oksijen sondu arızası
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25822
Tarih: 03 Ağustos 2025 Saat 18:45 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: oksijen sondu arızası
Mesajı Yazan: fxmen
Konu: oksijen sondu arızası
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2012 Saat 20:59
http://i47.tinypic.com/20sx8w5.jpg" rel="nofollow - http://i47.tinypic.com/20sx8w5.jpg
resim yuklemeye calıstım ama yapamadım lınkteki arıza uyarısı nedır yardımcı olabılırsenız sevınırım
------------- --Ferhat--2004 model 1.4 206 desire triptonik benzinli--59 FZ 234
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: xMEGANx
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2012 Saat 21:02
Motor Arızası ışığı görüyorum ama,
-------------
  AIRBUS 307 -Peugeot 307 1.6 HDI 2007 Alp Beyaz Makyajlı Kasa
|
Mesajı Yazan: EnSoNiQ
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2012 Saat 23:16
motor arıza ışığı aracınız lpg mi veya farklı bir yerden yakıt aldığınızda ortaya çıkan bir arıza genelde
------------- Peugeout 307 XT BVA Hatchback 2004 Model
|
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 09:00
EnSoNiQ Yazdı:
motor arıza ışığı aracınız lpg mi veya farklı bir yerden yakıt aldığınızda ortaya çıkan bir arıza genelde |
cevaplar için tesekkur ederım benım sormak ıstedıgım sarı renkte olan arıza (kırmızı ünlem) olan degıl panelde devamlı yanıyor
|
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 09:01
xMEGANx Yazdı:
Motor Arızası ışığı görüyorum ama, |
cevaplar için tesekkur ederım benım sormak ıstedıgım sarı renkte olan arıza (kırmızı ünlem) olan degıl panelde devamlı yanıyor
|
Mesajı Yazan: salihata
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 09:18
fxmen Yazdı:
xMEGANx Yazdı:
|
sarı renkte olan motor arıza uyarı lambasıdır, çok yüksek ihtimalle uyumsuz farklı iki benzin istasyonundan benzin almışsındır,  önemli bi sorun olacağını sanmıyorum ustalar 5 dakikada o ışığı söndürebilir.
|
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 09:27
salihata Yazdı:
fxmen Yazdı:
xMEGANx Yazdı:
|
sarı renkte olan motor arıza uyarı lambasıdır, çok yüksek ihtimalle uyumsuz farklı iki benzin istasyonundan benzin almışsındır,  önemli bi sorun olacağını sanmıyorum ustalar 5 dakikada o ışığı söndürebilir. |
teşekkür ederim bir arkadaşla gorüştüm oksijen sondu arızası olabılır dedi buna katılıyormusunuz
|
Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 09:45
tuplu mu aracın eger tupluse yolda sılkeleme fılan yaptısa ondan yanmıs olabılır farklı yerlerden yakıt almandan olabılır, bunlar lambayı yakar fakat aracında herhangı bısı yokmus gıbı ılerler.. eger dengesızlık goruyorsan aracında bılgısayara baglatıp gormen lazım..
------------- 307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance
|
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 11:30
arabada tup yok dun baglattım bılgısayara oksıjen sondu arızası cıktı parca 160 tl işçilik konuşmadım araca zararı fazla yakıt sarfıyatıymıs cevap veren bütün arkadaslara tesekkur ederım
|
Mesajı Yazan: murat20021978
Mesaj Tarihi: 01 Aralık 2012 Saat 14:22
Arkdaşım oksijen soude arızası başıma geldi daha önce. Aracın tekleme, irkilme gibi davranışlar gösteriyor ise, gaza bastığında arabada anormallik oloyor ise oksijen soude arızalıdır. Zaten arka tarafında kablo olan buji benzeri bir parça.
------------- 2006-206 X-Design 1.4 Benzinli
|
Mesaj Tarihi: 02 Aralık 2012 Saat 15:11
murat20021978 Yazdı:
Arkdaşım oksijen soude arızası başıma geldi daha önce. Aracın tekleme, irkilme gibi davranışlar gösteriyor ise, gaza bastığında arabada anormallik oloyor ise oksijen soude arızalıdır. Zaten arka tarafında kablo olan buji benzeri bir parça. |
araçta tekleme gaz yememe vb sorun yok ama ikaz ısıgı yanıyor muhtemelen oksıtlenmıste olabılır dıyorlar sorunlar baslar ıse değiştirecegim.
|
Mesajı Yazan: offchu
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 10:10
fxmen Yazdı:
murat20021978 Yazdı:
Arkdaşım oksijen soude arızası başıma geldi daha önce. Aracın tekleme, irkilme gibi davranışlar gösteriyor ise, gaza bastığında arabada anormallik oloyor ise oksijen soude arızalıdır. Zaten arka tarafında kablo olan buji benzeri bir parça. |
araçta tekleme gaz yememe vb sorun yok ama ikaz ısıgı yanıyor muhtemelen oksıtlenmıste olabılır dıyorlar sorunlar baslar ıse değiştirecegim.
|
Hocam sorununu çözdün mü bilmiyorum okjisen sondu arızası geçen benimde başıma geldi, değiştirdiler kısa süren bir işlem zaten 5 dk da değiştirip pp2000 den arıza arama yapıyor tekrar ve ışık siliniyor, araç garanti kapsamında olduğundan para vermedim titreme problemi vardı gaz yemiyordu araç, şimdilik düzeldi gibi ,bakalım ilerleyen günler neyi gösterecek...
|
Mesaj Tarihi: 17 Aralık 2012 Saat 23:14
offchu Yazdı:
fxmen Yazdı:
murat20021978 Yazdı:
|
Hocam sorununu çözdün mü bilmiyorum okjisen sondu arızası geçen benimde başıma geldi, değiştirdiler kısa süren bir işlem zaten 5 dk da değiştirip pp2000 den arıza arama yapıyor tekrar ve ışık siliniyor, araç garanti kapsamında olduğundan para vermedim titreme problemi vardı gaz yemiyordu araç, şimdilik düzeldi gibi ,bakalım ilerleyen günler neyi gösterecek...
|
yok daha cozmedım sadece fazla yakıyor bıraz kısın fazla kullanmıyorum nısan da fılan yaptırmayı dusunuyorum bılgılendırme için tesekkur ederım
|
Mesajı Yazan: ertanakar
Mesaj Tarihi: 18 Aralık 2012 Saat 00:17
ben geçen kış değiştirdim.Aracım lpg li aşırı benzin yakıyordu.Lpg ayarına gittiğimde bağladıkları bilgisayarda benzin yakış rakamlarını gösterdiler.Rakam 10-11'di.Normalde olması gereken 4-5-6 civarı imiş.Aksaraydan yan sanayi 90 tl ye aldım.Orjinal 300 tl civarı idi.20 tl ye taktırdım.Çok basit takılışı var.Soketi çıkar diğer ucunu lokma takımından uygun olanı ile çevirerek tak.Sonra tekrar ölçtürdüm normal değerlere indi.
------------- 206 mı?şiddetle tavsiye ederim...
|
|