Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Siyah mı Gümüş Gri mi?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TURKEY FAN CLUB GENEL
Forum Adı: Sohbet \ Muhabbet
Forum Tanımlaması: Sohbet ve Muhabbet alanı. Araç sorunları haricinde ki tüm konuları bu başlıkta paylaşabilirsiniz.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=25023
Tarih: 09 Haziran 2025 Saat 03:00
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Siyah mı Gümüş Gri mi?
Mesajı Yazan: Guests
Konu: Siyah mı Gümüş Gri mi?
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2012 Saat 20:10
herkese iyi akşamalr.
Arkadaşlar 308 vti comfort alacağım nasipse.
bu 5. arabam olcak. 2 renk arasında kararsız kaldım.
bugüne kadar hep gümüş gri araclarım oldu. memnundumda. çizik belli etmez toz göstermez.
ama siyah 308 ler de çok karizma duruyor.
yalnız bakımları biraz zor anladığım kadarıyla.
bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2012 Saat 21:52
kapalı otoparkınız varsa hiç düşünmeyin siyah ama dışarda duruyorsa gri derim.
iki aracımızda siyah yıkadın mı çok şık oluyor ama ertesi gün kaybediyor cazibesini..
bunca yıl bir daha siyah araba alanın... dedim ama bir tane daha siyah aldık. 

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2012 Saat 22:01
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

kapalı otoparkınız varsa hiç düşünmeyin siyah ama dışarda duruyorsa gri derim.
iki aracımızda siyah yıkadın mı çok şık oluyor ama ertesi gün kaybediyor cazibesini..
bunca yıl bir daha siyah araba alanın... dedim ama bir tane daha siyah aldık. 

+1 Clap Ben töbe ettım siyaha garajım olmadıgı takdırme buyuk konusmayayım asla :) Sılahla camda bekleyecegım ne zaman temızlesem aracı kuslar sagolsun benım aracımı buluyor 7-8 tane ortalama gunluk lekesı var :D:D Gıcıklık benım araca :d Uzun zamandır peugeot kırmızı serılerı cok fena oluyor.Heee bırde sıyah arabayı alırsın aksam eve gelırken kapıya geldıgınde cantayı arabaya koyarsın kumas pantolon gomlekle sılıp parlatıp oyle cıkarsın :D

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2012 Saat 00:54
Benim araba gri, dışını senede 2 kere yıkasam bile pisliği göze batmıyor :))

Mesajı Yazan: Barut
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2012 Saat 01:05
arabanıza bağlı biriyseniz siyah alın çok ugraşırsınız temizliği ile.

-------------
206 1.6 Quicksilver
206 1.6 Quicksilver
206 1.4 Feline
206 1.6 Xs
206 1.4 Bva Colorline

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2012 Saat 10:58
Ben gri derim. 

Mesajı Yazan: feline
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2012 Saat 11:18
kesinlikle gri 4 aydır arabamı yıkatmıyordum dedimki artık araba ağırlaştı yakıt sarfiyatını arttırıyor :))
neyse yıkattırdım gene aşık oldum arabama ama siyah arabam vardı herhafta ya yıkanacaktı yada arabamın heryerine beni yıka yazacaklardı

-------------
206 1.4 hdi feline 2006 model

EDİRNEDEN KARSA,JAPONYADAN RUSYAYA BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2012 Saat 12:07
siyah rengin asaleti var bence, ama temizlemesi sorun cizigi gösterir tozu gosterir ne varsa bak cok rahat gorursun, sıcagı ceker:).. ama gumus ole degıl bir kova su, bır sıl kuru bezle tmm biter isin..

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 29 Eylül 2012 Saat 20:56
Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

kesinlikle gri 4 aydır arabamı yıkatmıyordum dedimki artık araba ağırlaştı yakıt sarfiyatını arttırıyor :))
neyse yıkattırdım gene aşık oldum arabama ama siyah arabam vardı herhafta ya yıkanacaktı yada arabamın heryerine beni yıka yazacaklardı
puuahuah aynen geçen baharda 1 hafta falan yıkamamıştım arabayı üstünde bi ton beni yıka falan yazıyordu zil çaldı baktım karşı apartmandan komşu dayanamamış artık Emrah gel yıkayalım oğlum şu arabayı dedi :) ama yine de siyah olsun 3 kuruş fazla olsun;)

Mesajı Yazan: simurg
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2012 Saat 10:25
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

Orjinalini yazan: feline feline Yazdı:

puuahuah aynen geçen baharda 1 hafta falan yıkamamıştım arabayı üstünde bi ton beni yıka falan yazıyordu zil çaldı baktım karşı apartmandan komşu dayanamamış artık Emrah gel yıkayalım oğlum şu arabayı dedi :) ama yine de siyah olsun 3 kuruş fazla olsun;)

aynen siyah her yerde her ortamda şeklini koyar koyuyorda. Yıkama konusuna gelince insan misali isterse renksiz olsun araç banyosunu yaptracaksın amac nasıl göründüğü değil tertemiz hissederek pırıl pırıl kokarak parlayarak gezmek.. Saygılar.. 

3 değil 10 kuruş fazla olsun SİMMSİYAHH olsun.. Çünkü siyahta prestij standart..

Mesajı Yazan: Haksen016
Mesaj Tarihi: 30 Eylül 2012 Saat 19:30
yaw 4 defa araba almışsın hepsinide gri almışsın , 5.ciyide gri alacaksın ondan sonra yine bir zman sonra buralardan 6.arabamı grimi , siyahmı alacağım diyeceksin , gri diyenlere aldırma , al siyah bir raba ölümlü dünya içinde kalacağına  , elinde bez ile siler durursun ama siyahın aseleti yeter. :))

-------------
2006 Peugeot 307 XT Triptonik

1973 - Bursa

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2012 Saat 12:38
Siyah kesinlikle alma yıkatırsın koyarsın kapının önüne 2 gün sonra tozu yemiş birde siyah aracın boyası güneşde çabuk matlaşıyo ben olsam beyaz alırdım hem 308'lerede yakışıyo beyaz.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Ekim 2012 Saat 21:16
Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

Siyah kesinlikle alma yıkatırsın koyarsın kapının önüne 2 gün sonra tozu yemiş birde siyah aracın boyası güneşde çabuk matlaşıyo ben olsam beyaz alırdım hem 308'lerede yakışıyo beyaz.
beyaz ve gri renklerde manuel vitesli bulmak zor. 10 ilandan 3 tanesi gümüş.onlarda zaten otoamtik vites.beyaz da çok nadir bulunuyor. benim aradığım araç en fazla 40000km civarı olması lazım. siyahlarda bu km lerde bulmak çok kolay.beyaz ve gümüş gri de 60000 kmden fazla.
ayrıca bugün servise sordum. bazı arkadaşlar 308 1.6 vti comfort benzinli otomatik viteslerin robotize şanzıman olduğunu ve sorun çıkarmadığını yazmışlar. bugün bir aracın şasi numarasını verdim. malesef 307 de kullanılan AL 4 tipi şanzıman kullandıklarını ve 4 ileri olduğunu söyledi.

Mesajı Yazan: fTh206
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2012 Saat 01:14
Orjinalini yazan: maverick maverick Yazdı:

Orjinalini yazan: fTh206 fTh206 Yazdı:

beyaz ve gri renklerde manuel vitesli bulmak zor. 10 ilandan 3 tanesi gümüş.onlarda zaten otoamtik vites.beyaz da çok nadir bulunuyor. benim aradığım araç en fazla 40000km civarı olması lazım. siyahlarda bu km lerde bulmak çok kolay.beyaz ve gümüş gri de 60000 kmden fazla.
ayrıca bugün servise sordum. bazı arkadaşlar 308 1.6 vti comfort benzinli otomatik viteslerin robotize şanzıman olduğunu ve sorun çıkarmadığını yazmışlar. bugün bir aracın şasi numarasını verdim. malesef 307 de kullanılan AL 4 tipi şanzıman kullandıklarını ve 4 ileri olduğunu söyledi.
Bence peugeot alcaksan yine otomatiğini alma uzak dur düz vites al gerçi benim 206'da otomatik vitesdi 3 sene kullandım 1 kere bile sorun çıkarmadı ama vites geçişleri çok vuruntulu oluyo peugeotların,otomatik alcaksanda mesela vw grubunun DSG şanzımanını alabilirsin vitesin attını bile hissetmiyosun veya hondanın cvt şanzımanıda olabilir oda öle.

-------------
HONDA CİTY 1.4 ES
İ-VTEC
2010 CVT OTOMATİK

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net