Motop yagı acil lutfen
Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: 106
Forum Tanımlaması: Peugeot 106, 1991'den 2004'e kadar Fransız otomobil üreticisi Peugeot tarafından üretilen süper mini grubundaki efsane otomobildir
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24410
Tarih: 27 Temmuz 2025 Saat 18:12 Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com
Konu: Motop yagı acil lutfen
Mesajı Yazan: neon44
Konu: Motop yagı acil lutfen
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2012 Saat 15:51
Arkadaslar arabam 106 xs otomatik 1.6 yag degisimi icin ustaya birakmistim yagini degistirmis flitreyi degismemis eski yagi bosaltip yenisini koymus iyiki farkettim bugun cubugu cektim baktim cubugun ikinci cizgisinin 1cm ustunde simdi diyeceksinizki gotur duzeltsin amaw adam dukkani kapatim bayram iznine gitmis bildigim kadariyla araba flitre dahil 3.5 lt yag aliyor ama bizim usta flitreyi degismemis parcaci kapatmis dedi elinde olan 5 30 yagi doldurmus 4 lt sizce ne yapmali yani bence 250 flitre eski yag 500 ml yeni yag toplam 750 ml fazla yagmi var yoksa benmi yaniliyorum tesekkur ederim
|
Cevaplar:
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2012 Saat 16:31
Acayip isler yapiliyor akil sir erdiremiyorum. Araciniza uygun yag 10W-40 tir. 5W-30 ince gelebilir araciniza. Yag degisimi litre bazli saglikli yapilamaz. En guzeli bir miktar doldurup cubuktan seviyeyi kontrol etmektir.
|
Mesajı Yazan: Buğra
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2012 Saat 16:31
valla arkadasım fazla yağ iyi değildir ama pek fazla gibi durmuyor. ya bişey yapma aracın kendi atmasını bekle yada (ben olsam) komple yağı tekrar boşalttır al bi castrol doldur. kafan rahat etsin
------------- 2005 model 206 1.4 hdi panoramic
|
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2012 Saat 17:32
Ya cok tesekkur ederim bende akil erdiremiyorum acaba cubuktan 50 cc lik enjektorle ceksemmi bu arada cubukta ikinci cizgiye kadar olmali dimi yoksa ikisinin arasimi
|
Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2012 Saat 17:35
neon44 Yazdı:
Ya cok tesekkur ederim bende akil erdiremiyorum acaba cubuktan 50 cc lik enjektorle ceksemmi bu arada cubukta ikinci cizgiye kadar olmali dimi yoksa ikisinin arasimi |
Iki cizgiden cubugun tuttugunuz tarafina dogru olani maximum, ucuna dogru olani ise minimumdur. Ikisi arasinda herhangi bir yerde olabilir. Maximumu hafif gecse birsey olmaz ama iyi degildir. Diger bir baslikta motorun sesli calistigini sormussunuz. Bu yag degisiminden sonra mi sesli calismaya basladi ya da farkettiniz?
|
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2012 Saat 17:36
Bide aklima takilan nekadar fazlasi zarar verir yagin tahminim 600 -750 fazla gibi bide 5 30 yag icinde olsa bir zarari olurmu malum maddiyat tekrar yag nedersiniz
|
Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 13 Ağustos 2012 Saat 18:01
Dostum bence sen o yağı komle boşalt yağ filtresinde kalan yağın viskozitesi farklı ise birbirini bozabilir. Sen yeniden 10/40 koydur.
|
|