Fren hidroliğine atf döktüm
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25162
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 22:18 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Fren hidroliğine atf döktüm
Mesajı Yazan: simirnoffredbull
Konu: Fren hidroliğine atf döktüm
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2012 Saat 01:15
gecen hafta cahilliğime kurban giderek fren hidroliğine atf ekledim bugun kutuyu sökerek boşalttım bütün yağı ve dot 4 ekledim..aslında çok fazla ilave etmedim ama yinede koyulmaması gerekirken koydum. bana ne gibi sıkıntı çıkarabilir..çıkarırsa ne zaman belli eder kendini tahmini olarak ve nasıl anlaşılır. bunu özellikle yazıyorum ki başka arkadaşlar aynı hataya kurban gitmesin olur ya benim gibi az anlayan birisi okursa bir yararımız dokunur:)
------------- 2006 Peugeot 307 1.4 comfort
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2012 Saat 09:57
ATF bir cesit mineral yagdir. Ancak DOT yaglar mineral degil alkol tabanlidir. Fren sisteminde yagin gectigi butun aksamlar ornegin plastik hortumlar hep DOT uyumludur. Neler olabilecegini kestirmek cok zor. Ancak bu fren sistemi oldugu icin sorun cikarma riski 0,001% bile olsa bu riske girmeye degmez. Belki danisacaginiz ustalar da birsey olmaz diyeceklerdir ama benim tavsiyem siz yine de tedbiri elden birakmayin ve sistemdeki yagi bir sekilde degistirin.
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2012 Saat 15:10
teşekkürler..kutuyu söküp içini boşalttım umarım içine gitmemiştir..
|
Mesajı Yazan: spearo
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2012 Saat 15:21
arkadasım her sıvı türü ile etkileşime girmeden çalışabilen oringler vardır. oring çalışacagı ortamın sıvısına göre secilir.
fren sistemindekiler atf ile temasta şişebilir (emin degilim oring cinsini bilmiyorum), mineral yağların böyle bir etkisi vardır, özel oringle çalışırlar.
tavsiyem fren merkezini bir ustaya söktür iyice temizlet, hemen degil ama ilerleyen zamanda oluşabilecek sorunları engellemiş olursun, fren şakaya gelmez ..
------------- 206+ hdi
|
Mesaj Tarihi: 12 Ekim 2012 Saat 19:13
teşekkürler bilgin için
|
Mesajı Yazan: cerci07
Mesaj Tarihi: 15 Ekim 2012 Saat 21:35
benimde basima gelmisti cok az farkli bir yag eklemistim ilerliyen zamanda 6 ay bir yil gibi birzamanda yag mayonez kivamina gelmis bende hergun kapagini acip kontrol etmedigimden farketmedim sonralari firen tumamaya basladi hidrolik kapagini actigimizda hersey ortadaydi yagi bosaltip yeni yag ekledik biraz kullanip tekrar yagi yeniledik duzeldi allahtan merkeze yada abs ye zarar vermedi gecmis olsun
-------------

|
|