Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 çalişmama sorunu

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25119
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 19:54
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 çalişmama sorunu
Mesajı Yazan: xpyhre
Konu: 206 çalişmama sorunu
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2012 Saat 17:47
merhaba, aracımın immobilizer çipi kayboldugu için 7 ay açik garajda bekletildi,
bugün immobilizer kodlandi ve yeni çip anahtara yerleştirildi.  birazda benzin aldim marş bastik arac calişmiyor. 4-5 defa marş basinca yağ ibresi tavana dayanıyor.immobilizerci 7 ay yatan araç  ilk marşta calişmaz diyor. ayrıca aracta gram yağ yok. bunun için marş basmiyorumki motora zarar vermeyelim. immobilizerci motor yaği alip üstüne ilave etmelisin diyor. ondan sonra marşa basmalıyız diyor. 7 ayda depodaki benzin uçmuştur dedi. hortumlara benzin gelip motora ulaşana kadar marş basicaktık. yağ olmadiği için yağ ibresi sona dayanıyor. bu arac neden calişmiyor olabilir? herşeyi tamam sadece 7 ay acik garajda bekledi. immobilizer testleri yapildi araçta immobilizere ait hata kalmadi. yeni çip kodlandiğinda benzin aldik garaja gettirdim depoyu doldurduk çalişacak gibi oldu benzin kokusu geldi ama  yağ olmadiği için araca zarar vermemek için marş basmıyoruz... ayrıca  çip kaybolmadan önce tek marşta calişiyordu neden calişmiyor acaba bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim?

-------------
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2012 Saat 18:08

Yag yoksa aracta neden mars bastigini anlayamadim? Arac calissa bile bu sefer motoru yenilemek zorunda kalacaksin. Bence filtreler dahil olmak uzere motor yagini yenilemeden aracinin kontagini cevirmemelisin.

Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2012 Saat 18:14
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Yag yoksa aracta neden mars bastigini anlayamadim? Arac calissa bile bu sefer motoru yenilemek zorunda kalacaksin. Bence filtreler dahil olmak uzere motor yagini yenilemeden aracinin kontagini cevirmemelisin.

koliva, yenı çip kodlandiği için arac çalişacakmi diye test edicektik - 4 -5 marşta yağ ibresi tavan yapti
bizde marş yapmadık artık, yağina baktik hiç kalmamiş. zaten yağ değişimi yapilacakti. ama 7 ay yatan bir arac hemen çalişmaz gibi bir durum söz konusu olabilirmi?

-------------

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2012 Saat 19:38
tabıkıde calısmaz akunuzu kontrol edın mars motoru atesleme sıstemı bujılerde oksıtlenme olabılır benzın 7 ay bekledıyse soylendıgı gıbı ozellıgını kaybetmıstır bence fazla zorlamadan cekıcıyle goturup bakım yaptırın bujıler fıltreler yagı benzını hepsını degıstırıp sonra deneyın 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2012 Saat 19:48
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

tabıkıde calısmaz akunuzu kontrol edın mars motoru atesleme sıstemı bujılerde oksıtlenme olabılır benzın 7 ay bekledıyse soylendıgı gıbı ozellıgını kaybetmıstır bence fazla zorlamadan cekıcıyle goturup bakım yaptırın bujıler fıltreler yagı benzını hepsını degıstırıp sonra deneyın 

berk selam.. akü 4 aylık sağlam , marş motoru sıfır takıldı.

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Ekim 2012 Saat 20:15
hocam ozaman sen ıcındekı benzını yenıle bujılerıne baktır zaten mecbur yag ve yag fıltresı benzın fıltresını degıstırceksın ozaman tekrar dene  ufak bı cıp yuzunden sonra motoru yeme 

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2012 Saat 00:45
motora yağ eklediğimizde eski yaği boşaltmadan üstüne yeni  alicak oldugum  10/40 yağı cubuk çizgisine kadar doldursam olurmu ? marş basicaz çip durumundan calişmiyordu önceleri.şimdi çip kopyalama yapildi  marş alıcak gibi ama motora yağ koymamiz lazım. marş basmak için  yağ olmadiği için marş basamıyoruz yağ ibresi yükseliyor hemen. yağ yoklugundan dolayı. 7 ay yatan arac ilk marşta calişmaz diyorlar, aractan anlayan 1 kaç kişi, yağ koyarsak çalişana kadar marş yapmak lazım diyorlar yeni doldurdugumuz  benzinin,  motora  ulaşmasi için.  kontaği açtiğimdada araç çalişirsa zaten benzin filtresi yağ filtresi değişecek.  yalnız  benzin pompasınında sesini duyabiliyorum.  onda sıkıntı yok gibi. darbe sensörüne hiç bakmadım ondan olabilirmi? daha onceleri 3- 5 kere basmıştım. fakat fazla süspansıyonlu değil bozukmu acaba yay yok gibi kırmızı şapkalı düğmede akünün yanındaki. basiyorum direk içine göçüyor. onu hiç ellemedım birde onumu kontrol etsem? acaba.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2012 Saat 01:48
dugmeyıde kontrol edın bence eskı yagın ustune ekleme yapmayın emınımkı cok kotu olmustur o yag ayrıca arabanın yagı bosaltıldımı yoksa kacakmı varda bıttı

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2012 Saat 02:08
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

dugmeyıde kontrol edın bence eskı yagın ustune ekleme yapmayın emınımkı cok kotu olmustur o yag ayrıca arabanın yagı bosaltıldımı yoksa kacakmı varda bıttı

aracta zaten az yağ vardi yağ değişimi yapilacaktim çip kayboldu arac garajda kaldi. ondan yaği yenileyemedik. 206 gti için 10/40 yağlarin fiyati hakkında bilginiz varmı? 4 litrelik yeterlimidir? yağ cubugunun kesik çizgisine kadarmı doldurmaliyiz? eski yağ az bucuk kaldiği için üzerine takviye yapsak sıkıntı doğururmu? yağ konulduktak sonra, arac yine calişmazsa vurdursam kendine gelirmi? ayrica motorun üzerindeki benzin ayarlama sibob gibi birşey var onun hafif acikmi kalmasi gerekiyor yoksa sıkılmasimi lazım.

-------------

Mesaj Tarihi: 09 Ekim 2012 Saat 02:27
hocam eskı yagı bosalt bıkere 7 aydır araba calısmamıs yag bozulmustur bence artık  eskı yenı karıstırma gti motorları kac lıtre alıyo bılmıyorum ama 4 yeterlıdır sanırım  ama eskı yagı bosaltın bence  depoda en kotu ceyrege yakın benzın olmalı 

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net