Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Eşanjör Nedir? LPG ile bağı nedir?

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24375
Tarih: 07 Ağustos 2025 Saat 12:06
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: Eşanjör Nedir? LPG ile bağı nedir?
Mesajı Yazan: sukur
Konu: Eşanjör Nedir? LPG ile bağı nedir?
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2012 Saat 04:53
Selamun Aleyküm
Arkadaşlar geçtiğimiz gün aracıma önce Atiker LPG taktırıp sonra da bakım için hemen yanda bulunan Peugeot özel servisine bıraktım. Fakat usta aradı ve bu araba LPG'de bayılıyor dedi. Tekrar LPGciye götürdüğünde su devirdaimi çalışmıyor dolayısıyla LPG sistemi verimli değil demişler.
Bizim yapacağımız birşey yok. Oraya suyun gelmesini sağlayacaksınız Eşanjörü değiştirecek ya da temizleyeceksiniz demişler. Bu eşanjör nedir. çalışma mantığı nedir LPG için önemi nedir? O kadar para verdiğim LPG'mi aracım boğula boğula mı kullanacağım? Bilenler el atsın.
Aracıma taktırdığım Atiker sistem

-------------
PUG 206 1.4 XR 2000 BORDO

Cevaplar:
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2012 Saat 12:05
Konu güncel Ve de cevapsız :)

-------------

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2012 Saat 12:59
Bizim araçların otomatik şanzımanları su soğutmalıdır.Zamanla antifiriz kullanmamaktan ileri gelen bir kireçlenme söz konusu olmuşsa ki mekanik çalışan bir parçadır bu termostat gibi sıkıntı onunla kaynaklı olabilir. Aracın soğutma sistemini temizleyen bir sıvı var water cleander sanki ismi 25 liralık bir şey onunla sistemi temizleyebilirsin belki faydası olabilir.

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 11 Ağustos 2012 Saat 23:39
Kardeşimafedersin ama yüzde 90 o lpg yi takanın dingilliğidir. Benim araçta zavoli vardı bir gün sorun yaşamadım, şimdi atikerle sıfırladım sistemi pişmanım. 5 defa gittim araç lpg ye geçerken stop decek gibi oluyor, devir saati sürekli birisi sanki ara gazı veriyor. Geçen gün evin önünde araç rolantide çalışıyoklima da açık araba lpg de çalışıyor, içinden sanki biri ara gazı veriyor. Araba stop etti. Pazartesi günü tekrargidecem. Bi daha yaparsa sistemi söküp enjektör memelerini büyütücem diyordu.

Sorunu anlattım adama senin hesap , bana diyo ki yabelki arabada başka bi sıkıntı vardır. Dedim zavoli de bu bir gün sıkıntı çıkarmadı şu an benzinde de yok. Bi ayar yaptı tekrarlarsa sökeriz dedi. Yani sen eşanjöre felan bakmadan önce bi konuş tüpcüyle adam gibi baksın bi daha ayarlarına. Yok yere masraf çıkarıyorlar insana ya.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2012 Saat 00:24
Ya kaloriferi iptal ederek regülatörün ısınmasını sağlamışlar !!! Kış başında gel pteğini değiştirelim dediler. Hiç içime sinmedi. Bi sürü parayı gözümüz kapalı verdik ve canım sıkkın bir şekilde ayrıldım oradan. Şimdi ne zaman sorun çıakracak diye bekleyeceğim sanırım. Üstelik kaloriferim de yok!

-------------

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2012 Saat 01:58
Geçmiş olsun

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2012 Saat 02:14
Allah aşkına siz bu ustaları mumlamı arıyorsunuz?

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2012 Saat 09:29
Ya sorma arkadaş. Hiçbirşey söylemiyorum. Usandım Vallahi... Kıçımı yırtıp para biriktirip bir sıfır araba almak en iyisi

-------------

Mesajı Yazan: ertugrulll
Mesaj Tarihi: 12 Ağustos 2012 Saat 17:57
Orjinalini yazan: fatihpekgoz fatihpekgoz Yazdı:

Kardeşimafedersin ama yüzde 90 o lpg yi takanın dingilliğidir. Benim araçta zavoli vardı bir gün sorun yaşamadım, şimdi atikerle sıfırladım sistemi pişmanım. 5 defa gittim araç lpg ye geçerken stop decek gibi oluyor, devir saati sürekli birisi sanki ara gazı veriyor. Geçen gün evin önünde araç rolantide çalışıyoklima da açık araba lpg de çalışıyor, içinden sanki biri ara gazı veriyor. Araba stop etti. Pazartesi günü tekrargidecem. Bi daha yaparsa sistemi söküp enjektör memelerini büyütücem diyordu.

Sorunu anlattım adama senin hesap , bana diyo ki yabelki arabada başka bi sıkıntı vardır. Dedim zavoli de bu bir gün sıkıntı çıkarmadı şu an benzinde de yok. Bi ayar yaptı tekrarlarsa sökeriz dedi. Yani sen eşanjöre felan bakmadan önce bi konuş tüpcüyle adam gibi baksın bi daha ayarlarına. Yok yere masraf çıkarıyorlar insana ya.

Arkadasıma katılıyorum. 2 ay oldu. BRC.sorunsuz. tık bile yok. (masallah) aracıma ek olarak sadece benzin deposunun (arka koltuk altı.) ustune bir parça taktı. oda benzin ibresini resetliyormuş, Sen bence tüpçünle konuş. 

-------------
Siteden Yapılan:Mercekli Bi-Xenon,Iran Stoplar,7 Inc Ekran,4 Cam Otomatik,CC,Sağ Sis,Bagaj-Torpido-Kaldırım aydınlatma,Tutamaçlar,Arka Kafalık-Hoparlör,Elektirkli Isıtmalı Yan Ayna,Çeşitli sensörler..

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net