antipollution fault uyarısı
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24589
Tarih: 04 Ağustos 2025 Saat 07:47 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: antipollution fault uyarısı
Mesajı Yazan: yenice
Konu: antipollution fault uyarısı
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 18:52
merhabalar. 2004 model 1.4 HDI 206 aracımın yol bilgisayarında
antipollution fault uyarısı aldım. arabayı çalıştırdığım her seferinde bip sesinden sonra yol bilgisayarında yazı bu yazı çıkıyor.
biraz araştırdım genelde lpg li araçlar için konular açılmış.
bu hata daha bugün yeni çıktı. depoyu fullemiştim farklı bir petrolden. ayrıca klima gazı ile de alakalı olabileceğini düşündüm, çünkü klima gün geçtikte az soğutuyor. hatta soğutması şuan baya bi azaldıç klimayı açınca da fısss diye klimadan ses geliyor. bu ses 2 ay önce de geliyordu ama soğutmasında bir problem yoktu. halen var sayılmaz ama azalma hissediliyor.
klima gazından dolayı bu hatayı verebilir mi?
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 19:12
Hayir vermez. Aracinizin bilgisayara baglanip hataya neyin sebep oldugu ogrenilmelidir. Petrolden de olabilir baska birseyden de.
|
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 19:23
koliva Yazdı:
Hayir vermez. Aracinizin bilgisayara baglanip hataya neyin sebep oldugu ogrenilmelidir. Petrolden de olabilir baska birseyden de.
|
Şuan için servise gidebilmem mümkün değil. ( en az 1 ay gibi bir sürede ) bu süre içerisinde günlük 40 50km gibi bir iş geliş gidişim var. bu hata zarar verir mi acaba.
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 19:56
Hatanin ne oldugunu bilmiyorum ki zarar verip vermeyecegini soyleyebileyim. Basit birsey de olabilir ciddi de.
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 13:32
arkadaşlar ışık bugün söndü. sanırım mazottanmış kesinleşti.
|
Mesajı Yazan: tellotello
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 14:39
Nereden doldurmuştunuz? Kesinse bilginiz bizimde bilgimiz olmuş olur.
------------- 2005 307 1.4 HDI XR 70bg
|
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 14:55
tellotello Yazdı:
Nereden doldurmuştunuz? Kesinse bilginiz bizimde bilgimiz olmuş olur. |
hocam ben normalde 2 aydır hep sunpet'den alıyordum mazotu. geçen hafta 1 kez akpet'den aldım 40liralık, kilometreyi takip ettim yakıt sanki daha az yaktı gibi geldi o hafta. dün de depoyu akpet'ten fulledim. sonra işte bu sorun oldu. ama bugün yol bilgisayarımdaki antipollution fault yazısı ve motor araza lambası söndü.
önceden shell ya da opet kullanıyordum diğer arabalarımda ama kaldırdılar sunpet ve akpet var işte.
|
|