Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

ARABAMI SATTIM

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25865
Tarih: 06 Eylül 2025 Saat 07:10
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: ARABAMI SATTIM
Mesajı Yazan: sosyete_60
Konu: ARABAMI SATTIM
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 12:32
arkdaşlar 1.6 16V 2001 model full+full arabamı sattım aracımda 3 parça anca boya vardı ve sonunda peugeotdan heycanı bitti ama da kolay kolay peugeot almam alanada tavsi etmicem baksanda bakımlarını zamanında yapsanda peugeot nankör araba

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 12:36
Sattıkdan sonra kötülemek ne için anlıyamadım bende sattım 1 ay önce fakat hiçde iyiki sattım demedim ve hatta şuan honda var bende bunu satınca yine peugeot alıcam bunuda kesin ve net sölüyorum ve bu yaptınızda hiç hoş değil.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: sosyete_60
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 12:55

burada ben kötü bişey yapmıyorum sadece arabanın bıraktıgı izlenimleri söylüyorum ve alacak arkdaşlar da bilsin honda almıısn kaç defa eletronik bi arıza vardi araç söylermisin bana yada kaç defa mekaniğinde bi problem çıktı

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 12:56
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Sattıkdan sonra kötülemek ne için anlıyamadım bende sattım 1 ay önce fakat hiçde iyiki sattım demedim ve hatta şuan honda var bende bunu satınca yine peugeot alıcam bunuda kesin ve net sölüyorum ve bu yaptınızda hiç hoş değil.
size katılıyorum  gayet güzel ifade etmişsiniz.

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 13:08
Orjinalini yazan: sosyete_60 sosyete_60 Yazdı:

burada ben kötü bişey yapmıyorum sadece arabanın bıraktıgı izlenimleri söylüyorum ve alacak arkdaşlar da bilsin honda almıısn kaç defa eletronik bi arıza vardi araç söylermisin bana yada kaç defa mekaniğinde bi problem çıktı

Tamam sorunsuz olabilir hondalar hem zaten daha 1 ay olmadı erken daha bişey diyemiyorum ilerde ne olur bilemem ama pejomda bana bikere bile sorun çıkartmadı 3 sene bindim bakımlarını düzgün yaptırdım öle hırpalamadan kullandım bikere bilede sorun yaşamadım şükürler olsun.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: Quiksilver_106
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 13:09
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Clap

-------------
MODİFİYE SUÇ DEĞİL YAŞAM TARZIDIR
106-Quiksilver

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 13:34
Mükemmeliyet göreceli bir kavramdır. İnsan yapısı olan bir varlıktan beklentileirniz çok olmamalı.

3 nesildir alman menşei araç kullandık. Sıfırda aldık ikinci elde aldık kullandık. Şimdiki araçlar eskilere nazaran daha hassaslar. Daha elektronik ve karmaşıklar bu da beraberinde daha sık ve anlaşılmayan sorunlar getiriyor.

2000 model bir arabada antipollution fault hatası aldınız mı hiç ?

Geçen sene yanlışlıkla teybin sigortası attı. Araç hata verdi marş basmaz oldu taki sigortayı değiştirene kadar.

Servis bagajdaki şase vidasını takmamış acayip sesler gelmeye başladı taktık geri düzeldi.

Akü bitmedi sadece zayıfladı. Göstergeler hata verdi servis zor düzeltti.

Bu sorunları 2000 ve altı model araçlarda alıyormuydunuz ?

Pejo yu ilk defa aldık. Sınıfındaki diğer araçlara bakarak teknolojisi daha yüksek ama kalitesi düşük. Herkes bilir ve hem fikirdir ön takımları çok hassas. Bir süre sonra kesilmeyen sesler çıkar. v.s v.s bunun için çöpe atılır mı elbette atılmaz.

Girin başka markaların sitelerine çok mu memnunlar . Muhakkak her aracın kednine özgü bir hatası vardır. 2004 corsa kullanıyoruz. Sıfır aldık. Araç dizel ve hatasız şuan 120000km de yağ-balata-filtre dışıdna değişeni olmadı. Yürüyeninde gram sıkıntı yok. Ama gel gelelim amortisörleri sert. Direksiyonda kronik ses sorunu var. v.s v.s

Beklentileirnizi düşük tutmaya bakın . Ben 2012 model yolda kalan E270 gördüm. Mercedesi mahkemeyi mi verelim :D

Ben de bir dahaki sefere pejo alırken iyimser olmam veya eşime dostuma fazla önermem. Ama nedenlerini ve durumunu söylerim. 

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 13:41
Orjinalini yazan: sosyete_60 sosyete_60 Yazdı:

arkdaşlar 1.6 16V 2001 model full+full arabamı sattım aracımda 3 parça anca boya vardı ve sonunda peugeotdan heycanı bitti ama da kolay kolay peugeot almam alanada tavsi etmicem baksanda bakımlarını zamanında yapsanda peugeot nankör araba

Çok acımasızca yazmışsınız. Bence hiç bir marka veya model bu sözleri hakedemez! Hiçbir araba nankör değildir. Sen aracına nasıl bakarsan o da sana öyle bakar. 

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 16:13
Arkadaşlar yorumdur istenildiği şekilde yapılır. Kitaplarda '' Yorum yanlızca iyi düşüncelerle yapılır '' diye bir kural yazmaz. Yorumun iyi ve kötü olarak 2 çeşiti bulunur. Türk halkında malesef sadece hep iyi olan yazılsın kötü yazan olursa asın düşüncesi mevcut. Kötü de yorumdur iyide yorumdur. düşünce belirtilmiş burada düşünce hep iyi şekilde mi olmak zorunda ?????????? Bende Peugeot'cuyum ve satsam yine Peugeot alıcam. onuda satar yine Peugeot alırım. Şuda var Peugeottan başka arabaya kolay kolay binmem.. bu araba candır ya,ruh var bunların içinde,asalet var.

-------------

AIRBUS 307
-Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa

Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 16:22
bence konuyu uzatmaya gerek yok diye düşünüyorum. sizin için hayırlı olsun demekten başka birşey demeye gerek yok dediğiniz gibi daha da almazsınız olur biter. keyifli forumlar..

-------------
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004

Mesajı Yazan: blinddark
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 19:01
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Mükemmeliyet göreceli bir kavramdır. İnsan yapısı olan bir varlıktan beklentileirniz çok olmamalı.

3 nesildir alman menşei araç kullandık. Sıfırda aldık ikinci elde aldık kullandık. Şimdiki araçlar eskilere nazaran daha hassaslar. Daha elektronik ve karmaşıklar bu da beraberinde daha sık ve anlaşılmayan sorunlar getiriyor.

Geçen sene yanlışlıkla teybin sigortası attı. Araç hata verdi marş basmaz oldu taki sigortayı değiştirene kadar.

Servis bagajdaki şase vidasını takmamış acayip sesler gelmeye başladı taktık geri düzeldi.

Pejo yu ilk defa aldık. Sınıfındaki diğer araçlara bakarak teknolojisi daha yüksek ama kalitesi düşük. Herkes bilir ve hem fikirdir ön takımları çok hassas. Bir süre sonra kesilmeyen sesler çıkar. v.s v.s bunun için çöpe atılır mı elbette atılmaz.

Girin başka markaların sitelerine çok mu memnunlar . Muhakkak her aracın kednine özgü bir hatası vardır. 2004 corsa kullanıyoruz. Sıfır aldık. Araç dizel ve hatasız şuan 120000km de yağ-balata-filtre dışıdna değişeni olmadı. Yürüyeninde gram sıkıntı yok. Ama gel gelelim amortisörleri sert. Direksiyonda kronik ses sorunu var. v.s v.s

Beklentileirnizi düşük tutmaya bakın . Ben 2012 model yolda kalan E270 gördüm. Mercedesi mahkemeyi mi verelim :D

Ben de bir dahaki sefere pejo alırken iyimser olmam veya eşime dostuma fazla önermem. Ama nedenlerini ve durumunu söylerim. 
çok doğru söylemişsin bende pug u satıyorum 28 haziranda aldım iki aydır satılıkta duruyor 11 temmuzda tatile çıktım araçın performansı hosuma gitmedi önceki arabam 98 vectra idi gözünü seviyim o arabanın aklınızda bulunsun pug ustası araban dizel sakın 160 170 yapma yağ yakmaya başlar puglar boyledır dedi bende baska birine önereceğimi düşünmüyorum özellikle performans hastalarına arac biraz nankör bakım istediğini hemen belli ediyor satmaktaki ilk nedenim yurtdışına çıkıyorum yılbaşından sonra o sebebten dolayı araba çürümesin

-------------
" http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> " 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls

Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 19:07
vallahi peugeota iyi bakarsan oda sana iyi bakar

-------------
www.gngtasarim.com

Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 19:17
Ben Aracı 3 Senedir kullanıyorum Araç 2006 Peugeot 307 , Sadece Baskı Balataları Değiştirdim + AKÜYÜ Değiştirdim Onun Dışında Hiç Bir Sorun Olmadı , gngburak adlı arkadaşımızın da dediği gibi ona iyi bakarsan oda sana iyi bakar  

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 19:31
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Alim Alim sen bari yapma bunu :) peugeot öncesinde tüm araçlarım mercedesti ve sağlam bir mercedes tutkunuyum :) 2012 E270 diye bir model mevcut değil bence o arabanın modelini bir araştır..
Dersen ki E250 CDI onu anlarım fabrika çıkışları motor kodlarında hata vardı sıfır veya 2.el araç almış kullanıcılara almanya talimatlı şase ile EPC sistemlerinden bakılıp araç board una kopyaladılar ve gitti..kronik olmamakla beraber..enjektörlerin uyuşmazlığını bu şekilde hallettiler :) 

Sen bari dikkat et yorumlara :)

Unutmadan..Her aracın arızaları sıkıntıları olur,bunu gözünüzde kronikleştirip farklı yönlere çekmenin anlamı yok mekanik olan herşey zamanla arızalanır,can sıkmanıza gerek yok.

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 19:40
Orjinalini yazan: fexzi fexzi Yazdı:

Alim Alim sen bari yapma bunu :) peugeot öncesinde tüm araçlarım mercedesti ve sağlam bir mercedes tutkunuyum :) 2012 E270 diye bir model mevcut değil bence o arabanın modelini bir araştır..
Dersen ki E250 CDI onu anlarım fabrika çıkışları motor kodlarında hata vardı sıfır veya 2.el araç almış kullanıcılara almanya talimatlı şase ile EPC sistemlerinden bakılıp araç board una kopyaladılar ve gitti..kronik olmamakla beraber..enjektörlerin uyuşmazlığını bu şekilde hallettiler :) 

Sen bari dikkat et yorumlara :)

Unutmadan..Her aracın arızaları sıkıntıları olur,bunu gözünüzde kronikleştirip farklı yönlere çekmenin anlamı yok mekanik olan herşey zamanla arızalanır,can sıkmanıza gerek yok.

Abi net hatırlamıyorum ama önünde çekici vardı 4lüsü yanıyordu kaza sandık başka araba yoktu. Siyah afilli bir araçtı . bir tarafta CDI diğer tarafta e270 gibi gördüm ama 250de olabilir.

Olabilir bunlar işte sonuçta insan yapısı.

Ama aynı sınıftaki araçlara baktığımda pejo aynı fiyatta daha çok özellik sunmasına rağmen malzeme kalitesi düşük geliyor bana.

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: ekinoks44
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 19:49
Peugeot fiyatına göre daha fazla özelllik sunuyor ama dediğiniz gibi malzeme kaliteli değil ve kronikleşen bazı sorunları var ki oda can sıkıyor. Mesela bende km sayacı arada bir çalışma sorunu var hangi ustaya gittiysem çözemedi. Ama buna rağmen seviyorum pug'u belkide bu bir hastalık :) Nerde bir peugeot görsem arkamı dönüp birdaha bakıyorum..

-------------
Peugeot 206 XT 2003 Otomatik Vites
Ford Fiesta Comfort 2006 Otomatik Vites
Ford Focus Titanium 2013 Powershift

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 20:58
Malzeme kalitesi opsiyon derecesi arttıkça artıyor,acımasız yorum yapmayın,donanım kalitesi ile işçilik her zaman doğru orantılıdır.

Ali'm muhtemelen benim dediğim sıkıntıdır ( w212 e250 cdi ) ,w210 ve w211 mercedesler kusursuzdur :)

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesajı Yazan: _pathfinder_
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 11:16
Arkadaşlar Peugeotlara bakınca araçlarda bir ruh var,görüntü var.Her güzelinde kusurları vardır.
206 ile ww Poloyu,307 ile veya 308 ile Golf ü yanyana koyun 10 metre geriden bir bakın bakalım.Sizi hangisi daha cok çekecek. 
Acıkcası ben Peugeot derim. 2006 307 1.6 HDİ sahibiydim.Ev alma durumları oldu aracımıda cok kısa bir sürede sattım.Zaman gectikten sonra bütçeme göre buseferde yine 2006 Peugeot 206 1.4 hdi sahibi oldum.
iki aracımdada Hiçbir sıkıntı yaşamadım, zamanından önce bakımlarını hep yaptırdıgım içindir bunun nedenide hep orjinal parça-filitre kullanmaktan geçiyor.Sabah -25 derecede aracı çalıştırınca acele etmiyorum vs vs..  
Sonuçta Ben Peugeotta kış memleketinde yaşıyor olmama rağmen hiçbir sıkıntı yaşamadım yaşamıyorumda. 
Kısmetse bir sonraki aracımda Peugeot 308 olacaktır.

-------------
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 11:30
Bizde 3 kardeş 3 tane peugeot var

2004 206 1.4 70 HP HDİ XT ( Benim)
2010 308 1.6 92 HP HDİ Comfort (Kayınço)
2011 Partner 1.6 110 HP Zenit pack (Bacanak)

Üçümüzde aracımızdan oldukça memnunuz, Allah'a şükür bi nankörlüğünü görmedik

Mesajı Yazan: Özgür
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 12:54
6 senedir biniyorum. bakımlarını düzenli serviste yaptırırım.daha tık demedi Maşallah...

bakarsan bağ,bakmazsan dağ olur demiş atalarımız...

-------------
206 feline 1.4 hdi 2006

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 13:40
Yorumlar hep iyi olacak diye bir koşul yok zaten arkadaşta sattıktan sonra yorumunu yapmış kendi bileceği iş tabi ki yeniden Peugeot alır ya da almaz bence bir şey diyemeyiz. Bende 2. elde bir daha Peugeot markasına girmeyebilirim ama bunun suçlusu yüzde yüz Peugeot markasıdır falan gibi birşey de denilemez. Ülkemizde maalesef burada forumdan tanıdığımız arkadaşlar kadar titiz insanlar yok hele helede iş satmaya geldi mi insanımız çok insafsız satayımda kurtulayım mantığından tutunda nasıl olsa satacağım boşver diyip bakımlarının hiçbirini yapmaz ama satarken yağlar ballar. Ben aldıktan sonra bayağı bir masraf yaptım (3500 lira kadar -benim bütçem için bu çoktur başkasına değildir-) ama bunlardan bir kısmını yapacağımı zaten biliyordum 90binde araç alınca trigerin değişeceğini herkes bilir ama işte diğer yerlerin de çorap söküğü gibi gelmesi ve sizi bunaltması insanı hem aracından hem de markadan malesef soğutuyor. Öyle bir dönemim oldu ki eşime "Bir daha 150 lira üstü bir sıkıntı çıkarsın yaptırıp ucuz ucuz satacağım" demişim sinirden hala söylüyor bazen yolda giderken Smile. Bunların hepsini markaya yıkmak biraz acımasızlık olur, alırken daha dikkatli olmak ve nereye nasıl baktıracağını bilmek önemli bir etken ama bunların hepsi size tecrübe olarak geri dönüyor. O yüzden hep diyorum ki satıcı melek görünümlü de olsa arkasında kanatları olsa da siz iyice kontrol edin ve dediğine güvenmeyin.

Ben aracımdan şu anda memnunum  ve kısa zaman içinde satma taraftarı değilim. Şu an 100bin yaptık, 130-140bin olmadan olmazSmile. Satarsam da zaten 70 beygir yetmediğinden satarım. Zamanında canımı çok sıktı mı sıktı ama gerekli masrafı yaptıktan sonra ve bakımlarına (zamanında ve orijinal parça ile) dikkat ettikten sonra geri kalan ufak tefek sıkıntıları yavaş yavaş hallediyorsunuz. 308 ler hoşuma gidiyor ama sütten ağzım yandığı için bir sonraki araç alışımda alacağım kişilere Allah yardım etsin diyorum Smile. Bir ara vaktim olunca 2. el alırken nelere dikkat etmeli diye bir başlık açayım 2-3 sayfa yazayım hem içimi dökeyim hem de okuyacak kişilere yardımcı olayım istiyorum Big smile.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 14:25
bundan önceki aracım vw boraydı ve her gün farklı bir arıza veriyordu bu konuda gidip vwnimi suçluycaz tabikide hayır 2.el aldığın araçlarda bir takım sıkıntılar olacaktır.Şuan pugum var 307 2 aydır daha gazını benzinini koydum yağını değiştirdim biniyorum gram birşey vermedi her araç kullanıcıdan kaynaklı problem verir vw den örnek verecem gene golflerin otomatik şanzumanında yazılım ve tork konvertörü sorunu var ve toplam maliyeti 3-4 bin lira 100 bin km üstünde bu arızayı veriyor diyormuyuz vw kötü diye ama bu sorun her araçta oluyormu hayır bazısı 200 bine kadar gidiyor bazısı 100 binde bozuyor.Araç kul yapısı sonuçta hiç arıza vermeyen bir araç yoktur.

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Mesajı Yazan: nupel307
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 22:13
Muhakkak her aracın fabrika çıkışı bazı sorunları olabiliyor..Sonuçta insan yapıyor hatalar olması çok doğal..bende 2 tane pug kulandım..2007 model 307 110 hp 1.6 hdi ve 2008 model 308 1.6 hdi 90 hp çok çükür bakım dısında sanayiye gitmedim..bir sonraki aracım kesinlikle pug olur yakıt performan geniş iç hacim güzel bir görüntü ..kısaca benim aradıgım herşey  var..çokmu sağlam hayır değil..ama bu fiyata bu marka ..çok sağlam istiyorsanız gidin 6-7 bin tl daha ödeyin başınız ağrımazsın..yalnız güvenlğini sevdim yere yapışıyorlar ve fren tuttunmu asla seni kırmazlar dururlar :)

-------------
308 1.6 hdi 90 hp

Mesajı Yazan: tilbe307
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 03:15
arkadaşlar bu ülkede kötülemek için söylemiyorum ancak daha abs'si olmayan tek hava yastığı olan bir sürü araca hala 15 milyar istiyorlar. bu paralar kolay mı kazanılıyor. bende aracımı alırken Pejo problemlidir dediler ama aldım şükürler olsun 2 yıl olacak 50000 km yol yaptım bir kere bile beni yolda bırakmadı. düzenli bakımlarını yaptırdım neresinden ses ne yüzden gelir bilirim. 307 nin sınıfındaki diğer araçlarla hala karşılaştırılmayacak donanımı var. 6 hava yastığı olan bir Honda, Toyota ve ya Woskvagen ne kadardır ? EL VİCDAN

-------------
2010 3008 1.6 VTİ 120 HP PRİNS LPG

Mesajı Yazan: ender.t
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2012 Saat 00:33
arkadaşım bir insanın sattığı arabasından memnuniyetsizliğini ifade etmesinde ne sakınca var...neden rahatsız oldunuz anlayamadım ki ayrıca peugeot arıza noktasında oldukça adı çıkmış bir marka. benim aracım 307 xt benzinli 2005 model ama geçen kış durup dururken sabah çalıştırdığımda sibop büktü..hemde araçta hiç don yokken. yaptırdım üzerinden 3 ay geçmedi şimdide 2.ve 3.pistonun sibopları çalışmıyormuş yine yaptırıyorum. yapılsın satıcam ve tanıdıklarımında peugeot araçlardan uzak durmasını tavsiye edeceğim. herkese kazasız belasız sürüşler...

Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2012 Saat 01:50
siz uzak durun kardeşim biz puglarımızla mutluyuz her güzelin bir nazı vardır siz naz yapmayan araç gördünüzmü :)

-------------
Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net