bişeyler var...
nasıl bu araç...ne yapmam lazım...

Hocam bunların hepsi hafif kusurmu yazıyor, yoksa fren testi sonuçlarınımı yazdınız? Muayene belgesinin resmini koyabilirmisin.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 17:32
nasıl kopyalıcam bilmiyorum

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 17:41
Resmi çek bilgisayara at. sonra  http://www.hizliresim.com" rel="nofollow - http://www.hizliresim.com siteye gir gözata tıkla açılan penceren resmin olduğu klasörü bulup yüklemek istediğin resmi seç, şimdi yükleye tıkla, yükleme bittikten sonra  Forumlar: (bbcode)   yazan yerdeki linki kopyalayıp, forumda mesaj yazdığın yere yapıştır.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 17:56
Şöyle yardımcı olayım sarı çerçeve içinde olanlar fren testi ve far ölçüm sonuçları, lastik durumu,bunlar kusur değil, kırmızı çerçeve içinde olanlar kusur.

http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">

Mesajı Yazan: tuuncii
Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 20:27
hocam bende bursa yerli malı vikars vardı gittim atiker taktırdım çok memnunum hiç bir sıkıntım yok şehirler arası şu zamandaki lpg fiyatına göre tam anlayaşılmasada ölçülmesede 35 tl ile 240 km gittim bunun 40 km şehir içinde geçiyor ben çooook memnunum sanki tüp hiç yok :)

-------------
Ege mavisi 307 ;)

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:10
Serco yaptım dediklerini...bir bakar mısın?neler var neler yok...

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:14
Tamam dostum sıkıntı yok, yukarda tablo içinde yazanlar test değerleri kusur değil, motor ve şanzıman yağ kaçaklarını motor pisse bakımda falan yağ bulaşmışsa bile yazıyolar, sen sürekli olarak yağını kontrol et tamamdır. Bide yeni bi silecek takımı ve plakalara ampül al :) hadi geçmiş olsun

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:19
serco bişey dicem...bu arabaya konulan yağ bitiyor mu yoksa eskiyor mu?senesi dolmuş ama km si hala gelmemiş yağın...yağ cubuguna baktıgımızda full ve full un neredeyse üzerinde dedi usta...ama yağ değişeli bir yılı geçiyor...benim yağ ve yağ filtresini değiştirmem lazım mı?

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:24
Hocam yağ bitmez özelliğini kaybeder, en ideal yağ değişim periyodu 10.000 Km yada 1 yıldır.Hangisi önce dolarsa o zaman aracın bakımı yapılmalıdır. Bence yağ, yağ filtresi ve özellikle hava filtresini değiştirin klima varsa polen filtresinide değiştirin, hatta size tavsiyem hava filtresini her 6 ayda yada 5000 Km'de değiştirmeniz. Filtre ucuz 15 TL civarında ve değiştirmesi çok basit.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:28
peki serco bu yağ,yağ filtresi ,hava filtresi ve polen filtresi hepsi işçilik dahil kaça mal olur?bir de bunları internetten sipariş etsem daha mı uygun olur?yardımcı olur musun bana?

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:33
Aracın kaç model hocam ben sana link vereyim ordan alırsın, işçilik ile göre değişiyor burda 20 TL'ye yapıyorlar bakımı geçen bi arkadaş Muğlaydı sanırım her yeri gezmiş en ucuz yer 40 TL demiş. Bakım ürünleri 100-110 tl arası tutar.

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:40
arac 2002 model xr otomatik vites 1.4
..aracı çalıştırdıktan sonra ne kadar süre beklemek lazım gitmek için...bir de hemen ısınmıyor bu arac...klimasında mı bir sorun var

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:47
Motor yağı için link
http://www.peugeotmarket.com/10W40-4LT-MOTOR-YAGI,PR-26.html" rel="nofollow - http://www.peugeotmarket.com/10W40-4LT-MOTOR-YAGI,PR-26.html

Filtreler için link
http://www.peugeotmarket.com/206-14-16-1999-2004-FILTRE-SETI-ORJINAL,PR-415.html" rel="nofollow - http://www.peugeotmarket.com/206-14-16-1999-2004-FILTRE-SETI-ORJINAL,PR-415.html

Forum sponsorumuz Şahin peugeotun internet sitesidir, gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz, yüzyüze tanışmışlığım var gerçekten 10 numara bi esnaf, Siparişi verirken açıklama bölümüne aracınızın şase numarasının son 8 rakamını not düşünüz.

Soğuk havalarda 1-2 dakika beklemekte fayda var, benim araçta çok çabuk ısınmıyor 2-3 Km'den sonra ılımaya başlıyor, sorun olacağını tahmin etmiyorum

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:49
tamam serco teşekkürler

Mesaj Tarihi: 02 Ocak 2013 Saat 23:59
serco 4lt yağın hepsini mi koyuyorlar...

Mesaj Tarihi: 03 Ocak 2013 Saat 00:16
Bizim dizeller 4 LT alıyor ama sizin benzinliler 3 LT alıyormuş, vakumla değiştirilirse 3.25 LT, Usta yağ çubuğundan kontrol ederek  yağ çubuğunun max seviyesine kadar doldursun.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net