Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

lgp li araç ilk çalıştığından benzinde stop ediyor

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24956
Tarih: 23 Kasım 2025 Saat 15:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: lgp li araç ilk çalıştığından benzinde stop ediyor
Mesajı Yazan: hakan38
Konu: lgp li araç ilk çalıştığından benzinde stop ediyor
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2012 Saat 11:13
arkadaşlar merhaba araç  enjeksiyon lgp li. sabahları özellikle benzinde ilk çalıştığında 3-4 kez stop ettikten sonra çalışıyor.yeni oldu önceleri böyle bir sorun yoktu ne olduda böyle oldu. daha önce başına böyle bir şey gelen var mı ? bir kaç dakika sonra benzinde normalleşiyor. lpg de çalışmasındada gitmesindede bir sıkıntı yok 

-------------
206+   2010 1.4 benzin+ lpg

Cevaplar:
Mesajı Yazan: emntstn
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2012 Saat 14:09
bendede aynı sorun var.muhtemeln aracın beyninin kafası karışıyor gibi geliyor bana.100-200 km benzinde kullan bak düzeliyor.tabii geçici olarak.ya da geceden kutup başlarını sök.sabah tak saat gibi çalışıyor benzinde.sanırım beyin kendini böle resetliyor.her ustaya inanma,ondan derler bundan derler bi bakarsın 500 tl harcamışın elde var sıfır.temkinli deneyerek git sorunun üzerine.kolay gelsin arkadaşım.inşllah çözülür....çözersen banada yaz....

-------------
2003 307 1.6 16v triptonik-tartarini
Çorlu-TEKİRDAĞ
Emin TAŞTAN

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2012 Saat 14:44
havalar biraz serinledi ondan oluyo bence tüpün ayarlarına baktırmak lazım, kapatırken aracı tupte stop edıyoruz, sabahta benzinde calisirken enjektorler kalan gaz vs oluyo zannedersem o temızleneseye kadar böle sorunlarla karsılasıyoruz..

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2012 Saat 16:41
sabah çalıştırır çalıştırmaz gaza basarsam çalışıyorum ama sabit gaz pedalına basmama rağmen gaz devri dalgalı çalışıyor. mesela 3 bin ile bin arasında gidip geliyor.

hocam banada beyinde gibi geliyor.ustanın biri sigortayı çıkarıp üç gün bin benzin değeri bozulmuş demişti yapsam mı tüpün sigortayı çıkarınca bir şey olur mu aceba

-------------

Mesajı Yazan: ibrahim YILDIZAK
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2012 Saat 21:02
Benzin pompasından olmasın? Sonuçta sıralı sistem ve ilk çalıştırmada tüp ile alakası yok benzinle çalışıyor. çalıştırırken tüp'ün tuşuna baıp çalıştırmayı deneyin direk tüpte çalışacaktır aynı şeyi yapıyorsa tüple alakalı yapmıyorsa benzin aksamlarını kontol etmenizi tavsiye ederim.

-------------

01 COA 084 ARh(+)

Mesajı Yazan: Ahmet_ach
Mesaj Tarihi: 22 Eylül 2012 Saat 21:03
bendede aynı sorun oluyordu, sabah gaza basmadan calıstırıyordum ama bu aralar çalısıyo hemen stop ediyodu gaza devamlı basarsam calısıyodu ısınınca sorun kalmıyodu bende gaz kelebeğini söktüm regülasyon motoru bayağı bi kirlenmiş tinerle temizledim şimdi bir sorun yok sabah tek marsla gaza basmadan calısıyor ama rolanti 1500 de calısıyor bunuda düzeltmek için bilgisayara sokmaya gerek yok . Arac kontagı tam 6 kere acılır ve benzın pompası sesi kesildiğinde tekrar kapatılır sonra tekrar acılır ve kapatılır bunu 6 kere yapıp 6ıncı kontak açışımızda arabayı çalıstırıp rolantinin normal bir seviyeye düştüğünü görebilirsiniz

-------------
Peugeot Quik 2001 1.4 8v 75bg

Mesajı Yazan: AydinBeyol
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 01:57
selam. daha önce yazmıştım. yine anlatayım:
bu sorun benim aracımda da vardı. uzun süre araştırdım. sonunda işime yarayan bir çözüm buldum. sabahları birkaç marşta çalışması ve gaz kesmesi sorunu aracın benzin deposundaki uzun süre kullanılmadan bekleyen benzinin özelliğini kısmen yitirmesinden kaynaklanıyormuş. depoda benzin yarıya ya da çeyrek depoya indiğinde genellikle herkes benzini fuller. ama bu durumda eski benzin de hala depodadır ve bu da benzin azalınca motorun sağlıklı çalışmasını engeller. önerim benzin tamamen bitinceye hatta bir gram bile kalmayıncaya kadar bitirmek sonra da kullanacağımız kadar benzin almak. benzin 3 ya da 4 haftada özelliğini yitiriyormuş arkadaşlar. bilginize. ben denedim artık aracımın sabahları çalışmasında bir sorun yok. siz de deneyebilirsiniz. birşey kaybetmezsiniz. başka mekanik aksamında bir sorun varsa (benzin pompası, gaz kelebeği, bujiler yada herhangi bir parça) orasını bilemem. ben bildiğim kadarıyla anlattım.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 13:25
Orjinalini yazan: AydınBeyol AydınBeyol Yazdı:

selam. daha önce yazmıştım. yine anlatayım:
bu sorun benim aracımda da vardı. uzun süre araştırdım. sonunda işime yarayan bir çözüm buldum. sabahları birkaç marşta çalışması ve gaz kesmesi sorunu aracın benzin deposundaki uzun süre kullanılmadan bekleyen benzinin özelliğini kısmen yitirmesinden kaynaklanıyormuş. depoda benzin yarıya ya da çeyrek depoya indiğinde genellikle herkes benzini fuller. ama bu durumda eski benzin de hala depodadır ve bu da benzin azalınca motorun sağlıklı çalışmasını engeller. önerim benzin tamamen bitinceye hatta bir gram bile kalmayıncaya kadar bitirmek sonra da kullanacağımız kadar benzin almak. benzin 3 ya da 4 haftada özelliğini yitiriyormuş arkadaşlar. bilginize. ben denedim artık aracımın sabahları çalışmasında bir sorun yok. siz de deneyebilirsiniz. birşey kaybetmezsiniz. başka mekanik aksamında bir sorun varsa (benzin pompası, gaz kelebeği, bujiler yada herhangi bir parça) orasını bilemem. ben bildiğim kadarıyla anlattım.

hocam araba 35000 de gaz kelebeği kirlenmiş olabilirmi bilemem ama araca genelde 30 tl lik benzin alıyorum aylık. Öyle çeyrek depodan yukarı çıkmaz benzin ibresi.mantıklı olabilir bakalım öylede deneriz :) saol bilgin için

-------------

Mesajı Yazan: ygtgold
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 13:25
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum ve 2007 yılından beri severek kullandığım başına pişmiş tavuğun başına gelmeyen olayların geldiği bi 307 im var (hurdası kalsa gene kullanırım) bu yüzden tecrübelerimi sizlerle paylaşmak ve bilmediğim konularda yardım istemek için burdayım

arkadaşlar sizin probleme gelince 3 türlü sebebi var;
1. araç belli bi zaman boyunca (1 sene -2 sene) lpg de kullanıldığından benzin enjektörlerinde kurumlanma oluyor bunun kolay yoldan çözümü araca 1 veya 2 şişe yakıt katkısı almaktır eğer buna rağmen araç çalışmakta aynı problemi yapıyorsa enjektör başı 25 tl ye (4`ü 100 tl) özel makinalarla temizleniyor...
2. aydın beyol arkadaşın dediği gibi benzinin özelliğini yitirmesi fakat bi noktada aydın arkadaş ın tez ine katılmıyorum benzin depoda küp küp durmuyor çeyreğe indiğinde yeni benzin alındığında eskisiyle karışır ve problem ortadan kalkar nihayetinde beyaz su üstüne siyah su dökersek siyah beyaz olmaz gri olur ;)
3.benzin pompası lpgde kullanıldığından benzin pompası çabuk yıpranır ve son günlerini yaşarken böyle abuk sabuk problemler çıkartabilir...

-------------
elimi tutsalar gözümü bağlasalar ben o 307 yi gene kullanırım

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 13:28
Orjinalini yazan: Ahmet_ach Ahmet_ach Yazdı:

bendede aynı sorun oluyordu, sabah gaza basmadan calıstırıyordum ama bu aralar çalısıyo hemen stop ediyodu gaza devamlı basarsam calısıyodu ısınınca sorun kalmıyodu bende gaz kelebeğini söktüm regülasyon motoru bayağı bi kirlenmiş tinerle temizledim şimdi bir sorun yok sabah tek marsla gaza basmadan calısıyor ama rolanti 1500 de calısıyor bunuda düzeltmek için bilgisayara sokmaya gerek yok . Arac kontagı tam 6 kere acılır ve benzın pompası sesi kesildiğinde tekrar kapatılır sonra tekrar acılır ve kapatılır bunu 6 kere yapıp 6ıncı kontak açışımızda arabayı çalıstırıp rolantinin normal bir seviyeye düştüğünü görebilirsiniz

hocam az öncede dediğim gibi araç 35 000 de kirlenir mi aceba senin arabada gaz devri ilk çalıştırdığında gaza bastığında inip kalkıyor mu sabit basmana rağmen.? kaç paraya maal oldu onu da yazarsan sevinirim. 
son birde :) bü gün tüpün sigortasını çıkardım araç normal şu an ancak egzozdan hava bazen kesik kesik geliyor sallıyor rolentideyken arabayı o yüzden miki. kirlilikten olabilir mi?

-------------

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 14:09
bence biri marş basarken sende benzin pompasına vur biraz çalışırsa pompada sıkıntı var demektir 

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 14:59
pompa nerde :)

-------------

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 15:05
arka koltugun altında.. diğer aracımızda aynı sorunu yapıyordu bir iki vurduk düzeldi tıkanma tarzı bişey olmuş sanırım..

Mesajı Yazan: mesutay20
Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2012 Saat 00:08
hocam aynı sorunu yaşadaım...aracı baştan aşağı kontrolden geçirdim ve sorunun benzin pompası motorundan olduğunu anladım.. sana tavsiyem benzin pompanın motorunu değiştir. yalnız dikkat et te benzin pompasını koomple alma sadece motorunu al. pompa 300 küsür aama motoru 40 tl. takması da 40 tl verdim. tek marşta sorunsuz..bunu yap bana dua et.. :))

-------------
307 HASTASI

Mesaj Tarihi: 24 Eylül 2012 Saat 17:46
Abi yazdığın için ayrıca dua ediyorum çok teşekkür ederim. kayserili bi ustanın tavsiyesine uyuyorum.olmadı sizinkini deneyeceğim

-------------

Mesajı Yazan: Peugeot306
Mesaj Tarihi: 26 Eylül 2012 Saat 03:02
S.a Yaklasik 1 hafta LPG de Kullandigim aracimi sorunsuz Sekilde Park Ettim. isimi gorup Tekrar Geri dondugumde marsa bastim Fakat Arac calismadi mars motoru donuyoor ama almiyordu. Bayagi ugrastim calistiramadim bujileri ufledim vs herseyi denedim Calistiramadim Araci oldugu yerde Biraktim Ertesi gun ustayla Geldim Oda calistiramadi sonra marsa basarken Gaz dugmesine uzun sure basili tuttuk calisti. sorun buyuk ihtimal benzin pompsina gelen elektrikte dediler yada Gaz dugmesine gelen elektrikte calistiktan sonra o sorunu bidaha yasamadim ilk defada bu arabalarda gordum bu problemi buyuk ihtimal buyuk sorun gibi gorunsede kesin kucuk biseydir. bence de problem benzin pompasina gelen elektrikte olabilir kisacasi benzin pompasina elektrik gelmio olabilirmis.

Mesaj Tarihi: 26 Eylül 2012 Saat 21:48
hocam çözüldü gibi.
Kayserili ustadan Allah razı olsun "hocam aracın benzinde çalışma değerleri bozulmuş dedi lpg nin sigortasını çıkar 3 gün en az 10 km bin dedi düzelir dedi."yaptım oldu. araç yazın lpg de enjektör problemi olmuştu ondan bir müddet sonra böyle olmuştu. 

-------------

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2012 Saat 16:51
Orjinalini yazan: hakan38 hakan38 Yazdı:

hocam çözüldü gibi.
Kayserili ustadan Allah razı olsun "hocam aracın benzinde çalışma değerleri bozulmuş dedi lpg nin sigortasını çıkar 3 gün en az 10 km bin dedi düzelir dedi."yaptım oldu. araç yazın lpg de enjektör problemi olmuştu ondan bir müddet sonra böyle olmuştu. 

Sigortayı söküp benzindemi? söküp bekleyip takıp lpg demi? tam anlayamadım uygulamayı.

-------------
206 1.4 + LPG

Mesaj Tarihi: 22 Kasım 2012 Saat 19:51
ali bey sigortayı söküp benzinde üç gün biniyorum.sonra geçiyor

-------------

Mesajı Yazan: _ali_
Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2012 Saat 11:47
Orjinalini yazan: hakan38 hakan38 Yazdı:

ali bey sigortayı söküp benzinde üç gün biniyorum.sonra geçiyor

Biraz çok km yaptığım bir gün 50-TL'lik benzin aldım ve benzinde kullandım, sigortayı falan sökmedim, şimdi daha rahat çalışıyor.

-------------
206 1.4 + LPG

Mesaj Tarihi: 07 Aralık 2012 Saat 18:27
evet hocam sıkıntı çıkarınca biraz benzinde bin düzeliyor

-------------

Mesajı Yazan: mmuussaa
Mesaj Tarihi: 18 Ocak 2013 Saat 11:55
Aynı şeyleri tekrarlamış gibi olacak ama arkadaşlarında dediği gibi bir gün benzinde kullandım geçti.

-------------
2001 Pug206 1.4
Atiker LPG

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net