Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 xs 2005 hdi şanzımandan ses

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 307
Forum Tanımlaması: Peugeot 307, 2001-2008 yılları arası üretilen küçük bir aile otomobilidir. 2002'de Yılın Avrupalı ​​Otomobili ödülü almıştır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24922
Tarih: 15 Eylül 2025 Saat 07:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 xs 2005 hdi şanzımandan ses
Mesajı Yazan: heffera
Konu: 307 xs 2005 hdi şanzımandan ses
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2012 Saat 02:08
araba geri geri hafif zorlarsam veya el frenini çekip debriyajdan ayağı tam kaldırmadan gaza hafif yüklenin ce sanki motorun kartele sürttüğü gb bir ses geliyor..sizce ne kadar önemli bir sorun veya ne yapmam gerekir..şanzımanda sıkıntımı vardır. arabayı yokuşa bırakmak zorundayım ..geri yokuş çıkışlarda daha çok oluyor . cvb için tşk.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2012 Saat 11:09
Hemşerim yazdığını tam anlamamakla birlikte düşüncem,balatalarda veya gergilerde sıkıntı olabilir mi diye düşündüm ama tam bir fikrim yok.

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2012 Saat 11:39
bu sadece vitesteykenmı oluyo yoksa boşta gaz verıncede boyle sses cıkıyomu

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2012 Saat 21:16
cvb için tşk. ama tekrar ediyim. boş tayken yapmıyor. düz alanda yapmıyor. rampada kalkışta veya rampayı geri geri çıkarken yapıyor. hızlı kalkışlarda bişey yok normal kalkarken cıyykk :) diye bir ses geliyor.baya bir ses yapıyor. iki metalin birbirine sürtmesi gb. ben kayış kasnağından geliyor zannettim ama usta emin olmamakla beraber şanzımandan geliyor dedi. el freni meseleside tamirci vitesteyken el frenini çek hafif gaz verdedi arabayı zorlayınca aynı sesi tekrar yaptı. çözüm önerisi olanlardan yardım bekliyorum ..

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2012 Saat 21:25
Orjinalini yazan: heffera heffera Yazdı:

cvb için tşk. ama tekrar ediyim. boş tayken yapmıyor. düz alanda yapmıyor. rampada kalkışta veya rampayı geri geri çıkarken yapıyor. hızlı kalkışlarda bişey yok normal kalkarken cıyykk :) diye bir ses geliyor.baya bir ses yapıyor. iki metalin birbirine sürtmesi gb. ben kayış kasnağından geliyor zannettim ama usta emin olmamakla beraber şanzımandan geliyor dedi. el freni meseleside tamirci vitesteyken el frenini çek hafif gaz verdedi arabayı zorlayınca aynı sesi tekrar yaptı. çözüm önerisi olanlardan yardım bekliyorum ..

Sesi biraz daha tarif edebilir misiniz? Bir anlik bir ses mi yoksa sanki boyle disli atliyormus gibi ard arda gelen tak tak tak gibi bir ses mi?

Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2012 Saat 21:36
Şöyle diyeyim profil demir keserken çıkan ses gb. arabanın hareketi artınca duruyor.  1 veya 2 saniye kadar.

Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2012 Saat 21:40
Orjinalini yazan: heffera heffera Yazdı:

Şöyle diyeyim profil demir keserken çıkan ses gb. arabanın hareketi artınca duruyor.  1 veya 2 saniye kadar.

Sesler konusu forumlarda cozulebilecek en zor konulardan cunku sesin tam olarak ne oldugunu anlatabilmek, anlatilani anlayabilmek cok zor. Su videodaki gibi bir ses mi? Umarim degildir Smile

Mesaj Tarihi: 19 Eylül 2012 Saat 21:50
bunda baya devam ediyor ses bende hem kısa hemde ses pek benzemiyor.  sesi buraya atmaya çalışırım maçtan sonra ... şampiyonlar ligi. tşk ..şimdiden..yardımcı olursanız sevinirim.

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2012 Saat 02:47

ses bu .....

Mesaj Tarihi: 21 Eylül 2012 Saat 10:01
5. saniyede bir cocuk sesi geliyor ama tam cikaramadim Smile
Bu sesin sanzimandan geldigine emin misiniz?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net