Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

307 far temizlik-angel led değişim

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24721
Tarih: 22 Nisan 2025 Saat 18:48
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 307 far temizlik-angel led değişim
Mesajı Yazan: impact
Konu: 307 far temizlik-angel led değişim
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2012 Saat 13:16

Farlarım buhar oluyordu ve içi matlaşmıştı. Uzun bir süredir çalışma yapmak istiyordum en sonunda farlarımın içini açmak için fırsat buldum. açmışken halkaları beyazdan sarıyı çevireyim dedim hadi uğraşmıştım derken hsnsnl kardeşimin farlarını beğenince sinyalleri park a bağladım. 

Malum farları sökmek için tamponu sökmek gerek önce çamurluk davlumbazlarını aralayıp vidalarını söktüm ardından panjur vidalarını söküp  sert bir şekilde çektim tampon hafif aşağıda düştü far vidaları gözüktü.

Farları söktükten sonra içini açmak için  farın sıcak suya koyulması, fırına atılması veya ısı tabancasıyla kenarlarından ısıtılması gibi bazı yöntemler okudum ancak işlem yapmadan kastırıp falçatayla bant  silikon tarzı maddeyi keserek rahatça açtık(zorlanılırsa sıcak su mantıklı olacaktır bana göre)
durum baya vahimmiş içi resmen yosun tutmuş
sonra temizlemeye başladım fakat camsille olcak gibi değildi. kireç sökücüyü bir fırça ile siyah zemine ve cam içine uyguladım çok başarılı oldu 
ardından silikonla iyice kapattım farları  hatta park ledlerinin olduğu yuvaları hava deliklerinden ikişer tane bırakarak silikonladım.
angel ledlerinin sarısını bulamadığımdan kendim mantar led kullanarak günışığına çevirdim.
çift duylu park lambası ile de parkları sinyallere bağladım. hızımı alamayıp linkteki gibi  http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13780&title=lpg-de-benzin-ibresi-dmesi-sorunu-ucuz-zm" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=13780&title=lpg-de-benzin-ibresi-dmesi-sorunu-ucuz-zm   benzin ibresine el attım ama sonuç vermedi nedendir bilmiyorum.
Tüm işlemler sonucunda bu ortaya çıktı.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ssertbakan
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2012 Saat 13:34
Temizlik imandandırClap

-------------
5008 2013 e-HDI Allure / 0 Rh (+)

Mesajı Yazan: fexzi
Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2012 Saat 18:26
keşke watt değeri yüksek warm light ılık beyaz led kullanıp görüntüyü daha da ön plana çıkarsaydınız..

elinize sağlık güzel çalışma olsun.

-------------
2004 307 XT BVA
1.6 16v 110Hp

Mesaj Tarihi: 05 Eylül 2012 Saat 19:43
Smile
Orjinalini yazan: fexzi fexzi Yazdı:

keşke watt değeri yüksek warm light ılık beyaz led kullanıp görüntüyü daha da ön plana çıkarsaydınız..

elinize sağlık güzel çalışma olsun.
söker yaparız birdaha Smile

Mesajı Yazan: SZKR
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2012 Saat 02:26
ooo güzel görünüyor...  

-------------
http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=17717&title=307m" rel="nofollow - PUG 307 XS - 2003, 1,6 Benzinli

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2012 Saat 08:10
Vayyy cok guzel olmus. Yenisinden daha guzel Smile Elinize saglik.

Mesajı Yazan: datelk
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2012 Saat 08:39
Arkadaşlar kısa far yanmıyor, nasıl değiştiriliyor acaba.

Klavuzda anlatıldığı gibi çevir aç bi kapak göremedim ben aracımda.

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 06 Eylül 2012 Saat 14:19
Vaayy arkadas mukemmel olmus gercekten.keske bu hamaratlı eller istanbuldada olsa yapsak İmpact istye gelmiyor musun sen ya :)))) gel bi yemek yiyelim cay ıçelım kardesım ya :)))))

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesaj Tarihi: 07 Eylül 2012 Saat 10:31

Orjinalini yazan: fatihgg fatihgg Yazdı:

Vaayy arkadas mukemmel olmus gercekten.keske bu hamaratlı eller istanbuldada olsa yapsak İmpact istye gelmiyor musun sen ya :)))) gel bi yemek yiyelim cay ıçelım kardesım ya :)))))
sağolasın kardeşim Smile ailece merak var az çok yetenek de var istanbula yolum düşmüyor kardeşim ama izmire senin yolun düşerse mutlaka beklerim uğraşırım kendi arabam gibi..

Mesajı Yazan: fatihgg
Mesaj Tarihi: 09 Eylül 2012 Saat 00:07
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

Orjinalini yazan: fatihgg fatihgg Yazdı:

sağolasın kardeşim Smile ailece merak var az çok yetenek de var istanbula yolum düşmüyor kardeşim ama izmire senin yolun düşerse mutlaka beklerim uğraşırım kendi arabam gibi..

eyvallah kardesım allah razı olsun..gercekten cok guzel olmus allah kaza bela vermesın..

-------------
2003 307 1.4
2008 Leon

Mesajı Yazan: kuantum
Mesaj Tarihi: 28 Kasım 2012 Saat 23:55
Benim de far temizlemem lazım, ama farın kapağını açamıyorum, nasıl yapabiliirm acaba?

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 09:24
eline sağlık dostum, harika duruyor.. Clap

Mesajı Yazan: hsnsnl
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 15:09
hocam sende ızmırdesın bende, ocakta vizeye gırcem mecbur sokucez angelları bu arada benım angellarada bos oldugun zaman el atsak:)

-------------
307 XT Premium, 307 XS Coupe, 407 Premium Edition, Seat Leon 1.6 Stylance

Mesajı Yazan: Burak
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 15:12
bu farlar bir harika dostum :)

-------------
Zalım Quik Oyun Bozan ...

Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 17:29
Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

Benim de far temizlemem lazım, ama farın kapağını açamıyorum, nasıl yapabiliirm acaba?
elin yatkın değilse hiç bulaşma zor iş  :( git işini bilen bi yerde temizlettir kafan rahat olsun 
Emrahım seni konuyu habire hortlatıyolar bende senin farları gördükçe kıskanıyorum :)
abi zaten nazar değdi ledler bozuldu biliyorsun benimde tepem attı söktüm hepsini fırsatım olsa daha güçlü ledler kullanacağım daha güzel olacak
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

teşekkürler..
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

hocam sende ızmırdesın bende, ocakta vizeye gırcem mecbur sokucez angelları bu arada benım angellarada bos oldugun zaman el atsak:)
hasan hallederiz kardeşim sıkıntı olmaz.. ama vizede niye söküyorsun ben sökmeden girdim sadece xenon ampulu değiştir sarı yap..

Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 18:05
Orjinalini yazan: impact impact Yazdı:

Orjinalini yazan: 307 bursa 307 bursa Yazdı:

Orjinalini yazan: kuantum kuantum Yazdı:

elin yatkın değilse hiç bulaşma zor iş  :( git işini bilen bi yerde temizlettir kafan rahat olsun 
Emrahım seni konuyu habire hortlatıyolar bende senin farları gördükçe kıskanıyorum :)
abi zaten nazar değdi ledler bozuldu biliyorsun benimde tepem attı söktüm hepsini fırsatım olsa daha güçlü ledler kullanacağım daha güzel olacak
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

teşekkürler..
Orjinalini yazan: hsnsnl hsnsnl Yazdı:

hasan hallederiz kardeşim sıkıntı olmaz.. ama vizede niye söküyorsun ben sökmeden girdim sadece xenon ampulu değiştir sarı yap..

oda olabılır farları degıstırsek yetıcek ama temızlemek gerekıyor benımkınıde baya kotu oldu.. temızledıkten sonra goruntu olarak baya farketmıste, farlarda farklılık var mı.. benım aydınlatma bakımından pek memnun degılım acıkcası, temızledıkten sonra duzelır mı

-------------

Mesajı Yazan: FTH
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 18:20
Yılan olmuş.....

-------------
106 Quiksilver 2000
206 Quiksilver (KUPON) 2005
207 Millesim   2009
207 GT   2009    
VW Scirocco white ed. 2017
206 CC SİYAH 2003
206 CC GRİ 2004

Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 20:02
walla düzelmiyor kardeşim hala kötü benim eğer dışardan matlaşma varsa onuda hallederiz 

Mesajı Yazan: jiyanxese
Mesaj Tarihi: 29 Kasım 2012 Saat 22:53
kıskanıyorum göksel gibi :)

-------------
peugeot 307,2003 XT

Mesaj Tarihi: 30 Kasım 2012 Saat 09:42
kit olarak marka ve kevin olarakta 8000k mı kullanıyorsun..

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net