Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Cam kaldırma modülü sağlıklı mı

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24580
Tarih: 20 Temmuz 2025 Saat 12:18
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Cam kaldırma modülü sağlıklı mı
Mesajı Yazan: yenice
Konu: Cam kaldırma modülü sağlıklı mı
Mesaj Tarihi: 25 Ağustos 2012 Saat 22:29
merhabalar. cam kaldırma modülü takmak istiyorum. geçen seneki 1 konuyu inceledim, camlar kapalıyken de devreye girdiği için cam motolarını sürekli zorluyor ve kısa sürede cam motorları gidiyor şeklinde bilgi verilmiş. geçen seneki sistemler ile şuanki sistemler nasıl acaba?

modacar

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-termikli-2-cam-otomatik-kaldirma-modulu-840295/productDetails.aspx?productId=otm840295&categoryId=20024923&SKU=OTM840295

cylone

http://www.hepsiburada.com/liste/otomatik-cam-kaldirma-modulu-2-cam-341405/productDetails.aspx?productId=otm341405&categoryId=20024923&SKU=OTM341405

termikli denmiş. bunlar sağlıklı olur mu hangisini önerirsiniz..

Cevaplar:
Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 06:54
Cenmax en iyisi diye biliyorum bende taktirmak istiyorum ama ayni sizin gibi cam motorlari ve sunrooffta sorun olusurmu diye dusunuyorum

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: EErgul
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 22:40
alarm yok bende. bende yapabiliyor muyum ? 
birde benim arabada arkadaki kelebek camlar ile ön camların tuşu aynı. bilmeyen için anlatıyım şöyle çalışıyor. her iki camda açıkken tuşu yukarı kaldırıp öylece çekili tuttuğumda arka kelebekler kapanıyor önce 1-2 saniye bekliyor daha sonra ön camlar kapanıyor. aynı tuştan kapandığı için bence çalışabilir ama . arka kelebekler kapandığında fitile çarptığı için motoru durdurmasın modül?

-------------
206 CC 1.6 16V 110 HP Roland Garros
2004 Model

Mesajı Yazan: okan4037
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 08:06
sorun olacağını sanmıyorum.. en azından 307 cc de ayrı ayrı acabılıyosun.. benımkıde once arkayı kapatmasına ragmen

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 14:59
araştırdığım kadarı ile 20 lira civarında olan bir malzeme. kalite olarak da BTcar, modacar ve cylone var.
cylone yi de modacar satıyor. cylone taktıranlar sorun yaşamadığını söylemiş. ama modacar ve BTcar açıklamalarında modül içerisindeki sigorta cam motorlarını korur demiş. sanırım modacar alacağım.

Mesajı Yazan: superyusuf
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 15:12
mrb.ben de aynı siteden hem alarm hemde modul aldım.ve yaklasık 10 aydır kullanıyorum.hıcbır sorun yok.once sağ cam sonra şöfor camı kapanıyor.arabayı durdurup cam kapatma derdi bitiyor. modacar marka

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 15:19
Orjinalini yazan: superyusuf superyusuf Yazdı:

mrb.ben de aynı siteden hem alarm hemde modul aldım.ve yaklasık 10 aydır kullanıyorum.hıcbır sorun yok.once sağ cam sonra şöfor camı kapanıyor.arabayı durdurup cam kapatma derdi bitiyor. modacar marka

camlar kapalı iken arabadan çıktığınızda, kapıları kilitlediğiniz zaman camlar kapalı olmasına rağmen yine de camı kaldırmaya çalışıyor mu hiç dikkat ettiniz?

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 16:57
vazgeçtim bu sistem araçlarımızın fitiline zararlı olabilir.. zaten kumandadan kapatırken sadece ön 2 yi kapatıyor aynı anda kapanmaması için arka 2 yi kapatmıyor.. fabrika isterse eklerdi bence  önce arka camın oturması sonradan ön camın kalkması gerektiğinden dolayı zararlı diyorum ben şahsi görüşüm

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 22:57
Orjinalini yazan: yenice yenice Yazdı:

camlar kapalı iken arabadan çıktığınızda, kapıları kilitlediğiniz zaman camlar kapalı olmasına rağmen yine de camı kaldırmaya çalışıyor mu hiç dikkat ettiniz?

Ewet iste benimde merak ettigim nokta orasi camlar kapaliyken
Motoru harekete gecirmeye calisiyormu?

-------------
ozaann

Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 23:19
Orjinalini yazan: ozaannn ozaannn Yazdı:

Ewet iste benimde merak ettigim nokta orasi camlar kapaliyken
Motoru harekete gecirmeye calisiyormu?

http://www.hepsiburada.com/liste/modacar-termikli-2-cam-otomatik-kaldirma-modulu-840295/productDetails.aspx?productId=otm840295&categoryId=20024923&SKU=OTM840295

"Marka fark etmeksizin alarmınızı veya merkezi kilidinizi devreye aldığınız anda itibaren,cam motorolarınızın sıkışmaması ve akünüzün aşırı yüklenmeyle bitmemesi için sırasıyla açık olan camınızı kapatır.
Cam kapandığı anda içerisindeki mikroişlemci camın kapandığını algılar ve motorları durdurur.
Termik özeliğiyle herhangi bir sıkışma anında yine motorları durdurarak yaralanmayı önler. 
Tesisatına yerleştirilmiş sigorta cam motorlarınızı korur."

Özelliklerinde belirtmiş camlar kapandığında ya da küçük bir baskı hissettiğinde motorları durdurur demiş.
Bu sistem aracımızda olmasa bile, camlarımızı ne şekilde kapatıyoruz? iki cam da muhakkak farklı seviyede açık oluyor. ikisini birden kaldırıyoruz. daha çok açık olan cam kapanana kadar iki düğmeye de sürekli basılı tutuyoruz. diğer cam kapanmasına rağmen biz düğmeye halen daha basmış oluyoruz. tek tek basarak kapatan var mıdır acaba?

bence bu sistem o kadar kötü değil. hatta camlar açık iken daha sağlıklı. özelliklerine bakınca da hafif bir baskıda motorları duurdurmasını göz önüne alırsak, camlar kapalı iken çalışmayacaktır. ben siparişini verdim çarşamba takarız. ilerleyen günlerde yine bilgi veririm.

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 27 Ağustos 2012 Saat 23:34
Bende uzun zamandır kullanıyorum bir eksisini görmedim. bence hiçbirsey olmaz... btcar aldım çok da memnumum benımle birlikde 4 arkadasımda aldı. kımseden şikayetde gelmedi.araca bin tane deli gibi modifiye yapılırken orasını burasını oynarken ve orjınal olan hersey değşirken birsey olmuyorda bir modullemı olucak. Bence al. ben aldım hemde 14tl. 30tl taktırdım. en azından cam açık kaldımı derdım yok. kiii genelde aralık bıraktıgımda unuturdum. BENCE AL...

Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 00:14
CC lerde nasıl çalışıyor bu modül ? önce arka ufak camları daha sonra ön camları aynı anda kapatıyor mu ? yoksa önce sağ sonra sol camlar mı kapanıyor?

-------------
2004 Model

Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 01:16
Orjinalini yazan: EErgul EErgul Yazdı:

CC lerde nasıl çalışıyor bu modül ? önce arka ufak camları daha sonra ön camları aynı anda kapatıyor mu ? yoksa önce sağ sonra sol camlar mı kapanıyor?

ön camlar için önce sol sonra sağ camı kapatıyormuş. arkalarda da sıra ile olacaktır muhtemelen. çünkü açıklamalarda aküye yüklenmemek için sıra ile kapatır yazıyor. önce hangi cam olduğu çok da önemli değil bence. nasıl olsa hepsi kapanacak. önce arka kapansa ne olur ön kapansa ne olur..

Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 12:52
İlk önce sol, sonra sağ cam kapanıyor 2 saniye ara ile... aynı anda kapanmıyor kapanmazda... ayrıca hangisinin önce kapandığının çok önemi yok sanırım LOL kapansında...

Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 12:53
Orjinalini yazan: bycem bycem Yazdı:

İlk önce sol, sonra sağ cam kapanıyor 2 saniye ara ile... aynı anda kapanmıyor kapanmazda...

Siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz? bir sıkıntı yaşadınız mı? bir de hangi marka takmıştınız?

Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 12:57

Orjinalini yazan: bycem bycem Yazdı:

İlk önce sol, sonra sağ cam kapanıyor 2 saniye ara ile... aynı anda kapanmıyor kapanmazda...

Siz ne kadar süredir kullanıyorsunuz? bir sıkıntı yaşadınız mı? bir de hangi marka takmıştınız?

6 ay oldu. bir sorun yaşamadım. ilgili ilan aşağıdadır. ayrıca yukarıda diger msjlarımda da yazdım arkdslarımda aldı. kimseden daha bir şikayet almadım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-btcar-cam-kaldirma-modulu-otomatik-termikli-2-cam-67535048/pasif-ilan/#classifiedTitle" rel="nofollow - http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-aksesuar-tuning-otomobil-arazi-araci-btcar-cam-kaldirma-modulu-otomatik-termikli-2-cam-67535048/pasif-ilan/#classifiedTitle

Mesaj Tarihi: 28 Ağustos 2012 Saat 14:38
cc lerde çok önemli önce arka camların kapanması sonra ön camların kapanması gerekir fitillerin sağlıklı kalabilmesi için

-------------
MEÜ... 2004 307 1.6 Cc

Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 22:51

Orjinalini yazan: EErgul EErgul Yazdı:

ön camlar için önce sol sonra sağ camı kapatıyormuş. arkalarda da sıra ile olacaktır muhtemelen. çünkü açıklamalarda aküye yüklenmemek için sıra ile kapatır yazıyor. önce hangi cam olduğu çok da önemli değil bence. nasıl olsa hepsi kapanacak. önce arka kapansa ne olur ön kapansa ne olur..

normalde pek bir önemi yoktur evet ama cc lerde önemli malesef. ön camın fitili arka cama yapışık olduğu için. ayrıca cc lerde arka camlar için ayrı bir düğme yok. ön ve arka camlar açıkken, sağ cam düğmesini kaldırdığımızda önce arka cam kapanıyor çekili tutmaya devam ediyoruz 1-2 saniye sonrada ön cam kapanmaya başlıyor. 

Orjinalini yazan: okan4037 okan4037 Yazdı:

cc lerde çok önemli önce arka camların kapanması sonra ön camların kapanması gerekir fitillerin sağlıklı kalabilmesi için

-------------
2004 Model

Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2012 Saat 01:13
Arkadaşlar bugün bağladık modülü. biraz zahmetli oldu ama güzel oldu. önce sağı kapatıyor sonra solu kapatıyor. değiştirmek için uğraşmadık.
Gayet hoş ve kullanışlı oldu. camlar kapalı durumda iken kapıları kumandan kilitleyince modül sinyal gönderiyor, camlar kapalı olduğu için hiç motorlar çalışmadan tık diye sinyal son buluyor. daha sonra diğer camı da aynı şekilde kapalı olduğunu anlayınca o da tık diye ses veriyor modül. bir zararı olmayacak. gayet kullanışlı ve rahat oldu. tavsiye ederim. 20 lira gibi bir cüzi rakam olması da gayet iyi oldu.

Mesajı Yazan: cgty86
Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2012 Saat 05:17
ben 2 senedir herhangi bir problem yaşamadım 

-------------
peugeot 206 panoromic 1.4 75pswith k&n highflow air filter, brc sequental lpg kit

Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2012 Saat 06:48
Bende bugun taktirdim ayni ilk once sag kapaniyordu degistirdik sol yaptik kapilari kumandadan veya anahtarla kitleyince iki durumdada kapaniyor kilitler kilitlemez kapaniyor hic bekleme yapmadan sol cam 10 saniye kadar sonrada sag kapaniyor ama sonradan aklima geldi keske anahtarla kilitleyince devreye girmeyecek sekilde taktirsaydim gerci olurmu bilmiyorum bide kilitleyince hic durmadan hemen o saniye kapanmasi garibime gitti biraz beklese mesela 2 saniye iyi olurdu herhalde

-------------
ozaann

Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2012 Saat 13:16
Orjinalini yazan: ozaannn ozaannn Yazdı:

Bende bugun taktirdim ayni ilk once sag kapaniyordu degistirdik sol yaptik kapilari kumandadan veya anahtarla kitleyince iki durumdada kapaniyor kilitler kilitlemez kapaniyor hic bekleme yapmadan sol cam 10 saniye kadar sonrada sag kapaniyor ama sonradan aklima geldi keske anahtarla kilitleyince devreye girmeyecek sekilde taktirsaydim gerci olurmu bilmiyorum bide kilitleyince hic durmadan hemen o saniye kapanmasi garibime gitti biraz beklese mesela 2 saniye iyi olurdu herhalde

siz hangi marka aldınız hocam?

onun süresini ayarlayabiliyorsunuz. modülün içinde küçük bir vida var. sola doğru çevirince süreyi uzatıyor.

Mesaj Tarihi: 30 Ağustos 2012 Saat 15:23
Xclayton galiba tam bakmadim garanti belgesi arabanin icinde gidince bakayim tesekkur ederim
Buna cok sevindim

-------------
ozaann

Mesajı Yazan: erhan206
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2012 Saat 13:41
Benim sürekli gidip geldiğim bir elektrilci arkadasım var gözümün önünde kac kişi geldi gitti takmadı.Benim araçtada yok bende düşünüyodum o öyle deyince baskalarına ben dıle bıle getıremedım :)Tavsiyem taktırmaman sonucta 10 sanıyenı alır camları kapatman:)

-------------
pego 206 1.4 x-line black

Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2012 Saat 13:57
Orjinalini yazan: erhan206 erhan206 Yazdı:

Benim sürekli gidip geldiğim bir elektrilci arkadasım var gözümün önünde kac kişi geldi gitti takmadı.Benim araçtada yok bende düşünüyodum o öyle deyince baskalarına ben dıle bıle getıremedım :)Tavsiyem taktırmaman sonucta 10 sanıyenı alır camları kapatman:)

Bu şekilde bir yazınız kimseye yardımcı olmaz ki :) sebebini de belirtirseniz ona göre hareket eder herkes. En azından şu sebepten dolayı diye belirtirseniz belki o sebebin de bir çözümü olabilir. 3 gündür bana gayet kullanışlı geldi. 2 senedir kullanan arkadaşlar da varmış.

Siz sebebini belirtirseniz biz de bilelim olmadı ona göre tekrar bir önlem alalım.

Mesajı Yazan: erhan206
Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2012 Saat 14:42
illaki markasından arabadan değişir bu ama camı kapadıgı zaman hala kapatmaya calısıyomus oda motoru yakıyomus bellı bır sure sonra böyle demıstı usta :)yinede siz bilirsiniz inşallah bi sıkıntı cıkarmaz

-------------
pego 206 1.4 x-line black

Mesaj Tarihi: 31 Ağustos 2012 Saat 16:54
Orjinalini yazan: erhan206 erhan206 Yazdı:

illaki markasından arabadan değişir bu ama camı kapadıgı zaman hala kapatmaya calısıyomus oda motoru yakıyomus bellı bır sure sonra böyle demıstı usta :)yinede siz bilirsiniz inşallah bi sıkıntı cıkarmaz

Takmadan önce denerken kapılara baktık. camlar kapalı durumda iken modül sinyal gönderiyor. camın kapalı olduğunu algılayınca hemen sinyal son buluyor, cam motoru hiçbir şekilde çalışmıyor. Eğer cam açıksa motor çalışıyor ve camı kaldırıyor.

Ayrıca şöyle de düşünmek lazım, camları elle kapatırken hiç kimse tam cam fitile gelmişken durduramaz. illa ki kaldırıp 1 2 saniye zaman geçer. cam hem kapanmış olur hem de biz zorlamış oluruz. bu da motoru zorlar ona bakarsak. ama bunu biz arabamızın ömrü boyunca her cam açış kapatışımızda zaten yapıyoruz :) Bence modül bunu daha sağlıklı yapıyor. Şunu da düşünmek lazım artık neredeyse 2010 model üzeri tüm araçlarda bu sistem var.

Mesajı Yazan: FLeCh
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2014 Saat 11:56
Arkadaşlar mrb bende 206 xt var 2001 model bu cam modulunu 5 cam birden yapan var mı sunroofda dahil ve arka kapılar kollu otomatik değil yani yinede kapanır mı 5 cam kapanan varsa bende yapmayı düşünüyorum.

Mesajı Yazan: barishrocker
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2014 Saat 22:37
Orjinalini yazan: FLeCh FLeCh Yazdı:

Arkadaşlar mrb bende 206 xt var 2001 model bu cam modulunu 5 cam birden yapan var mı sunroofda dahil ve arka kapılar kollu otomatik değil yani yinede kapanır mı 5 cam kapanan varsa bende yapmayı düşünüyorum.

Kollu cam nasıl kapanacak ki? Ancak ona da motor taktırıp elektrikli cam yaptıracaksınız da olur belki..

-------------
Peugeot 307SW 1.6hdi Comfort 92bg 2006
(Ses sistemi,detailing,izolasyon,aksesuar)
Araç linki http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=32535

Mesajı Yazan: KIZILASLAN
Mesaj Tarihi: 29 Nisan 2014 Saat 23:05
benim 2003 307 de orjinalinde var kumandadaki kilitleme düğmesine uzun basınca sanrofta dahil ön arka bütün camları kaldırıyor

-------------
2003 307 1.4 hdi şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: FLeCh
Mesaj Tarihi: 30 Nisan 2014 Saat 15:36
O zaman bana 3 cam lazım ön camlar ve sunroof kapatmak için nasıl yapılabilir ?

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net