Peugeot'un Genel Bilgisayar Özellikleri ?
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26027
Tarih: 03 Haziran 2025 Saat 20:09 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Peugeot'un Genel Bilgisayar Özellikleri ?
Mesajı Yazan: xMEGANx
Konu: Peugeot'un Genel Bilgisayar Özellikleri ?
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 00:32
Peugeot'un Genel Özelliklerini herkes bildiği kadarını yazabilirmi ? birde bu özellikleri nasıl aktif edeceğinizide belirtirseniz harika olur ben 1-2 tanesi ile başlayayım. hepsini Alt Alta sıralıyorum arkadaşlar siz ekledikçe devam edicek böylece her öğrendiğimizi burada toplayalim ki unutmayalım :)
1- Aracınızı Stop ettikten sonra bir kez uzunları yakıp kapatırsanız '' falow me '' eve kadar takip özelliği yani 1 dakika boyunca kısa farları yanar. 1 dk sonra otomatik kapanır.
2- Kaza Sırasında Airbag'ler ile beraber - Geri çekilen Pedallar - Geri çekilen Direksiyon kutusu -Depodan yakıtı kesme - Motoru Aracın altına bırakma özellikleri'de mevcuttur.
3- [ Serco05 ] Eğer Silecekler açıksa aracı '' STOP '' Edince tekrar aktif olmaz. Eğer silecekler açıksa ve geri vitese takmanız durumunda arka silecekler otomatik camı temizler.
4- [ bugrature ] ( 2007 Altı modeller için ) Aracın kapıları kapalıyken içerideki kilit düğmesine basılı tuttuğunuzda uyarı sesi ile beraber kilit sistemi aktif oluyor ve araç 10 km hızı geçtikten sonra kapılar otomatik kilitleniyor. ( bunu herseferinde yapmanıza gerek yok siz tekrar pasif hale getirene kadar aktif kalıyor. ) not: pasif hale getirmek için tekrar basılı tutmanız gerek.
5- [ _semihk_ ] Kontağı Kapattıktan sonra 1 dakika süresince camları kapatıp açabilirsiniz bu özellik kapıları açtığınız anda pasif duruma geçiyor. Kontağı tekrar açarsanız aktif hale gelecektir.
6- [ 307 bursa ] Aracınızı Stop ettikten sonra eğer camlarınız açıksa kilit düğmesine 3 sn. basılı tutarsanız Sunroof dahil Tüm camlarınız otomatik kapatılır. 2009'model üstünde ise Açma düğmesine basılı tuttuğunuzda tüm camlar tekrar açılır. EK: tellotello > Aktif etmek için kumandanın kilit düğmesine 30 sn basılı tutunuz.
7- [ serco05 ] Bakım KM'si Sıfırlama, Eğer bakımınız geçtiyse veya bakımı yapan usta bakım KM'sini sıfırlamadıysa ekranda bu resimdeki gibi anahtar şekli çıkar, bakım KM'sini sıfırlamak ve anahtar şeklini yok etmek için kontak araca takılır gösterge panelinde bulunan KM sayacı Sıfırlama çubuğuna basılı tutarak son kademeye kadar açılır ( marş yapılmaz ) Ekran 10'dan geriye saymaya başlar sıfır olunca çubuk bırakılır,aracınızın modeline göre 15.000 veya 20.000'e ayarlanır anahtar işareti kaybolur.
8- Araç gösterge paneli ve teyip ekranı ışığı zayıflatma ve parlaklaştırma ( uzun yol modu ) gösterge panelinde sağda ve solda olmaz üzere 2 tane çubuk vardır sağdaki KM sayacısı sıfırlamaya soldaki ekran ışıklarını yükseltip zayıflatmaya yarar. Çubuğa bastırdığımızda kademe kademe tüm ışıklar azaltılır tekrar bastığımızda kademe kademe tüm ışıklar yükseltilir. böylece uzun yol moduna girmiş olur. veya çıkartılır.
9- [ Cente ] Aracınız STOP halindeyken CD çalar veya Radio'nuz açıksa 20 DK içerisinde ( Bazı durumlarda daha kısa süreli olabilir Akü durumuna bağlı ) Tasarruf moduna girer ve kapatılır. Teyipten MODE tuşuna basarak ekranı aktif edebilir saat gibi ayrıntıları görebilirsiniz,fakat müzik çalmaz.
10- [ tellotello ] Tavan lambası araç kapısı açıldığında ve kumanda kiliti ile birlikte açıldığında yanmıyorsa tavan lambasının açma düğmesine uzunca basılarak aktif hale getirebilirsiniz.
11- [ 307 bursa ] Aracınızın kapılarından birisi açık kaldıysa ekranda açık olan kapıyı gösterir veya tepe lambanız yanıp sönmeye başlar.
12- [ EnSoNiQ ] Otomatik kararan dikiz aynanızı kapatabilirsiniz,Aynanın altında ufak bir düğme mevcuttur.
-------------
  AIRBUS 307 -Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 00:38
benim gibi bazı özellikleri bilmeyenler için çok faydalı olur, teşekkürler bu konunun çok faydalı olacağına eminim 
------------- 206 1.6 Quicksilver 206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline
|
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 00:55
Özellikle 307 ve 308 kullanıcıları kışın silecekleri kaldırmak için kontağı çıkardıktan sonra silecek koluna aşagıya doğru bi kere basarsanız silecekleriniz açık konumda kalır.
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 00:59
Serco05 Yazdı:
Özellikle 307 ve 308 kullanıcıları kışın silecekleri kaldırmak için kontağı çıkardıktan sonra silecek koluna aşagıya doğru bi kere basarsanız silecekleriniz açık konumda kalır.
|
O ben de var abi 206larda yok mu ?
Bir özellikte ben söyleyim Eğer silecekler açıksa aracı stop edince geri açlıştırdığınzda devam etmez açmak için seviyesini değiştirmeniz gerekir ve silecek herhangi bir kademe de açıksa geri vitese taktığınızda arka sileceğiniz bir defa çalışır.
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 01:03
206 larda da var Ali ama özellikle 307 ve 308 kullanıcıları için yazdım çünkü onların silecekler normal konumda kaputun altına giriyor ve havaya kalkmıyor, bizimkiler normalde de kalkıyor.
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 01:05
Serco05 Yazdı:
206 larda da var Ali ama özellikle 307 ve 308 kullanıcıları için yazdım çünkü onların silecekler normal konumda kaputun altına giriyor ve havaya kalkmıyor, bizimkiler normalde de kalkıyor.
|
Uppsss doğru 307lerin silecekleri o konuda sıkıntı.
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 01:09
faydalı bir konu olur araçlarımız hakkında bilgisi olan yazarsa bilinmeyen yönlerini bilmiş oluruz
------------- Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 01:10
Alicilik Yazdı:
Serco05 Yazdı:
|
O ben de var abi 206larda yok mu ?
Bir özellikte ben söyleyim Eğer silecekler açıksa aracı stop edince geri açlıştırdığınzda devam etmez açmak için seviyesini değiştirmeniz gerekir ve silecek herhangi bir kademe de açıksa geri vitese taktığınızda arka sileceğiniz bir defa çalışır.
|
Ben o sileceklerin devam etmemesine gıcık oluyorum, her aracı çalıştırdığımda sensörü yeniden devreye sokmak gerekiyor, aslında camlar buz olduğunda falan işe yarıyor silecekleri çalıştırmayıp koruyor ama sensör keyfinide bozuyor.
|
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 01:18
Silecek koluna aşagıya doğru basıp bırakıyoruz Salih, tek silme yöntemi varya, o zaman silecekleri açıyor açık kalıyor.
|
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 01:23
Aynen kışın lazım oluyor, yoksa silecekler cama yapışıyor :)
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 12:09
xMEGANx Yazdı:
Birde aracımızı kısa süreli yol kenarına park ettiğimizde mesala sağ tarafa parkettiysek aracın sadece sol parklarını yakabilyiormuşuz bu nasıl oluyor biliyormusunuz ? |
o dediginiz genelde alman araçlarinda oluyor.parklar açıkken sinyal kolu ne tarafa yaparsaniz o tarafin parkı açık kalıyor.vw ve opellerde kesin var ama peugeot hiç denemedim.
|
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 13:45
Birtan ÇÖTELİ Yazdı:
xMEGANx Yazdı:
Birde aracımızı kısa süreli yol kenarına park ettiğimizde mesala sağ tarafa parkettiysek aracın sadece sol parklarını yakabilyiormuşuz bu nasıl oluyor biliyormusunuz ? |
o dediginiz genelde alman araçlarinda oluyor.parklar açıkken sinyal kolu ne tarafa yaparsaniz o tarafin parkı açık kalıyor.vw ve opellerde kesin var ama peugeot hiç denemedim. |
bu bence kötü bir özellik. yani arkadan ben öle bi stop ışığı görsem aracı motorsiklet zannedeblirim. ve öndeki duran araca yaklaşma açımı yanlış ayarlayabilirim. bilmem yanlışmı düşünüyorum.
------------- 2005 model 206 1.4 hdi panoramic
|
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 13:49
bide bu merkezi klit muahabbeti var. tüm modellerde oluyormu bilmiyorum ama. aracın kapıları kapalıyken içerden klit düğmesine basılı tutunca dong diye bi ses çıkıyo ve araç 10 km hızı geçince otomatik olarak kapılar kilitleniyor.
------------- 2005 model 206 1.4 hdi panoramic
|
Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 13:58
bugrature Yazdı:
bide bu merkezi klit muahabbeti var. tüm modellerde oluyormu bilmiyorum ama. aracın kapıları kapalıyken içerden klit düğmesine basılı tutunca dong diye bi ses çıkıyo ve araç 10 km hızı geçince otomatik olarak kapılar kilitleniyor. |
dedigin kilit olayını denedim bir ara ama tık yok, bi işe yaramadi:S 2003 model 307
------------- 307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 14:10
hsnsnl Yazdı:
bugrature Yazdı:
bide bu merkezi klit muahabbeti var. tüm modellerde oluyormu bilmiyorum ama. aracın kapıları kapalıyken içerden klit düğmesine basılı tutunca dong diye bi ses çıkıyo ve araç 10 km hızı geçince otomatik olarak kapılar kilitleniyor. |
dedigin kilit olayını denedim bir ara ama tık yok, bi işe yaramadi:S 2003 model 307 |
Bende o özellik aktif halde. ama basılı tutunca iptal ediliyor. ama böyle olması çok güzel 10 km hıza ulaşınca hemen kilitleniyor kapılarım :)
-------------
|
Mesajı Yazan: harica
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 00:21
Valla mukemmel bi forum olmus. 2006 407 comfort aldim 2 hafta oldu, lastik basinc gostergesini kendim tecrube ettim var ve cok ise yariyor. Sizden okuyarak denedim silecek ozelligi cok guzel bi olay kontagi kapadiktan sonra asagi bastir birak yapmak yetiyor. Benimki comfort ama kontagi kapadiktan sonra selektor yapincada 1 dakikaligina farlar acik kaliyo eve gidis diye bi adi vardi sanirim bu ozelligin. Bilmeyenler denedin muhakak. Yeni biseyler de vardir insallah.
|
Mesajı Yazan: _semihk_
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 00:28
kontagı kapatıktan sonra bir süre camları oynamaya izin veriyo.. yalnız kapılar açıldığı anda iptal ediyo... tekrar kontagı açıp kapamak lazım oynatmak için
------------- 2005 Pg 206 hdi van +CoilOver
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 00:36
Tüm özellikleri en üste sıralıyorum arkadaşlar. Teşekkür ederim bilgiler için gerçekten çok iyi oldu.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 00:37
harica Yazdı:
Valla mukemmel bi forum olmus. 2006 407 comfort aldim 2 hafta oldu, lastik basinc gostergesini kendim tecrube ettim var ve cok ise yariyor. Sizden okuyarak denedim silecek ozelligi cok guzel bi olay kontagi kapadiktan sonra asagi bastir birak yapmak yetiyor. Benimki comfort ama kontagi kapadiktan sonra selektor yapincada 1 dakikaligina farlar acik kaliyo eve gidis diye bi adi vardi sanirim bu ozelligin. Bilmeyenler denedin muhakak. Yeni biseyler de vardir insallah. |
''Follow me home''
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 00:44
Tamamdır ekledim onu unuttum ya en önemlilerinden birtanesiydi o kusura bakmayasın abicim :)
-------------
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 00:56
Bakım km'si sıfırlama, eğer bakımınız geçtiyse veya bakımı yapan usta bakım km'sini sıfırlamadıysa ekranda bu resimdeki http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> gibi anahtar şekli çıkar, bakım km'sini sıfırlamak ve anahtar şeklini yok etmek için kontak araca takılır gösterge panelinde bulunan km sayacı sıfırlama çubuğuna basılı tutarak kontak son kademeye kadar açılır (marş yapılmaz) ekran 10'dan geriye saymaya başlar sıfır olunca çubuk bırakılır, aracınızın modeline göre 15.000 veya 20.000'e ayarlanır. Anahtar işareti kaybolur
|
Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 01:19
Şu 10 km hızla giderken kapıların kilitlenmesindeki 2007 altı derken 2007/2006 model mi kastediliyor yoksa benim araçta da (makyajsız kasa) var mı .
------------- 2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 01:21
tellotello Yazdı:
Şu 10 km hızla giderken kapıların kilitlenmesindeki 2007 altı derken 2007/2006 model mi kastediliyor yoksa benim araçta da (makyajsız kasa) var mı .
|
2006 model altı derken aslında üstü demek istemiş arkadaş model yükseldikçe yaş küçülüyor ya o bakımdan öyle yazmış sanırım. Sizin araçta yok malesef, 2006 modellerde var bu arada
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 01:23
O zaman düzeltilsin lütfen (sinirli kızgın surat ). Neye elimizi atsak bizimkinde olmuyor ne boş modelmiş mübarek Bilgi için teşekkürler.
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 01:26
Bence seyir halindeki aracın kapıları kilitli olmamalı, kaza anında dışardan müdahale edecek insanların işlerini zorlaştırır, tabi bunun için kaza anında kapıları açan bi sistem varsa bilmiyorum.
|
Mesajı Yazan: metegorkem
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 05:20
Mesajı Yazan: metegorkem
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 05:21
Maalesef çoğu eski modellerde olmayan follow me home özelliğini, aslan7333 hazırladığı aparat sayesinde halledebiliyor. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=21566&PN=1&title=otomatik-far-sensr-follow-me-home" rel="nofollow - Buradan ilgili konuya ulaşabilirsiniz.
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 13:09
1 yıl veya ay olarak kayma olabilir arkadaşlar mesala 2006 yılının son aylarında çıkan bir model 2007 model araçla aynı özelliği taşıyor olabiliyor. bu yüzden denemek lazım yani :) ama yoksada belki sistem olarak yükletilebilri ya sonuçta yazılımsal bir özellik.
-------------
|
Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 13:17
Bu Aslında Çoğu Araçta Bulunan Bir Özellik ; Araç Çalışmazken eğer cd çalarınızı ( orjinal ise ) belirli bir süre sonra akü tasarrufu için kapanır .
|
Mesajı Yazan: Semih ÇAVDAR
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 14:08
Ben de şu an araba başındayım... Hepsini denedim olmadı yaw... 2000 206 1.6 Roland Garros... :(
------------- Eski nick Gallardo... 2000 Model 206 1.6 Roland Garros...
|
Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 22:41
Teşekkürler emeği geçenlere güzel bilgiler..
------------- Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift
|
Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 22:47
Aracı stop edip bir kez sellektör yapınca "follow me home" devreye girer,her modelde mevcut değil bildiğim kadarıyla..2004 xt pre.
------------- 2004 307 XT BVA 1.6 16v 110Hp
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 22:53
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 22:57
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 23:05
307 bursa Yazdı:
geçen kapı açık kalmış aracı çalıştırdım tam gidiyordum baktım içerde ışıklar yanıp sönüyor ALLAH ALLAH dedim bu nedendir acaba sonra farkettimki kapı açıkmış o yüzden yanıyormuş ışıklar kapatınca söndü güzel sistem valla hayran kaldım sizde yokmu yoksa bu özellik Mehmet bey :) |
ciddi ciddi yok ışıklar yanıp sönmüyor tavan ışıklarından mı bahsediyorsunuz yoksa Salih bey ? =)
-------------
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 23:10
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 23:20
Kapi kilitlenme olayini da denedim, oldu, gayette guzel bi ozellik, ama keske icerdende soför disinda acmaya musade vermeseydi daha guzel olurdu. Bazi araclarda oylesi var.
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 23:33
Araç hareket halindeyken kapılardan biri açılırsa tepe lambası yanıp söner, araç sabit haldeyken yanıp sönmez.
|
Mesaj Tarihi: 24 Aralık 2012 Saat 23:38
Bahsedildi mi bilmiyorum ama ben aracı aldığımda ne kumandadan kilitleri açtığımda dikiz aynasının üstündeki lamba otomatik olarak açılıyor ne de kumandadan kitlediğimde uzun bastığımda otomatik olarak açık camları kapatıyordu. Sonradan öğrendim ki üstteki lambanın açma kapama düğmesine uzunca basınca o lamba kapılar açılınca ve uzaktan kumandadan kilitleri açınca otomatik olarak yanar hale geldi. Ayrıca cam kapama düğmesine uzun süre basılı tutup şoför camı kapandıktan sonra 30 sn ye kadar basmaya devam edince bir tık sesi geliyor ve böylece indikten sonra kapıları kilitleme tuşuna basılı tutunca araç bütün camlarını otomatik olarak kapatmaya başladı. Belki eklenebilir bu özelliklerde arkadaşlar.
|
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2012 Saat 08:41
tellotello Yazdı:
Bahsedildi mi bilmiyorum ama ben aracı aldığımda ne kumandadan kilitleri açtığımda dikiz aynasının üstündeki lamba otomatik olarak açılıyor ne de kumandadan kitlediğimde uzun bastığımda otomatik olarak açık camları kapatıyordu. Sonradan öğrendim ki üstteki lambanın açma kapama düğmesine uzunca basınca o lamba kapılar açılınca ve uzaktan kumandadan kilitleri açınca otomatik olarak yanar hale geldi. Ayrıca cam kapama düğmesine uzun süre basılı tutup şoför camı kapandıktan sonra 30 sn ye kadar basmaya devam edince bir tık sesi geliyor ve böylece indikten sonra kapıları kilitleme tuşuna basılı tutunca araç bütün camlarını otomatik olarak kapatmaya başladı. Belki eklenebilir bu özelliklerde arkadaşlar. |
Kilit olayını Salih bey söylemişti fakat sizin söylediğinizde önemli Salih beyin kine ek olarak yazdım onuda teşekkür ederiz ;)
Serco05 Yazdı:
Araç hareket halindeyken kapılardan biri açılırsa tepe lambası yanıp söner, araç sabit haldeyken yanıp sönmez. |
Teşekkür ederim.
307 bursa Yazdı:
evet ya içerdeki ışıklandırmalar yanıp sönüyo ama ben bunlara farlarıda bağlıcam kapı açık kaldığında hepsi yanıp sönsün daha kolay anlarız dimi Mehmet bey :)
|
Salih bey az sonra deneyeceğim =) hemen yazıyorum
-------------
|
Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 25 Aralık 2012 Saat 12:47
paylaşım için teşekkürler .
------------- 307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 01:23
Merhaba arkadaşlar,
Bugün 2005 Model 1.4 HDI XR aracımda (eski kasa) deneme amaçlı paneldeki kapı kilitleme tuşuna basık tuttum ve kısa bir süre sonra ekranda "Deadlocking active" yazdı ve kapılar kilitlendi. Sonrasında tekrar orta tuşa basarak kapıları açtım ve arabayı hareket ettirdim ve hızım 10km/h in üstüne çıkar çıkmaz tüm kapıları araç otomatik olarak kilitledi yani anlayacağınız bu özellik sanırım eski kasa 307 lerde de mevcut durumda. Bilgilendirmek istedim  .
Not: Adına neden deadlocking demişler anlamadım  .Sanırım Serco05' in dediği gibi otomatik kilitleme olayını Peugeotta sevmiyor. Ayrıca windowsta mavi ekrana "deadlock" deriz bir an korktum aha göçtü arabanın elektronik sistemi dedim ama değilmiş  .
|
Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 27 Aralık 2012 Saat 13:23
Bende Yanıp Sönmüyo Sadece Yanıp Duruyo knfaef
|
Mesajı Yazan: acelik307
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 15:01
bir de benden olsun; avm kapalı otoparka girerken farkettim, bagaj kontrolu yapan görevli bagajı açamıyordu ön sol kapıyı açtım bagajda açıldı... yani bir süre yol katettikten sonra kapılar açılmadan dışarıdan biri bagajı açamıyor.
------------- 2005 307 hdi 1.4
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 19:30
acelik307 Yazdı:
bir de benden olsun; avm kapalı otoparka girerken farkettim, bagaj kontrolu yapan görevli bagajı açamıyordu ön sol kapıyı açtım bagajda açıldı... yani bir süre yol katettikten sonra kapılar açılmadan dışarıdan biri bagajı açamıyor.
|
evet öyle zaten :) fakat kapıyı açmayın birdahaki sefer teyibin üst tarafında kapıları açma düğmesi var zaten :D
-------------
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 19:31
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 19:31
tellotello Yazdı:
Merhaba arkadaşlar,
Bugün 2005 Model 1.4 HDI XR aracımda (eski kasa) deneme amaçlı paneldeki kapı kilitleme tuşuna basık tuttum ve kısa bir süre sonra ekranda "Deadlocking active" yazdı ve kapılar kilitlendi. Sonrasında tekrar orta tuşa basarak kapıları açtım ve arabayı hareket ettirdim ve hızım 10km/h in üstüne çıkar çıkmaz tüm kapıları araç otomatik olarak kilitledi yani anlayacağınız bu özellik sanırım eski kasa 307 lerde de mevcut durumda. Bilgilendirmek istedim  .
Not: Adına neden deadlocking demişler anlamadım  .Sanırım Serco05' in dediği gibi otomatik kilitleme olayını Peugeotta sevmiyor. Ayrıca windowsta mavi ekrana "deadlock" deriz bir an korktum aha göçtü arabanın elektronik sistemi dedim ama değilmiş  . |
hehe bunuda keşfetmenize ve faydalı olduğuna sevindim =) ama şu ölüm kilidi işini çözemedim :D
-------------
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 20:35
307 bursa Yazdı:
xMEGANx Yazdı:
acelik307 Yazdı:
|
evet öyle zaten :) fakat kapıyı açmayın birdahaki sefer teyibin üst tarafında kapıları açma düğmesi var zaten :D |
Mehmet bey o olay benimde başıma geliyor ve kapıyı açmadan bagaj açılmıyor yani o teyibin üstündeki düğmeye bassanızda bagaj kilitli kalıyor bilginiz olsun :) |
YUUUUUĞĞĞĞĞĞĞOOOOOOOOOO ben basınca açılıyor Salih bey nüçün açılmasın ? HIH !!!! Sizin arabanız bozuktur !!!!!!!!!!
-------------
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 20:55
307 bursa Yazdı:
açılmıyor dene bak hem benim aslanıma bozuk deme salarım üstüne bak görürsün :) |
abi açılıyor. ben herzaman AVM ye giriyorum ve kilit düğmesine basıyorum açılıyor. sorunsuz yani.
-------------
|
Mesajı Yazan: SZKR
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 21:14
Peki bir soru, Peugeot'nun süper kilit dediği şu kumandaya 3sn basılı tutup camları ve sunroof'u kapatan sistem bende neden tüm camları kapatıyorken sunroof'u kapatmıyor?
Sunroof'u resetlemeyi denedim, resetledikten sonra bazı denemelerimde oluyor, kilitle sunroof kapanıyor ve içeri girip tekrar sunroof düğmesine yukarı doğru bastığımda düğme pozisyonuna dönüyor ama 10 denememden 9 u hüsran...
Başka bir resetleme yolu var mıdır bu durumu?
+ olarak bir de sunroof geriye doğru 5 kademenin 5.sini açtığımda geri 2.kademeye dönüyor. Resetlemek de işe yaramıyor...
------------- http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 21:42
neler neler denedim, ne tatlı diller, ne acele etmemeler, bekleyerek açmalar... olmuyor ( :
------------- http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 21:44
SZKR Yazdı:
Peki bir soru, Peugeot'nun süper kilit dediği şu kumandaya 3sn basılı tutup camları ve sunroof'u kapatan sistem bende neden tüm camları kapatıyorken sunroof'u kapatmıyor?
Sunroof'u resetlemeyi denedim, resetledikten sonra bazı denemelerimde oluyor, kilitle sunroof kapanıyor ve içeri girip tekrar sunroof düğmesine yukarı doğru bastığımda düğme pozisyonuna dönüyor ama 10 denememden 9 u hüsran...
Başka bir resetleme yolu var mıdır bu durumu?
+ olarak bir de sunroof geriye doğru 5 kademenin 5.sini açtığımda geri 2.kademeye dönüyor. Resetlemek de işe yaramıyor... |
kumandayı tekrar araca senkronıze edıpte camları ve sunroofu super kıtlemeyle denesen..
sunroof resetleme 3kademe sapka olarak kaldır camı ondan sonra tusa basılı tut veya komple ac camı aynı sekılde tusa basılı tut, motor sıfırlamıs olucak kendını..
5.kademeden gerıye donmesı mekanızmanın ayaklarında pıslık olmasındandır.. yapmam gereken en temızı camın 4tane vıdası var onları sok ve camı cıkar.. mekanızma ayaklarının oldugu yerlere guzel bır hava tutup ondan sonrada bır kac yerıne wd40 sıktın mı sorun kalmaz
------------- 307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 21:46
Bugün şunu farkettim. Bu deadlocking olayını aktive ettikten sonra eğer kapılardan biri açık şekilde yola çıkarsam üst lamba yanıp sönüyor ve uyarıyor ama deadlocking aktif değilken sadece lamba yanık kalıyor .
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 21:50
307 bursa Yazdı:
+ olarak bir de sunroof geriye doğru 5 kademenin 5.sini açtığımda geri 2.kademeye dönüyor. Resetlemek de işe yaramıyor...
bu olayın aynısı bendede oluyor ne yapsam olmadı ama kademeleri tek tek açarak yaptığımda geri dönmüyor tek çözümü bu galiba :)
|
zaten sole kullanman lazım abı sunroofu uzun ve saglıklı calısmasını ıstıyosan, bırer bırer kademe ılerletecesın.. bır kademenın hareketı bıttıkten sonra 2.kademe gecıceksın bole bole 3. 4.... kademeye kadar ılerlıceksın.. kapalı konumdan dırek son konuma alırsan motora ve mekanızmanın zıncırle zarar verır
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 22:02
hsnsnl Yazdı:
kumandayı tekrar araca senkronıze edıpte camları ve sunroofu super kıtlemeyle denesen..
sunroof resetleme 3kademe sapka olarak kaldır camı ondan sonra tusa basılı tut veya komple ac camı aynı sekılde tusa basılı tut, motor sıfırlamıs olucak kendını..
5.kademeden gerıye donmesı mekanızmanın ayaklarında pıslık olmasındandır.. yapmam gereken en temızı camın 4tane vıdası var onları sok ve camı cıkar.. mekanızma ayaklarının oldugu yerlere guzel bır hava tutup ondan sonrada bır kac yerıne wd40 sıktın mı sorun kalmaz | Bunu da denerim tekrar, ama şu kumandayı senkronize etmek olarak bahsettiğin nedir tam olarak, nasıl yapılır?
|
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 23:06
Mesaj Tarihi: 28 Aralık 2012 Saat 23:16
307 bursa Yazdı:
normalde hareket halindeyken kapı açıksa yanıp söner araç sabitse ışıkta sabit yanar |
yok öle bişi hurefe bunlar inanmayın.:P
-------------
|
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2012 Saat 00:05
Tüm pejolarda sorun mu bilmiyorum ama bende 407 var zenon la ilgili sikinti oldugu soyleniyordu, 2 gun once hemde ucuzundan kisa ve sislere taktirdim. ustam baglama yontemi dogru oldumu sorun olmaz dedi, kendine guveniyordu bisey olmaz diye bende risk aldim 2 gundur sorun yok. Taktirmak isteyenlere duyrulur, sorun yasarsamda burdan bildiricem.
|
Mesajı Yazan: pierson
Mesaj Tarihi: 29 Aralık 2012 Saat 00:15
benim arabamın ne gibi özellikleri var acaba ...bu söylenenlerden hiç yok gibime geliyor...2002 xr 1.4 auto....özellikle kapı açıldıgında araç içi ışık yanmıyor...gece gece sorun oluyo
|
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 01:51
307 kararan dikiz aynası olan arkadaşlar dikiz aynasının özelliğini açıp kapatabiliyormuşuz bugun farkettim :) dikiz aynasının altında ufak bir açma kapama düğmesi var
|
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 01:52
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 01:58
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 02:10
307 bursa Yazdı:
EnSoNiQ Yazdı:
307 kararan dikiz aynası olan arkadaşlar dikiz aynasının özelliğini açıp kapatabiliyormuşuz bugun farkettim :) dikiz aynasının altında ufak bir açma kapama düğmesi var |
hadi ya onasıl şeymiş nasıl oluyo öyle düğmeye bastığında ne fark oluyor |
abi ufak bir yeşil ışık yanıyor ve kararan dikiz aynası çalışıyormuş :) bende kapalı durumdaymış arkadaşın bmwye bindim onda kararıyordu benim araçta kararmıyorda baktım düğme gibi birşey var bastım artık benimkide kararıyor :D
|
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 08:25
:-(((((( arkadaşlar 407 me zenon takdırdığımı söylemiştim geçen hafta.. 4. akşam sileceklerim kendi kendine otomotik ayarında çalışmaya başladı. ne durdurabildim nede hızlandırabildim.pazar akşamıydı aradım ustayı tatil gününde dükkanını açtırdım.. çünkü sorun oluyormuş diye bastıra bastıra söylediğim halde ben yaparım diye attı tuttu..zenonları söktü ama silecek beyni kendine gelmedi..silecek beyni allahtan yanmamış kargoyla istanbul da bir yere gönderdik beyni resetleyip geri yollayacaklar, bugün gelicek sanırım beynim, 4 gündür şansıma havalar güzel yoksa silecekler şuan çalışmadığı için araba yatıcaktı yol kenarında..kısaca kaç yerde 407 de zenon olayının sıkıntı olduğunu okuduğum halde risk aldım taktırdım ve ucuz yırttım.. kimse başına iş aramasın..beyaz ampullerle idare ediyo böyle binicem artık...
|
Mesaj Tarihi: 04 Ocak 2013 Saat 08:40
harica Yazdı:
:-(((((( arkadaşlar 407 me zenon takdırdığımı söylemiştim geçen hafta.. 4. akşam sileceklerim kendi kendine otomotik ayarında çalışmaya başladı. ne durdurabildim nede hızlandırabildim.pazar akşamıydı aradım ustayı tatil gününde dükkanını açtırdım.. çünkü sorun oluyormuş diye bastıra bastıra söylediğim halde ben yaparım diye attı tuttu..zenonları söktü ama silecek beyni kendine gelmedi..silecek beyni allahtan yanmamış kargoyla istanbul da bir yere gönderdik beyni resetleyip geri yollayacaklar, bugün gelicek sanırım beynim, 4 gündür şansıma havalar güzel yoksa silecekler şuan çalışmadığı için araba yatıcaktı yol kenarında..kısaca kaç yerde 407 de zenon olayının sıkıntı olduğunu okuduğum halde risk aldım taktırdım ve ucuz yırttım.. kimse başına iş aramasın..beyaz ampullerle idare ediyo böyle binicem artık... |
Orjinal alsanız sorun olmayacaktır.
-------------
|
Mesaj Tarihi: 06 Kasım 2013 Saat 15:26
Faydalı bir Zort !
-------------
|
Mesajı Yazan: lanetolsun07
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2015 Saat 11:38
merhaba arkadaşlar 2008 model dizel 207 trendy m var. kapı kilitlendiğinde açık olan camlar otomatik kapanma yapmıyor. tarif edildiği gibi yaptım ama olmadı. acaba 207 de bu özellik yokmu yada varsa nasıl yapmam gerekiyor. yardımcı olun lütfen
|
Mesajı Yazan: Efe-Pöjo
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2015 Saat 15:36
Mesajı Yazan: Secks
Mesaj Tarihi: 21 Haziran 2015 Saat 16:37
Gece anahtarı kontakta bir süre gezdirip anahtar yuvasını bulamazsanız bir süre sonra tavan lambası yanıyor.
|
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2015 Saat 10:24
haklısın galiba trendy de yok. başlıkta okuyunca bütün pejo larda olur sandım.
|
Mesajı Yazan: usta42
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2015 Saat 15:03
Akü basi cikinca iptal oluyor tekrar etkin hale getirmrn lazim
|
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2015 Saat 15:35
usta 42 sa. nasıl yapmam lazım denedim ama yapamadım. sonuçta trendy de bu özellik yok diye vazgeçmiştim. tarif edermisin
|
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2015 Saat 16:04
Aracim 2002 model 307 senin arabada olmasin mümkün değil ama
|
Mesaj Tarihi: 22 Haziran 2015 Saat 16:08
Kontak acikken aci açma düğmesine bas 5 sn basili kalsin sonra kapatmaya git kapandıktan sonrada 5 sn yine basili tut sonra kumandandan 5 sn kapi kapatmaya basili tut kapatmasi lazim
|
Mesajı Yazan: KILIÇ
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2015 Saat 09:26
trendy modelinde sadece ön iki cam otomatik o nedenle kumandadan kapatma özelliği yok. internet sitelerinde modül satılıyoru bunun için onlardan alabilirsiniz. 50- 60 tl civarıydı galiba
------------- 2011 Clio SW Gümüş 2010 207 Millesim Opsiden Siyah 2005 Opel Corsa Lila 2000 Clio sümbül Gri 2003 307 XT Lacivert 2004 Palio Go Kırmızı 2005 307 XR Gri 2006 206 Desing Kum gri 2003 c3 Kırmızı
|
Mesajı Yazan: peugeot murat
Mesaj Tarihi: 23 Haziran 2015 Saat 11:07
Iki silecek motoru bir motor içi sigorta kutusu değişecek xenon ları iptal edeceksin
|
Mesajı Yazan: mertseno
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2016 Saat 21:50
1- Aracınızı Stop ettikten sonra bir kez uzunları yakıp kapatırsanız '' falow me '' eve kadar takip özelliği yani 1 dakika boyunca kısa farları yanar. 1 dk sonra otomatik kapanır.
Bu Özelligi Her Seferinde Acmamız mı lazım yoksa bır kere yaptıgımızda sureklımı kalıyor ?
|
Mesajı Yazan: My_Blane
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2016 Saat 08:15
tellotello Yazdı:
Bugün şunu farkettim. Bu deadlocking olayını aktive ettikten sonra eğer kapılardan biri açık şekilde yola çıkarsam üst lamba yanıp sönüyor ve uyarıyor ama deadlocking aktif değilken sadece lamba yanık kalıyor . |
Benim 2004 model SW pack model aracım var kapı açıksa tavan lambası yanıp söner ama 10 km yi geçince kapıları kilitlemiyor formda yazan her şeyi yaptım neredeyse artık düğmeyi kıracam basmaktan başka yolu yok mu ?
|
Mesajı Yazan: Secks
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2016 Saat 08:34
2004 modellerde yok hocam. Bilgisayara bağlanıp aktifleştirilmesi lazım bildiğim kadarıyla.
|
|