şanzıman yağı değişimi marka ve litre bilgisi
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25739
Tarih: 28 Kasım 2024 Saat 06:33 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: şanzıman yağı değişimi marka ve litre bilgisi
Mesajı Yazan: salihata
Konu: şanzıman yağı değişimi marka ve litre bilgisi
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2012 Saat 12:00
Aracım 2003 1.6 otomatik şanzıman, şanzıman yağını değiştirmek istiyorum. Kullanacağım yağ miktarı ne kadar olmalıdır,herkes 4 litre diyor ama peugeot elmas servisi 8 litre dedi kafam karıştı bir de ne marka yağ kullanmam gerekir bu forumda bahsi geçen mobil marka LT 71141 marka yağ dışında içeriği daha zengin şanzıman yağlarından koymak daha mantıklı değil mi ?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2012 Saat 14:08
şanzıman yağı hakkın da hiç bi bilgim yok ama 4 - 8 litre baya bi fazla geldi bana. aracın motoru zaten 4 lt alıyo. şanzıman neresine 4 yada 8 litre yağ alacak? olsun olsun en fazla 1 - 2 lt dir o
------------- 2005 model 206 1.4 hdi panoramic
|
Mesajı Yazan: salihata
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2012 Saat 15:13
şanzıman yağı değiştirilirken bu yağın bir kısmı akacak diye duymuştum, forum genelinde 4 litre diye konuşuluyor ama 4 litre almak için kağıthane elmas a gittiğimde kapasitesi 8 litre eğer yağ değişicekse 8 litre yağ eklenecekse 4 litre alman gerekir dedi oradaki görevli
|
Mesajı Yazan: lkwdriver
Mesaj Tarihi: 10 Aralık 2012 Saat 20:20
aracın sanırım 307 otomatik şanzıman en kaliteli yağ tavsiyem, mobil 1 shc 75w-90 1 litrelik 3 kutu alacaksın. otomatik şanzıman yağı kapasitesi 3 litredir. peugeot sitesinde kullanma kılavuzu var oradanda bakabilirsin. 1 litresi 40 tl bende yeni değiştirdim. geçen hafta topkapıda sanayide bulabildim.diğer yağlara göre pahalı ama tam sentetik kışın vites geçişleri çok rahat olur. sen fark edermisin bilmem. en sağlıklısı bu yağ. her zaman değişen bir yağ değil.bu yüzden uzun ömürlü olur yinede sen bilirsin tabii. kolay gelsin
|
|