Transmitter hakkinda
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26015
Tarih: 24 Ekim 2025 Saat 07:41 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Transmitter hakkinda
Mesajı Yazan: Burak
Konu: Transmitter hakkinda
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 02:40
Fm transmitter hakkinda bilgisi olan varmi kullanislimidir İstanbul icinde verim alinabilecek iyi kanal varmi ?
------------- Zalım Quik Oyun Bozan ...
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 08:29
|
Bende var Burakcım 2-3 sene önce almıştım 1-2 hafta sabredebildim, cızırtı cazırtı ne ararsan var, temiz bi frekans buluyorsun 300-500 mt sonra başka bi radyo frekansıyla çakışıyor, 4-5 ay önce audio system denen usb sd kart girişli aparatı aldım rahat ettim. transmitter 2 yıldır torpidoda boş boş yatıyor, vereyim sana belki senin işine yarar, yaramazsa birazda senin torpidoda gezsin :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 10:59
bende aldım abi dün media market den 50 tl ye teybmde usb yada aux girişi yoktu gittim aldım ama pişman olucam gibi hep cızırtılı biraz güzel çalıyo sonra cızırtı başlıyo:)
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:03
İdae etme şansın varsa idae et, audio system denilen cihazdan alalım sanada orjinal teybe takılıyor, usb aux ve sd kart girişi var, yada bendeki transmitteri vereyim onunla takıl, 50 TL boşa gitmesin
|
Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:51
transmitterdan ziyade kaset adaptörleri daha çok iş görüyor.
------------- 206 Roland Garros 1,6 16V
|
Mesajı Yazan: engin
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 12:34
|
istanbulda hiç bir işe yaramaz sinir bozmaktan başka:D
------------- 206+ 2011 alüminyum gri 1.4 benzin
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 20:00
|
Tam 2 sene dinledim.Kısık seste cızırtı duymayabilirsin idare eder.ama ben müzik dinlemeyi severim diyorsan tavsiye etmem.Ben orjinal teybin altındaki boşluğa pioneer usb teyp taktım.Ön kapılara jbl komponent ve 20cm kicker subbass taktırdım.Kendi çapımda kimseyi rahatsız etmeden kaliteli müziğimi dinliyorum.
|
Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 20:23
Ben kullanıyorum öyle cızırtı falanda yok 2 sene önce 10 tl ye almıştım :D Ama İstanbul gibi büyük şehirlerde boş radyo frekansı bulmak imkansız olacağı için pek kullanışlı olacağını sanmıyorum.
------------- Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites Ford Focus Titanium 2013 Powershift
|
Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 21:12
|
biz de kullandık bi ara gereksiz bir cihaz hatta FM transmitter lı navigasyon var o da kötü en ucuzn maliyetli olsun dersen teybin altına kartla çalışan 60 TL lik teyplerden al kullan derim.. http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=fh_location%3d%2f%2fcatalog01%2ftr_TR%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631_253575%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631_253575_26080%7d%26fh_view_size%3d12%26fh_eds%3d%C3%9F%26categoryid%3d26080&sc=8" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=fh_location%3d%2f%2fcatalog01%2ftr_TR%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631_253575%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631_253575_26080%7d%26fh_view_size%3d12%26fh_eds%3d%C3%9F%26categoryid%3d26080&sc=8
|
Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 21:18
bende de amıyorvar ama büyük şehirlerde hiç bir işe yar
------------- 307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:16
Serco05 Yazdı:
İdae etme şansın varsa idae et, audio system denilen cihazdan alalım sanada orjinal teybe takılıyor, usb aux ve sd kart girişi var, yada bendeki transmitteri vereyim onunla takıl, 50 TL boşa gitmesin
|
kutusunu felan paramparça yaptım valla abi geçti artık gitti 50 TL by dedigin cihaz ne oluyo nasıl bişey sistemi ney ?
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:17
impact Yazdı:
biz de kullandık bi ara gereksiz bir cihaz hatta FM transmitter lı navigasyon var o da kötü en ucuzn maliyetli olsun dersen teybin altına kartla çalışan 60 TL lik teyplerden al kullan derim.. http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=fh_location%3d%2f%2fcatalog01%2ftr_TR%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631_253575%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631_253575_26080%7d%26fh_view_size%3d12%26fh_eds%3d%C3%9F%26categoryid%3d26080&sc=8" rel="nofollow - http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?q=fh_location%3d%2f%2fcatalog01%2ftr_TR%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631_253575%7d%2fcategories%3C%7bcatalog01_2147483631_253575_26080%7d%26fh_view_size%3d12%26fh_eds%3d%C3%9F%26categoryid%3d26080&sc=8
|
Teyp iyi ama usb ve aux girişi yok aux teyp ın menusunde var ama teybın uzerinde girişi yok anlamadım bu işi :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:19
laedri Yazdı:
Tam 2 sene dinledim.Kısık seste cızırtı duymayabilirsin idare eder.ama ben müzik dinlemeyi severim diyorsan tavsiye etmem.Ben orjinal teybin altındaki boşluğa pioneer usb teyp taktım.Ön kapılara jbl komponent ve 20cm kicker subbass taktırdım.Kendi çapımda kimseyi rahatsız etmeden kaliteli müziğimi dinliyorum.
|
bende 30 cm subwofer aldım dün 13 cm kapılara mid amfi felan ama baglatamadım daha teyp degiştirmeyeyim dedim teyibim iyi ama usb girişi ve aux yok belki böyle çözerim dedim ama olmadı :(
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:25
|
Teybin arkasında cd changer girişine takıyorsun teyp onu cd changer sanıyor, usb sd kart ve aux girişi var, flash disk ve sd karta attığın mp3'leri teyp üzerinden dinleyebiliyorsun. harici cd çalar sanıyor yep cihazı, teyp üzerinden şarkı, klasör değiştirebiliyorsun, kısacası teybine usb sd kart ve aux giri kazandırıyor.
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:28
Fm transmitter ve ses sistemi ile alacağınız sesi almayın daha iyi

Mümkünse elinizdeki cihazı çıkarın. Faturası duruyorsa ikinci el ilan sitelerine ilan verin gitsin.
Eğer ses sistemini hakkını vererek kullanmak istiyor ses değil müzik dinlemek istiyorsanız. Aftermarket denilen fabrikasyon dışı pioneer-sony-kenwood-alpine-clarion gibi markaların teyplerine bakın.
Alacağınız aftermarket üründe istediğiniz bir çok özelliği seçebilirsiniz. Amfi ve diğer parçaları daha doğru kullanabilirsiniz. Kontrol-işçilik-malzeme-kalite-verim hepsi daha üst seviye de olur.
Direksiyon Kumandası için aparatı kendiniz yapabilir veya hazır satın alabilirsiniz o konudaki eski düşünceler kalmadı.
Hangi marka ne model ürünler aldınız ?
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:31
Serco05 Yazdı:
Teybin arkasında cd changer girişine takıyorsun teyp onu cd changer sanıyor, usb sd kart ve aux girişi var, flash disk ve sd karta attığın mp3'leri teyp üzerinden dinleyebiliyorsun. harici cd çalar sanıyor yep cihazı, teyp üzerinden şarkı, klasör değiştirebiliyorsun, kısacası teybine usb sd kart ve aux giri kazandırıyor.
|
fiyatı nedir abi bunun birtane örnek gösterebilirmisin link alabilirmiyim ? Birde orjinal teyp değil aracın üzerindeki her teyp e uyuyodur umarım.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:32
Alicilik Yazdı:
Fm transmitter ve ses sistemi ile alacağınız sesi almayın daha iyi

Mümkünse elinizdeki cihazı çıkarın. Faturası duruyorsa ikinci el ilan sitelerine ilan verin gitsin.
Eğer ses sistemini hakkını vererek kullanmak istiyor ses değil müzik dinlemek istiyorsanız. Aftermarket denilen fabrikasyon dışı pioneer-sony-kenwood-alpine-clarion gibi markaların teyplerine bakın.
Alacağınız aftermarket üründe istediğiniz bir çok özelliği seçebilirsiniz. Amfi ve diğer parçaları daha doğru kullanabilirsiniz. Kontrol-işçilik-malzeme-kalite-verim hepsi daha üst seviye de olur.
Direksiyon Kumandası için aparatı kendiniz yapabilir veya hazır satın alabilirsiniz o konudaki eski düşünceler kalmadı.
Hangi marka ne model ürünler aldınız ?
|
Goldmaster almıştım yanılmıyosam direksiyon kumandalı bi modeli media market den aldım
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:33
|
Araçta sesin-müziğin temel unsuru ana ünitedir yani cd-çalar.Güzel bir hoparlörden güzel ses almak isterseniz 50 wattlık güç gitmesi gerekir her hoparlöre.Bu da orjinalın değiştirilip yeni bir cd-çalarla mümkün olur.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:33
mekanuaes Yazdı:
Serco05 Yazdı:
|
fiyatı nedir abi bunun birtane örnek gösterebilirmisin link alabilirmiyim ? Birde orjinal teyp değil aracın üzerindeki her teyp e uyuyodur umarım.
|
Serkan abi senin arabanın 106 olduğunu fark etmedi sanırsam. 106larda cd cahnerger destekli teyp yok diye biliyorum
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:36
mekanuaes Yazdı:
Goldmaster almıştım yanılmıyosam direksiyon kumandalı bi modeli media market den aldım
|
Teyp - ? Hoparlör - ? Bass - ? Amfi - ? Kablo seti - ?
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:36
307 bursa Yazdı:
Ali kardeşim benden önce davranmış :) |
Abi sonuçta arzular şelale gönüller bir 
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:39
teyp var pioneer cd mp3 calar .Usb girişi yok menusundede aux diye bir bölüm var ama üzerine aux girişi yok belki bi ihtimal dedım ve 50 tlmden oldum :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:41
Alicilik Yazdı:
mekanuaes Yazdı:
|
Teyp - ? Hoparlör - ? Bass - ? Amfi - ? Kablo seti - ?
|
Teyp - Pioneer Hoparlör - Sierra 13 cm (106 lara 13 cm sıgdıgı için ek bir kabin yapmak istemedim kapılara) Bass - Pioneer 30 cm Amfi - 5 kanallı iyi bir amfiydi rms deeride iyiydi ama markası aklımda kalmadı Kablo seti - Henüz almadım (tesisat bağlanmadı daha kutularında duruyo)
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:45
mekanuaes Yazdı:
Teyp - Pioneer Hoparlör - Sierra 13 cm (106 lara 13 cm sıgdıgı için ek bir kabin yapmak istemedim kapılara) Bass - Pioneer 30 cm Amfi - 5 kanallı iyi bir amfiydi rms deeride iyiydi ama markası aklımda kalmadı Kablo seti - Henüz almadım (tesisat bağlanmadı daha kutularında duruyo)
|
Teybindeki aux girişi belki arka da olabilir bir çıkar bak derim. Ya da modelini biliyorsan google görsellerden bir bak.
jameson-Xetec-Harvard-forwell-soundmagus-jbl-? bunlardan biri olmalı amfin .
Neden 5 kanal aldın ki ?
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:47
teyp var ama usb girişi yoktu yenısı almaya cesaret etmeden bi deniyim dedim malesef elimde kaldı cd doldurmakla başa çıkamazsam ilerde bir teyp alıcam mecbur
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:52
Alicilik Yazdı:
mekanuaes Yazdı:
|
Teybindeki aux girişi belki arka da olabilir bir çıkar bak derim. Ya da modelini biliyorsan google görsellerden bir bak.
Neden 5 kanal aldın ki ?
|
bu saydığın amfiler biraz fazla tuzlu amfilerdi :) 5 kanallı denk geldi aslında kullananlardan iyi olumlu yorumlar var markası edison ed5005 modeli
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:57
Alicilik Yazdı:
mekanuaes Yazdı:
|
Neden 5 kanal aldın ki ?
|
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-edison-ed-505-5-3000watt-5-kanal-anfi-100225648/pasif-ilan/#classifiedTitle amfi bu kutusuyla aynı herşeyiyle
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:58
Alicilik Yazdı:
mekanuaes Yazdı:
Serco05 Yazdı:
|
|
Serkan abi senin arabanın 106 olduğunu fark etmedi sanırsam. 106larda cd cahnerger destekli teyp yok diye biliyorum
|
Alicim bende alttaki linkin yalancısıyım emin değilim olmayabilirde.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-audio-system-peugeot-106-1997-2004-arasi-usb-sd-aux-aparati-94388354/detay" rel="nofollow - TIKLA
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:02
307 bursa Yazdı:
sen bu tesisatını bağlat alacağın ses seni tatmin edecektir bence ama kablolarınıda iyi al sesi aktaran onlar çünkü yoksa bi zaman sonra sorun yaşarsın |
inşallah kardeşim öyle aşırı ses delisi bişey deilim zaten iyi tatlı bir ses versın benım için yeter.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:05
Serco05 Yazdı:
Alicilik Yazdı:
mekanuaes Yazdı:
Serco05 Yazdı:
|
|
|
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-oto-arac-audio-system-peugeot-106-1997-2004-arasi-usb-sd-aux-aparati-94388354/detay" rel="nofollow - TIKLA
|
Abi bu orjinal teyplere diyor ama benım teyp orjinal değil
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:06
Kardeşim bütün amfiler aynı işi yapar. Arasındaki marka ve fiyat farkı kaliteisni değiştirir.
aynı özellikteki iki farklı markanın biri 100 biri 500tl ise,
100tl olanda sesi açtğında gümbür gümbür eder 500tllikte. Aynı hoparlörlri çalışrırılar ama belli bir ses seviyesinden sonra cızırtı-sinyal bozuklğu, ısınma, ayar dengesizliği, gibi sorunlar yaşarsın. Ses kontrolleri fark eder. Sesin tonu içerindeki malzmelerin kalitesinden ötürü bir hayli etkilenir.
Elektriksel anlamda çıkışlarına baktığında jbl ile eidson 5 kanal arasında fark göremezsin bunu zamanla yaşayarak anlarsın.
Dediğim gibi bu amfi işini görür mü görür ama ne kadar bilemem.
Teybini bir kontrol et aux için arkada girişi olabilir.
Bir de neden 5 kanal aldığını söylemedin hala eğer tek takım ve tek sub besleyeceksen çok büyük hata yapmışsın.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:07
|
Onu bilmiyordum Burak ben orjinal olduğunu düşündüm, madem teybin orjinal değil fm transmittere niye para verdin güzel bi teyp alsaydınya, bende sanıyorum benim gibi orjinal teyp takıntın var :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:07
Serco05 Yazdı:
|
Olabiliyormuş demekki sattıklarına göre 
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:08
Serco05 Yazdı:
Onu bilmiyordum Burak ben orjinal olduğunu düşündüm, madem teybin orjinal değil fm transmittere niye para verdin güzel bi teyp alsaydınya, bende sanıyorum benim gibi orjinal teyp takıntın var :)
|
Ah şu orjinal takıntısı 
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:09
|
Zaten teybide orjinal değilmiş
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:13
Alicilik Yazdı:
Serco05 Yazdı:
|
Ah şu orjinal takıntısı 
|
O ekranda teyp bilgileri görünecek bugün kasetçalarım bozulsa isterse en kral pioneer teypten pahalı olsun yine orjinal kasetçalar yada cd çalar alırım :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:20
Serco05 Yazdı:
Zaten teybide orjinal değilmiş
|
tamam abi kızma ya 
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:36
307 bursa Yazdı:
http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/skytech-skt-4014-oto-sistemleri-gt-oto-anfi-54066123
konu açılmışken bende sorayım yukarıdaki amfi nasıldır ve nasıl hoparlör bağlarsak daha iyi verim alabiliriz? benim araçta bağlı olan bu amfi 30 cm pıoneer bas ve 2 adet oval pıoneer kolon bağlı ( 600w) ama tam kapasiteyle verim alamıyorum amfiden |
bu amfi olaylarında rms denılen olay önemliymiş zannedersem istersen bir konu açalım oradan daha iyi bilgilendirenler olabilir ben bu işten anlamıyorum açıkçası :)
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:45
Abi Amfi üzeirndeki 1500w dediği olay peak yani maksimum yapacağı iştir. Amfi de arkadaşında dediği gibi RMS olayı önemli. RMS değeri sürekli yapılan işin ölçüsüdür.
Bir amfinin peak değeri ile Rms değeri farklıdır RMS değeri her zaman daha düşük olur. Aynı peak değere sahip farklı amfileirn RMS değerleri farklı olabilir.
Bunun yanı sıra empedans dediğimiz Ohm direncide önemli. 1-2-4-6-8 ohm olayları çok önemli.
Sistem oluşturuken ve ya elinizdeki parçaları kullanmak isteidğinizde. Hoparlörün RMS değerinin Amfinin RMS değerleri ile yakın veya üstünde olması gerekir. Bu biraz delikten birşey geçirmek gibi. Delikği genişletemediğiniz takdirde ya delik kadar ya da daha küçük şeyler geçirebilirisniz.
Verimlilik teypte başlar asıl sinyali o oluşturur. Sonrasında kaliteli bir kablo . Kaliteli bir amfi ve hoparlörler ile ses keyfinizi katlarsınız.
Arkadaşın dediği gibi. Detaylı bilgiler için başlık açarsanız daha detaylı bilgileri alabilrisniz. Farklı konularda olunca dikkat çekmez görünmez bilgi alamazsınız
|
|