307 Audio System Digital music changer sorunu
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26014
Tarih: 01 Ekim 2025 Saat 01:45 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: 307 Audio System Digital music changer sorunu
Mesajı Yazan: nucro
Konu: 307 Audio System Digital music changer sorunu
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 02:34
Merhabalar arkadaslar. Aranızda yenıyım.
Sorunum su ben gectigimiz hafta içerisinde aracım için linkteki ürünü sipariş ettim. Bu gun elime ulastı ve montaj yapma imkanı buldum.
Aracım 2003 model 307 xt
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-peugeot-307-orijinal-muzik-calari-usb-sd-ceviri-48422265/detay/
teyp den cd moduna alıyorum cihazın arkasındakı ısık yanmaya baslıyor. usb takılı içerisinde CD01-CD02-CD03-CD04-CD05 klasörler var. ve içinde mp3 parça bulunmakta en fazla 30 ar tane. flash disklerin 2 sını de ( 8 gb lık ) denedım aldıgım su
teyp ekranında CD06-T99 yazıyor. bi süre sonra CD05-T14 yazıyor ve radyoya geçiyor.
2 adet flash diskte ve 1 adet sd kartla da denedım.3 dosya biçiminde de denedim NTFS- FAT- FAT32 sonuc aynı.
Ürünü çalıstıramadım. Yardımlarınızı bekliyorum en kısa zamanda.
SAYGILARIMLA.
Keyifli forumlar
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 02:41
usb de müzik dışında başka bir dosya varsa (resim video gibi) çalıştırmayabilir ayrıca müzikleri mp3 olarak değilde track olarak denediniz mi ?
------------- 206 1.6 Quicksilver 206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 02:42
track olarak denemedım. Eger öyleyse cok mantıksız bir cihaz bu
Ama flasları biçimlendirip kopyaladım baska bi dosya olma ihtimali imkansız.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 02:47
ekranda t14 t99 gibi rakamların başında t harfi varsa muhtemelen mp3 okumaz.
------------- 206 1.6 Quicksilver 206 1.6 Quicksilver 206 1.4 Feline 206 1.6 Xs 206 1.4 Bva Colorline
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 02:59
teşekkürler sabah birde o track kopyalayıp denerim. sonucu buraya yazarım.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 03:01
sonucu bekliyorum hocam, o cihazdan bende almayı düşünüyorum da.
|
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 08:20
Cihazın aynısını kullanıyorum aynı satıcıdan almıştım, şuan içinde yaklaşık 600 civarı mp3 var sıkıntısız hepsini açıyor, anlattıklarınıza göre yaptığınız herşey doğru cihazda sıkıntı olabilir.
|
Mesajı Yazan: offchu
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:32
Geçen gün bende iskitlerde sordum cihazı, mp3 çalmaz track atacaksınız içine dedi ayrıca işçilik dahil 150 tl ye yapacaklarını söylediler. Bu cihazların sanırım birden fazla çeşidi var ama gördüğüm cihaz ilandaki ile aynı cihazdı
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:37
offchu Yazdı:
Geçen gün bende iskitlerde sordum cihazı, mp3 çalmaz track atacaksınız içine dedi ayrıca işçilik dahil 150 tl ye yapacaklarını söylediler. Bu cihazların sanırım birden fazla çeşidi var ama gördüğüm cihaz ilandaki ile aynı cihazdı
|
Yok hocam 4-5 aydır kullanıyorum bütün mp3'leri sorunsuz açıyor hatta içinde mp3'den başka format yok.
|
Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:40
Track yapmanıza gerek yok,wma ve mp3 formatında atıp dinleyebilirsiniz..sorun 2 tane disk takılı oldugundan olabilir..
Aynı ürünü aracımda kullanıyorum problemsiz..yurt dışı forumlarında özellikle 4gb disk kullanılmasını öneriyordu,4gb hafıza kartı kullanıyorum sorunsuz.
------------- 2004 307 XT BVA 1.6 16v 110Hp
|
Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:45
16gb hafıza kartı ile kullanıyorum. içi full mp3 dolu, hiçbir sorun yaşamıyorum
------------- 206 Roland Garros 1,6 16V
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:46
Bendekinde 16 GB flash disk takılı sorun yok, ayrıca hem hafıza kartı hemde flash disk takıp denedim sadece flashdakileri okudu yada flash önceden takılı olduğu için ona devam etmiş olabilir.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:54
bende öyle biliyordum serco hocam hatırlarsanız pm den bir kaç soru yazışmıştım detaylı bir şekilde öyle karar verdim ve almaya gittim cihazı vatandaş mp3 çalmaz bunlar track atacaksın içine dedi hatta 9/10 tane track çalar dedi ,kekledi her halde teyp alayım diye
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 11:57
Hatırlıyorum hocam, keklemişde olabilir bilmiyoda olabilir, 9 klasör oluşturup her klasöre 99 mp3 atılabiliyor, 9. klasörden sonrasını görmüyor, 16 gb flash bellekle sorunsuz kullanılıyo, tavsiye ederim benim gibi orjinallik takıntısı olanlar için mükemmel bi cihaz, bi ara bi video çeker paylaşırım burda.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 12:02
Serco05 Yazdı:
Hatırlıyorum hocam, keklemişde olabilir bilmiyoda olabilir, 9 klasör oluşturup her klasöre 99 mp3 atılabiliyor, 9. klasörden sonrasını görmüyor, 16 gb flash bellekle sorunsuz kullanılıyo, tavsiye ederim benim gibi orjinallik takıntısı olanlar için mükemmel bi cihaz, bi ara bi video çeker paylaşırım burda.
|
Hocam siz aldığınız ürünün resmini ve ismini eklerseniz konuya çok yardımcı olur bize ayrıca cd çalar benimkisi RD3 uyumlu mu olması gerek ?
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 12:17
Bizimkiler RD3 (kaset çalar ve cd (track) çalarlar) 8 pin girişli olan cihaz bizim teyplere uyuyor, eğer teyp cd mp3 çalar ise onlara 12 pin girişli olanlar uyuyor.
Teybi kaset çalar ve cd çalar (RD3) olanlar bu resimdeki soketi olan (8 Pin) cihazdan alacaklar.
http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow">
Teybi cd mp3 çalar (RD4) olanlar bu resimdeki soketi olan (12 Pin) cihazdan alacaklar
http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> Not: Kaset çalarlı teyplere cihaz takıldıktan sonra aracın pp2000'e bağlanarak cd changerin aktif edilmesi gerekiyor, cd çalarlar için gerek yok
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:52
Arkadaslar sorunu çözdüm.
elimdeki flash belleklerin biri kingstone digeri philips 8 gb lık sd kart sandıskın. ucude calısmadı.
benzinlikten aldıgım 8 gb lık sandisk calıstı. hayret ettım :) bu seferde söyle bir sıkıntım var ciddi cızırtı var. gerci o cd changer saglamken de vardı. cızırtı problemını nasıl cözebilliriz.
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 22:59
Track atmak ne demek ?
Hangi varlık Track ları belleğe atabiliyor ? Bilmiyorlar bari saçmalamasınlar. Mp3 ve track çok farklı dünyalar.
Bellek (kart veya usb) temizleyin. Fat32 formatında formatlayın. CD01 cd02 şeklidne CD06 ya kadar klasör oluşturun ve içine şarkı atın . Bir deneyin. Aynı sorun devam ederse parçayı direk iade edin. Daha fazla saçmalıkda dinlemeyin satıcıdan. alibaba dan aldıkları ürünleri satıyorlar biraz araştırıp ne nedir öğrensinler.
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:15
Ufak bi hatırlatma CD09'a kadar destekliyor
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:16
cızırtı problemını nasıl asıcaz. artık mp3 calıyor o bolumu hallettık.
|
Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:19
cızırtı radyoda yapmıyorsa teybinizin cd changer kısmı ile alakalı olabilir
------------- http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için DiagBox v7.82 PP2000 v22 Lexia 3 v45 Sedre/Doc Backup 11.2013
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:23
Hocam cızırtı probleminin şöyle bi çözümü var teybin arkasına takılan soketten çıkan iki tane boş siyah kablo var şase için onlara sırasıyla şase ver hangisinde cızırtıyı keserse o şasede kalsın. eğer sıkıntı cihazdaysa cızırtı gider teypdeyse bilemiyorum
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:23
ben cd changeri iptal ettim tamamen süs olarak duruyor su anda.
ama calıstıgı donemlerde cd calarken cızırtı sesi vardı. su anda dedigim modulu taktım ve mp3 dinliyorum cızırtı dahada arttı. sesi 15 lere cıkartmam gerekıyor cızırtıyı duymamak için.
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:25
Üst mesajda yazdığımı deneyin
|
Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 23:30
teşekkürler üstad. bide onu deneyelım bakalım nasıl olucak
|
Mesajı Yazan: acelik307
Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2012 Saat 15:01
Serco05 Yazdı:
Hocam cızırtı probleminin şöyle bi çözümü var teybin arkasına takılan soketten çıkan iki tane boş siyah kablo var şase için onlara sırasıyla şase ver hangisinde cızırtıyı keserse o şasede kalsın. eğer sıkıntı cihazdaysa cızırtı gider teypdeyse bilemiyorum
|
ben bu kabloları birbirine bağladım cızırtı kesildi.. satıcıya sormuştum bu boşta kalan kablolar ne işe yarar diye o da cızırtıyı kesmek için birbirine baplayın dedi.. ben de sorunsuz kullanıyorum... kolay gelsin
------------- 2005 307 hdi 1.4
|
Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 12 Aralık 2012 Saat 18:54
Tabii zevk ve tercih meselesi ama bence yanlış yapmışsınız.Changeri söküp orjinal kaset çaların altına usb çalar taksaydınız ( mvh-1400 ub) çok daha kaliteli müzik dinlerdiniz.
|
Mesajı Yazan: leffe
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 16:45
bu aletten bende almak istiyorum.cidden iyi sonuç veriyor mu?
|
Mesaj Tarihi: 11 Ocak 2013 Saat 16:56
Ben 5-6 aydır kullanıyorum çok memnunum. http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24084&title=audio-system-incelemem-video-eklendi" rel="nofollow - İncelemem için tıklayın
|
Mesajı Yazan: lexelexe
Mesaj Tarihi: 02 Mayıs 2013 Saat 22:04
Arkadaşlar 2002 model peugeot 307 xt sahibiyim. 5li cd çalarda sorun olduğu için audio system adında bir usb changer aldı.Fakat seste sıkıntı var.Şarkı çalarken arkadan hışırtı sesi geliyor. Bu ses kulağıma çok takılıyor ve rahatsız oluyorum müzik dinlerken.Bu konuda biri bana yardımcı olursa çok sevinirim
|
Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 03 Mayıs 2013 Saat 08:52
rd4 lerde cızırtı sorunu yaşanıyor.oto teyp tamiri yapanlar bu cızırtıyı gideriyor.
------------- 206 hdi x-line 307 hdi desingtech 1,6 90bg Focus ghia 2008 1,6 109 bg Astra 2012 1,3 cdti 90 bg 2011 golf tdi 105bg
|
Mesajı Yazan: emre_akdag
Mesaj Tarihi: 11 Mayıs 2013 Saat 11:43
Mesajı Yazan: Alkan1905
Mesaj Tarihi: 24 Temmuz 2013 Saat 15:44
bende 2007 model 207 var bende taktırmak istiyorum benim bildiğim 6 klasör 99 sarkıydı sizin ki 9 klasör olması süpermiş cihazın markası modeli nedir ben istanbul gaziosmanpasada oturuyorum nerde taktırabilirim fikriniz var mı
|
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2013 Saat 00:28
valla serkan sen bu işi masallah çok güzel çözmüşsün kardeşim
------------- nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2013 Saat 00:33
istanbullu_3886 Yazdı:
valla serkan sen bu işi masallah çok güzel çözmüşsün kardeşim
|
Sayende Turan Abi beraber uğraşıp çalıştırdık cihazı :) Hız sabitlemeyide beraber çözdük
|
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2013 Saat 00:36
Alkan1905 Yazdı:
bende 2007 model 207 var bende taktırmak istiyorum benim bildiğim 6 klasör 99 sarkıydı sizin ki 9 klasör olması süpermiş cihazın markası modeli nedir ben istanbul gaziosmanpasada oturuyorum nerde taktırabilirim fikriniz var mı |
9 klasör destekliyor hocam, Güngörende kale center karşısında Aksoy tuning var orda takıyorlar.
|
Mesajı Yazan: istanbullu_3886
Mesaj Tarihi: 25 Temmuz 2013 Saat 00:47
Serkan Yazdı:
Alkan1905 Yazdı:
bende 2007 model 207 var bende taktırmak istiyorum benim bildiğim 6 klasör 99 sarkıydı sizin ki 9 klasör olması süpermiş cihazın markası modeli nedir ben istanbul gaziosmanpasada oturuyorum nerde taktırabilirim fikriniz var mı |
9 klasör destekliyor hocam, Güngörende kale center karşısında Aksoy tuning var orda takıyorlar. | sadece azim kardeşim başka bişey degil
------------- nissan qashqai 2013 model 1.5 dci
|
Mesajı Yazan: Alkan1905
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2013 Saat 13:21
http://www.alibaba.com/product-gs/1210875926/Car_USB_interface_SD_Card_Aux.html" rel="nofollow - http://www.alibaba.com/...erface_SD_Card_Aux.html
13 $ x 2tl desek 26 tl civarında fiyatı var diğerleri 150 tl bence çincesi olan bir arkadas irtibata gecsin :)
|
Mesajı Yazan: ByHack
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2013 Saat 20:31
Alicilik Yazdı:
Track atmak ne demek ?
Hangi varlık Track ları belleğe atabiliyor ? Bilmiyorlar bari saçmalamasınlar. Mp3 ve track çok farklı dünyalar.
Bellek (kart veya usb) temizleyin. Fat32 formatında formatlayın. CD01 cd02 şeklidne CD06 ya kadar klasör oluşturun ve içine şarkı atın . Bir deneyin. Aynı sorun devam ederse parçayı direk iade edin. Daha fazla saçmalıkda dinlemeyin satıcıdan. alibaba dan aldıkları ürünleri satıyorlar biraz araştırıp ne nedir öğrensinler.
|
aynen katılıyorum
------------- 307 XT (2004) 1.6 110 Hp....BRC Seq24 LPG
|
Mesajı Yazan: xmutti
Mesaj Tarihi: 30 Ocak 2014 Saat 15:20
arkadaşlar 308 de bu pin olayı nasıl oluyor acaba? ben bu olayı bugün öğrendim, internetten araştırıp alacağım ama yanlış bir ürün almayalım sonra..
|
Mesaj Tarihi: 04 Şubat 2014 Saat 12:02
arkadaşlar bu changeri makul fiyatla aktif hale getiren bir yer varmı bildiğiniz, tek alternatif yetkili servislere gidip 100 tl vermekmi? (pendik civarında bakındım, bulamadım. istanbulun her noktası kabulumdur:))
|
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2014 Saat 11:44
arkadaşlar, forumda kimseden bu konuyla ilgili dönüş olmadı ama ben nihayet cihazı aracımda kurdum ve çalıştırdım. bundan sonra başlığı okuyanlara yardımım olması açısından yazıyorum: Peugeot 308 için açıklamalar yapayım, zira ben bu açıklamaları bulamadığım için tereddütlü bir süreçten geçtim :)
• 308 comfort modelinde, cd changer aktif değil. • Bu modelin teybi için uyumlu gelen cihaz RD4 açıklamasıyla geliyor. yani aracımızdaki teybin adı RD4 (forumlarda rd3, rd4 bahsediyorlar ama 308de hangisi var ben bulamamıştım). • Cihazı gittigidiyordan 140 tl ye aldım, 10 gün önce. Kargo dahil • Cihazın kurulumunu kendim yaptım. Torpidoda ufak bir delik var. ordan kablosunu soktum, teypin arkasına taktım. (benim teybin tırnaklarında sorun vardı, teypçide çıkaramadı yerinden, ali otomotivde yardımcı oldular) • Soketin yanında 2 tane saydam koruması olan küçük soketler var. bunları 308 için birbirine takmak gerekiyormuş, taktım. • Cd changerin aktifleştirilmesini kartal oto sanayi ALİ otomotivde yaptırdım. 40 tl ücret ödedim. • Şu anda 2 klasör yaptım, dinliyorum. Cihaz torpidoda, bence ses kaliteside gayet iyi. Bir daha transmitterla uğraşmam inşallah
1 sorum olacak PSA grup teyplerinde parçaları karışık çalmayı sağlayacak bir özellik varmı, ben bulamadım.
|
Mesaj Tarihi: 10 Şubat 2014 Saat 14:09
Hocam öncelikle hayırlı olsun güle güle kullanın,cihaz hakkında merak ettiğim bir konu var bildiğiniz gibi mp3 cd'si takılı iken teyp üzerinden liste tuşuna basınca dosya isimleri çıkıyor dosyanın içine girince de mp3 isimleri çıkıyor, sizden ricam bu cihaz takılıyken liste tuşuna basıp dosya ve mp3 isimleri görünüyor mu bakabilirmisiniz?
Karışık çalma modu bildiğim kadarıyla yok benim aracımda da aynı teyp var bütün özelliklerini kurcaladım bulamadım, kullanma klavuzundada bahsdilmemiş.
|
Mesajı Yazan: alperuzuntas
Mesaj Tarihi: 11 Nisan 2014 Saat 12:30
xmutti Yazdı:
arkadaşlar, forumda kimseden bu konuyla ilgili dönüş olmadı ama ben nihayet cihazı aracımda kurdum ve çalıştırdım. bundan sonra başlığı okuyanlara yardımım olması açısından yazıyorum: Peugeot 308 için açıklamalar yapayım, zira ben bu açıklamaları bulamadığım için tereddütlü bir süreçten geçtim :)
• 308 comfort modelinde, cd changer aktif değil. • Bu modelin teybi için uyumlu gelen cihaz RD4 açıklamasıyla geliyor. yani aracımızdaki teybin adı RD4 (forumlarda rd3, rd4 bahsediyorlar ama 308de hangisi var ben bulamamıştım). • Cihazı gittigidiyordan 140 tl ye aldım, 10 gün önce. Kargo dahil • Cihazın kurulumunu kendim yaptım. Torpidoda ufak bir delik var. ordan kablosunu soktum, teypin arkasına taktım. (benim teybin tırnaklarında sorun vardı, teypçide çıkaramadı yerinden, ali otomotivde yardımcı oldular) • Soketin yanında 2 tane saydam koruması olan küçük soketler var. bunları 308 için birbirine takmak gerekiyormuş, taktım. • Cd changerin aktifleştirilmesini kartal oto sanayi ALİ otomotivde yaptırdım. 40 tl ücret ödedim. • Şu anda 2 klasör yaptım, dinliyorum. Cihaz torpidoda, bence ses kaliteside gayet iyi. Bir daha transmitterla uğraşmam inşallah
1 sorum olacak PSA grup teyplerinde parçaları karışık çalmayı sağlayacak bir özellik varmı, ben bulamadım. |
iyi günler , bir de fotograf eklerseniz tam süper olacakmış.. 
|
Mesaj Tarihi: 15 Nisan 2014 Saat 17:53
Serkan hocam seninle bilgi paylaşımı yaptık. dediğim gibi benim RD4 mp3 çalmıyor. o sebeple bunu bilemiyorum. Alper hocam, resim lazımsa onuda ekleyelim, bir bilgimiz oldu madem, faydamızda olsun 
|
Mesajı Yazan: alperuzuntas
Mesaj Tarihi: 20 Nisan 2014 Saat 12:08
xmutti Yazdı:
Serkan hocam seninle bilgi paylaşımı yaptık. dediğim gibi benim RD4 mp3 çalmıyor. o sebeple bunu bilemiyorum. Alper hocam, resim lazımsa onuda ekleyelim, bir bilgimiz oldu madem, faydamızda olsun  |
sonuç makyajlı kasa 307 ye rd4 uyumlu usb-kart aparatı alndı, takıldı yetkili değil özel serviste pp2000 ile arabaya tanıtıldı (servis 80 tl istedi, özel servis 20 tl ye taktı) memnun memnun dinliyorum, tavsiye ederim..
|
Mesajı Yazan: halit54
Mesaj Tarihi: 11 Aralık 2015 Saat 13:09
acelik307 Yazdı:
Serco05 Yazdı:
|
ben bu kabloları birbirine bağladım cızırtı kesildi.. satıcıya sormuştum bu boşta kalan kablolar ne işe yarar diye o da cızırtıyı kesmek için birbirine baplayın dedi.. ben de sorunsuz kullanıyorum... kolay gelsin
|
Merhaba arkadaşlar konuyu diriltiyorum kusura bakmayın. Bende RD4 Var. Bu cızırtı sorununu yaşıyorum aynı şekilde. Burda bahsettiğiniz soket digital changer'ın soketi mi? eğer öyleyse bende boşta hiç kablo yok. bağlamak için hiçbir kablo göremedim. biraz daha açıklar mısınız lütfen. cızırtı sorunundan bıkmış durumdayım
teşekkürler.
------------- 2003 Silver Peugeot 307 1.6 Xt Automatic. 74.000 KM
|
|