Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 su aldı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25902
Tarih: 28 Temmuz 2025 Saat 17:25
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 su aldı
Mesajı Yazan: fxmen
Konu: 206 su aldı
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 15:16
arkadaslar dun gece sabaha kadar yagmur yagdı  sabah arabaya bındım calıstırdım bır de gordumki ön yolcu koltugunun altında yaklasık 5 cm su dolmus pencerelerı kontrol ettım kapalı kapıyı kontrol ettım kapalı arka tarafta sorun yok bu su arabama nereden sızmıs olabılır su an kurutmaya calısıyorum boyle bır sorun yasayan veya duyan varmı nereyı kontrol ettırmelıyım.

-------------
--Ferhat--2004 model 1.4 206 desire triptonik benzinli--59 FZ 234

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 16:01
aynı sorun bende de oldu
yorumları bende bekliyorum

-------------
www.gngtasarim.com

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 16:14
Çok su almış hocam 5 cm, bi yıkamacıya gidin tazyikli su tutun araca öyle tespit edebilirsiniz

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 16:52
kapı fitilinde alıyor 206larda kronik

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesajı Yazan: yagiz35
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 18:25
Aynı sorun bende de vardı , tavan lambasının oradan alıyordu suyu benim arabamda söktürdüm ve içindeki parçaların küflenmiş olduğunu gördüm , parçalar değiştikten sonra aynı sorun tekrar etmedi. Ben anteni de değiştirmiştim büyük ihtimalle antenin kenarlarından tavan lambasının içine doğru iniyordu su.

-------------
(206 x-design 2006) 35 ABE 97

Mesajı Yazan: peugeotttt
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 18:56
büyük ihtimal ile kapı fitillerinden.kapı fitillerini kontrol et yıpranma kopma yırtık falan varsa ordan alıyodur.

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 19:13
önceki 206mda kapı fitilinden alıyordu.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 19:53
yorum yazan butun arkadaslara tesekkur ederım kapı fıtıllerını kontrol ettım bır sorun goremedım ama cıkarıp tekrar taktım su an yagmur yıne yagmaya basladı bakalım sabaha ne olacak.

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 21:00
cam fitillerini kontrol et birde her turlu ihtimali göz önüne al.bu arada ben tekirdağ saraydan bu aksam corluyu gösterdi tv. yağış sebebi ile çorlu deresi taşmış çok mu yagmur var corlu da.

-------------
Millet Şu Topukluyu Giysem Kaç Cm Uzarım Derdindeyken,Biz 3 Cm Daha Bassak Sürtermi Derdindeyiz.

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 21:23
aksam 7 den sabah 10 kadar aralıksız ve yoğun bır yagmur yağdı bu aksam da yagmaya basladı ama su an kestı dere herzaman tasıyor zaten Smile bızde yagmurdan nasıplendık arabanın ön  tarafı akvaryum olmus balık atsam yasardı heralde butun gun kurutmak ıcın ugrastım Angry bakalım sabah kalkınca ne olacak 

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 21:39
bişey olmaz inş.brandan yokmuydu örterdin bari.garajın yoksa branda mutlaka bulundur.

-------------

Mesajı Yazan: mev347
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 22:26
yan kapı çıtalarının deliklerinden su giriyor.kapının iç kısmının arasına doluyor.altta elinizle kontrol ederseniz ufak bi delik var.sanırım tahliye için yapılmış.o delikten genelde içeri su giriyor.özellikle araba yan yada yokuşta duruyorsa daha çok giriyor. tavsiyem kapı çıtalarının su izolasyonunu sağlayın. başına gelen biri olarak yazıyorum... :)

-------------
peugeot 206xr 1.4 2000 mod

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 22:33
Orjinalini yazan: peugeotttt peugeotttt Yazdı:

bişey olmaz inş.brandan yokmuydu örterdin bari.garajın yoksa branda mutlaka bulundur.

garaj yok sorun devam ederse branda alıcaz artık ne yapalım

-------------

Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 22:33
Orjinalini yazan: mev347 mev347 Yazdı:

yan kapı çıtalarının deliklerinden su giriyor.kapının iç kısmının arasına doluyor.altta elinizle kontrol ederseniz ufak bi delik var.sanırım tahliye için yapılmış.o delikten genelde içeri su giriyor.özellikle araba yan yada yokuşta duruyorsa daha çok giriyor. tavsiyem kapı çıtalarının su izolasyonunu sağlayın. başına gelen biri olarak yazıyorum... :)

tavsıyelerın için tesekkur ederımSmile

-------------

Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 23:31
bende şimdi kapı fitillerini kontrol ettim tavan lambasını da kontol ettim herhangi bi sorun yok gibi duruyor
yazın klimanın tahliye borusu yerinden çıkmıştı içeri yine su doluyordu şuan klimayı çalıştırmıyorum araba yağmuun altında duruyor şoför tarafı su alıyor anlamadım gitti

-------------
www.gngtasarim.com

Mesajı Yazan: sabrig
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2012 Saat 18:54
206 kronik sorunudur su almak tavan lambasından kapı fitilinden veya son yaşadığım kalorifer radyotörunun contasından kontrol etmen gereken başka yer varmı bilmiyorum ben daha fitilden görmedim ama diğer ikisini yaşadım çözümleri basit ancak can sıkıcı bu hastalıkları 206 ların.

Mesajı Yazan: murat20021978
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2012 Saat 22:11
Benim tavan lambasından alıyordu suyu. Radyo antenini söküp yeni ayak aldım (10TL) içine güzelce slikon doldurup (kaliteli) tekrar tavana monte ettim. Daha sonra su sorunu olmadı. Zaten anten tamamen estetik görüntü için. Tavandaki antenin radyoya bir faydası yok. Çünkü asıl anten işlevini  şase görüyor.

-------------
2006-206 X-Design 1.4 Benzinli

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 05 Aralık 2012 Saat 23:26
bana da kapının cam fitillerinden kapının içine akmış ve kapının altındaki tahliye deliği tıkalı olduğu için su seviyesi yükselmiş ve aracın içine akmış gibi geldi.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: sado87
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2012 Saat 00:09
ii geceler bırde su bolgeye bak oncamın  sağ oly kosesıne bak kaputu kaldır  orada plastık aksamın alt tarafında  sasenın  su bosaltma delıgı olur  orası pılık yaprak gıb ıseylerden dolar genellıkle  o su bosaltma delıgı tuıkanırsa kalorıfer veya polen hava gırısınden su alarak sag yolcu tarafını su doldurur  bu butun marka araclarda gorunur  

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2012 Saat 22:04
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

bana da kapının cam fitillerinden kapının içine akmış ve kapının altındaki tahliye deliği tıkalı olduğu için su seviyesi yükselmiş ve aracın içine akmış gibi geldi.

tahliye delıgı acık kontrol ettım sorunuda buldum yan cıtaların tırnak aralarından kapının ıcıne doluyor yagnur cok yagdıgı ıcınde ıcerı doldu çözüm cıtaları degiştirmek şimdi nerden bulunur kac tl dir onu arastıyorum

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2012 Saat 22:05
Orjinalini yazan: sado87 sado87 Yazdı:

ii geceler bırde su bolgeye bak oncamın  sağ oly kosesıne bak kaputu kaldır  orada plastık aksamın alt tarafında  sasenın  su bosaltma delıgı olur  orası pılık yaprak gıb ıseylerden dolar genellıkle  o su bosaltma delıgı tuıkanırsa kalorıfer veya polen hava gırısınden su alarak sag yolcu tarafını su doldurur  bu butun marka araclarda gorunur  

tesekkur ederım yarın bırde orayı kontrol ederim dunde yagmur yagdı ama busefer su almadı araç

-------------

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2012 Saat 22:09
Orjinalini yazan: fxmen fxmen Yazdı:

tahliye delıgı acık kontrol ettım sorunuda buldum yan cıtaların tırnak aralarından kapının ıcıne doluyor yagnur cok yagdıgı ıcınde ıcerı doldu çözüm cıtaları degiştirmek şimdi nerden bulunur kac tl dir onu arastıyorum

Service boxda tek kapı 29,96 TL görünüyor

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2012 Saat 22:40
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Orjinalini yazan: fxmen fxmen Yazdı:

Service boxda tek kapı 29,96 TL görünüyor

-------------

Mesaj Tarihi: 06 Aralık 2012 Saat 22:41
tesekkur ederım bakıyorum hemen 

-------------

Mesajı Yazan: arachnid
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2012 Saat 21:13
bende de benzer sorun var . tavan  lambasından damlıyor. yagız35 de dediği gibi yarın gündüz gözü ile anteni kontrol edip gerekeni yapmaya çalışacağım. yagız35 teşekkürler.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net