Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 s16 gti immo çip sorunu( çözüldü)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24939
Tarih: 09 Haziran 2025 Saat 03:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 s16 gti immo çip sorunu( çözüldü)
Mesajı Yazan: xpyhre
Konu: 206 s16 gti immo çip sorunu( çözüldü)
Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2012 Saat 17:59
selamlar , 206 gti aracımın immobilizer çipi kaybolmuştu, yedek anahtarida yok  Arac marş basiyor calişmiyor, bu şikayet üzerine, immobilizer çipi kopyalayan anahtarciya gittim, çip kopyalama makınasini arabanın yanına götürücez kontaği acicaz BSİ beyninden çip kopyalama makınesinin ekraninda çipin şifre kodu belirecek diyor,(bsi beyninden şifreyi sinyal ile  alicaz) o koda göre çipi kopyalayip anahtarin içine koyucaz diyor.. Böyle birşey mümkünmü bilgisi olanlar yardimci olursa sevinirim. arac kontağa bastiğim sürece öylece sağdece hır hır hır hır çalişicak gibi ama kontaği ne zaman cevirmeyi biraksam motorda susuyor. ne zaman cevirsem uzun uzun calişacak gibi sesi oluyor marş ses geliyor kayişlar dönüyor arac almiyor..  lanet olsun..

-------------
Peugeot 206 gti 2.0 (s16)

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2012 Saat 21:19
Hangisi mumkun mu? Kodu okumak mi yoksa anahtara yazmak mi?

Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2012 Saat 22:17
Kodu okumak abi.

-------------

Mesaj Tarihi: 20 Eylül 2012 Saat 23:31
Peki neden sase numaranla bir yetkili servise gidip kodu ogrenmiyorsun?  Big smile

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2012 Saat 19:03
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Peki neden sase numaranla bir yetkili servise gidip kodu ogrenmiyorsun?  Big smile

o secenekte hiç aklima gelmedi serviste herşeye para istiyor abi, ama anahtarci benim dediğim şekilde sinyal alicakmiş bsi beynin den'öyle birşey oluyormu? şasi numarasinindanda öğreniriz diyordu bulucaz demişti o yapabilirmi bu tür işleri (oto immobilizer anahtarcilari) onu öğrenmek istemiştim..

-------------

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2012 Saat 21:21
Orjinalini yazan: xpyhre xpyhre Yazdı:

o secenekte hiç aklima gelmedi serviste herşeye para istiyor abi, ama anahtarci benim dediğim şekilde sinyal alicakmiş bsi beynin den'öyle birşey oluyormu? şasi numarasinindanda öğreniriz diyordu bulucaz demişti o yapabilirmi bu tür işleri (oto immobilizer anahtarcilari) onu öğrenmek istemiştim..

Tabii ki para isticek servis. Adi ustunde "servis" bu. Bankalar bile servis ucreti adi altinda ilave ucretler talep ediyorlar. Buna ragmen, ben servisin bu kodu bedava verecegini dusunuyorum. Hatta telefonla bile sorabilirsin.

Anahtarci ucret almayacak mi peki? Oyle birsey mumkun olabilecegini pek sanmiyorum ama varsa da sasirmam cunku gunumuz hirsizlik teknolojileri urun gelistirmek icin var olan teknolojilerden cok daha ileride Smile Siz bence yetkili bir servise gidin ve anahtar cikarmanin ne kadar oldugunu soyleyin. Ucuz olacagini sanmiyorum ama degebilir.

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 12:39

Tabii ki para isticek servis. Adi ustunde "servis" bu. Bankalar bile servis ucreti adi altinda ilave ucretler talep ediyorlar. Buna ragmen, ben servisin bu kodu bedava verecegini dusunuyorum. Hatta telefonla bile sorabilirsin.

Anahtarci ucret almayacak mi peki? Oyle birsey mumkun olabilecegini pek sanmiyorum ama varsa da sasirmam cunku gunumuz hirsizlik teknolojileri urun gelistirmek icin var olan teknolojilerden cok daha ileride Smile Siz bence yetkili bir servise gidin ve anahtar cikarmanin ne kadar oldugunu soyleyin. Ucuz olacagini sanmiyorum ama degebilir.

Anahtarci ücret alicak tabiki ama o  çip kopyalama yapicak, benim anahtarin içindeki siyah ufak çip kayıp, onda var olan  çipe benim aracın bsi beynindeki şifreyi kopyalayip anahtara çipi yerleştiricez.. Özel serviste öğrenebilirmiyim bu çip kodunu? bana yakın bir özel servis var.  Yetkili servis buralarda yok..

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 12:58

Anahtarci ücret alicak tabiki ama o  çip kopyalama yapicak, benim anahtarin içindeki siyah ufak çip kayıp, onda var olan  çipe benim aracın bsi beynindeki şifreyi kopyalayip anahtara çipi yerleştiricez.. Özel serviste öğrenebilirmiyim bu çip kodunu? bana yakın bir özel servis var.  Yetkili servis buralarda yok..

Ozel servis veremez, sanmiyorum. Siz bir yetkili servisi telefonla arayin ve durumunuzu aciklayin. Telefonla bu sifreyi alan cok duydum Turkiye'de. Illa ki size yakin olmasi farketmez. Istanbul'daki ya da Ankara'daki yetkili servisleri deneyin.

Kopyalama islemini ben biraz aciklayayim. O cip dediginiz immoblizer cipi. O cipin icerisine sifre bir kerelik yazilabilir. Kullanilmis bir anahtarin cipine yeni bir sifre kaydedemezsiniz. Cipin kendisi boyle dizayn edilmistir. Ancak eger sifir, hic sifre yazilmamis bir anahtar bulabilirseniz o zaman olur. Saniyorum anahtarciniz hic kullanilmamis bir cip temin edecek. Ebay'de var, fiyati yaklasik 10 Euro. Cipin ID46 tipinde olmasi sart. Gelinen durum su:

Eger kodu bir sekilde telefondan alabilirseniz ve bu cipten kendiniz temin edebilirseniz, PP2000 olan bir serviste cuzi bir miktara yaptirabilirsiniz. Anahtarcinizin PP2000'i var mi? Ne kadar fiyat istiyor butun islemlere?

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 17:22

Ozel servis veremez, sanmiyorum. Siz bir yetkili servisi telefonla arayin ve durumunuzu aciklayin. Telefonla bu sifreyi alan cok duydum Turkiye'de. Illa ki size yakin olmasi farketmez. Istanbul'daki ya da Ankara'daki yetkili servisleri deneyin.

Kopyalama islemini ben biraz aciklayayim. O cip dediginiz immoblizer cipi. O cipin icerisine sifre bir kerelik yazilabilir. Kullanilmis bir anahtarin cipine yeni bir sifre kaydedemezsiniz. Cipin kendisi boyle dizayn edilmistir. Ancak eger sifir, hic sifre yazilmamis bir anahtar bulabilirseniz o zaman olur. Saniyorum anahtarciniz hic kullanilmamis bir cip temin edecek. Ebay'de var, fiyati yaklasik 10 Euro. Cipin ID46 tipinde olmasi sart. Gelinen durum su:

Eger kodu bir sekilde telefondan alabilirseniz ve bu cipten kendiniz temin edebilirseniz, PP2000 olan bir serviste cuzi bir miktara yaptirabilirsiniz. Anahtarcinizin PP2000'i var mi? Ne kadar fiyat istiyor butun islemlere?

Anahtarci normal çilingir immobilizer anahtar kopyalama, çip kopyalama yapiyor, Benden şasi numarasini istedi ruhsat yanımda değildi, bende veremedim şasi numarasini. sonra bana arka taraftan bir kutu getirdi içerisinde 10- 20 tane siyah immobilizer çipi vardi,  Anahtarcida pp2000 varmi bilmiyorum ama 3 tane makınasi vardi, tam dikkat etmedim makınalara, makınayı arabanın yanına götürücez aracın bsi beyninden sinyal alip bendeki çiplerden birisinin içine şifreyi  kopyalama yapicaz dedi buda 2- 3 saat sürer dedi, karşilinda 200 tl istedi,.  kontaği cevirince motor hareketleniyor ama gaz almiyor, önceleri tek marşta calişiyordu.

-------------

Mesaj Tarihi: 23 Eylül 2012 Saat 20:43
Istersen once bir yetkili servisi telefon ile arayip fiyat ogren. Ucuz olacagini sanmiyorum ama bir fikrin olur. 

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net