Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

arka teker bölgesinden gelen gıcırtı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24599
Tarih: 19 Eylül 2025 Saat 12:32
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: arka teker bölgesinden gelen gıcırtı
Mesajı Yazan: mustafah
Konu: arka teker bölgesinden gelen gıcırtı
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 15:30
Arkadaşlar bugun sabah yaklaşık 150 km.lik bir yolculuk yaptım. Aracımı park edip, başka bir arkadaşa geçici kullanımlık verdim ancak az önce aracı kullandığımda kavşak dönerken aracın arka tekerler tarafından hafif sağa doğru karyola gıcırtısı tarzı bir sesin oluştuğunu farkettim. Belirtilere göre yaptığım araştırmada torsiyon tamiri gerekli gibi ama ustaya göstermedim. Fikirlerinizi bekliyorum tşk...

-------------
Artık PUG yok!!

Cevaplar:
Mesajı Yazan: eserxxx
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 23:53
Tekerlek bilyası dağılmış.. 

-------------
PEUGEOT 307 2.0 XT HDI

Mesajı Yazan: _pathfinder_
Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 18:53
Üstadım benim başıma gelen Torsiyon arızası vuruntu şeklinde olur ufak bir tümsekten cukurdan gecerken dahi takır tukur gibi sesler gelir.Senin aractaki gıcırtı seklindeki ses %90 teker bilyasındandır.Geçmiş olsun.

-------------
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 08:30
307 lerde torsiyon varmı ki ? 

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 09:10
Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

307 lerde torsiyon varmı ki ? 

Yoktur Smile

Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 10:26
Arkadaşlar dün ustaya götürdüm sesin ilk önce önden geldiğini düşünmüştüm, arkadan geliyor gibi geldi sonra ve ona göre başlığı değiştirdim ancak usta sağ ön bölgeden geldiğini ve salıncak burçlarından kaynaklandığını söyledi. Sonrasında değişen parçaları yazdırdığımda salıncak burcu,viraj demir lastiği ve her iki amartisörün tablaları diye yazdı. Ses şimdilik gitti gibi Smile o bozuk karyola sesi gibi gacırtı deli ediyordu beni Smile

-------------
Artık PUG yok!!

Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 10:31
birde aracımın fazlası ile ağır kalması pedalıne en dibine bile basıldığında fazla ağır kalması ustanın dikkatini çekti test sürüşünde ve bir anda gülerek paspası pedalın altına çok sokmuşsun pedala basılmıyorki dedi  Smile gerçekten şimdiye kadar hiç pedalın dibine kadar basmamışım demekki Big smile kalkışlardı yine çok yüklenmiyorum ama hiç dikkat etmemiştim cidden Big smile

-------------
Artık PUG yok!!

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 10:39
hocam arada bı yuksek devır kullanın motorun ıcındekı kurumları yakın motor hantallıgını atar  motor ısıgını yakmaz genelde dızelde cok olur bu olay ama benzınlılerdede oluyo ayda 1 2  yuksek devır kullanın arabyı 5 dakıka kadar

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 10:54
Orjinalini yazan: berk2309 berk2309 Yazdı:

hocam arada bı yuksek devır kullanın motorun ıcındekı kurumları yakın motor hantallıgını atar  motor ısıgını yakmaz genelde dızelde cok olur bu olay ama benzınlılerdede oluyo ayda 1 2  yuksek devır kullanın arabyı 5 dakıka kadar

Yapıyorum ayda 3-4 kez ankara çevre yolu otobanda şanzımanı sport moda alıp kullanıyorum, genelde de gereksiz bir şekilde doğan görünümlü şahiniyle önümde aptal aptal makas atanlarla uğraşmamak için Big smile köklüyorum gaza bir dahada onları görmüyorum LOL dünde servis dönüşü transit connectin biri 120 ile giderken öyle dibime dibime girip selektör yapıp durdu ondanda öyle kurtuldum LOL insanı sinirsel olarak hıza zorluyorlar Smile ama lastiklerim biraz eski süratte beni tedirgin ediyor işte Smile

-------------
Artık PUG yok!!

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 11:07
aman dıkkat bende yenı alıcam mıchelın  f1 pılottu sanırım modelı ısınıca performansı artan pazar gunu yola cıkcam ıns hayırlısıyla 2 bın tl bakım yaptırdım hayrlısı :D 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net