Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

İzmir merkez de carbon clean yaptırmak istiyorum..

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24542
Tarih: 30 Eylül 2025 Saat 22:21
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: İzmir merkez de carbon clean yaptırmak istiyorum..
Mesajı Yazan: ttaylanaa
Konu: İzmir merkez de carbon clean yaptırmak istiyorum..
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 14:37

İzmirin bir ilçesinde ikamet etmekteyim. Buradaki yetkili fiat servisinde carbon clean yapılıyordu gittim sordum aracıma yapabileceklerini belirttiler. 

1-2 saat sonra gittim işleme başladılar.Ama aracımı bir türlü çalıştıramadılar. Bizim araçlarda bir sigortamı ne varmış onuda bulamamışlar marşa bastıkça benim yakıtta sürekli akmış bir baktık arabanın sağ ön kapısının altından bir sürü benzin akıyor. Hemen işlemi durdurdular sistem eski haline getirdiler bu seferde araç hiç çalışmaz oldu.

Araç boğuldu tabirinin ne demek olduğunu o anda öğrendim :) Sistem bağlı iken uzun süre marşa basıldı ama araç çalışmadı benzin sürekli pompalandığı için supaplara da benzin dolmuş ve araç boğulmuş.

Bobini hemen söktüler bujiler çıkartıldı basınçlı hava ile temizlik yapıldı yağ kontrol edildi çünkü oraya dolan benzinin motora sızma ihtimalide varmış. 

Neyse sonra aracım inanılmaz bir duman saçarak çalıştı 5-10 dk araç çalıştı duman azaldı en sonunda tamamen kesildi. 

Neden böyle oldu diye sorduğumda : biz peugeot hiç yapmamıştık bilmiyorduk flan flan  bir sürü şey söylendi. Ben buraya gelip size sormadım mı bana neden en başta söylemediniz dediğim de tabi ki yanıt susmaktan başka bir şey değildi.. Türkçe'mizde bu olaya söylenecek çok şey varda konuyu fazla uzatmak istemiyorum.

İş bilmeyen insanlar ile karşılaşmaktan ve zamanımı boşa harcamaktan çok yoruldum.

Lütfen bana izmir merkezde iyi bir yer öneriniz. Carbon clean yaptırabileceğim. Deneyimli bir peugeot ustası olursa çok sevinirim.

Cevaplar:
Mesajı Yazan: uh9788
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 19:34
GEÇİŞ OLSUN BENCE EN İYİSİ BİR SERVİSEGİT MOTOR KALBİDİR ARABANIN ONA BUNA EMANET EDİLMEZ

-------------
sen ona bak o da sana baksın

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 20:18
Gaziemirdeki ( ismini unuttum) yetkili servisin methini duymuştum arıza çözümü konusunda.Bir sorun isterseniz.Bosh car servisler de carbon clean yapar aklınızda bulunsun.

Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 20:48
Hic dusunme arge var 3 sanayi sitesinde 60 liraya yapiolar ve cok iyi ilgileniyorlar gitmek istersen yardimci olurun 2 sast suruyor ben bugun ordaydim cok iyi ilgileniyorlar ve devlete ait bagis makbuzu karsilinda yapiyorlar

-------------
ozaann

Mesaj Tarihi: 22 Ağustos 2012 Saat 23:08

İlginiz için teşekkürler.

Aracımı gözümün önünden pek ayırmak istemiyorum. İlk mesajım da söylemiş olduğum yerde bir yetkili servisti ama neredeyse sağlam arabayı bozacaklardı. 

Bosh car servislerini duydum oraya gidip genel bir yakıt sistemi bakımı yaptırabilirim aslında.

Ar-ge yide duydum ama nasıldır neler yapıyorlar sadece carbon mu yapılıyor internet adresi varmı? Ozan biraz açıklamada bulunursan çok sevinirim.

Mesajı Yazan: ozaannn
Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 07:47
Bi kere ilk dediginden baslayayim servis olayini gec bugun servise gittim aracim biraz gec calisiyor bazen bakmadilar bile xorla hatirla nazla is yaptirdim benzin pompasi barini olcturdum dusuk dediler ama gozumle gormeden inanmam tamam degistirin pompayi dedim komple 400 lirayi geciyor degistirin ama olmazsa benden para alamazsiniz dedim ustalar kendine guvenemedi ben sen onlardan daha ustayizdir emin ol izmirde yetkili servis olarak iyi bi tane yok emin ol hepsine gitmisligim var usta bana soruyor boyle olabilirmi diye sen bilmezsen ben neden bilcem cikarkende benden 30 lira bakim parasi istediler verdim ve servis sahibine bu parayi helal etmiyorum cunku beni sonuca goturmediniz ustan bana soruyor boyle olabilrmi diye dedim adam utandi parayi geri vermek istedi almadim cikincA bi arkadas argeyi tarif etti gittim oyle bi ilgi gormedim adamlar rica ettim diye 2 saat arabayla ugrastilar pompa saglam cikti sorunu tam bulamadik ama pompadan olmadigindan eminim artik neyse konuya gelelim carbon clean olayina adam yarim saat acikladi ve ben boyle konularda hemen ikna olan birisi degilim yaptiracaktim arkadas sagolsun abi gerek yok senin araca sorun gorunmuyor dedi 60 liraya yapiolarmis 2 saat suruyormus bosch servis 120 liraya yapiyormus yanlis duymadiysam yar
i yariya fark var ve argede devletin egittigi yetkili arkadaslar var bosch car service olarakta 2 sanayi sitesindekini herkes tavsiye ediyor aksi bi usta varmis ama isin piriymis daha gitmedim hic oraya

-------------
ozaann

Mesaj Tarihi: 23 Ağustos 2012 Saat 18:36

Aksi bir usta :D 

Bilgilerin için çok teşekkür ediyorum sanırım pazartesi bu işi hallederim konuya da dönüş yaparım.

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net