Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Kendi Kendine Yanan Farlar

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=26003
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 05:07
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Kendi Kendine Yanan Farlar
Mesajı Yazan: extremex16
Konu: Kendi Kendine Yanan Farlar
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 19:02
Herkese İyi akşamlar sizlere iki sorunumdan bahsedeceğim yardımcı olurmusunuz? Aracım 2005 Model 307HDİ 1.6 dün arabadan indim kapıları kilitledim eve gittim aracın başına döndüğümde kısa farlar yanıyordu.Göstergede nekadar ikaz ışığı varsa yanmış üstelik kumanda ile kapılar açılımıyor.Araca anahtarı takıp çalıştırıyorum herşey normal stop edip iniyorum 15-20dk sonra yine farlar yanıp göstergedeki ikaz lambaları yanmış oluyor.Bir başka sorun ise direksiyonu sola döndürdüğümde airbag ışığı yanıyor.Araçtan inip kutup başını söküyorum tekrar takıyorm marşa basıyorum airbag ışığı sönmüş tekrar sola kırıyorum yine airbag ışığı yanıyor.Fakat bu arada kornaya bastığımda ise korna çalışıyıor.birde sol far içi park lambası yenisini taksamda patlıyor.Bu sorunlar bsi den mi acaba yardımlarınızı bekliyorum.  

-------------
307HDİ Premium 1.6 110BG Obsidyen Siyah

Cevaplar:
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 19:27
Hocam sinyal, silecek korna, airbaglerin bağlı olduğu com2000 ünitesi bozulmuş muhtemelen 307'lerde kroniktir malesef

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 20:38
Orasını anladım com2000 farları kendi kendine yakabilir mi acaba 15-20dk da bir farlar yanıyor ve gösterge ışıkları nın hepsi yanıyor.

-------------

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 21:21
sen akü kutup başını sök bence bu gece

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 21:29
Orjinalini yazan: extremex16 extremex16 Yazdı:

Orasını anladım com2000 farları kendi kendine yakabilir mi acaba 15-20dk da bir farlar yanıyor ve gösterge ışıkları nın hepsi yanıyor.

O konuda net bir bilgim yok malesef.

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 21:31
Şu an kutup başını söktüm fakat kapıları nasıl kilitliyecem oda başka bir sorun ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Kapılara asma kilit mi taksam acabaLOL

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 21:34
Orjinalini yazan: extremex16 extremex16 Yazdı:

Şu an kutup başını söktüm fakat kapıları nasıl kilitliyecem oda başka bir sorun ilginize çok teşekkür ederim arkadaşlar.Kapılara asma kilit mi taksam acabaLOL

Önce kapıları kitle sonra kutup başını sök diyecem ama kutup başını takmadan kapıları açamayabilirsin.

Mesajı Yazan: badcombatant
Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 21:38
 BSI su almış olabilir. Tavsiye acil kontrol ettirmen. Başıma geldi inşallah aynı sorun yoktur sendede. Direksiyonun sol alt köşesinde ki kapağı aç karşına çıkar. Güvendiğin elektrikçiye ya da güvendiğin pug özel servisine git.
Açık söylüyorum peugeot markasını tek kötülediğim olumsuz eleştirdiğim konu bu BSI gibi ÇOk önemli bir parçanın tam üzerinde su girebilecek bir deliğin ne işi var (her ne kadar tapası olsa dahi) aklıma geldikçe düşünüyorum mantıklı bir açıklaması yok gibi geliyor.

-------------
2004 1.4 hdi 307 xr

Mesaj Tarihi: 08 Aralık 2012 Saat 22:27
 Zaten bu gün şüphe üzerine bursadaki beyinciye gittim adam söktü bsi yi bsi üzerindeki söketin bacaklarında oksitlenmeyi gördü ben bunun içini açmak istemem çünkü tamir etsem dahi ileride başka bir sorun olabilir dedi çıkma bsi yada orjilan takmak gerekli dedi.Çıkması 550tl şahin pejoda 900tl ne yapçağımı bilemiyorum.Aklıma akü ve  zenon farlar  geldi fakat zenonlar bir senedir araçta takılı.Bu arıza dün araca çok yüklendikten sonra yani 3500-4500 devir aralığında kullandıktan sonra oldu.Ha şunu yazmayı unuttum bsi ıslak değildi dün sabaha kadar yağmur vardı bursada.Yarın zenonları sökeyim sürekli kesen park lambamıda sökeyim bakalım 20dk sonra ne olacak.  

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Aralık 2012 Saat 13:55
Arkadaşlar sorunumu çözdüm.Elektrik tesisatında bir kısa devre devamlılığı var ise bsi şaşırıyor. göstergelerdekeki tüm ikaz lambalarını yakıyor.Bendeki kısa devre ise gündüz farlarımın kendi içinde kısa devre oluşunda dolayı bsi sapıtıyor.Lambaları söktüm şu an bir sıkıntı yok.Herkese Tongueteşekkür ederim değerli forum dostlarım.

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net