Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 1.4 Hdi X-Desing Enteresan Bir Arıza Sanırım..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 206
Forum Tanımlaması: Peugeot 206, 1998'den 2011'e kadar üretilen kompakt boyutlu satış rekoru kırmış bir otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24570
Tarih: 23 Temmuz 2025 Saat 18:12
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 1.4 Hdi X-Desing Enteresan Bir Arıza Sanırım..
Mesajı Yazan: _pathfinder_
Konu: 206 1.4 Hdi X-Desing Enteresan Bir Arıza Sanırım..
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 19:23
Merhaba Arkadaşlar.Forumda yeni olduğum için sanırım Aracımdaki sorunu yanlış yere açmışım.Şimdi yeniliyorum Yardımcı olursanız sevinirim.

2006 model 98000'de 206 1.4hdi xdesıng model aracımın bir sorunu var arıza lambası yanmıyor Bılgısayara baglattım herhangi bir sorun yok.Arıza hakkında kısa bir örnek vermek isterim, mesela Marketten sigara almak için aracı 5 dk lığına park edip (anahtarı cıkartmadan stop edip bırakıyorum).Gelip arabayı (gaz vermeden) calıştırıyorum normal bir sekilde calısıyor Fakat 1.vitese alıp gaz pedalına basınca arabadan ne devir sesi geliyor nede km-devir göstergesi hareketleniyor.Kısaca araç olduğu yerde bu sekilde (Ortalama 800-900 devirde) rolantide calışıyor .. Cok sinir bozucu bir durumda kaldığım anlarda cok oldu.. Ve Ortalama 5-10-15 saniye içinde gaz yemeye başlıyor Yola devam edebiliyorum.Not: Kontagı kapatıp acınca durum değişmiyor.  Sorun nerden kaynaklanıyor olabilir-usta ve bilgisayar birsey bulamadı-bu durum ileride olabilecek ne türden bir arızanın habercisidir???  Not: (Fren pedalının sensörü sağlam) 

-------------
Zihin Fukara Olunca Fikir Ukala Olur

Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 24 Ağustos 2012 Saat 20:15
Fren sensoru+gaz pedali konum sensoru bu hataya neden olabilir. Eger saglam diyorsaniz yakit basincinin olculmesi gerekli. Dusuk yakit basinci olusuyorsa ECU gaz pedalina bassaniz bile motora yakit gonderilmesine izin vermez.

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 12:34
Sayın koliva,acaba yakıt basıncı mazot pompasının çıkışındanmı  ölçülüyor 

-------------

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 12:50
Orjinalini yazan: _pathfinder_ _pathfinder_ Yazdı:

Sayın koliva,acaba yakıt basıncı mazot pompasının çıkışındanmı  ölçülüyor 

Emme manifoldunun oradan olculuyor bildigim kadariyla.
Eger aracinizi baglattiginiz cihaz PP2000 degil ise islem yaptirmadan once mutlaka PP2000'e baglattirin.

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 13:06
PP2000 olup olmadıgına inanın dikkat etmedim Ustaya gidince ilk cihazı soracagım.Teşekkürler.Sonucu paylaşırım.

-------------

Mesaj Tarihi: 29 Ağustos 2012 Saat 02:10
üstadım yakıt basınc değerler normal cıktı Ermm pp2000 de sorun algılamadı.. Bu nasıl bişeydir anlamadım 1 gün hiç yapmıyor Baska bir gün günde 7-8 defa tekrarlıyor..

-------------

Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2012 Saat 19:30
Hafta sonu trabzona gittim Ordayken araçta herhangi bir sorun cıkmadı.Bugun Erzuruma döndüm.2 defa tekrarladı.. Acaba oksijenlemi ilgili birdurumdur..?

-------------

Mesajı Yazan: berk2309
Mesaj Tarihi: 15 Eylül 2012 Saat 19:58
buna benzer bı  arıza bende vardı bılgısayarda arıza gozukmuyodu  klımayı actıgım zaman arabada sonuna kadar da gaz versem yavas kalkıyodu  bakıma gırdıgınde bobını benzın pompasını degıstırdım sımdı boyle bı sorun yok 

-------------
"307 XT PREMİUM 1.6 16v 2005" Aslanın duruşu yeter!!!

Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2012 Saat 01:48
Bende klima acıkken bi sorun olmuyor Henüz zamanı ve km'si gelmedi fakat kışlık bakım mahiyetinde Mazot pompası dahil tüm filitrelerle yağını değiştirteyim Nasılsa kışa girmek üzereyiz burda.Tahminimce cok basit biyerden bi sıkıntı var Bi bulsak belkide güleceğiz inşallah.. 

-------------

Mesajı Yazan: ibrahim51
Mesaj Tarihi: 17 Eylül 2012 Saat 10:27
hava akışmetresine bi baktır derim bn.

-------------
2005 1.4 HDİ X-Design 206
2010 1.6 HDİ Auto 308
2010 1.6 Megane 3 Privilege

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net