Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Filtre ses vermiyor ?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE MODİFİYE PLATFORMU
Forum Adı: Modifiye ve Tuning Bilgileri
Forum Tanımlaması: performans arttırıcı işlemler ve parcalarla ilgili gerekli bilgiler
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24479
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 22:14
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Filtre ses vermiyor ?
Mesajı Yazan: carantinas
Konu: Filtre ses vermiyor ?
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 19:29
arkadaşlar dün aracıma filtre taktırdım ama hiç ses yok araçta motorun üstünden gelen ufak bir boru var emme manifoldundan sıcak yağ havası veriyormuş o boru boşta duruyor. ayrıca farklı şekillerde bağladım filtreyi gene yok. aşağıya iki resim koyuyorum 

1. resimde usta bu şekilde bağladı ses çok az yani sadece enjektor sesi gibi bi ses cıkıyor başta ve yağ sıcak hava borusu boşta

2. bu resimde de kendim bağladım yeniden ama yine ses yok kutu içinde orjinal filtreyi cıkartıp hava filtresini kutunun diğer çıkısına bağladım amacım emme manifoldundan gelen sıcak hava borusunu bosta bırakmamaktı ama değişen bişey olmadı bu filtreden nasıl ses alabilirm birisi lütfen yardımcı olsun filtreden dolayı mı yoksa arabadan dolayı mı anlamadım ustanın biri filtre diyor birisi araba diyor. 

-------------
106 XR 1999; HKS air intake, steel abarth egzos, 5 cm apexi helezon. 160000 km

Cevaplar:
Mesajı Yazan: estair
Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 20:35
dostum bende senınkı gibi yaptım led marka hava filtresi taktım bende ses alamıyorum araçla ve ya filtreden kaynaklanıyor

-------------
106 xr 1994

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 22:41
kardeş bugun bi kişiye daha sordum o da arabadan dedi yani 1.2 motor skoda da ses var 1.4 arabada ses yok.. tuhaf adam 2.8 bmw de aldıgım sesi 2 bin motor bmw ses vermedi dedi yani tamamen emiş gucuyle alakalı sanırsam. ama artısı olur dedi cekisi daha stabil olur dedi ha birde abarth egzosum var onun sesi biraz daha değişti 

-------------

Mesajı Yazan: sercinho
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2012 Saat 00:42
kardes bunu kım taktı yanlıs uygulama bogaz kelebegıne dırekt takamazsın hava fıltresı borusu nerde borunun ucuna takılmasıı lazım sen ustayı degıstır bence

-------------
peugeot 307 1,6 16v 110 hp technoplus uranüs yeşili brc lpg kıt simota air intake kit otto spec egzos eicbah 3,5 pro kıt yay,17 ınc rc jant marshal 215 45 17 matrac lastik 0505 603 85 79

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2012 Saat 03:28
yag borusu nasıl bosta gidersiniz dostum, onun filtre yoluna takılı olması lazımki soguk hava yagıda sogutsun, arabanda yag sıcaklıgı 120leri vuruyordur senin. filtreden ses almak ugruna, buyuk bir sıkıntı ile karsılasmassın umarım

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2012 Saat 06:00
Belki fikir verir.

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2012 Saat 10:03
Filtrenin yeri çok kötü, filtreyi daha rahat hava çekecek bir yere taşımalısınız, ayrıca tıkalı da olabilir temizliği yapıldı mı önemli

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2012 Saat 10:05
Orjinalini yazan: herry herry Yazdı:

yag borusu nasıl bosta gidersiniz dostum, onun filtre yoluna takılı olması lazımki soguk hava yagıda sogutsun, arabanda yag sıcaklıgı 120leri vuruyordur senin. filtreden ses almak ugruna, buyuk bir sıkıntı ile karsılasmassın umarım

O yağ borusundan hava girmiyor ki, sıcak yağın buharı çıkıyor toz vs girmesin diye de minik filtreler olur adı krank filtresi ondan takılır.

-------------

Mesajı Yazan: herry
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2012 Saat 10:22
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

O yağ borusundan hava girmiyor ki, sıcak yağın buharı çıkıyor toz vs girmesin diye de minik filtreler olur adı krank filtresi ondan takılır.

koliva arkadasım paylasmıs zaten bakın oradada yag borusuna takmıslar filtresini, arkadasta o boru bosta duruyor. olmaz oyle.
madem kullanmayacak kessin makasla bosta durmasın Tongue

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2012 Saat 10:27

koliva arkadasım paylasmıs zaten bakın oradada yag borusuna takmıslar filtresini, arkadasta o boru bosta duruyor. olmaz oyle.
madem kullanmayacak kessin makasla bosta durmasın Tongue

Hahaha LOL
Oradan cok az bir miktar yag gelir. Amac motordan gelen buharli yag karisiminin cevreye degil de hava filtresinden gelen boru ile birlikte tekrar emme manifoltuna vererek buharli yag karisiminin motordan yanmasini saglamaktir. Bosta olmaz evet, ya orjinalinde oldugu gibi hava filtresinden gelen boruya baglanmali ya da bu sekilde bir filtre takilmali. Diger taraftan Metin'in dedigi gibi yagin sicakligini etkileyecek bir mekanizma degildir.

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 14:43
krank filtersi taktım o yag havasının cıktıgı yere ordan yana sıkıntım ama filtre ses vermiyor 6cm caplı bir pvc boru ile uzatmak istiyorum L şeklinde ustanın biri boru ile uzatırsan ses alabilrsin dedi. 

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 14:47
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

filtreyi sıfır aldım . hocam krank filtresi de taktırdım. anlaşılan boru ile uzatacagız. kendi orjinal esnek borusu var içinde pervane olan video da ki siyah borudan bahsediyorum . o siyah boru ile uzatıp birde bu metal boru nedir onu cozemedim farklı bir özelliği varmı o borunun yani icinde felan ?  

-------------

Mesaj Tarihi: 26 Ağustos 2012 Saat 16:47
O filtre oraya konmaz ki. O bölge sıcak olduğu için sıcak hava çeker, çekişin düşer yakıtın artar. Filreye ne kadar soğuk ve temiz hava girerse bir o kadar iyidir. 

Saba tavsiyem bir boru aracılığı ile filtreyi motorun sıcağından uzaklaştırmalısın. 

Örneğin;

-------------

Mesaj Tarihi: 08 Eylül 2012 Saat 12:16
eyvallah bugun tunıngcı arkadasla gorustum ozel krom boru kestırıp farklı bıseyler yapacagız. 

-------------

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net