Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

silinmesini talep ediyorum

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT MODELLERİ (ARIZALAR VE ÇÖZÜMLERİ)
Forum Adı: Aracınız Hakkındaki Tüm Sorular
Forum Tanımlaması: Jant, Yay, Lastik Egzoz, Filtre, Ses Sistemi vb. araçlarınızla alakalı tüm sorunları paylaşabileceğiniz genel alandır
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24193
Tarih: 08 Kasım 2025 Saat 11:09
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: silinmesini talep ediyorum
Mesajı Yazan: eemmrraahh
Konu: silinmesini talep ediyorum
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 15:54
Aracı satışa çıkardım konunun silinmesini talep ediyorum

Cevaplar:
Mesajı Yazan: reddevil
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 16:05
arkadaşım öncelikle çok büyük geçmiş olsun, almadan önce keşke bir yetkili serviste bakım yaptırsaydın,ama bu saatten sonra yapılacak birşey yok, bu kadar masraf yapmışken hiç olmassa artık bi süre daha bin ilerde hiç değilse aldığun fiyattan satarsın yaptığın masrafları da bindiğine sayarsın.
Özellikle yüksek km deki dizel araçlarda çok dikkatli olmak gerek. Dizel motorlu araçlar benzinli araçlara göre daha çok bakım ister, yeterli derecede yapılmaz ise maalesef ileride çıkaracağı sorunlarda büyük olur.
Aracında bu kadar çok yan sanayi parça kullanılmış olması bahsettiğin 4 hasarın derecelerinin bana yüksek olacağı izlenimini verdi, ben sigortacıyım bana şasi no pm den gönder bir bakalım nedir

-------------
ReD DeViL

Mesajı Yazan: Guests
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 16:10
307yi aldığımda bende bu uzunlukta bi git gel yaşadım servis köşelerine:) geçmiş olsun arkadaşım seni çok yii anlıyorum

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 16:18
Orjinalini yazan: reddevil reddevil Yazdı:

arkadaşım öncelikle çok büyük geçmiş olsun, almadan önce keşke bir yetkili serviste bakım yaptırsaydın,ama bu saatten sonra yapılacak birşey yok, bu kadar masraf yapmışken hiç olmassa artık bi süre daha bin ilerde hiç değilse aldığun fiyattan satarsın yaptığın masrafları da bindiğine sayarsın.
Özellikle yüksek km deki dizel araçlarda çok dikkatli olmak gerek. Dizel motorlu araçlar benzinli araçlara göre daha çok bakım ister, yeterli derecede yapılmaz ise maalesef ileride çıkaracağı sorunlarda büyük olur.
Aracında bu kadar çok yan sanayi parça kullanılmış olması bahsettiğin 4 hasarın derecelerinin bana yüksek olacağı izlenimini verdi, ben sigortacıyım bana şasi no pm den gönder bir bakalım nedir

Bende aynı şekilde düşünüyorum hatta ciddi bir kazası var diye de geçiyor aklımdan.

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 16:19
Orjinalini yazan: nakka nakka Yazdı:

307yi aldığımda bende bu uzunlukta bi git gel yaşadım servis köşelerine:) geçmiş olsun arkadaşım seni çok yii anlıyorum

Evet zor bir durum gerçekten. sanırım en çok 206 ve 307 lerde sorun çıkıyor

Mesajı Yazan: mustafah
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 16:33
Orjinalini yazan: eemmrraahh eemmrraahh Yazdı:

Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2.5 ay önce
2006 model 206 14. hdi x-design modeli
Çelik jantlı
dizel

aldım. içinde bulunduğum durumu sizlere aktarmak istiyorum.

Aracımın benden önce 4 tane hasar kaydı var ama fiyat yazmamakta, sordurduğum sigortacı arkadaşlar basit sürtmeler ve vuruklar olduğunu söyledi. aracı servise göstermeden aldım çünkü önceki gösterdiğim araçların hepsinde bir sorun çıkmıştı, satıcıların geneli yalan söylüyordu bende o sinirle nede olsa buda yalan söylüyor diyerekten bu aracı aldım.

Aldığım kişi aracın sıkıntısız olduğunu söylemişti :)

Zaten günümüzde ikinci elde namusu ile arabam budur kardeş diyen insan parmakla gösterilecek kadar Angry Birçok kişide adamın aracını kontrol ettiriyorsun ekstra sorunlar çıkıyor, direk olarak sanki sen suçlu imişşin muamelesine giriyor. Gerçekten insanımızda doğru sözlülük pek yok artık Angry

Yani aracın bakılabilecek her tarafına baktırdım, parçaları orjinalleri ile değiştim (turbo hariç, turbo orjinalmi iyimii kötümü bilmiyorum) 

Artık bitme noktasına da geldim doğrusu sabır yönünden. bir yandan satmak istiyorum, diğer yandan aracın her tarafına bizzat kendim baktırdım yaptırdım, yeni alacağım arabada da sorunlarla karşılaşmayacağım ne malum en azından bu arabayı artık biliyorum diyorum kendimce.

Kararsızım fikirlerinizi öğrenmek isterim. Bıkmadan okuyan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Bence bu kadar emek verdiğin aracın neresinde ne olduğunu tam olarak öğrenmeye çalış. Sonuçta ikinci elde herkesin yalancı olduğunu düşündüğünde sıfır almadıkça nelerin çıkabileceği gerçekten çok belirsiz. mevcut aracın birçok sorununuda kendin halletmişsin, internet aracılığıyla o aracın kronik sorunlarını öğren ve ona göre hareket et. Senin peugeot bakımsızlıktan harap duruma düşmüş belli Smile Ancak peugeot grubundan anlayan usta sayısı cidden az. Çoğu usta mekanizmaları hiç bilmiyor. Servislerde en basit şeyde parça değiştiriyor zaten. Gerçekten peugeot üzerinde çalışmış iyi bir usta bulursan arabanı gerçekten adam edersin Smile 206 grubunun parçaları da pahalı değil ve internette parça fiyatlarını sorgulatabileceğin online sistemler mevcut.
Kısaca Piyasadaki kötü namı nedeniyle peugeotlar konforuna göre alınabilecek en iyi durumdaki araçlar Wink En iyisi keyfini sürmeye çalışmak.

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 16:36
Orjinalini yazan: mustafah mustafah Yazdı:

Bence bu kadar emek verdiğin aracın neresinde ne olduğunu tam olarak öğrenmeye çalış. Sonuçta ikinci elde herkesin yalancı olduğunu düşündüğünde sıfır almadıkça nelerin çıkabileceği gerçekten çok belirsiz. mevcut aracın birçok sorununuda kendin halletmişsin, internet aracılığıyla o aracın kronik sorunlarını öğren ve ona göre hareket et. Senin peugeot bakımsızlıktan harap duruma düşmüş belli Smile Ancak peugeot grubundan anlayan usta sayısı cidden az. Çoğu usta mekanizmaları hiç bilmiyor. Servislerde en basit şeyde parça değiştiriyor zaten. Gerçekten peugeot üzerinde çalışmış iyi bir usta bulursan arabanı gerçekten adam edersin Smile 206 grubunun parçaları da pahalı değil ve internette parça fiyatlarını sorgulatabileceğin online sistemler mevcut.
Kısaca Piyasadaki kötü namı nedeniyle peugeotlar konforuna göre alınabilecek en iyi durumdaki araçlar Wink En iyisi keyfini sürmeye çalışmak.

Bende aynı şekilde düşünüyorum açıkcası, birde model ve km ye göre aldığım fiyat nasıl sizce?

12.000 peşin verdim kalanı 2 ay sonra verdim.

Mesajı Yazan: impact
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 16:47
cidden çok geçmiş olsun okurken resmen içim acıdı. aracı bence de satma kullan derim herseyini yaptırıp satmak cok mantıklı gelmedi hoş arabadan soğuduysan diyecek birşey yok..

Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 17:42
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Sizce bakılmadık bir yeri kaldımı arabanın? yukarda baktırmayı düşündüklerim kısmı var ordakileri yaptırdıktan sonra herhalde baştan aşağı yenilenmiş olacak.

Airbag açılmış sanırım daha önce kornadan farkediyorum. Airbag i nerden ve nasıl kontrol ettirebilirim?

Mesajı Yazan: Sedat Yıldırım
Mesaj Tarihi: 01 Ağustos 2012 Saat 18:00

Çelik jantlı
dizel

A

Emrah kardeşim,geçmiş olsun ve her şeyden önce,
o güzel canın sağ olsun,Allah c.c.sağlıktan sihhatten sıkıntı vermesinde
tek sıkıntın aracın olsun.Mevla bu sıkıtılarınıda gidersin İnşaAllahurrahman.
Değerli kardeşim senin için tıpkı benim bir zamanlar 9600 TL'ye alıp,iki yıl binipte
bu iki yıl içinde araca yaptığım masraf 9000 TL'eyi geçti ve araç bana
aracı satın aldığım ve iki yıl tamir masraflarımla beraber 18000 TL'ye maal
olan Fiayat Palyo gibi olmuş.
Her defasında dedim ki,aha burasıda yapıldı mı başka bir sorun kalmıyor,
ama o hep bir sorun açtı.İliğimi kemiğimi kuruttu,beni psikolojik hasta yaptı.
Baktım olacak gibi değil sattım.Fiat Palyo'yu aoldığım zaman 7 yaşındaydı.
En son şanzuman dişlisi kırıldı da götürdüğüm tamirciye sattı 7500 TL'ye sattım.
Tabi bu bahsettiğim 2007 yılndaydı ve araç 2000 Modeldi.
İnşaAllah hakkında hayırlısı olur kardeşim.
Selam ve Dua ile..

-------------
( 2002-206 XR-Otomatik Peugeot )
O' ne derse o olur.
O' ne derse o odur.
Eğ başını ey gönül.
Gerçek dost ancak O'dur...
Sedat Yıldırım

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 00:19

Teşekkür ederim arkadaşlar.

Sizce bakılmadık bir yeri kaldımı arabanın? yukarda baktırmayı düşündüklerim kısmı var ordakileri yaptırdıktan sonra herhalde baştan aşağı yenilenmiş olacak.

Airbag açılmış sanırım daha önce kornadan farkediyorum. Airbag i nerden ve nasıl kontrol ettirebilirim?

Aracı pp2000 cihazına sahip bir özel peugeot servisine götür, herhangi bir hata olup olmadığını oradan kontrol ettir bence. Parça olarakta bir parçayı satın almadan önce internette peugeot parçası satan sitelerden fiyatları kontrol ettir, arada kıyaslama yapıp en ucuz parçayı alabilirsin. Burada sponsorluk yapan şahin peugeot'dan şasi numaranı vererek orjinal parça fiyatlarını öğrenebilirsin. Sana şahsi tavsiyem mümkün mertebe orjinal parça tak. Fransız grubunda kendi parçası dışında uyumsuzluk çok oluyor. Mesela 307'lerin meşhur v kayış sıkıntısı var. Daha fazla para verip kaliteli marka başka v kayış taktırdım araba her koşulda ötmeye başladı ama kendi orjinal kayışını taktırınca ses neredeyse birkaç yer dışında gelmiyor gibi. Muhtemelen krank kasnağı ile gergi rulmanını değiştirsem tamamen kesilecek ama usta daha ömrü var o parçaların dedi.

Aklımda iken kilometre gözönüne alındığında şanzıman sisteminide kontrol ettir, debriyaj balatası ve diğer aksamlara baktır.

model ve km ye göre aldığım fiyat nasıl sizce?

12.000 peşin verdim kalanı 2 ay sonra verdim.

Fiyat bence iyi gibi. Smile geçenlerde 2002 model 206 benzinli (modelini hatırlamıyorum ama bazın üstü) aracı arkadaş 12,500'e sattı. Araba temizdi sıkıntısı yoktu ve bakımlı idi. Bi de edindiğim izlenimlerde böyle kalanını sonradan ödemeye razı olanlar genelde sıkıntılı araba satıcı oluyor Big smile

Halen daha yapılması gerekenler:
90.000 Km de triger değişmiş ama inanmıyorum artık sözlerine, trigeri değiştirmeyi düşünüyorum.
Aracın arka 2 lastiği farklı marka onları sıfırlamayı düşünüyorum.
Aracın klimasında sorun var arızalı yada havası bitik, yaptırmayı düşünüyorum.

Trigeri değiştirince mutlaka tam motor kontrolü yaptır. Zaten motor ineceği için ne var ne yok belli olur Wink Hazır liftte iken aracının ön ve arka takımlarınıda iyice gözden geçirt. Lastik içinde mümkünse 4 lastik aynı marka kullanmaya çalış, çünkü bazen farklı marka lastikler araçta titremelere ve balansın çabuk bozulmasına neden olabiliyor.
Klima işinde de peugeotların klimalar genelde soğutma açısından tatminkardır, kompresor bozuk değilse zaten yeni hava basıldığında hemen kendine gelir. Mümkünse kompresörü bir test ettir önce.

Geri aynı ustaya döndüm turbonun bozulduğunu söylediler, bu konularda bilgim olmadığı için haklıda olsam haksız konumuna kendimi bırakıp turboyuda değiştirdim. Halbuki öncesinde turboda bir sorun yoktu çekişi çok iyiydi.

Turbo konusunda yan sanayi turbo demişsin, turbo aracın herşeyi gibi. Gördüğüm kadarıyla açıkça yan sanayi,çıkma parça yada tamir edilmiş turbolar çoğunlukla hem orjinal çekişi veremiyor, hemde kısa süre sonra bozulma riski var. Orjinal turbo bildiğim kadarıyla 700 tl civarı bir fiyatta. Çıkmalarında yaklaşık 300 tl civarı fiyatı olduğunu biliyorum. Umarım sorun çıkarmadan uzun kilometreler gidersiniz.

Mesajı Yazan: furkan111
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 00:23
bende daha yeni aldım aracı 1150 TL masraf yaptım :) ama yolda herkezin bakması cok dikkat cekici bi arac olması bana bunu unutturuyor. bi ata sözüyle kendimi ifade edeyim aslan besleyen yemini dusunmez :)

Mesajı Yazan: sezar206
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 00:56
Geçmiş olsun kardeşim ikinci el alıp da masraf etmeyen arkadaş yokur zati.ben 11500 e aldım aracışu an 14500 ü buldu, iki yıldır kullanıyorum. Şükür çok büyük bi arıza çıkarmadı ama küçük masraflar da birike birike büyüyor. Aracın büyük bölümünü yaptırmışsın zaten sen bi 2000 lira daha masrafın varmış gibi düşün ve moralini bozma o parayı gözden çık eciğini cücüğünü yaptır güzelce bin arabana.
Bunu satıp yenisini alsan onun da sorunları çıkacak.
Benim sedan araca ihtiyacım var ama inan sırf yeni arabanın sorunlarıyla uğraşmaya cesaretim yok.çok şükür arabam temiz şu anda, işimi görüyor.

-------------
2000 model 206 1.6 XT 5 Kapı
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 01:03
Geçmiş olsun kardeşim ikinci el alıp da masraf etmeyen arkadaş yokur zati.ben 11500 e aldım aracışu an 14500 ü buldu, iki yıldır kullanıyorum. Şükür çok büyük bi arıza çıkarmadı ama küçük masraflar da birike birike büyüyor. Aracın büyük bölümünü yaptırmışsın zaten sen bi 2000 lira daha masrafın varmış gibi düşün ve moralini bozma o parayı gözden çık eciğini cücüğünü yaptır güzelce bin arabana.
Bunu satıp yenisini alsan onun da sorunları çıkacak.
Benim sedan araca ihtiyacım var ama inan sırf yeni arabanın sorunlarıyla uğraşmaya cesaretim yok.çok şükür arabam temiz şu anda, işimi görüyor.

-------------
Atiker lpg

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 01:17
Valla kardeş ibretlik bir yazı dizisi gibi yazmışsın. Yazını kopyaladım, arabayı satacağım zaman yeavv 15000 liraya bunun dizellerini veriyollar sen çok istiyon diye yanaşanlara bu yazının bikopyasını vercem :)
Şaka bi yana tekrardan geçmiiş olsun.
Benim araca 13500 desem belki sende çok istiyosun derdin ama kuruş masraf etmeden de binerdin.

-------------
Atiker lpg

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 01:55
Orjinalini yazan: Sedat Yıldırım Sedat Yıldırım Yazdı:

Çelik jantlı
dizel

A

Emrah kardeşim,geçmiş olsun ve her şeyden önce,
o güzel canın sağ olsun,Allah c.c.sağlıktan sihhatten sıkıntı vermesinde
tek sıkıntın aracın olsun.Mevla bu sıkıtılarınıda gidersin İnşaAllahurrahman.
Değerli kardeşim senin için tıpkı benim bir zamanlar 9600 TL'ye alıp,iki yıl binipte
bu iki yıl içinde araca yaptığım masraf 9000 TL'eyi geçti ve araç bana
aracı satın aldığım ve iki yıl tamir masraflarımla beraber 18000 TL'ye maal
olan Fiayat Palyo gibi olmuş.
Her defasında dedim ki,aha burasıda yapıldı mı başka bir sorun kalmıyor,
ama o hep bir sorun açtı.İliğimi kemiğimi kuruttu,beni psikolojik hasta yaptı.
Baktım olacak gibi değil sattım.Fiat Palyo'yu aoldığım zaman 7 yaşındaydı.
En son şanzuman dişlisi kırıldı da götürdüğüm tamirciye sattı 7500 TL'ye sattım.
Tabi bu bahsettiğim 2007 yılndaydı ve araç 2000 Modeldi.
İnşaAllah hakkında hayırlısı olur kardeşim.
Selam ve Dua ile..

Sedat Bey o kadar güzel dileklerle ve üslupla yazıyorsunuz ki, sayfalarca yazsanız keyifle okurum, muhabbetinizinde tadına doyum olmayacağına eminim. Allah ağzınızın tadını hiç bozmasın, saygılar

Mesajı Yazan: dukenukem82
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 07:13
bende servis bakimli diye aldim butun bakimlarini ben yaptiriyorum . arabanin bi gunu bi gununu tutmuyor naparsin. o kadar para harcamissin yerinde olsam en az bir sene daha binerim o araca. sonucta o kadar emegin var yazik etme.

-------------
pug 206 1.4 75 hp 8v 1999
zavoli sıralı lpg

Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 09:45
Konuyu açan arkadaş  http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11661&title=206larn-kronik-arzasorunlar" rel="nofollow - http://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=11661&title=206larn-kronik-arzasorunlar  linkten kronik sorunlar hakkında bilgi alabilir.

Mesajı Yazan: qqyyxx
Mesaj Tarihi: 02 Ağustos 2012 Saat 11:05
abi 2006 model dizel 206 yı  15000 tl ye alınca masraf yapmadan binmemek mümkün olabilirmi. 

-------------
206 hdi x-line
307 hdi desingtech 1,6 90bg
Focus ghia 2008    1,6 109 bg
Astra 2012       1,3 cdti 90 bg
2011 golf tdi 105bg

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net