Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

206 için (Cruse,Ekran,Aux)

Nereden Yazdırıldığı: Peugeot Turkey Fan Club
Kategori: PEUGEOT TÜRKİYE ALIM-SATIM BÖLÜMÜ
Forum Adı: Alınık Parçalar
Forum Tanımlaması: arayıpta bulamadığınız parcalar eşyalar
URL: https://forum.peugeotturkey.com/forum_posts.asp?TID=24145
Tarih: 25 Aralık 2024 Saat 05:28
Program Versiyonu: Web Wiz Forums 12.07 - http://www.webwizforums.com

Konu: 206 için (Cruse,Ekran,Aux)
Mesajı Yazan: ginger
Konu: 206 için (Cruse,Ekran,Aux)
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 01:04
Selam

2004 model Peugeot 206 1.4 XT HDI arabam için ne kadar uyumlu bilmemekle birlikte;

Hız kontrol aparatı,
Yol bilgisayarı yapmak için 3 satır ekran,
Kaset çalarımda usb ile müzik dinlemek için aparat,

gerekli, parçaları ve bu parçaları monte edecek (çıraklık yapabilirim elektronikten anlarım) yetenekli forum dostları aramaktayım.

Herkes aradığını bulması dileklerimle...

Cevaplar:
Mesajı Yazan: pug206
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 01:07
ankarada olsaydın bizzat bu işleri beraber yapardık yol bilgisayarı bağlamasını cruıse kontrolü takılmasında yardımcı olurdum..
cruıse kkontrolünü tanıtmak içinde servise giderdik bu kadar :)

Mesajı Yazan: Alicilik
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 01:15
Aynen ankara da olsanız tanıdık çok.

serco05 nickli üyemiz bu kaset çalara adapte edilen parçadan aldı incelemesi vardı onunla iletişime geçin.

Parçaları aldıktan sonra 1 kere servis gidip her üçünüde aktif edebilirsiniz.

Cruise için önceden deneme yapdınız mı ?

-------------
http://fb.me/hizimsabit" rel="nofollow - Hız sabitleme ve limitleme için
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: monur
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 01:24
Orjinalini yazan: ginger ginger Yazdı:

Selam

2004 model Peugeot 206 1.4 XT HDI arabam için ne kadar uyumlu bilmemekle birlikte;

Hız kontrol aparatı,
Yol bilgisayarı yapmak için 3 satır ekran,
Kaset çalarımda usb ile müzik dinlemek için aparat,

gerekli, parçaları ve bu parçaları monte edecek (çıraklık yapabilirim elektronikten anlarım) yetenekli forum dostları aramaktayım.

Herkes aradığını bulması dileklerimle...

1 ve 2 şıklar basit zaten. Yol bilgisayar ekranı için şapkasını çıkarıp eski ekranın altındaki 2 vidayı söküyorsun bağlantı kablosunu çıkarıp yaptığın işlemlerin tersini yaparak monte ediyorsun.(com 2000 varsa tabi)

Hız sabitlemede yerine direk takılıyor sadece direksiyon etrafındaki 2 parça olan kapağın işaretli yerini maket bıçağı ile kesiyorsun ve servisten aktif ettiriyorsun. her iki işlem için 15 dakika yeter ;)

-------------
2003 Peugeot 206 1,6 16v BVA 5P Şeytan kırmızı

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 01:36
Orjinalini yazan: pug206 pug206 Yazdı:

ankarada olsaydın bizzat bu işleri beraber yapardık yol bilgisayarı bağlamasını cruıse kontrolü takılmasında yardımcı olurdum..
cruıse kkontrolünü tanıtmak içinde servise giderdik bu kadar :)

Cevap veren herkese öncelikle teşekkürler.
Size ekstra teşekkürler.
Bu işin bana maliyeti ne olur (ekran,hız kontrol cihazı,bunların serviste tanıtılması işi vs.) bir fikriniz var mı?
Gerekirse Cuma gecesinden atlar Ankara'ya gelirim. Sıkıntı yok :)

Hız kontrol,teyp ve yol bilgisayarı için herhangi bir deneme yapmadım.
Bu arada arabam şu an serviste 2.el aldım. 90.000 bakımı yapılıyor ve sağında solundaki minik ezikler boyanıyor. 2-3 haftaya bitecek.

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 01:44
Hız sabitlemenin fiyatı sabit 50tl dir. Dİğerleirnide aradan çıkarırsınız. Ben cruise denemesi için gittiğimde usta kendisi açtı para bile vermedim.

Cruise kolu 170tl
Teyp için parça 100tl diyorlardı
ekran da 150-200 arası değişiyor forumda satılıyordu.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesajı Yazan: Serkan
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 02:19
Arkadaşlar 206 için hız sabitleyici aktif ettirmek o kadar kolay değil emin olun, 307 yada 207 gibi menü çıkmıyor hız sabitleyici diye, istanbulda da hiç bir servis yapmıyor hatta yapamıyor benim gezmediğim usta kalmadı, forumda tavsiye edilen ustalarıda gezdim, yapamadılar, fren müşürün 2 kablolu ise zaten hat çekmeden olması imkansız, önce fren müşürüne bak 4 kablolu ise yardımcı olurum, usb müzik aparatı basit onunda aktif edilmesinde yardımcı olurum, hız sabitleyici kolu şahin peugeotta 130 tl aktif etme ücretlerini yarın öğrenirim.

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 02:49
Cevap icin tesekkurler. Cok ugrastirici ve komplike isler ise Cruse den vazgecebilirim.

Cd chanceri aktif ettirmek ne kadara patlar? O yapilmisken yol bilgisayar ekranida actirmak mumkun mu? Ne kadara mal olur?

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 02:50
Orjinalini yazan: Alicilik Alicilik Yazdı:

Hız sabitlemenin fiyatı sabit 50tl dir. Dİğerleirnide aradan çıkarırsınız. Ben cruise denemesi için gittiğimde usta kendisi açtı para bile vermedim.

Cruise kolu 170tl
Teyp için parça 100tl diyorlardı
ekran da 150-200 arası değişiyor forumda satılıyordu.

Hiz sabitlemenin fiyati 50tl derken sanirim yazilimsal ucret kisimdan bahsettiniz. Cruise kolunuda ayrica alacagiz sanirim.

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 03:27
50tl servislerin montaj için telep ettikleri ücret. aslen 5tllik bir iş bile değil ama işte servis kazığı kalın oluyor .

Parça fiyatlarını da yazdım. Şahin pejodan murat abi 99tl ye z8 kol satıyordu şimdi 130 olmuş sanırsam oradan alabilirsiniz.

Ben de de satılık bir kol var ama sizin aracınıza uyumu olur mu bilmiyorum 206+-207 ve 308 için üretilmiş bir kol.

-------------
DiagBox v7.82
PP2000 v22
Lexia 3 v45
Sedre/Doc Backup 11.2013

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 12:11
Orjinalini yazan: ginger ginger Yazdı:

Cevap icin tesekkurler. Cok ugrastirici ve komplike isler ise Cruse den vazgecebilirim.

Cd chanceri aktif ettirmek ne kadara patlar? O yapilmisken yol bilgisayar ekranida actirmak mumkun mu? Ne kadara mal olur?

Yol bilgisayarını açtırmak gerekmiyor ekranı değiştirince com2000 kolunda ufak bi işlem yapıyorsunuz direk çalışıyor, cd chancer için ustayla görüştüm takması ve aktif etmesini 30 tl'ye yaparım dedi.

Mesajı Yazan: KenBlockJR
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 12:32
hız sabitleme kolu şahin pejoda 90 veya 100tl idi. pp2000'i olan bir serviste 20tl karşılığında aktfileştirebilirsiniz. yalnız parçayı almadan önce fren müşürünüzü konrol edin, 4 kablolu olması gerekiyor.

-------------
206 Roland Garros 1,6 16V

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 12:34
Serco05, tesekkurler bilgi icin.
Com2000 kol modifiyesini forumda okudum yaparim kolay bir sey. O zaman ekran alip giriseyim bu ise. Sonra teybi ve cruse icin gerekli yazilim isleri icin ilgili ustaya basvururuz.

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 12:35
Servisler 20tl ye yapmaz bence ama bir deneyecegim sansimi :) tesekkurler.

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 13:02
cruise kontrılü istanbulda hiç bir servis yapmıyor hatta yapamıyor benim istanbulda gitmediğim servis kalmadı, tekrar söylüyorum, 206 larda 307 deki gibi kolay değil aktif ettirmek pp2000 den bağlandığın zaman 307 deki gibi curise control menüsü çıkmıyor

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 13:09
bosch me 7.4.4 veya 7.5.5 ecu var ise olur. bu ecularda pp2000 menüsü 307 ile aynıdır. ancak sagem veya diğer ecularda olmuyor. tabi temel birkaç kuralı daha var. 
1)gaz pedalı elektronik olacak (drive-by-wire)
2)fren pedal müşürü 4 kablolu olacak
3)debriyaj müşürü olacak

bunlardan emin olmadan kol siparişi vermeyin.

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 13:22
Hocam ecu modeli aynı olsa bile yazılım farklılığından dolayı menü çıkmıyor, forumda bu konu ile çok uğraşmış bi abimiz var istanbullu_3834 nicki onda da 307 var ecu modelimiz aynı onun aracı bağlıyoruz pp2000'e cruise menüsü çıkıyor benim aracı bağlıyoruz menü çıkmıyordu aracı farklı bi araç seçtik, bu bir çin aracımı falan diye garip sorular sordu bütün riskleri göze alarak ok dedik bulduk sonra menüyü

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 13:27
Istanbul'da Metin usta var anadolu yakasinda.

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 13:36
Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Metin ustayla görüşmüştüm yaptırmadan önce 206 dizel için bir bilgisi olmadığını söyledi ve beni şuayip ustaya yönlendirmişti ve malesef şuayip ustada yapamamıştı

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 16:21
Orjinalini yazan: Serco05 Serco05 Yazdı:

Orjinalini yazan: koliva koliva Yazdı:

Metin ustayla görüşmüştüm yaptırmadan önce 206 dizel için bir bilgisi olmadığını söyledi ve beni şuayip ustaya yönlendirmişti ve malesef şuayip ustada yapamamıştı

Bunun asıl ustası konya da (:

kaan_ arkadaşımız kendisini tanıyor, adam çok kolay bir şekilde 1.4 hdi 206 lara takabiliyor. kaan_ ile iletişime geçmek gerek.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesajı Yazan: koliva
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 16:41
Orjinalini yazan: metin metin Yazdı:

Bunun asıl ustası konya da (:

kaan_ arkadaşımız kendisini tanıyor, adam çok kolay bir şekilde 1.4 hdi 206 lara takabiliyor. kaan_ ile iletişime geçmek gerek.

Metin usta bir baksaydin belki sen de takardin hemen? Smile

Mesajı Yazan: metin
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 16:45
abi o durum çok karışık. dizeller için araştırmıştım benzinliler gibi normal yollardan değil de farklı menülerin farklı ayarlarından oluyor. 

hatırladığım kadarı ile abs menüsünde bile işlem yapılıyor.

-------------
Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar.
Normal insanlar sonuçları tartışırlar.
Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar...

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 17:19
Dediğim gibi arkadaşlar istanbul esenyurtta benim 1.4 hdi 206'ma tanıtmayı başardık istanbulda olanlar gidebilir, tanıtma ücreti 50 tl koluda 110 tl'ye almıştım 160 tl'ye hız sabitleyici bence bu konfor için bedava :))

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 20:15

Dediğim gibi arkadaşlar istanbul esenyurtta benim 1.4 hdi 206'ma tanıtmayı başardık istanbulda olanlar gidebilir, tanıtma ücreti 50 tl koluda 110 tl'ye almıştım 160 tl'ye hız sabitleyici bence bu konfor için bedava :))
fren müşürün 4 kablolu mu?

-------------

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 20:53
Evet hocam 4 kablolu 

Mesajı Yazan: jack67
Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 21:07
ben 2003 çıkışlı 2004 model xt için abdullah ustaya gittim fren müşiri değiştir kablo çekti program attı fakat yinede sonuç yok eğer ankarada başka bir usta varsa mesajlarınızı bekliyorum

-------------
206 XT 1.4 HDi 70 PS Gri Hatchback 2004 Model Manuel+com2000+3satır bilgi ekranı 10 yıl 250.000km beraberlik

Mesaj Tarihi: 30 Temmuz 2012 Saat 21:18
Orjinalini yazan: jack67 jack67 Yazdı:

ben 2003 çıkışlı 2004 model xt için abdullah ustaya gittim fren müşiri değiştir kablo çekti program attı fakat yinede sonuç yok eğer ankarada başka bir usta varsa mesajlarınızı bekliyorum

İstanbulda istanbullu_3438 nickli abimiz 307'sinde kablo çekerek çalıştırmayı başardı ama çok uğraştı, forum yöneticisi kolivadan kablo çekmek için gereken şemayı istersen o şema ile ustaya kablo çektirirsin o zaman çalışabilir.

Mesajı Yazan: kaan__
Mesaj Tarihi: 31 Temmuz 2012 Saat 00:22
buyrun benim Wink her zaman yardıma hazırım

-------------
sahip olduğun herşey bir gün sana sahip olur...
2004 307 sw 1.6 auto 110hp
2009 308 sw 1.6hdi 110hp
2011 3008 feline MCP-Auto6R 112hp

Mesaj Tarihi: 07 Ağustos 2012 Saat 01:10
Arac ciksin tamirden yardim gerekecek

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 00:17
Araç tamirden bu akşam çıktı. Henüz bir yerlerine girişmedim ama 2 satır yol bilgisayarı ekranımda sıcaklık ve tarih göstergesi var, kapılar açık olduğunda fark ettimki open door yazan yazı geçiyor, acaba sizdede bu bilgiler varmı? 

Mesaj Tarihi: 17 Ağustos 2012 Saat 00:23
Evet hocam tek satır ekranda kapılar açıkken kayan yazı olarak hangi kapı açıksa yazıyor, 3 satır ekranda ise araç şekli çıkıyor hangi kapı açıksa şekilde kapı açık görünüyor.

Mesaj Tarihi: 18 Ağustos 2012 Saat 01:27
Buraya okuyanlara bilgi olsun. Diğer başlıktan kopyalıyorum.

X-LİNE modele yapıp aktif ettirmeden çalıştıran arkadaşlar var

Sadece ekranı takarsanız ekran görüntüsü alttaki resimler gibi olur.

Emniyet kemeri hatırlacısı, bunun yanında el freni çekik uyarısı, aracınızda yağmur far sensörü varsa aktif uyarıları, düşük yakıt uyarısı, abs, airbag, immobilizer arıza uyarıları ekranda görünür

Yol bilgisayarı olmadan,ekranın normal hali

Kapı açık uyarıları

Yol bilgisayarı işlemini uygularsanız tarih yerinde alttaki resimdeki gibi menzil, ortalama yakıt tüketimi, anlık tüketim ve ortalama hızınızı görürsünüz

Bence yol bilgisayarı olmasa bile 3 satır ekranın araca kattığı hava yeter Big smile

Sayfayı Yazdır | Pencereyi Kapat

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.07 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd. - https://www.webwiz.net