Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 hdi stop lambasi yaniyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24993
Tarih: 23 Kasım 2024 Saat 00:22
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 hdi stop lambasi yaniyor
Mesajı Yazan: 206206
Konu: 206 hdi stop lambasi yaniyor
Mesaj Tarihi: 26 Eylül 2012 Saat 09:21
merhaba arkadaslar aracimla seyir halindeyken gostergedeki stop lambasi yaniyor bir muddet sonra sonuyor cekiste sorun yok gunde bir kere yapiyor sorun ne olabilir sizce

-------------
pegeout 207 1,4 hdi trndy

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 13:57
boyle bir sorun yasayan yokmu arkadaslar

-------------

Mesajı Yazan: elsoberano
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 14:28
bunun bir çok sebebi olabiliyor bildiğim kadarıyla kapı açık olduğunda,soğutma suyu seviyesi az olduğunda,tüm sıvıları kontrol edin belki fren balataları bittiğinde de yapabilir aklıma bunlar geliyor

-------------
307 2.0 xsi BİZE HER YER TRABZON

Mesajı Yazan: oozcan42
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 14:54
Kapı sensörleri :(  Yazıklar olsun o kapılara basit bir switch buton koymayan zihniyete. Başka markalarda 30 yıllık araçlarda mis gibi switch buton var hala çalışıyor bizim dün aldığımız aracın kapıları açık ikazı veriyorCry

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 15:09
kapı acık oldugunda stop ısıgımı yanıyo 206larda ılgıncmıs 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 15:15
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

ben 307 mi referans alarak söyledim belki yanılmış olabilirim 

-------------

Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 15:33
Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

Kapı açık uyarısı ekranda araba şeklinde değil mi hocam? Bende kapı açık uyarısı yol bilgisayarında görünüyorda ondan soruyorum. Arkadaşım sadece STOP ışığı mı yanıyor göstergede yoksa bütün diğer ışıklarda yanıp sönüyor mu?

-------------
2005 307 1.4 HDI XR 70bg

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 15:41
   Cevaplarınız için teşekkür ederim .
Evet sadece  Stop   uyarı  yazısı yanıyor.  5 dak. kadar sonra sönüyor.  Motor suyu ve yağını  kontrol  ettim  ve fren yağını  normal seviyelerdeydi.  Balatalara  bakmadım  ama değişeli 10 bın km ancak oldu. Benim 206 da kapı açık olduğunda tavan lambası yanıp sönüyor ve  sesli  ikazda bulunuyor. Sanırım kapı ile alakalı değil sorun

-------------

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 15:45
bence sen sarj dınamosundakı konjektoru kontrol ettır sarj olcumu yaptır sorun ondan olabılır  kapı acık oldugunda dedıgın gıbı ıc ısık yanıp soner 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 27 Eylül 2012 Saat 21:00
Orjinalini yazan: tellotello tellotello Yazdı:

Orjinalini yazan: elsoberano elsoberano Yazdı:

Kapı açık uyarısı ekranda araba şeklinde değil mi hocam? Bende kapı açık uyarısı yol bilgisayarında görünüyorda ondan soruyorum. 
stop ışığı yanıp sönüyor aynı ekranda açık kapıyı gösteriyor

-------------

Mesajı Yazan: soner09
Mesaj Tarihi: 28 Eylül 2012 Saat 09:30
arkadaslar stop ısıgı ıle kapı acıklıgının ne alakası var beım 206 da kapı acık oldumu ısık yanıp sonuyo tavan lambası ve dıt dıt dıye uyarı verıoyoo.stop lambası ya abs yada baska bı sıkıntıda yanıo bence

Mesajı Yazan: kemal58
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2012 Saat 16:21
benimm aracım 306 aynı sorun bendede oldu bi servise götürdüm.stop ışıgı yakmasının sebebi yagı suyu vs eksik oldugundada yanar dedi.dogruda arkadasımda 206 gt var yag filtresi cıkmıs yag eksiltmiş araç direk stop ısıgı yanmış. yanlız benim sorun hiçbisey eksik olmayınca hava yapmıştır dedi radyötörden ve akunun biraz yukarusunda havasını almak için vana gibi bişey avar onu actı radyötörden sürekli su ekledi havasını aldı ve düzeldi. umarım yardımcı olur bu deyim sana geçmiş olsun 

Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2012 Saat 22:24
teskkurler yarin dediginizi deniycem

-------------

Mesajı Yazan: hakkii
Mesaj Tarihi: 05 Nisan 2017 Saat 22:05
Selamlar, 

Bu çözümü bundan sonra yaşayacakların kontrol etmeleri için iletiyorum. Benim 206 plus 2011 modelde aynı sorun vardı. Özellikle her zaman stop ve ünlem yanmamakla birlikte rampalarda yada araç zorlandığında uyarı ile karşı karşıya geldim. Bir süre sonra kendiliğinden sönmekteydi. Yorumlardaki gibi hidrolik eksilmesi. El freni arıza gibi sorunlara baktım ancak yine devam etti durum. 

Benim araçta çözümü şöyle oldu.
Akünün eksi kutup başı hidrolik deposunun kablosuna değmekteydi. Aralarında birkaç cm boşluk bırakınca tüm sorun çözüldü. Hidrolik deposunun elektrik kablosu hem yalıtımlı hemde herhangi bir sıyrık olmaması rağmen uyarı alıyordum. Birkaç cm ile uyarılar bıçak gibi kesildi.

Umarım benim gibi sorun yaşayanlara servislere boşa para dökmeden önce kendilerinin kontrol edebileceği ve fikir vermek üzere yardımcı olur.

Mesajı Yazan: pusutr
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2017 Saat 09:54
Kalitesiz yakıt alımında da aynı uyarıyı alma ihtimaliniz yüksektir. Motor arıza lambası da yanıyorsa, yakıt aldığınız istasyonu ve mazot filtresini en son ne zaman değiştirdiğinizi değerlendirin bence..

Mesajı Yazan: Selox
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2017 Saat 10:12
Rolantide mi yapıyor sadece ? ve yağ lambası ile mi yanıyor. bunu bir kontrol edin. Ona göre bir yorum yapayım.

-------------
206 1.4 X-LINE HDI 2003

Mesajı Yazan: hakkii
Mesaj Tarihi: 06 Nisan 2017 Saat 10:52
Mazot filtresi normal değişim km den çok önce değişti. Sorun tek bir lokasyon da değil yaklaşık 7 aydır alıyordum. Motor sıvıları tam olduğu için çok ciddiye almadım açıkçası. Kalitesiz yakıtta etkilidir şüphesiz ancak 7 ayda toplam aşağı yukarı 15000 km yaptım ve farklı istasyonlardan aldim yakıtı.
Diğer bir soru içinde hayır rolentide değil. Bazen yokuşta bazen düz yolda her zaman olmuyordu ve periyodu yoktu. Yağ lambası yanmıyor şu bu arada.

Mesajı Yazan: Caglar_
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2018 Saat 22:37
Arkadaşlar aynı sorun benim arabamdada var. 206. Rampada biraz gaz verdiğimde yokuşu çıkarken hemen stop yanmaya  başlıyor gazı kesincede stop lambası sönüyor. Hiç sekmiyor illa oluyor. Bu arabaların değişik huyları var malesef. Ne yapacağımıda bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varmı

Mesajı Yazan: Selçuk55
Mesaj Tarihi: 02 Ekim 2018 Saat 23:37
Kapı kilitlerinden biri bozuk arkadaşım aynısi benim arabadada var left front door open diyor stop yanıp sönüyor tavan lambası yanıp sonuyor stop yanınca kapıyı elinle kitle basıp sonecek stop yazısı.

Mesajı Yazan: talip206
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2018 Saat 00:11
Orjinalini yazan: Caglar_ Caglar_ Yazdı:

Arkadaşlar aynı sorun benim arabamdada var. 206. Rampada biraz gaz verdiğimde yokuşu çıkarken hemen stop yanmaya  başlıyor gazı kesincede stop lambası sönüyor. Hiç sekmiyor illa oluyor. Bu arabaların değişik huyları var malesef. Ne yapacağımıda bilmiyorum. Yardımcı olabilecek varmı
Fren hidroligini kontrol et. Azaldığı zaman yokus çıkarken stop uyarısı verir genelde. Hidrolik azaldığı için eğimde sensör az algılıyor fren hidroligini.

Mesajı Yazan: Selçuk55
Mesaj Tarihi: 03 Ekim 2018 Saat 12:03
🙄

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net