Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Sizce pert mi?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25643
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 01:58
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Sizce pert mi?
Mesajı Yazan: cnrars
Konu: Sizce pert mi?
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:07
Arkadaşlar bu sabah Protokol yolundan atatürk bulvarına doğru giden alt geçitten çıktım ve trafikte beklerken köprünün altından hızlı gelen bir yeni mondeo duramadı ve arkadan çarptı. Mondeo' nun on kısım çok kötü, benim de arka taraf resimdeki gibi. Aracım çalışmıyor, çekici geldi ve Göral' a gittim, 7000-TL ortalama hasar çıkardılar, bagaj içinde ki havuz tamamen eğilmiş, motor kulakları koptu galiba, eksoz yerlerde, sağ sol arka çamurluklar eğik, bagaj kapağının durumu belli. 
Göral aracınız pert olabilir dedi, sizce ne olur?

Aracın resimleri :

http://imageshack.us/g/1/9879149/" rel="nofollow - http://imageshack.us/g/1/9879149/

Cevaplar:
Mesajı Yazan: gngburak
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:16
büyük geçmiş olsun
cana geleceğine mala gelsin sanırım pert olmaz
aldığım aracı araştırdığımda aşşağı yukarı böyle bi hasar varmış ama pert değil

tekrar geçmiş olsun

-------------
www.gngtasarim.com

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:27
göral tahmini 9500-tl hasar çıkardı, zaten 18 bin  lira kasko değeri var aracın, servis pert olabilir, ekspere bağlı dedi

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:29
Geçmiş olsun hocam, pert değil gibi görünüyor 7.000 tl için perte çıkaracaklarını sanmıyorum,

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:35
yapıldığını varsayarsak satmada zorluk çekeceğim kesin :( peki sizce yapılırsa problem çıkar mı sonradan, bir de motor çalışmıyor, neden anlamadım

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:40
Malesef satarken zorluk çekersiniz millet artık boyaya değişene iyice takmaya başladı, iyi bir işçilikle problem çıkarmaz, motorun çalışmaması hakkında hiçbir fikrim yok, 

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:41
Geçmiş olsun 7bin Tl için perte çıkmaz benimde önceki aracımda 7.500 tl lik hasar gözüküyodu pert değildi hasarlı olarak gözüküyo ve satarkende pert olmadığı sürece pek sorun yaşamazsınız ben sattım daha 1 ay önce ancak kafama takılan bir soru var masrafı karşı taraf karşılıcak demi

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:47
Çok geçmiş olsun..

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:48
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Geçmiş olsun 7bin Tl için perte çıkmaz benimde önceki aracımda 7.500 tl lik hasar gözüküyodu pert değildi hasarlı olarak gözüküyo ve satarkende pert olmadığı sürece pek sorun yaşamazsınız ben sattım daha 1 ay önce ancak kafama takılan bir soru var masrafı karşı taraf karşılıcak demi

evet zaten polisin yanında oldu kaza, ben bekliyordum, hareket halinde değildim, arkadaki araç kaptırmış köprü altından çıkarken köprünün başını göremedi ve vurdu, iki tarafında kaskosu var, karşı tarafın kaskosu karşılayacak hasarı.

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:51
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Malesef satarken zorluk çekersiniz millet artık boyaya değişene iyice takmaya başladı, iyi bir işçilikle problem çıkarmaz, motorun çalışmaması hakkında hiçbir fikrim yok, 

bana da öyle geliyor, zaten servis hasarı görünce bagaj değişecek kesin, sağ sol çamurluklar değişir, bagaj içinde ki halının altında havuz gibi birşey varmış, o zaten bayağı yamulmuş sağı solu, o da değişmesi lazım dedi, hal böyle olunca eksper arabanın değeri ne ki bu kadar hasar ödensin der ve pert olur galiba dedi :( 

Bu arada üzerindeki jant lastik kasko yapılırken yoktu, bunlar bende daha önce vardı eğer pert olursa bunlar alsam eski lastikleri taksam olur mu?

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 13:59
Servisle konuş eksper gelmeden jantlarını değiştir perte çıkarsa yazık olur jantlara

Mesajı Yazan: Mesut48
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 14:09
Geçmiş olsun Allah beterinden korusun.
Tahminim aracınız pert olmayacak,eksper parçaları tedarikten yani kendi bünyesinden temin edip onarımı yaptıracaktır.Geçmiş olsun tekrar.

-------------
__B0DRUMLU__

Mesajı Yazan: reddevil
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 14:09
bir sigortacı olarak aracınız yetkili serviste bu rakamlarla sigorta şirketi onartmaz perti daha makul olacaktır.Kaldı ki aracın piyasa değerine göre dikkate alındıgında pert olasılıgı daha yuksek
geçmiş olsun

-------------
ReD DeViL

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 14:15
Orjinalini yazan: reddevil reddevil Yazdı:

bir sigortacı olarak aracınız yetkili serviste bu rakamlarla sigorta şirketi onartmaz perti daha makul olacaktır.Kaldı ki aracın piyasa değerine göre dikkate alındıgında pert olasılıgı daha yuksek
geçmiş olsun

evet bana da öyle geliyor. aracın piyasa değerli 30-35 bin civarında olsa 7-8 bin TL lik hasar sigorta şirketi tarafından düşünülebilir, ama piyasa değerinin hemen hemen yarısı kadar bir masraf sigorta şirketi açısından olumsuz karşılanır gibime geliyor. Peki eksper pert olsun derse ben de istemem dersem başka yerde yaptırabilir miyim?

Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 14:16
öncelikle geçmiş olsun. ben permi değilmi anlamam ama her ne olursa olsun. bu çektirdiğin resimleri sakla, satarkende böle bi kaza olduğunu daha fazlası olmadığını ispatlama şansın olur. sorgulamada pert dahi çıksa resimleri gösterdinmi satman kolay olur diye düşünüyorum.

-------------
      2005 model
206 1.4 hdi panoramic

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 14:29
motor calısmaz cunku kaza esnasında pejolarda benzın kesılır akunun arka tarafında yanlıs hatırlamıyosam kırmızı tuş olcak ona basmanız gerek 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 14:43
Dediğinizde haklısınız muhtemel aracınızın değerini 15-16,000 gibi değerlendirirek pert yolunu seçeceklerdir.
aracınız sizin istediğiniz yerde yaptırmak yasal hakkınız.Sigorta şirketi pert eder siz yetkisiz bir serviste daha uygun maliyetlerle yaptırılabileceğini belirtirseniz bunu olumlu karşılarlar bu sorun olmaz.

-------------
ReD DeViL

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 14:53
Orjinalini yazan: reddevil reddevil Yazdı:

Dediğinizde haklısınız muhtemel aracınızın değerini 15-16,000 gibi değerlendirirek pert yolunu seçeceklerdir.
aracınız sizin istediğiniz yerde yaptırmak yasal hakkınız.Sigorta şirketi pert eder siz yetkisiz bir serviste daha uygun maliyetlerle yaptırılabileceğini belirtirseniz bunu olumlu karşılarlar bu sorun olmaz.

Peki, sigorta şirketinin eksperi geldi baktı diyelim, dedi ki bu araba pert, astarı yüzünden pahallı dedi. Bu durumda artık aracı canımın istediği yere de yaptırsam, zaten ödemesini karşı tarafın sigorta ya da kaskosu mu karşılayacak ve sigorta şirketinin belirlediği hasar tutarı kadar pert diye mi not düşülecek tramer kayıtlarına?

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 14:55
o sızın kasko sırketınız cıkardıgı experın gozlemıne baglı tabıkı fatura olarakta yansıyabılır sadece meblag gozukur tramerde

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 15:08
öncelikle siz kaskonuzda başvurdugunuz ıcın ve size arkadan çarpıldıgı ıcın çarpan arac %100 kusurlu.Şirketiniz ödediği hasarı karşı şirketin trafik sıgortasından rucu yolu ıle tahsıl edecektır.
Siz eğer aracınızı yaptırmak istiyor aynı zamanda tramerde hiçbir hasar kaydı gorunsun ıstemıyor ısenız kendı kaskonuz yerıne karsı aracın trafik sigortasına basvurur ve aracınızı özel serviste daha makul rakamlarla yaptırabilirsiniz.Hem aracınız yapılır hemde hasar kaydı tramerde gorunmez
ancak satarken bu ısten anlayan bır yerde ekspertız yapılırsa ortaya cıkar hasar durumu.
dıger konu ıse eksper yetkılı servıs rakamları ıle pert olur dedı sigorta şirketi ile görüşerek
raiç vesovtaj değeri arasındakı rakamın ödenmesini talep edersiniz ondan sonra istediğiniz yere aracınızı yaptırırsınız.Ama şirket arcınıza yine pert kaydı düşebilir .Bunu şirketinizle o aşamada mutlaka görüşmelisiniz

-------------
ReD DeViL

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 15:11
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

o sızın kasko sırketınız cıkardıgı experın gozlemıne baglı tabıkı fatura olarakta yansıyabılır sadece meblag gozukur tramerde

Yani yetkili servis mesels 9000-TL masraf çıkardı, ben istemedim, sonra canınım istediği yere gitsem daha düşük ücrete yaptırsam benim yaptırdığım ücret mi tramer' de görünecek, yoksa servise eksperin verdiği ücret mi?

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 15:15
pert olması daha iyi senin için. şak diye eline sayarlar parayı. öbür türlü hasarlı aracı satmak zor. ayrıca servise söyle de jantları sök kesinlikle..

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 15:21
Gecmis olsun.

Mesajı Yazan: 206x-line
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 15:26
gecmis olsun allah can sagligi versin

Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 16:25
Orjinalini yazan: KenBlockJR KenBlockJR Yazdı:

pert olması daha iyi senin için. şak diye eline sayarlar parayı. öbür türlü hasarlı aracı satmak zor. ayrıca servise söyle de jantları sök kesinlikle..

Servis ile görüştüm, eğer pert durumu olursa jant ve lastikleri alacağım, yarın belli olacakmış, eksper yarın gelecekmiş :(

Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 15 Kasım 2012 Saat 18:48
geçmiş olsun Allah beterinden korumuş
7milyar + işçilik olarak düşünün bence
aracınız sigorta şirketinden alınır size 18000 bin tl gibi bir rakam ödenir..
Ben olsam çok düşünmem çünkü aracınız yapıldığında plakada 9 bin tl gibi bir hasar görünücek belkide daha fazla ki bu durumu günümüz şartlarında ne olursa olsun açıklmak zor.
üzülmenizi gerektirecek bir durum yok...
ayrıca şöylede bir durum var aracınızda ayrılmak istemiyorsanız...
sıkı takip ederseniz aracınızı sigortanın ihalesinden daha ucuza alıp kendiniz dışarda çok daha uygun maliyet ile yaptırabilirsiniz

-------------
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Mesajı Yazan: bahcekapili
Mesaj Tarihi: 16 Kasım 2012 Saat 23:51
Öncelikle çok geçmiş olsun.

Hasarı karşı tarafın trafik sigortası öder. Aracınız pert olsa dahi sizin kasko indirim hakkınız saklı kalır yani bir başka araç alırsanız hasarsızlık indiriminiz o araçta devam eder.

Aracı yetkili servise çektirmeniz iyi olmuş. Exper size şunu teklif edebilir. Bu aracı şu anlaşmalı serviste şu fiyata yaptırabilirsiniz diyebilir. Siz bunu kabul etmek zorunda değilsiniz. Yetkili servisin çıkardığı hasar raporu doğrultusunda aracınızı ya orada yaptırırsınız ya da araç pert edilir. Bu durumda tramerdeki hasar kaydı yüksek görünür ancak siz elinizdeki fotoğraf ve belgelerle araçta ne işlem yapıldığınızı ispatlayabilirsiniz.

Tutarın yüksek olması her zaman aracın pert olmasını gerektirmez. Benim aldığım araçta da 7.500 TL hasar kaydı vardı. Sadece sol önden çarpmış. Sol far kırılmış. Sağ farın ayağı kırılmış exper bu arabaya kaynak olmaz deyip sağ farı da değiştirmiş. Far yıkama tertibatı ve bir iki boya derken yetkili serviste fatura 7.500 TL olmuş. Kazanın fotoğrafları da var. Şimdi buna itimat ettim aldım. Sizin de aracınız pekala değerinden satın alınır muhakkak.

Bu boya işine takılma meselesine gelince. Siz gelin birde bizim Trabzonda araba satın bakın nasıl şaşırıyorsunuz. 15-20 yıllık Doğan, Şahinlerde boyasız, hatasız araç arayan cinsler bile var. Üstelik bulursalar 12 - 13 bin verenler bile var.

-------------
İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığına inanmaya başlar.

Mesajı Yazan: Sfenx
Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2012 Saat 00:35
MERHABALAR;
Öncelikle büyük geçmiş olsun!!
Araç karşı tarafın kaskosu yada sigortası tarafından temin edilerek servise sokulur araç tutanaklarda geçtiği için tramer kaydında sadece hasarlı olarak gözükür bu kazanın büyüğünü küçüğünü göstermez PERTE çıkmadığı sürece Kİ 7.000TL değil aracın değer biçildiği sırada değerinin 5binTL altında bir fiyat çıkıyor ise araçı exper perte çıkartmıyor lakin böyle birşey benimde başımdan geçti.
Aracı satış konusundaki bir olay ise artık türkiyede hemen hemen boyasız arac ve hasarsız araç bulmak çok alanaksız bir hale geldi ne yazıkki aracın yürüründe bir sıkıntı olmadığı sürece ve boya işçiliğinin düzgün olmasıyla satışta bir sorun olacağı ŞAHSIM adına başımdan gecen olaya nazaran sanmıyorum.
TEKRARDAN BÜYÜK GEÇMİŞ OLSUN !!

-------------
Elinde ne varsa hayata dair, ötesi hiçbir şey ya da vesair..
Hani demiş ya şair;
Mutluluğu sende bulan SENİNDİR,
ötesi MİSAFİR.

Mesaj Tarihi: 17 Kasım 2012 Saat 11:32
Herkese düşünceleri ve ayırdıkları zaman için ayrı ayrı teşekkür ederim.

Göral onarım için fiyat teklifini vermiş, 3-4 gün içinde eksper piyasa araştırması yapıp servise bilgi verecekmiş, bakalım ne olacak, her iki durumda da (pert ya da onarım) hayırlısı olsun diyorum, çünkü her iki durumda da üzülmek istemem, araç pert olursa değerinde bir ücret almak isterim, onarım yapılırsa da kusursuz olmasını isterim, o yüzden servise gittim.

Bakalım ne olacak.

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 15:46
Arkadaşlar bugün Anadolu Sigortanın eksperi aradı, aracınız ağır hasarlı sınıfına girdiği için pert olarak değerlendireceğiz dedi, Göral 6850+KDV olarak yeniden teklif vermiş, bu da fazla gelmiş galiba, aracın kasko değeri 18, bin falan, eksper bana sigorta şirketiniz size 14500-15000 arasında bir rakam teklif eder dedi, o yönde rapor vereceğiz aracınızın piyasa değeri bu şekilde dedi, bende 14500 e aynısından bulup alayım ya da aracımı yaptırın dedim, bunlarda konuyu sigorta şirketine aynen böyle ileteceklerini söylediler, bu durumda ne olur sizce? 

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 15:49
Hocam aracınız kaç model ve 206'nın hangi modeli ve km?

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 20:09
2006 model 1.4 HDI X-Design, esasen resimler silinmiş, çok aman aman bir hasarı yok, çarpan araçla benim aracın resimlerine ait link aşağıda

http://imageshack.us/g/1/9879149/" rel="nofollow - http://imageshack.us/g/1/9879149/

sizce yaptırsam da binsem mi yoksa 14-15 e razı mı olsam lütfen fikir verin arkadaşlar.

Mesajı Yazan: blinddark
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 20:50
Orjinalini yazan: cnrars cnrars Yazdı:

2006 model 1.4 HDI X-Design, esasen resimler silinmiş, çok aman aman bir hasarı yok, çarpan araçla benim aracın resimlerine ait link aşağıda

sizce yaptırsam da binsem mi yoksa 14-15 e razı mı olsam lütfen fikir verin arkadaşlar.

kendin bilirsin ama allah hiç kimseye yaşatmasın böyle kazaları ben kendi fikrimce allah göstermesin böyle bi durumla karşı karşıya kalsam arabamın perte çıkartılıp raiç bedelinin bana verilmesini isterim çünki düzen tutmaz içine sinmez kazalı araba satılmaz felan filan bence 14 - 15  bine razı ol

-------------
" http://bit.ly/c25MCx" rel="nofollow"> " 2003 307 1.4 hdi xr 1998 opel vectra 2.0 16v gls

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 20:55
Yaptırılabilir gibi geldi ama sonrasında içinize sinmeyebilir hocam. Ayrıca tramer sorgusunda gözükecekse ileride satmak sorun olabilir. Benim düşüncem üst limit olan veriyorlarsa 15 i almak ama teknik olarak şöyle böyle diyemem o kadar tecrübem de yok zaten. Düşününce bana mantıklı gelen bu oldğu için. Çok geçmiş olsun.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesajı Yazan: loiz
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 21:11
geçmiş olsun kardeşim.fotoları gördüm yapılmayacak gibi değil ancak airbagde açılmış..yaptırıpta kazalı arabaya binmektense pazarlık edip en üst meblayı alıp yeni araç aramaya bak..benzer bi durumla da biz karşı karşıyayız,araç perte ayrıldı ne kadar verecekleri muallak.aracı aldığınız fiyatlara yaklaşınca verin aracı zaten jant lastiği alsanız üstünden bi nebze zarardan kurtarır..benzeri bir araç ta bende var 16 bin lira civarında aynından bulabilrsiniz diye düşünüyorum..

-------------
harder.better.faster.stronger
'04 206 XT 1.4HDI şeytann kımızı
'04 golf V 1.6FSI siyah

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 21:43
tekrardan geçmiş olsun ü
aracınızı siz pert edin ben bi yakınıma alıyım Wink
şaka bi tarafa bu araç yapılmayacak düzeyde değil...
ama aracınız pert olursa şimdiden talibim

-------------
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 21:56
Orjinalini yazan: kaan__ kaan__ Yazdı:

tekrardan geçmiş olsun ü
aracınızı siz pert edin ben bi yakınıma alıyım Wink
şaka bi tarafa bu araç yapılmayacak düzeyde değil...
ama aracınız pert olursa şimdiden talibim

arabam çok iyi şimdiye kadar yetkili servis bakımlı ve daha 66 binde, ilk kazası ve hiç boya bile yoktu :( eksper pert etmek için elinden geleni yapıyor, günde 5-6 defa aradı, kesin kendisine alacak adam, benimde içime sinmiyor ama aynı renk aynı model aynı temizlik ve titizlikle kullanılmış bakımlı bir araç bulamam sanırım.

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 22:17

Hocam bence 16 binden aşağı razı olmayın almaya kalksanız alamazsınız 16 bine, 14 bini hiç düşünmeyin bence, gerekirse yaptırın binin sonuçta çok büyük hasarı yok

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 22:24
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Hocam bence 16 binden aşağı razı olmayın almaya kalksanız alamazsınız 16 bine, 14 bini hiç düşünmeyin bence, gerekirse yaptırın binin sonuçta çok büyük hasarı yok

işte ben de onu düşünüyorum, yaptırılması konusunda diretebilir miyim? İlla ki yapın para mara istemem diyebilir miyim ve şu an araç yetkili serviste, başka yerde yapılmamasını da isteyebilir miyim?

Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 22:49
dışarda elbette yaptırılabilir ancak araç göral a çekildi için size ektradan expertiz masrafı hatta saçma sapan park parası bile talep edilebilir en az 300 tl gibi bir rakam...
yaptırmanızı mantık olarak doğru olabilir ancak satmaya kalksanız tramerde kısaca plakanızda en 7 bin tl+ işçilk gibi bir hasar görünecek...
forumdan da anlaşılacağı üzere  daha şimdiden kazalı araca yapılan muamele ortada  bence araçta hiçbir şey yok ama bu kişiden kişiye değişir...fotoğrafta çekseniz bunu karşınızdaki insa anlatmak çok çok zor bir durum
size şöyle örnek veriyim..
benim şu ana kadar kullandığım 3. araç bunlardan 2sini ben kazalı yani pert alıp yaptırdım...
daha önceki 308i satarken o kadar zorlandımki anlatamam fotoğrafaları olduğu halde insanlar saçma sapan bahanelerle yaklaşmıyo herşeyi geçtim inanmıyorlar ancak her pert gözüyle bakılan araba bence ağır hasarlı değildir...
şu an kullandığım 3008 de pert kaydı var kime ne.ben serviste bu aracı yaptırdım kafamda en ufak bir soru işareti yok..sonuçta kendi kullandığım aracın piyasa fiyatı 55-65 arasında ha 45 e de 3008 var ama inanın benim aracım çok daha temizdir ...ben aldığımda araç 25 bin km de idi çok şükür hiç bir sorun yaşamadım...çok çok da memnunum...uzun sürede Allahtan bir mani gelmez ise satmayı düşünmüyorum...
bunları size söylememdeki amaç ben neredeyse 3 yıldır bu pert araç mevzularının içindeyim...
araca resmen yolda dökülecek patlayacak uçacak muamelesi yapılıyor...
hasar kayıtlı araçların tutarına bakılıp aracın ne tarz bir hasar aldığının senaryoları yazılıyor...
her neyse çok konuştum umarım gönlünüze göre olur

-------------
2009 308 sw 1.6hdi 110hp

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 20 Kasım 2012 Saat 23:42
araçta pek bişey yok gibi, çok yazık olmuş hem 2006 model 66 binde ve dizel hemde boyasız ama malesef tramer kayıtlarına geçiceğinden dolayı parayı almak bence en mantıklısı ha aynı temizlikte bir araçta 20 den aşağı zor bulunur oda bir gerçek.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 10:19
servis diyor ki, görünürde pek bir şey yok ama aracın bagaj havuzu denen yeri yani arka kısmının değişmesi lazımmış, akislerde de sıkıntı varmış, arka kısmın yerine yeni bir parça takılması gerekiyormuş, aracın alt kısımlarının robota girip düzelmesi gerekirmiş,  bunlarda yüksek onarım bedelleri çıkarıyormuş, ayrıca onarım masrafı aracın piyasa değerinin %50 sini geçtiği için pertmiş :( airbag'lerde cabası.

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 21 Kasım 2012 Saat 10:54
bence en iyisi perte ayırmanız satarken sıkıntı yaşmamanız açısından. ayrıca yaptırdıktan sonra içinize sinmeme ihtimali var . şuan belki  biraz zararınız oluyor ama ilerde satarkende sıkıntı yaşanabilir.benim aracımda plastik çamurluk ve sağ kapı sacı değişmiş geçenlerde  ihtiyacım oldu satmaya kalktım gelenlerin muamelesini görünce vaz geçtim faizine razı olup kredi çektim .ilanda plakayı açık bıraktım toplamda 1500 ve250,248 tl lik 3 hasarı var adamlar bunlara bakıp tramerde hasarı var diyerek telefon ediyorlar düşünün artık.

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 18:05
Arkadaşlar, kasko şirketi ile ödeyecekleri rakamda bir türlü anlaşamadık bu yüzden eskper bugün araç yapılsın o zaman diye rapor vermiş ve Göral aradı aracım yapılıyor.

Bagaj kapağı ve tampon değişecekmiş, sağ arka çamurluk boyanacakmış, bagaj iç paneli değişe de değişecekmiş. Geri kalanlar tırı vırı zaten, arkadan darbe aldığı için eksoz manifoltu hasar almış ve motor kulakları da değişecekmiş. Airbag beynide değişmesi lazımmış, son olarak stepne ayakları ve arka da bir kaç parça var isimleri aklıma gelmiyor, bunların yapılması gerekiyormuş. Toplam 6500 lira fatura çıkardı Göral, sizce goral bu işleri iyi yapar ve arabam sorun çıkarır mı? Özellikle arkada tıkırdama gıcırdama vs. olur mu?

Mesajı Yazan: AKIF
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 19:36

geçmiş olsun oncelikle.   keske aracın yandan'da fotografı olsaydı. ama görünüre göre 2 arabadada pertlik durum yok ama aırbag patladı dıyorsun.  durum ortada anlayacagın.  pert olmas iyidir bana sorarsan aracın degerını alırsın birazda uzerıne kayarsan daha ıyısını alabılırsın. bu sekilde hem aracın yapılması için 1-2 ay bekler hemde satarken aracın degerı bayagı duser.   al 18.500 tl ni cekil derim.

Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2012 Saat 17:03
Merhaba arkadaşlar, 

Aracım Göral' da yapılıyor, az önce Tramer' den sorguladım kendi aracım için, 6000-TL tutarında hasar sms i geldi, aracımda çok aman aman birşey yok sizce satarken resimleri göstersem bu karşı tarafta "uuu çokmuş" diye tepki alır mıyım, yani satarken problem yaşar mıyım? Resimler 1.sayfa da var.

Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2012 Saat 17:11
Hocam servisin fiyatı şişirdiği belli bence siz resimleri saklayın, gerekirse ilana kazalı resimlerinide koyarsınız satmakta zorlanacağınız sanmıyorum.

Mesajı Yazan: MagicPerformance
Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2012 Saat 20:11
bu aracın neresi pert yahu servis dışında adam gibi bi garaja yaptırın arabayı bu arabanın 5000 tl bile masrafı çıkmaz.

Mesaj Tarihi: 03 Aralık 2012 Saat 23:48
Servis, arkada ki 206 HDI yazısına 27 Lira, bagaj ampul şapkasına 44 lira, iki ampule 24 lira, bagaj boyama işçiliğine 600 lira fatura çıkarıyor, vs.vs. tabi bunlar yekün tutuyor ve toplamda 6000 küsür rakam çıkıyor. Artık verdim bir kere ): Ama esasen 3000' den fazla hasar yok bence,

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 04 Aralık 2012 Saat 00:24
Satarken canınız biraz sıkılabilir ama hayırlısı, fotoları falan mutlaka saklayın. İnş güzel bir şekilde çıkar servisten ve memnun kalırsınız.

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2012 Saat 17:53
Arkadaşlar tekrar merhaba,

Aracımı aldım, Eksper yapılması yönünde rapor vermişti ve yapıldı şu an için bir sorun yok, Göral 6200TL fatura çıkardı, tramerde 5000 tl görünüyor, nasıl oluyor anlamadım. Bagaj kapağı değişmiş ve arka sağ çamurluk boyanmış, bagaj içi havuzu ve arka panel denen yer boyanmış. Ve airbag ve airbag beyni. Gerisi çok önemli olmayan küçük parçalar. (sinyal kolu seti, bilyalar, egsozun bağlantı yeri, yedek lastik tutma kolları, tampon, motor kulakları vs.)

Bundan sonra sorun çıkarmaz değil mi? Bugün 150km ye kadar çıktım hiç bir sorun yok, ne bir titreme ne bir gıcırtı ne de bir ses, ne de savrulma vs. Ancak araçta motor lambası yanıyordu bunun hasar ile ilgisi yokmuş, EPG hortumu mu vanası mı ne öyle bir şey dediler, onun değiştirilmesi gerekiyormuş, bu nedir bilen var mı?

Mesajı Yazan: Zagorka
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2012 Saat 18:15
ust Geçmiş olsun satarken baya düşük yazman gerekicek boyaya çok taıkıyorlar artık her ne kadar her şey orjinali vs iile değişmiş olsada 

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2012 Saat 18:25
evet millette boya ve değişen parça takıntısı var, parçalar çıkma olsa, sanayide bir yere yaptırsam neyse ki o zaman belki 3000-4000 liraya yaptırabilirdim. 6200 lira fiyat çıkardı servis ve yapılan herşey garantili ve orjinal parça, ama işte gelde bunu alacak adama anlat :(

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2012 Saat 18:47
Bence çok bi şey yok ya araçta Göral 7 de der 10 da der. Sanayide çok daha uygun fiyata hallederler onu. Araç perte çıkarsa da siz paranızı alacaksınız araç da sigorta şirketine geçecek diye biliyorum ben. Satmakla felan siz uğraşmayacaksınız ki. Yaptırırsanız da resimleri saklayın. Arkadan duramadı hızlı vurdu felan deyince bende epey sağlam vurdu sandım bunda bi şey yok hocam yaptırsan da satarsın resimleri sakla sen.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2012 Saat 19:02
Yetkili servise yaptırmakla iyisini etmişsiniz.satarken size mutlaka zorluk çıkacaktır ama yetkili servis işin içinde olunca bu zrluk minimuma iner.
yetkili servis yaptığı işi garantili yapar..6 ay işçilik 2 yıl parça yanlış hatırlamıyorsam.aracınıza bindiğinizde eskiden olmayan ama şimdi olan küçük-büyük her türü skınıtınızı geçiştirmeyin ve servise gidin.

Mesaj Tarihi: 22 Aralık 2012 Saat 19:16
Orjinalini yazan: laedri laedri Yazdı:

Yetkili servise yaptırmakla iyisini etmişsiniz.satarken size mutlaka zorluk çıkacaktır ama yetkili servis işin içinde olunca bu zrluk minimuma iner.
yetkili servis yaptığı işi garantili yapar..6 ay işçilik 2 yıl parça yanlış hatırlamıyorsam.aracınıza bindiğinizde eskiden olmayan ama şimdi olan küçük-büyük her türü skınıtınızı geçiştirmeyin ve servise gidin.

Aynen öyle yaptım, daha önce motor kulaklarının değişmesi gerekiyordu titreme vardı stop ederken, onu arada hallettirdim, yüksek hızlarda titreme vardı ama rot ve balans ile ilgili değildi, o da halledildi, bilyalar torsiyon falan değiştirilmiş.

Yapılan işçiliklere 1 yıl parçalarda 2 yıl garanti varmış.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net