Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

406 coupe 3.0 Tekleme Sente

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 406
Forum Tanımlaması: Peugeot 406, 1995'ten 2004'e kadar üretilen geniş bir aile otomobilidir.
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24828
Tarih: 19 Mayıs 2025 Saat 13:47
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 406 coupe 3.0 Tekleme Sente
Mesajı Yazan: altug_19
Konu: 406 coupe 3.0 Tekleme Sente
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2012 Saat 00:11
1999 model 3.0 406 coupe aracımın egzozdan patlama yapması, tekleme yapması, gaz yememesinden ötürü tüm ateşleme sistemini değiştirdim. ateşleme bobini, buji kablosu ve bujiler olmak üzere fakat araba özellikle klima açıkken hafif bir tekleme yapmakta şu anda ve çok zor marş basmaktadır. marş bastığı takdirde zaman zaman istop ediyor ve yürür haldeyken ışıklarda yavaşladığım an yine istop ediyor. aracım tüplüdür fakat ilk çalıştırdığım anda istop ettiğinde araç benzinde oluyor yani benzinde de istop ediyor. Bana fikir verecek yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardım bekliyorum...

Acaba araçta sente atlamış olabilir mi ?

Cevaplar:
Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 13 Eylül 2012 Saat 10:39
gecmiş olsun bu tıp arızaların sebebi buyuk ihtımalle gazdan dolayı sıbop yakması .ateşleme degiştirdım dıyosun .birde sente atlaması ama bu en son ihtimal tırgen degişim zamanı gelmişmiydi weya aracı hıc vurdurdunuzmu bu son ihtimal oldugu icın sen pıston kompresör basıncını ölctür büyük ihtiman sıbop yanması olabilir. buda motorun yanan sıbopbun bistonu calışmıyor demek tekleme patlama stop etme rolantıde acayıp tıtreme yapar . bunu sende anlayabilirsın aracı calıstır iyıce isinsın bujı kablosunu sırayla penseyle cek cektıgınde motor tıtreyecektır ama birtanesınde eger sıbopta sıkıntı varsa cektiginde hiç bişey olmayacaktır aynı calışmaya devam edecektir o bistonun sıbobu yanık demektır. bujı kablosunun cektıgını tıtreme varsa geri tak dıgerıne gec:)) 

-------------
peugeot 307 xt premium

Mesajı Yazan: altug_19
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2012 Saat 14:30
arabada yağ kaçağı keçeleri değişti yaklaşık 2000 km önce o sırada aracı aldığım kişi triger kayışını yerli malı takmıştı içim sinmediğinden ötürü kayışı değiştirttim. Triger değişme zamanına daha 20 bin km var. aracı hiç vurdurmadım araç otomatik vites zaten. dün sanayiye gittiğimde aracın hararet müşüründe sıvı kaçırması var dediler bundan dolayı yapıyor dediler pek anlam veremedim ama cumartesi günü değiştirdiklerinde anlayacağız sanırım. Sente atlaması acaba kayışı ben değiştirtdiğimde olmuş olabilir mi benim aklımı kurcalayacan durum o. çünkü arabayı yağ kaçağından dolayı sanayiye götürdüm tekleme gibi problemi yoktu arabanın o problemi halloldu bu iş çıktı karşıma. 

Mesajı Yazan: mustigiz
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2012 Saat 15:55
bu araçları çok seviyorum, 406 coupe

-------------
Peugeot 206 HDİ X-Design - 2006 Dizel

Mesajı Yazan: muro_60
Mesaj Tarihi: 14 Eylül 2012 Saat 18:42
hararet müşürü ne alakaymiş. trgeri sen mi degiştirdin degiştiysen ondan sonramı oldu. ama trger atlak olsa o arac yola hic gitmez bayırlarda tıkanır kalırcekmez sen gıtmeden trgere bi bak kontrol et işaretler yerindemi atlamışta olabılır aracın motoru güclü oldugu icin rampalarda falan pek belli olmaz sen konrol et öyle git şurası burası baya masraf acarlar 

-------------
peugeot 307 xt premium

Mesajı Yazan: mehmet52
Mesaj Tarihi: 18 Mart 2014 Saat 23:48
kardeşim aracınız nasıl oldu nasıl düzeldimi aynı araç ve sorun bendede var

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 00:17
Orjinalini yazan: mehmet52 mehmet52 Yazdı:

kardeşim aracınız nasıl oldu nasıl düzeldimi aynı araç ve sorun bendede var

tebrik ederim 1,5 yıldır ölü konuyu canlandırdınızTongue

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 09:30
Orjinalini yazan: muro_60 muro_60 Yazdı:

hararet müşürü ne alakaymiş. trgeri sen mi degiştirdin degiştiysen ondan sonramı oldu. ama trger atlak olsa o arac yola hic gitmez bayırlarda tıkanır kalırcekmez sen gıtmeden trgere bi bak kontrol et işaretler yerindemi atlamışta olabılır aracın motoru güclü oldugu icin rampalarda falan pek belli olmaz sen konrol et öyle git şurası burası baya masraf acarlar 

aynen öyle size katılıyorum sente alakası olsa araç arkadan birisi tutuyormuş gibi çekmez bayılır kalır. 
benzindede aynısnı yapıyorsa eğer conta yanma ihtimalini, sibob yakma ihtimalini değerlendir kontrol et bujilerden birisini çıkartıp aracı komprosöre bağlat bi baktır kaç yapıcak komprosorde sorun onlardan değilse rolanti valfine baktır bu pejolarda hastalık dönem dönem bu  ve buna benzer arızalar çıkartır şimdiden kolay gelsin. 406 coope güzel bi araç bi okadarda nazlı LOL

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 10:47
Orjinalini yazan: kuscu38 kuscu38 Yazdı:

aynen öyle size katılıyorum sente alakası olsa araç arkadan birisi tutuyormuş gibi çekmez bayılır kalır. 
benzindede aynısnı yapıyorsa eğer conta yanma ihtimalini, sibob yakma ihtimalini değerlendir kontrol et bujilerden birisini çıkartıp aracı komprosöre bağlat bi baktır kaç yapıcak komprosorde sorun onlardan değilse rolanti valfine baktır bu pejolarda hastalık dönem dönem bu  ve buna benzer arızalar çıkartır şimdiden kolay gelsin. 406 coope güzel bi araç bi okadarda nazlı LOL

Tebrik ederim Riçırt, ölü konuyu canlandırandan sonra sende bizi öldürdün LOLLOL

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: kuscu38
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 10:49
Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

Tebrik ederim Riçırt, ölü konuyu canlandırandan sonra sende bizi öldürdün LOLLOL

abi iyi bişimi dedin benim konuyu bi okusana abi tekliflere açığım OuchOuchOuch

-------------
206 XS Tu5 Motor...
*** σяιgιиαℓ ρяσfιℓє ® ***

Mesajı Yazan: Aziz
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 11:23

Orjinalini yazan: Aziz Aziz Yazdı:

abi iyi bişimi dedin benim konuyu bi okusana abi tekliflere açığım OuchOuchOuch

Gülmekten öldürdün :)) iyi bişey dedim.

Baktım konuya Wink

-------------
[pasaklıKontes]hy206 GTI

Mesajı Yazan: mehmet52
Mesaj Tarihi: 19 Mart 2014 Saat 11:31
arkadaşlar ölü konunun canlanması önemli değil ben kahrediyorum Altuğ -19 arkadaşın sorunu bendede var çözüm arıyorum

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net